188
Ο Χουάν Γκουαϊντό σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Καράκας, το Σάββατο | REUTERS

Μπλόκο από Ιταλία στην αναγνώριση του Γκουαϊντό από την ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:28
Ο Χουάν Γκουαϊντό σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Καράκας, το Σάββατο
|REUTERS

Μπλόκο από Ιταλία στην αναγνώριση του Γκουαϊντό από την ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 16:28

Η Ιταλία μπλόκαρε, τη Δευτέρα, δήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊντό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως η αντίθεση της Ιταλίας εμπόδισε την υιοθέτηση ενιαίας στάσης από την ΕΕ.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της βενεζουελανής αντιπολίτευσης δήλωσε σε συνέντευξή του, πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας, μετά τη διαίρεση της ιταλικής κυβέρνησης ως προς το αν θα τον αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η ιταλική κυβέρνηση να προσθέσει την υποστήριξή της -η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς- σε αυτή που εκφράσθηκε από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γκουαϊντό στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως τελετουργικός και συνήθως παραμένει μακριά από την καθημερινή πολιτική, κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκφράσει υποστήριξη προς τον Γκουαϊντό.

«Πρέπει να επιδείξουμε ευθύνη και σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία έχουν υιοθετήσει όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην ΕΕ», δήλωσε ο Ματαρέλα στη Ρώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...