302
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μιλά για τις ημέρες στη φυλακή στην κάμερα του Star Channel | YouTube

Bασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ετοιμάζω βιβλίο για την εμπειρία μου στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 14:21
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μιλά για τις ημέρες στη φυλακή στην κάμερα του Star Channel
|YouTube

Bασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ετοιμάζω βιβλίο για την εμπειρία μου στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 14:21

Ο καταδικασθείς σε ισόβια πρωτοδίκως για την υπεξαίρεση-«μαμούθ» των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο, όπου και θα περιγράφει όλα όσα έζησε στα δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα που έμεινε στη φυλακή (εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου).

Υπενθυμίζεται ότι ο επί δωδεκαετία δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Τον Ιούλιο του 2014, όμως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτοβάθμια ποινή κάθειρξης σε 12 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2015, αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, εκμεταλλευόμενος τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου, έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής 12 ετών (2 χρόνια και 5 μήνες) που του επεβλήθη. Για την αποφυλάκισή του είχε επικαλεστεί μεταξύ άλλων ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω… καρδιοπάθειας και 35% λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

«Πώς μπορώ να τις ξεχάσω αυτές τις ημέρες, ήταν κάτι φοβερό… Ενας άνθρωπος, και ένα βράδυ να παραμείνει στο κρατητήριο, έχει μια οδυνηρή εμπειρία… Δεν υπάρχει χειρότερο από το να βάζεις σιδεροδέσμιο έναν άνθρωπο σε ένα δωμάτιο 24 τ.μ. και εκεί μέσα 10 άνδρες και μια τουαλέτα», δήλωσε στην κάμερα του Star Channel ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Και τώρα, το ημερολόγιο, που όπως αποκάλυψε κρατούσε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, θα γίνει βιβλίο υπό τον τίτλο «Δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα», όσο δηλαδή παρέμεινε στη φυλακή.

«Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι να αποκαταστήσω την υπόληψη και το όνομά μου», κατέληξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2019, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση τριών ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (περισσότερα εδώ). Με την ολοκλήρωση της δίκης έκλεισε το ποινικό κομμάτι του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όχι όμως και η «μαύρη τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που άφησε στα ταμειακά του διαθέσιμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...