238
Το εντυπωσιακό Beriev 200 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης | INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Beriev 200: Ενα ρωσικό θηρίο σβήνει εφέτος τις φωτιές μας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 00:25
Το εντυπωσιακό Beriev 200 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης
|INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Beriev 200: Ενα ρωσικό θηρίο σβήνει εφέτος τις φωτιές μας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 00:25

Ενα ογκώδες ρωσικό αεροπλάνο, κατάλληλο για κατάσβεση πυρκαγιών, το Beriev 200, πρωταγωνίστησε στην κατάσβεση της τελευταίας μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε καταστροφές στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης Σέιχ Σου.

Ρίψη νερού στο Σέιχ Σου (INTIME NEWS)

Πρόκειται για αεροσκάφος που έχει πλήρωμα δύο ατόμων, οκτώ δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος βάρους 12 τόνων, αντλουμένου από θάλασσες κυματισμού με ύψος περί το ένα μέτρο. Ο χρόνος άντλησης των υδάτων είναι ελάχιστος, περί τα 14 δευτερόλεπτα.

Οι δεξαμενές άδειασαν το νερό πάνω στις φλόγες (INTIME NEWS)

Εφέτος το Beriev 200 έχει μισθωθεί από την Πολιτική Προστασία για τη θερινή περίοδο και επιχειρεί από την 1η Ιουλίου. Οι γνώμες των αρμοδίων συγκλίνουν στο ότι ήδη έχει βοηθήσει πολύ τα εγχώρια πυροσβεστικά Μέσα στο έργο τους. Η πρώτη του αποστολή στην Ελλάδα ήταν στη Σαλαμίνα.

Επιστροφή στον Θερμαϊκό για καινούργια άντληση (INTIME NEWS)

Το ρωσικό αεροσκάφος, εκτός από νερό, μπορεί να μεταφέρει και να ρίξει στον τόπο της φωτιάς και επιβραδυντικό υγρό. Είναι δε ικανό να μεταφέρει 64 ανθρώπους. Βέβαια, οι προδιαγραφές του Beriev 200 ταιριάζουν καλύτερα στο ρωσικό τοπίο, με τις απέραντες πεδιάδες, εκεί όπου μπορεί να κινηθεί ευκολότερα. Αλλά και στη γενικώς κακοτράχαλη Ελλάδα καλά τα πήγε, αφού δεν χρησιμοποιήθηκε παρά μόνο εκεί όπου πραγματικά μπορεί να αποδώσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...