186
Η σκηνή με τις επιπλήξεις του Σι στον Τριντό | Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Bίντεο: Ο Σι Τζινπίνγκ επέπληξε δημοσίως τον Τριντό

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2022, 18:09
Η σκηνή με τις επιπλήξεις του Σι στον Τριντό
|Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Bίντεο: Ο Σι Τζινπίνγκ επέπληξε δημοσίως τον Τριντό

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2022, 18:09

Νευράκια στην G20, αφού η κάμερα κατέγραψε οργισμένο τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να καταφέρεται εναντίον του καναδού πρωθυπουργού Ντάστιν Τριντό.

Η καναδική τηλεόραση έπιασε ένα θυελλώδες ξέσπασμα του Κινέζου. Ο Σι κατηγόρησε τον Τριντό ότι «μετέφερε στα media όσα συζητήθηκαν στo G20».

Μίλησε στα κινεζικά και είπε τα εξής: «Τα πάντα δόθηκαν στα media! Εντελώς ανάρμοστη στάση. Δεν συμφωνήσαμε να γίνει έτσι η συζήτησή μας…»

Ενας παριστάμενος κινέζος διπλωμάτης μετέφραζε ταυτοχρόνως στα Αγγλικά όσα έλεγε ο Σι. Ο Τριντό φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε.

Ωστόσο του απάντησε: «Εμείς στον Καναδά πιστεύουμε σε έναν ελεύθερο, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο που θα συνεχίσουμε να έχουμε. Θα υπάρξουν πράγματα στα οποία δεν θα συμφωνήσουμε».

Τι είχε προηγηθεί; Η πληροφόρηση των media για το θέμα που είχε θίξει ο Τριντό και αφορούσε υποτιθέμενη «κινεζική παρέμβαση στην καναδική πολιτική σκηνή».

Φυσικά, η Κίνα αρνήθηκε αμέσως και κατηγορηματικώς αυτές τις αιτιάσεις του Τριντό.

Η κατάληξη της επεισοδιακής συνάντησης Σι και Τριντό ήταν μία ατάκα του Κινέζου: «Μπορείς να συνεχίσεις να επικοινωνείς μόνο εφ’ όσον είσαι ειλικρινής, αλλιώς είναι άχρηστο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...