242
Αεροσκάφος της Eurowings σε γερμανικό αεροδρόμιο | Reuters

Μπερδεύτηκε η Eurowings και έστειλε πτήση με τουρίστες σε κλειστό αεροδρόμιο της Σαρδηνίας!

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 18:02
Αεροσκάφος της Eurowings σε γερμανικό αεροδρόμιο
|Reuters

Μπερδεύτηκε η Eurowings και έστειλε πτήση με τουρίστες σε κλειστό αεροδρόμιο της Σαρδηνίας!

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 18:02

Κάπου πρέπει να… μπερδεύτηκαν οι υπεύθυνοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Eurowings, που νόμιζαν ότι το αεροδρόμιο της Σαρδηνίας έχει ανοίξει στις πτήσεις από το εξωτερικό και έστειλαν εκεί αεροσκάφος τους τη Δευτέρα.

Εκπληκτοι πιλότοι, πλήρωμα και οι δύο μοναδικοί επιβάτες της πτήσης από το Ντίσελντορφ, ανακάλυψαν όταν έφτασαν πάνω από το ιταλικό αεροδρόμιο, ότι ήταν ακόμα κλειστό λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στη μέση της φάσης της προσέγγισης, οι ελεγκτές του αεροδρομίου της Ολμπια ενημέρωσαν τους κυβερνήτες ότι δεν θα ήταν δυνατή η προσγείωση για την πρώτη τουριστική πτήση προς το ιταλικό νησί από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επειτα από αρκετούς γύρους αναμονής πάνω από το Τυρρηνικό Πέλαγος, χωρίς να κατέβει κάτω από τα 1.700 μέτρα, το Airbus A320 επέστρεψε στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24.

Εκτός από μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Ρώμη και τη Φλωρεντία, τα άλλα ιταλικά αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον έως τις 3 Ιουνίου.

«Εκ των υστέρων συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρξε παρεξήγηση στη σύνθεση των απαραίτητων πληροφοριών για την πτήση», εξήγησαν οι υπεύθυνοι της Eurowings, θυγατρικής της Lufthansa.

Ακόμη και με δεδομένο ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης, «η κατάσταση έχει μία ιδιαίτερη δυναμική», εξαιτίας των «απρογραμμάτιστων αλλαγών στα ωράρια λειτουργίας των αεροδρομίων», ή «καθημερινών αλλαγών στους κανόνες μετανάστευσης» σε ορισμένες χώρες, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στους επιβάτες της πτήσης, που έφυγαν από το Ντίσελντορφ στις 06.30 το πρωί επέστρεψαν τέσσερις ώρες, έμεινε η βόλτα για… καφέ στους ευρωπαϊκούς αιθέρες και δύο νέα εισιτήρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...