376
Ο Γκέιτς και η τούρτα με το πρόσωπο του Μπάφετ | Twitter / Bill Gates

Μπιλ Γκέιτς: Εφτιαξε τούρτα-δώρο γενεθλίων για τον Γουόρεν Μπάφετ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 21:41
Ο Γκέιτς και η τούρτα με το πρόσωπο του Μπάφετ
|Twitter / Bill Gates

Μπιλ Γκέιτς: Εφτιαξε τούρτα-δώρο γενεθλίων για τον Γουόρεν Μπάφετ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 21:41

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσφερε ένα γλυκό και αστείο βίντεο στον δισεκατομμυριούχο φίλο του, Γουόρεν Μπάφετ για τα 90ά του γενέθλια.

Φορώντας μια ποδιά κουζίνας και με το τραγούδι «You Got a Friend» του Ράντι Νιούμαν να ακούγεται, ο Γκέιτς έφτιαξε ο ίδιος μια τούρτα από μπισκότα Oreo, με το πρόσωπο του Μπάφετ πάνω σε αυτή σχεδιασμένο με σοκολάτα.

Το τέλος του μονόλεπτου βίντεο, ο Γκέιτς κόβει ένα κομμάτι, το βάζει σε ένα πιάτο με πιρούνι και αφήνει το μήνυμα «Χαρούμενα 90ά γενέθλια Γουόρεν» γραμμένο σε σκόνη από τα μπισκότα.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μπάφετ έχει τεράστια αδυναμία στα γλυκά και είναι γνωστός για την κατανάλωση πολλών αναψυκτικών καθημερινά -άλλωστε είναι και μεγαλοεπενδυτής της Coca-Cola.

Στην εταιρία του, Berkshire Hathaway (BRKA), ανήκει επίσης το See’s Candies.

Η επιλογή των συγκεκριμένων μπισκότων πάνω στην τούρτα δεν είναι διόλου τυχαία.

Το 2016, ο Γκέιτς είχε αποκαλύψει μια ιστορία για το πώς έπιασε τον Μπάφετ να τρώει το αγαπημένο του γλυκό για πρωινό: μπισκότα Oreo.

«Ένα πράγμα που εξεπλάγην όταν έμαθα για τον Γουόρεν είναι πως βασικά έχει κολλήσει να τρώει όσα έτρωγε σε ηλικία 6 ετών. θυμάμαι μια από τις πρώτες φορές που έμεινε στο σπίτι μας και άνοιξε ένα πακέτο Oreo για να φάει για πρωινό. Τα παιδιά μας αμέσως απαίτησαν να φάνε και εκείνα. Μπορεί να δίνει το κακό παράδειγμα στους νέους, αλλά είναι μια διατροφή που κατά κάποιον τρόπο λειτουργεί γι’ αυτόν», είπε ο Γκέιτς.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις 5 Ιουλίου 1991, όταν η μητέρα του Γκέιτς προσκάλεσε τον τότε CEO της Microsoft στο σπίτι τους στο Hood Canal της Ουάσιγκτον, να γνωρίσει τον Μπάφετ, τον οποίο είχε επίσης προσκαλέσει.

Ο Γκέιτς, σε ανάρτηση στο μπλογκ του, είπε πως στην αρχή ήταν διστακτικός αλλά ο Μπάφετ τον «βομβάρδισε» με έξυπνες ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Microsoft που ο Γκέιτς είπε πως ποτέ δεν είχε ξανακούσει.

«Ήταν μια βαθιά φιλία από την πρώτη μας κιόλας συζήτηση», εξήγησε.

Μαζί, οι Γκέιτς και Μπάφετ ξεκίνησαν το The Giving Pledge, ένα φιλανθρωπικό κίνημα των πλουσιότερων του πλανήτη για να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες.

Αυτή τη στιγμή μετρά 200 άτομα, ανάμεσά τους οι Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Μακένζι Μπέζος, Μάικλ Μπλούμπεργκ, Έλον Μασκ κ.α.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...