277
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας | George Vitsaras / SOOC

Μπαλαούρας: «Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα, είναι συνεπής»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2019, 11:44
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας
|George Vitsaras / SOOC

Μπαλαούρας: «Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα, είναι συνεπής»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2019, 11:44

Το ζήτημα της (μη) χορήγησης άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας εκφράζοντας τη θέση ότι κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Κουφοντίνα.

Σε δηλώσεις του στο Open εξήγησε ότι ο Κουφοντίνας «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

Οταν οι παριστάμενοι επισήμαναν ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, η απάντηση του κ. Μπαλαούρα ήταν ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Ως προς αυτό επικαλέστηκε το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία. Τα μέλη τους έτυχαν «γενναιόδωρης μεταχείρισης» και τους «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ενας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Κουφοντίνας νοσηλεύεται φρουρούμενος από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Βόλου όπου μεταφέρθηκε μετά από συμπτώματα αδιαθεσίας. Εχει αρχίσει απεργία πείνας εδώ και μία εβδομάδα ζητώντας να του χορηγηθεί τετραήμερη άδεια.

Χθες Παρασκευή απορρίφθηκε εκ νέου από το συμβούλιο των φυλακών το αίτημα για άδεια.

Στο ομόφωνο βούλευμα τονίζεται ότι παραμένει αμετανόητος μετά από τόσα χρόνια φυλακή για τις δολοφονίες της 17Ν και ότι ακόμα και σήμερα είναι επικίνδυνος να κάνει πάλι τα ίδια.

«Δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του “κρατικού μονοπωλίου της βίας” και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Ωστόσο αμέσως παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητώντας το σκεπτικό της απόφασης αλλά και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...