230
Ο Γιώργος Πατέλης στη δίκη της Χρυσής Αυγής | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ IntimeNews

Μπράβο: «Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Πατέλη από τον Αρειο Πάγο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 14:27
Ο Γιώργος Πατέλης στη δίκη της Χρυσής Αυγής
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ IntimeNews

Μπράβο: «Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Πατέλη από τον Αρειο Πάγο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 14:27

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αμφιλεγόμενη απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια με εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον Γιώργο Πατέλη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν το δικαστήριο να λάβει την απόφαση για αποφυλάκιση με όρους του χρυσαυγίτη προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 10 ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε να αποφυλακιστεί επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας του παιδιού του. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του κατά πλειοψηφία, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του πρώην πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Η απόφαση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και την οργή της οικογένειας του Παύλου Φύσσα με τους δικηγόρους της να σημειώνουν ότι «άλλοι κρατούμενοι, με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά, όταν ζητούν τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...