480
Νικητής στη μονομαχία με το BBC βγήκε ο Γκάρι Λίνεκερ που θα παρουσιάζει ξανά την εκπομπή του Σαββάτου | EPA/Alejandro Garcia / CreativeProtagon

BBC: Επιστρέφει θριαμβευτής στο «Match of the day» ο Λίνεκερ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 15:28
Νικητής στη μονομαχία με το BBC βγήκε ο Γκάρι Λίνεκερ που θα παρουσιάζει ξανά την εκπομπή του Σαββάτου
|EPA/Alejandro Garcia / CreativeProtagon

BBC: Επιστρέφει θριαμβευτής στο «Match of the day» ο Λίνεκερ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 15:28

Η ποδοσφαιρική εκπομπή του Σαββάτου στο BBC, που κανονικά θα παρουσίαζε ο Γκάρι Λίνεκερ, ήταν απρόσμενη επιτυχία, καθώς είχε μισό εκατομμύριο περισσότερους τηλεθεατές χωρίς την παρουσία του άγγλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Το αποτέλεσμα ξάφνιασε πολλούς, αλλά εκτιμάται ότι πολλοί έσπευσαν στους δέκτες τους περισσότερο από περιέργεια, λόγω του ντόρου που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες με τα σχόλια του Λίνεκερ για τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση του Λίνεκερ από το βρετανικό δημόσιο κανάλι.

Οπως και να ‘χει όμως, το επόμενο Σάββατο δεν θα συμβεί το ίδιο, καθώς το BBC ανακοίνωσε την επιστροφή του δημοφιλούς παρουσιαστή μετά από νέες διαπραγματεύσεις και βέβαια, τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών, οργανώσεων, συναδέλφων του Λίνεκερ, ανάμεσά τους και παλαίμαχοι άγγλοι διεθνείς, που διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνσή του.

Ετσι, ο Λίνεκερ θα παρουσιάσει ξανά την εκπομπή «Match of the Day», ενώ το BBC δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τις κατευθυντήριες γραμμές του σε ό,τι αφορά τη χρήση των social media από τους συνεργάτες του.

Σε δήλωση του, ο γενικός διευθυντής Τιμ Ντέιβι είπε ότι οι τρέχουσες οδηγίες περιέχουν «γκρίζες ζώνες», που οδήγησαν στην απομάκρυνση του παρουσιαστή.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Λίνεκερ έγραψε στο Twitter, τη Δευτέρα:

«Μετά από μερικές σουρεαλιστικές ημέρες, είμαι ευτυχής που βρήκαμε τρόπο να το ξεπεράσουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοθαύμαστη επίδειξη αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συγκλονιστική.

Παρουσιάζω αθλητικά στο BBC εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες και είμαι πολύ περήφανος που εργάζομαι στον καλύτερο και δικαιότερο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στον κόσμο. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην καρέκλα της εκπομπής το Σάββατο.

Μια τελευταία σκέψη: όσο δύσκολες και αν ήταν οι τελευταίες ημέρες, απλά δεν συγκρίνονται με το να πρέπει να εγκαταλείψεις το σπίτι σου λόγω διώξεων ή πολέμου για να αναζητήσεις καταφύγιο σε μια μακρινή χώρα. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τόση ενσυναίσθηση για τη δύσκολη θέση τους από τόσους πολλούς από εσάς.

Παραμένουμε μια χώρα ανεκτικών, φιλόξενων και γενναιόδωρων ανθρώπων. Σας ευχαριστώ».

Η αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ

Μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή του Λίνεκερ, ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος που η διαμάχη μεταξύ του BBC και του παρουσιαστή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής εκπομπής «Match of the Day», είχε θετική εξέλιξη.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που αυτή η κατάσταση έχει επιλυθεί και που οι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή “Match of the Day” κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ημασταν απογοητευμένοι που είδαμε να χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα (από τον Λίνεκερ), αλλά τελικά είναι ένα θέμα μεταξύ του ίδιου και του BBC», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη ξεκίνησε από ένα tweet του παρουσιαστή, στις 7 Μαρτίου, στο οποίο έγραφε, διαμαρτυρόμενος για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: «Υποδεχόμαστε πολύ λιγότερους μετανάστες από όσους άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια απίστευτα βάναυση πολιτική έναντι των πιο ευάλωτων ανθρώπων, όχι πολύ διαφορετική από εκείνη της Γερμανίας τη δεκαετία των 30s».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...