334
Σπασμένη βιτρίνα επί της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη | Intimenews/Γιάννης Παπανίκος

Μπαράζ επιθέσεων σε κεντρικά καταστήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 09:07
Σπασμένη βιτρίνα επί της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη
|Intimenews/Γιάννης Παπανίκος

Μπαράζ επιθέσεων σε κεντρικά καταστήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 09:07

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ σε διάφορα σημεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κατά καταστημάτων και κατά οχημάτων.

Η αρχή έγινε στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τις 10, όταν ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα και μια τράπεζα κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως.

Οι δράστες, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50 άτομα, προξένησαν φθορές σε ένα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, ένα καφέ Starbucks και στο ΑΤΜ υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς.

Νωρίτερα, «στάχτη» είχε γίνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Εξαρχείων. Επιπλέον, αφαιρέθηκε και μέρος του εορταστικού φωτισμού, λίγες ώρες αφότου συνεργεία του δήμου είχαν καθαρίσει εκ νέου την πλατεία.

Σπασμένο τζάμι στο Starbucks

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα κουκουλοφόρων έσπασαν βιτρίνες 13 καταστημάτων και επιχειρήσεων με βαριοπούλες και λοστούς σε κεντρικούς δρόμους, στην Τσιμισκή, Γρηγορίου Παλαμά και Παύλου Μελά.

Η αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές υπόπτων, όμως αργότερα, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εις βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν περίπου 20 και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κρατούσαν λοστούς και βαριοπούλες. Στα σημεία της επίθεσης βρέθηκαν φέιγ-βολάν με συνθήματα που απηχούν απόψεις του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σπασμένη βιτρίνα στην οδό Τσιμισκή

Αργότερα, στις 4 το πρωί, φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο σκαπτικά μηχανήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ανω Πόλη, στην οδό Επταπυργίου, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Eνα τέταρτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Το όχημα-«στόχος» που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν σταθμευμένο έξω από σούπερ μάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες.

Οι εμπρηστές έβαλαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Οι φερόμενες ως εμπρηστικές ενέργειες ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...