252
H Τήνος βρέθηκε (αναίτια;) στη λίστα της Βρετανίας | Aris Oikonomou/SOOC

Μπλόκο και από την Ολλανδία στον τουρισμό – Αιφνιδίως καραντίνα για όλα τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 13:53
H Τήνος βρέθηκε (αναίτια;) στη λίστα της Βρετανίας
|Aris Oikonomou/SOOC

Μπλόκο και από την Ολλανδία στον τουρισμό – Αιφνιδίως καραντίνα για όλα τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 13:53

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας το μεσημέρι της Τρίτης για τα ελληνικά νησιά και τα τοποθέτησε στην πορτοκαλί λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι αιφνιδίως από σήμερα, Τρίτη, όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Παράλληλα, καλούνται όλοι όσοι εκδηλώνουν συμπτώματα Covid-19, όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα, να επικοινωνούν με τις Υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Στο μεταξύ, σε καραντίνα 14 ημερών από αύριο, Τετάρτη, αποφάσισε να θέσει η Βρετανία τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, χωρίς κανένα λογικό κριτήριο ή με παρονομαστή το επιδημιολογικό φορτίο, αφού αφήνει ανοιχτές άλλες χώρες, όπως η Τουρκία (εδώ).

Οπως ανακοινώθηκε, Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος καταργούνται από τη λίστα των ταξιδιωτικών εξαιρέσεων και μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα».

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας αποκάλυψε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται, ενώ λαμβάνεται υπόψη το διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.

Η Ουαλία έχει ήδη επιβάλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Λέσβο την Πάρο και την Αντίπαρο, ενώ η Σκωτία έχει επιβάλει καραντίνα για τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτή η επί τα χείρω αλλαγή της στάσης της Βρετανίας προς την Ελλάδα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τις αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν ότι μειώνουν τις πτήσεις τους προς τη χώρα μας, καθώς αναμένουν μείωση των τουριστών που θα επιδιώξουν να ταξιδέψουν σε ελληνικούς προορισμούς, επειδή θα ξέρουν ότι με την επιστροφή τους τούς περιμένει καραντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...