328
| Reuters

BBC εναντίον Netflix στην «μητέρα όλων των τηλεοπτικών μαχών»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 10:10

BBC εναντίον Netflix στην «μητέρα όλων των τηλεοπτικών μαχών»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 10:10

BBC εναντίον Netflix -ή, καλύτερα, ευρωπαϊκές δημόσιες τηλεοράσεις εναντίον της αμερικανικής συνδρομητικής υπηρεσίας streaming με σειρές και ταινίες. Ποιος θα νικήσει;

Όπως σημειώνουν σε σχετικό τους δημοσίευμα οι βρετανικοί Times, η ολοένα και πιο δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα έχει μπει για τα καλά στο «μάτι» του BBC που έχει ήδη λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να ενώσει όλες τις ευρωπαϊκές δημόσιες τηλεοράσεις για την… «μητέρα όλων των τηλεοπτικών μαχών».

Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού δικτύου, λόρδος Τονι Χολ, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα τηλεοπτικά δίκτυα ITV και Channel 4 για μια ευρύτερη συνεργασία σε ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ ονόματι Kangaroo 2 το οποίο θα προσφέρει ανάλογο συνδρομητικό περιεχόμενο και πρόγραμμα on-demand.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν, μετά από σχετικό κάλεσμα, και 117 τηλεοπτικά δίκτυα και δημόσιες τηλεοράσεις από όλη την Ευρώπη, όπως η France Télévisions και το γερμανικό ARD, φτιάχνοντας μια ενιαία ευρωπαϊκή τηλεοπτική δύναμη που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στο αμερικάνικο δέος του Netflix και του Amazon Prime.

«Μέχρι σήμερα, η συνεργασία ανάμεσα στις δημόσιες τηλεοράσεις της ευρωζώνης ήταν καλοδεχούμενη. Πλέον, είναι αναγκαία με στόχο να αντιμετωπιστεί η απειλή της παντοκρατορίας του Netflix», σημειώνει, ανώνυμα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του BBC.

Όπως επισημαίνει το άρθρο, αυτό που φοβούνται περισσότερο στο βρετανικό δίκτυο είναι το ενδεχόμενο της διείσδυσης του Netflix σε ευρωπαϊκές τηλεοπτικές αγορές.

Ήδη είχαμε το παράδειγμα της Δανίας, το σωματείο ηθοποιών της οποίας αντιτάσσεται σφοδρά στην τακτική του Netflix να αποκτήσει τα -πλήρη- δικαιώματα για το αμερικανικό ριμέικ της δανέζικης δυστοπικής σειράς «The Rain», αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει και σε μια άκρως εξευτελιστική συμφωνία με τους δανούς ηθοποιούς, οι οποίοι ασφαλώς δεν δέχονται αυτού του είδους την «αποικιοκρατική» αντιμετώπιση.

«Τόσο εμείς, όσο και οι υπόλοιπες δημόσιες τηλεοράσεις, ενδιαφερόμαστε για την δημιουργία “ντόπιου” τηλεοπτικού περιεχομένου, καθώς αυτό αντικατοπτρίζει τους ανθρώπους που ζουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα», ήταν η σχετική ανακοίνωση του BBC, με την οποία… άρχισαν κι επισήμως τα όργανα.

Μένει να δούμε τώρα, πότε με το καλό θα ανακοινωθεί το Kangaroo 2 και τι είδους αντίκτυπο θα έχει στο τηλεοπτικό (μας) γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...