270
Η 19χρονη Χαντίζα δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, Ταρικούλ Ισλάμ | Facebook

Μπανγκλαντές: Η πρώτη πρόταση γάμου από γυναίκα σπάει ταμπού δεκαετιών

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 18:30
Η 19χρονη Χαντίζα δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, Ταρικούλ Ισλάμ
|Facebook

Μπανγκλαντές: Η πρώτη πρόταση γάμου από γυναίκα σπάει ταμπού δεκαετιών

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 18:30

Μια νεαρή γυναίκα στο Μπαγκλαντές έγραψε ιστορία στη χώρα της, καθώς τόλμησε να πάει κόντρα στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου της.

Το περασμένο Σάββατο, η 19χρονη Χαντίζα Ακτερ πήγε η ίδια στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της, του 27χρονου Ταρικούλ Ισλάμ, σε μια αγροτική περιοχή του Μεχερπούρ, σπάζοντας ένα ταμπού που θέλει τον γαμπρό να πηγαίνει στην οικία της νύφης και να ζητάει, με τον τρόπο αυτό, το χέρι της σε γάμο.

Έτσι, μετά την τελετή, η Χαντίζα πήρε μαζί της, στο δικό της σπίτι τον Ταρικούλ, ένα γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδο στις ντόπιες εφημερίδες και τα ΜΜΕ της μουσουλμανικής χώρας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Ναι, δεν είναι συνηθισμένο. Αλλά το έκανα και οι άλλες γυναίκες μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου», είπε η Χαντίζα.

Ο Ισλάμ, με την σειρά του, διευκρίνισε ότι οι συγγενείς και οι φίλοι τους δεν έφεραν αντιρρήσεις όταν έμαθαν το σχέδιό τους.

«Το κάναμε στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις λόγω φύλου, για να έχουν ίσα δικαιώματα οι γυναίκες. Είμαι σίγουρος ότι ο γάμος μας θα δείξει ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει όσα και ένας άνδρας», πρόσθεσε.

«Είναι πράγματι μια μεγάλη πρωτιά για την κουλτούρα μας», έγραψε ένας χρήστης στον ιστότοπο της εφημερίδας Prothom Alo.

Άλλοι σχολιαστές χαιρέτισαν το θάρρος της νεαρής γυναίκας ή δήλωναν ότι και αυτοί θέλουν να παντρευτούν με τον ίδιο τρόπο.

Φυσικό ήταν να μην δουν όλοι με καλό μάτι αυτήν την… κατάφωρη καταπάτηση των ντόπιων εθίμων.

«Θα έπρεπε κάποιος να δείρει τους συγγενείς (των νεονύμφων) με παπούτσια», έγραψε ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Άμπουλ Χασνάτ στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού Channel 24.