286
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εφτασε στα 80, είναι πια ένας παλαίμαχος της πολιτικής, αλλά συνεχίζει να προκαλεί | Reuters

Μπερλουσκόνι: Ο Μακρόν είναι «ένας νεαρός με όμορφη μαμά»!

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 12:22
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εφτασε στα 80, είναι πια ένας παλαίμαχος της πολιτικής, αλλά συνεχίζει να προκαλεί
|Reuters

Μπερλουσκόνι: Ο Μακρόν είναι «ένας νεαρός με όμορφη μαμά»!

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 12:22

Τα αστεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διακρίνονται για το χιούμορ τους. Ο «Καβαλιέρε» έχει αφήσει εποχή για τα ωμά (ως και χυδαία) σχόλιά του ακόμα και όταν ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας και υποτίθεται ότι δεσμευόταν από κάποιο στοιχειώδες πρωτόκολλο. Είναι λοιπόν καλύτερα να διαβάσουμε το παρακάτω «αστείο» σε εισαγωγικά.

Ενώ λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε ξεχαστεί όλους μέσα στην συνήθη αναστάτωση της πολιτικής σκηνής της χώρας του, η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν και το ενδιαφέρον που προκάλεσε στα μέσα ενημέρωσης η κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός του, έδωσαν στον Μπερλουσκόνι την ευκαιρία για επιστροφή.

Πώς κρίνει λοιπόν τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας;

Είναι ένα «ωραίο νεαρό αγόρι με μια όμορφη μαμά που τον στήριζε όταν ήταν ακόμη παιδί», λέει ο Μπερλουσκόνι που μιλούσε σε εκδήλωση στην Μόντσα υπέρ του υποψηφίου του Forza Italia.

Ο Μπερλουσκόνι δεν κατονόμασε την Μπριζίτ Τρονιέ, την σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά η αναφορά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

2017-05-14T094628Z_745564800_RC1A0B7A2910_RTRMADP_3_FRANCE-ELECTION
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του (REUTERS/Benoit Tessier)

Για τον ίδιο δεν ξέρουμε, αλλά ίσως το ακροατήριο να είχε κάποια συναίσθηση της ειρωνείας του πράγματος, καθώς ο 80χρονος πλέον Μπερλουσκόνι διατηρεί εδώ και ένα διάστημα σχέση με την κατά 49 χρόνια νεότερή του Φρανσέσκα Πασκάλε.

Οπως και αν έχει, το «αστείο» του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά σειρά από  αποτυχημένα, ρατσιστικά, σεξιστικά ή απλά ακατανόητα αστεία του.

Μπορούμε να θυμηθούμε πώς είχε αποκαλέσει τον νεοεκλεγμένο τότε Μπαράκ Ομπάμα «μαυρισμένο από τον ήλιο» (abbronzato) ή πώς είχε αποκαλέσει «μαφιόζο» τον Μάρτιν Σουλτς ή πώς είχε ζητήσει για τους χιλιάδες σεισμόπληκτους της Λ’ Ακουίλα το 2009 να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σαν ένα ταξίδι με κατασκήνωση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...