271
Γιοτ αγκυροβολημένο στο Ναύπλιο (φωτ.αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Bloomberg: Μαγνήτης για τα σούπερ γιοτ η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 19:16
Γιοτ αγκυροβολημένο στο Ναύπλιο (φωτ.αρχείου)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Bloomberg: Μαγνήτης για τα σούπερ γιοτ η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 19:16

Το ζωηρό ενδιαφέρον πλουσίων τουριστών συγκεντρώνει φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με τις πανάκριβες θαλαμηγούς τους.

Τα στατιστικά του καταλόγου από το Bloomberg δείχνουν ότι στις ελληνικές μαρίνες βρέθηκαν από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουνίου τουλάχιστον 194 σούπερ γιοτ,  80 περισσότερα σε σχέση με τον Μάιο. Στις αφίξεις υπολογίζονται τα πλοία που βρίσκονται έως και τρία χιλιόμετρα από τις ακτές, σημειώνουν «Τα Νέα».

Ενδεικτικό είναι ότι η επίδοση της Ελλάδας είναι καλύτερη από τους ανταγωνιστές της. Η Ιταλία είχε το ίδιο διάστημα 162 σκάφη, η Ισπανία 137, η Κροατία 32 και η Τουρκία 25.

Μεταξύ άλλων βρίσκονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον, αλλά και γιoτ που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους, όπως τον μεγιστάνα της βιομηχανίας του θεάματος Ντέιβιντ Γκέφεν, την οικογένεια Ρίτσι, γνωστή από τα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης, αλλά και τον αυστραλού μεγιστάνα Τζέιμς Πάρκερ.

Παρά την πανδημία το Αιγαίο και η Αδριατική αποδεικνύονται δημοφιλείς προορισμοί για τους κατόχους μεγάλων  σκαφών, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα κατάφερε να εμβολιάσει περίπου το 37% του πληθυσμού αφού ξεπέρασε τα κύματα της πανδημίας του Νοεμβρίου του 2020 και των μηνών Μαρτίου-Απριλίου. Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να υποδέχεται ξένους επισκέπτες στις 14 Μαΐου χωρίς την απαίτηση καραντίνας με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποδεδειγμένο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ωστόσο, η πολιτική της Αθήνας (και άλλων χωρών) έχει επικριθεί από τη γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την χαλαρότητα που δείχνουν ειδικά για τους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...