220
O Σαλί Μπερίσα σε φωτογραφία από παλαιότερη προεκλογική του ομιλία | REUTERS

Μπερίσα: Εξτρεμιστής ο Κατσίφας, ανεπίτρεπτος ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στη Βόρεια Ηπειρο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 11:59
O Σαλί Μπερίσα σε φωτογραφία από παλαιότερη προεκλογική του ομιλία
|REUTERS

Μπερίσα: Εξτρεμιστής ο Κατσίφας, ανεπίτρεπτος ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στη Βόρεια Ηπειρο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 11:59

Δεν έχει τέλος στην Αλβανία η πολιτική εκμετάλλευση του φονικού επεισοδίου με πρωταγωνιστή και θύμα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτες.

Η νέα εμπρηστική δήλωση ήρθε από τον πρώην πρωθυπουργό της γείτονος, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Report TV.

Aφού χαρακτήρισε «εξτρεμιστή παραστρατιωτικό» τον 35χρονο ομογενή που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αλβανών αστυνομικών, ο Μπερίσα αξίωσε την κατάργηση του εορτασμού της επετείου του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές.

Και αυτό διότι όπως είπε, πρόκειται για μία «σοβινιστική εορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο τη Βόρεια Ήπειρο (Vorio Epirin)».

Ο Μπερίσα συνέδεσε ευθέως τον Κατσίφα με ελληνικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ υποστήριξε ότι πίσω από το επεισόδιο στους Βουλιαράτες κρύβονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε σε ένα οργανωμένο σχέδιο από τους γείτονές μας ως βορά των όπλων. Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπερίσα εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι πρέπει καταργηθεί ο εορτασμός της «28ης Οκτωβρίου» στα χωριά των Βορειοηπειρωτών.

«Ο εορτασμός του ΟΧΙ δεν πρέπει να γιορτάζεται στην Αλβανία», επέμεινε, υπενθυμίζοντας ότι επί πρωθυπουργίας του δεν επιτρεπόταν να εορταστεί στα στρατιωτικά κοιμητήρια της Βόρειας Ηπείρου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...