387
Στρατιωτικά φορτηγά έξω από το νεκροταφείο του Μπέργκαμο περιμένουν να φορτώσουν τα φέρετρα για να τα μεταφέρουν σε κρεματόρια άλλων πόλεων | Sergio Agazzi.Fotogramma via REUTERS

Μπέργκαμο: Κονβόι «θανάτου» από στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν φέρετρα σε άλλες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 13:20
Στρατιωτικά φορτηγά έξω από το νεκροταφείο του Μπέργκαμο περιμένουν να φορτώσουν τα φέρετρα για να τα μεταφέρουν σε κρεματόρια άλλων πόλεων
|Sergio Agazzi.Fotogramma via REUTERS

Μπέργκαμο: Κονβόι «θανάτου» από στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν φέρετρα σε άλλες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 13:20

Σοκαριστικό το σκηνικό πολέμου στην Ιταλία, όπου στρατιωτικά φορτηγά «επιστρατεύθηκαν» για να μεταφέρουν τα φέρετρα στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, την πόλη που έχει πληγεί από τον κορονοϊό όσο καμία άλλη στη χώρα.

Τα δεκάδες φέρετρα δεν χωρούν πλέον πουθενά στα νεκροταφεία της περιοχής ούτε μπορούν να καούν στο κρεματόριο, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ετσι, φορτηγά του στρατού άρχισαν από την Τετάρτη να πραγματοποιούν τα δρομολόγια του θανάτου σε άλλες κοντινές πόλεις, οι οποίες συμφώνησαν να δεχθούν τους νεκρούς του Μπέργκαμο.

Τα πρώτα δρομολόγια με 60 περίπου φέρετρα πήγαν στη Μόντενα. Τις τρομακτικές εικόνες δημοσίευσε η Repubblica.

Το κονβόι του θανάτου στο Μπέργκαμο
Τα φορτηγά κατευθύνονται στο νεκροταφείο για να παραλάβουν τα φέρετρα

Οι νεκροί της πανδημίας στην περιοχή, ήταν τουλάχιστον 1.640 έως την Τρίτη. Το μεγαλύτερο γραφείο τελετών της πόλης, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο έχουν κάνει περισσότερες από 600 ταφές ή καύσεις νεκρών από τον κορονοϊό. Υπό κανονικές συνθήκες, κάνουν 120 τον μήνα.

«Μια γενιά έχει πεθάνει σε περίπου δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο και απλά κλαίμε», είπε ο Αντόνιο Ρικιάρντι, πρόεδρος του μεγαλύτερου γραφείου τελετών.

Φέρετρα σε εκκλησία του Μπέργκαμο περιμένουν την ταφή τους

Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα 80 γραφεία τελετών της πόλης, που δέχονται δεκάδες κλήσεις όλο το 24ωρο.

Το ακόμα πιο τραγικό στην υπόθεση, είναι ότι τα θύματα στα νοσοκομεία πεθαίνουν μόνα τους, αφού δεν επιτρέπονται επισκέψεις, με τα λίγα τους υπάρχοντα δίπλα τους σε μία τσάντα, τα οποία παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών και τα απολυμαίνουν.

Τα στρατιωτικά φορτηγά περιμένουν να παραλάβουν τα φέρετρα

Καθώς ακόμα και οι νεκροί είναι μεταδοτικοί, το πρωτόκολλο ταφής είναι πολύ αυστηρό και δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους στα γραφεία τελετών να ντύσουν τους νεκρούς. Ετσι, οι συγγενείς τους δεν επιτρέπεται να τους δουν, καθώς το φέρετρο είναι υποχρεωτικά σφραγισμένο.

«Οι οικογένειες δεν μπορούν να δουν τους αγαπημένους τους ή να διοργανώσουν μια σωστή κηδεία, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε ψυχολογικό επίπεδο», δήλωσε ο Αντόνιο Ρικιάρντι, επικεφαλής του μεγαλύτερου γραφείου τελετών.

Συγγενείς αποχαιρετούν τον νεκρό τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...