386
|

Μπάσκετ Γυναικών: Το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών έρχεται στο 3ο Κλειστό Ανω Λιοσίων

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2023, 17:18

Μπάσκετ Γυναικών: Το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών έρχεται στο 3ο Κλειστό Ανω Λιοσίων

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2023, 17:18

Τέσσερις εξαιρετικές ομάδες με 48 ταλαντούχες αθλήτριες δίνουν ραντεβού στο 3ο Κλειστό Άνω Λιοσίων (Ζωφριάς) με στόχο την κατάκτηση του 26ου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών που πραγματοποιείται από 24ως 26 Μαρτίου. Με μια φωνή, αθλήτριες και από τις τέσσερις ομάδες ζητούν από τον κόσμο να βρεθεί στο κλειστό της Ζωφριάς και να στηρίξουν το σπορ που είναι συνυφασμένο με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. «Δεν θα το μετανιώσετε», όπως αναφέρει στον ΟΠΑΠ η Λιλιάννα Καρακασίδου, αθλήτρια της Ελευθερίας Μοσχάτου, ενώ η Γεωργία Δαμουλάκη της Νίκης Λευκάδας προσθέτει πως «είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον γυναικείο Αθλητισμό, καθώς το μπάσκετ γυναικών είναι αδικημένο».

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα, η Κατερίνα Μαρίνη προσθέτει και μια διαφορετική πτυχή, λέγοντας πως «θα θέλαμε να δούμε στις κερκίδες πολλά παιδιά, γιατί το μπάσκετ εξελίσσεται από τη νέα γενιά». Ως προς τον Παναθηναϊκό, η Ελεάννα Χριστινάκη έδωσε το δικό της μήνυμα τονίζοντας πως θα ήθελε ο κόσμος της ομάδας να βρεθεί στο γήπεδο γιατί «αποτελεί πάντα τον 6ο παίκτη μας».

Η δυναμική των ομάδων σύμφωνα με τις αθλήτριες

Αντοχή και ανθεκτικότητα, ελευθερία στο παιχνίδι μέσα από αλληλοκαλύψεις και συνεργασία, ανταγωνιστικότητα, ταχύτητα και ομαδικότητα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που διαθέτουν οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Final 4 και θέλουν να βγάλουν στο παρκέ. «Δεν βασιζόμαστε τόσο πολύ στα set-plays, έχουμε όμως ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι μας» λέει η Κατερίνα Μαρίνη ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η Ελεάννα Χριστινάκη τονίζει πως «ανεξαρτήτως αντιπάλου, είμαστε ανταγωνιστικές και παλεύουμε πάντα για τη νίκη, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού». Στο γεγονός ότι «επί 40 λεπτά ο ρυθμός μας είναι σταθερός» στέκεται η Λιλιάννα Καρακασίδου για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της δικής της ομάδας, ενώ η Γεωργία Δαμουλάκη προσθέτει ότι «παίζουμε γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ, πράγμα που δυσκολεύει αρκετά τις αντιπάλους μας».

Η συμμετοχή στη γιορτή του μπάσκετ

Ο ενθουσιασμός για την συμμετοχή στο Final 4 είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί και στις τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες. Όλες οι αθλήτριες στέκονται σε αυτήν την παράμετρο και στο γεγονός ότι μπορούν να διεκδικήσουν έναν τίτλο που θα τις περάσει στην ιστορία. Ο πρώτος χρονικά αγώνας διεξάγεται την Παρασκευή στις 17:00 μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 20:00, η Ελευθερία Μοσχάτου αντιμετωπίζει τη Νίκη Λευκάδας. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14:00 για να μάθουμε την ομάδα που θα διαδεχθεί τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο σκαλί της διοργάνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...