520
Η 17χρονη Αϊλις, μια από τις σημαντικότερες νέες μουσικούς της Generation Z | Facebook/Billie Eilish

Μπίλι Αϊλις, το «φαινόμενο» της ποπ με 5 δισ. streams παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:15
Η 17χρονη Αϊλις, μια από τις σημαντικότερες νέες μουσικούς της Generation Z
|Facebook/Billie Eilish

Μπίλι Αϊλις, το «φαινόμενο» της ποπ με 5 δισ. streams παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:15

Ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters [και πρώην ντράμερ των Nirvana] είπε πρόσφατα γι’ αυτήν πως «βλέπει κάτι στο όλο της attitude και στην μουσική της που μου θυμίζουν εμάς όταν ξεκινούσαμε με τον Κερτ Κομπέιν».

Αλλά και ο Γκρολ να μην υπήρχε, πάλι θα είχαμε αρκετούς λόγους να ασχοληθούμε με την 17χρονη Μπίλι Αϊλις, ένα κορίτσι που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 στο Λος Άντζελες και σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νέες παρουσίες της γενιάς των millenials, της Generation Z.

Από οικογένεια μουσικών και ηθοποιών, η Μπίλι μεγάλωσε με αγάπη, στοργή και Beatles, που όπως αναφέρει η ίδια ακούγονταν συνέχεια από τα ηχεία του μεγάλου cd player στο σαλόνι του σπιτιού της.

Σε αυτούς και στην οικογένεια της λέει η Μπίλι πως οφείλει την στρατοσφαιρική της άνοδο και πρωτοφανή επιτυχία, καθώς έγινε η νεότερη μουσικός που έσπασε το ρεκόρ των 5 δισ. streams παγκοσμίως με μια χούφτα τραγούδια… ένα και ένα.

Με μια ηλεκτρο-ποπ τραγουδοποιία που γειτνιάζει με τις καλύτερες στιγμές γυναικών συναδέλφων της όπως η Λάνα Ντελ Ρέι και η Λόρντε, η Μπίλι κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τραγούδι της «Οcean Εyes» πριν δυο χρόνια σχεδόν, όταν δεν ήταν καλά καλά 15 ετών -σημειωτέον, ένα κομμάτι που έγραψε στο δωμάτιο του σπιτιού της όταν ήταν 13μιση ετών!

Το εν λόγω τραγούδι παρέμεινε στο αμερικανικό «Billboard 200» για περισσότερους από 18 μήνες και έκανε πάνω από 5 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Εύλογα και φυσικά, ακολούθησαν sold out συναυλίες της νεαρής σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετατρέποντας της εν μία νυκτί από ένα απλό κορίτσι που ηχογραφούσε στο δωμάτιο της με την βοήθεια του μεγαλύτερου αδελφού της, Φινέας, σε ποπ είδωλο εφάμιλλο του Τζάστιν Μπίμπερ.

Και, λίγο προτού ενηλικιωθεί, θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου το πρώτο της αλμπουμ με τίτλο «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?».

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του δίσκου συνοδεύτηκε πριν μερικά 24ωρα και από την αποκάλυψη του πρώτου σίνγκλ από το άλμπουμ.

Στο «Bury a Friend» – που έρχεται με ένα ανατριχιαστικό βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία Μαικλ Τσάβες – βλέπουμε την Μπίλι ως μια δαιμονική ύπαρξη που αιωρείται στο διάδρομο ενός διαμερίσματος.

Άλλωστε, όπως τονιζει και η ίδια, τα ατμοσφαιρικά θρίλερ, είναι τα αγαπημένα της.

«(Το τραγούδι) ενέπνευσε το θέμα του άλμπουμ. Το “Βury a Friend” είναι κυριολεκτικά από την οπτική του τέρατος κάτω από το κρεβάτι μου. Εάν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη νοοτροπία, τι κάνει αυτό το πλάσμα ή πώς νιώθει;», λέει η ίδια.

«Επίσης ομολογώ ότι εγώ είμαι αυτό το τέρας, επειδή εγώ είμαι ο χειρότερος εχθρός μου. Ίσως είμαι το τέρας κάτω και από το δικό σας κρεβάτι», προσθέτει.

Δίπλα στην ποπ πλευρά της, έχει και μια πιο σοφιστικέ, την οποία διέκρινε ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος την ανέθεσε να γράψει ένα τραγούδι για το ασπρόμαυρο δράμα του «Roma».

Το τραγούδι ονομάζεται «When I Was Older» και όπως λέει η Μπίλι «όταν συνθέταμε το τραγούδι [με τον αδελφό μου], θέλαμε να το γράψουμε στο πλαίσιο της διήγησης της ταινίας και των σκηνών που μας επηρέασαν περισσότερο. Η πρόσβαση σε ήχους που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία αποδείχθηκε ανεκτίμητη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...