459
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση μπροστά στην Παλιά Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μπακογιάννης: Πάμε μπροστά, πάμε να αλλάξουμε την πόλη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 22:29
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση μπροστά στην Παλιά Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μπακογιάννης: Πάμε μπροστά, πάμε να αλλάξουμε την πόλη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 22:29

Κάλεσμα στις Αθηναίες και τους Αθηναίους σε μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός που θα ανεβάσει την «Αθήνα Ψηλά» απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε μια εντυπωσιακή ανοικτή συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

«Τέλος τα «θα» και τα «πρέπει να». Πάμε να φύγουμε μπροστά! Πάμε να αλλάξουμε την πόλη! Πάμε να φέρουμε την Αθήνα ψηλά! » τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας :

«Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θέλω να μοιραστώ κάτι σημαντικό μαζί σας. Έχοντας αντιμετωπίσει όλων των ειδών τα προβλήματα, από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα, θέλω να σας πω ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορεί να έρθουν από τα πάνω. Οι πραγματικές αλλαγές έρχονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Όχι με εντολές ή διαταγές, όχι κουνώντας το δάκτυλο, αλλά με έμπνευση. Με πίστη ο ένας στον άλλον. Και με σχέδιο.

«Το «πρέπει να» τελείωσε. Ήρθε η ώρα του «πάμε να». Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η δική μας δουλειά στο Δήμο είναι να έχουμε σχέδιο και αφοσίωση σε ένα στόχο: να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων της Αθήνας. Δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη της Αθήνας είναι οι άνθρωποί της».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους σε μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός:

« Αντί το παρελθόν να διαιωνίζει τη λογική του. Αντί η παρελθοντολογία που οδηγεί σε αδιέξοδα και διχασμούς, να μας ορίζει. Αντί να αναλωνόμαστε σε καταλογισμούς ευθυνών, ας αναζητήσουμε εκείνα που θεραπεύουν. Εκείνα που ενώνουν. Εκείνα που είναι όλων μας. Αντί να κρυβόμαστε από ευθύνες. Αντί να δειλιάζουμε και να φοβόμαστε. Να βγούμε μπροστά. Με γενναιότητα. Με θάρρος. Και γιατί όχι με θράσος. Με αποφασιστικότητα. Να υπερβούμε αρμοδιότητες. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους. Να φύγουμε μπροστά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις και τις δυναμικές που βρίσκονται παντού σε τούτη την πόλη».

«Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας ότι η Αθήνα θέλει σχέδιο και προσήλωση στο στόχο.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά :

«Θέλει δουλειά, θέλει λάντζα, θέλει κόπο και θέλει χρόνο. Δεν υπάρχουν μάγοι, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Πάνω από όλα, αν θέλουμε να γυρίσουμε την πόλη ανάποδα, θα χρειαστεί να σπάσουμε αυγά. Να συγκρουστούμε με μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα. Μικρότερα και μεγαλύτερα κατεστημένα. Για αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη εντολή. Η δύναμη μας είναι η δύναμή σας. Ζητάμε από όσο γίνεται περισσότερους Αθηναίους και Αθηναίες να μας εμπιστευτούν. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως ξέρουμε να συνεργαζόμαστε. Δεν περιμέναμε τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική για να ανακαλύψουμε όψιμα την αξία της συνεννόησης και της συναίνεσης. Ξέρουμε όμως επίσης πολύ καλά πως έχουμε ανάγκη την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις. Για να κάνουμε τις δύσκολες επιλογές. Χωρίς σκιές. Δίχως συναλλαγές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...