230
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανήγγειλε μείωση των δημοτικών για όλους τους δημότες | Στέλιος Βολιτάκης / Intime News

Μπακογιάννης: Μείωση δημοτικών τελών στην Αθήνα κατά 5%

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 10:42
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανήγγειλε μείωση των δημοτικών για όλους τους δημότες
|Στέλιος Βολιτάκης / Intime News

Μπακογιάννης: Μείωση δημοτικών τελών στην Αθήνα κατά 5%

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 10:42

Οριζόντια μείωση δημοτικών τελών κατά 5% προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, κατά 5%».

Η μείωση θα είναι οριζόντια για όλους τους Αθηναίους, όπως είπε και σημείωσε: «Ολα ακριβαίνουν, εμείς στο δήμο πρέπει να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν και δόσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη μείωση των τελών, θα συνεχίσουν τα έργα για την αναβάθμιση της πόλης. «Ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ. Εχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε όλα τα έργα στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης» όπως είπε.

Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πειστούν οι νέοι να επιστρέψουν στην Αθήνα. «Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τις παιδικές χαρές, τα πάρκα, όλα τα γήπεδα της πόλης, θα αρχίσουμε από τη Δευτέρα την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών της πόλης, είναι 45.500, με led» σημείωσε.

Θέλουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής, να τη βελτιώσουμε για να προσελκύσουμε τους νέους γονείς να γυρίσουν στις γειτονιές της Αθήνας, είπε χαρακτηριστικά.

Η μείωση θα είναι οριζόντια για όλους τους δημότες διευκρίνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και όλα τα έργα αναβάθμισης της πόλης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News