334
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου | INTIMEnews

Μπαρμπαρούσης: Πολύ ωραίος ο χαιρετισμός του Χίτλερ – να χαιρετούσα δηλαδή σαν να ήμουν στη Μύκονο;

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 14:19
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου
|INTIMEnews

Μπαρμπαρούσης: Πολύ ωραίος ο χαιρετισμός του Χίτλερ – να χαιρετούσα δηλαδή σαν να ήμουν στη Μύκονο;

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 14:19

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε φθάσει στο σημείο να φωνασκεί από το βήμα της Βουλής, καλώντας σε στρατιωτικό πραξικόπημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος (περισσότερα εδώ), προκάλεσε και πάλι αίσθηση. Αυτή τη φορά με όσα είπε κατά την απολογία του στη δίκη της ΧΑ για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που τόσο άρεσαν στον ίδιο, τον αρχηγό και τα μέλη της οργάνωσης.

«Δηλαδή ο μόνος τρόπος να χαιρετήσετε κάποιον απέναντί σας, είναι αυτός που χαιρετούσε ο Χίτλερ;» ήταν η ερώτηση  που του έγινε από το προεδρείο, με τον κατηγορούμενο να μην κρατά ούτε τα προσχήματα:

«Μα εμένα που αρέσει αυτός ο χαιρετισμός, είναι ο καλύτερος χαιρετισμός που υπάρχει στη γλώσσα του σώματος και θα σας το εξηγήσω: υπάρχει αυτό που λέμε ‘όλα δεξιά’, ο χαιρετισμός που είναι πάντοτε δεξιά», υποστήριξε και κάνοντας και το σχετικό σόου μέσα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, πρόσθεσε: «Αν χαιρετούσα έτσι δηλ. [κούνησε το χέρι του δεξιά – αριστερά χαιρετώντας] πάει να πει ότι είμαι από τη Μύκονο;»

Ο διαγραφείς (εδώ) από τον Νίκο Μιλαλολιάκο βουλευτής όταν είχε κατηγορηθεί για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας (εδώ), ρωτήθηκε και για τα ναζιστικά σύμβολα (σβάστικες κτλ)  που υπήρχαν στους χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ΧΑ.

«Είδατε σύμβολα ναζιστικά που να παραπέμπουν στην ναζιστική Γερμανία;» ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, με τον Μπαρμπαρούση να απαντά λέγοντας ότι μαίανδροι και σβάστικες υπαρχουν παντού, ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων!

«Αν μιλάμε για τον μαίανδρο ή το γαμμάδιο ή σβάστικα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, τη χρησιμοποίησε μεν, αλλά δεν είναι ναζιστικό σύμβολο. Αν πάμε από το Περού μέχρι την Ιαπωνία βλέπουμε παντού, υπάρχουν σε όλα τα μουσεία, ακόμα και στη Βουλή, περπατάμε πάνω στις σβάστικες», παρατήρησε με αλαζονικό ύφος, τονίζοντας πως  δεν χαρίζει τίποτα από την Ιστορία της Ελλάδας στον Χίτλερ. Αυτόν που μιμούνταν με τόση αυταρέσκεια ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στη νεοναζιστική οργάνωση.