390
|

Μπακογιάννης: Αδιάφορη η κριτική της Ακρίτα – Επίτευγμα αντίστοιχο με το «Apollo 11» το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 12:22

Μπακογιάννης: Αδιάφορη η κριτική της Ακρίτα – Επίτευγμα αντίστοιχο με το «Apollo 11» το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 12:22

Σε ένα ακόμα κρούσμα αντιπολιτευτικής τύφλωσης και διασποράς επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία fake news, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα (και φερόμενη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν) έσπευσε να χλευάσει τον Κώστα Μπακογιάννη και να καταγγείλει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε εμβόλιο με σύριγγα που είχε καπάκι, μόνο και μόνο για την… πόζα.

Μετά τους χρήστες του Διαδικτύου και κυρίως του Τwitter, στην Ελενα Ακρίτα απάντησε και ο ίδιος ο Κώστας  Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Υπήρξαν κάποια σχόλια, όπως για παράδειγμα της κυρίας Ακρίτα, στο οποίο όμως δεν έχουμε λόγο να δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Αλλωστε οι σχέσεις μου με την κυρία Ακρίτα είναι αμοιβαίας αγάπης, αμοιβαίας εκτίμησης, αμοιβαίο σεβασμού και η κριτική που προέρχεται από την κυρία Ακρίτα είναι μάλλον προβλεπόμενη έως και αδιάφορη πλέον…», ήταν το δηκτικό σχόλιο του κ. Μπακογιάννη, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για την ανάρτηση της δημοσιογράφου που «κατέβηκε» άρον άρον μετά την κατακραυγή.

«Αυτό που έχει σημασία», τόνισε στη συνέντευξή του ο δήμαρχος της Αθήνας, «είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, που υπερβαίνει κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για τον εμβολιασμό.

»Οχι μόνο να μην υπονομεύουμε τον εμβολιασμό, όπως έγινε, αλλά να εξηγήσουμε –χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να χαρακτηρίζουμε και χωρίς να γινόμαστε είρωνες– ότι είναι ένα δώρο της επιστήμης.

»Μιλάμε για ένα επιστημονικό επίτευγμα αντίστοιχο με του Apollo 11, όταν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης για να προσθέσει σχετικά με το πολιτικό (ή ορθότερα κομματικό) πρόσημο που κάποιοι –συμπεριλαμβανομένης της Ελενας Ακρίτα– επιχειρούν να προσδώσουν στο εθνικό εγχείρημα του εμβολιασμού:

«Αυτό το δώρο της επιστήμης δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε της ΝΔ, ούτε του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλων μας. Και επειδή υπάρχει ένα κίνημα, το βλέπετε και στο διαδίκτυο, με αρνητές του εμβολιασμού, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια συγκροτημένη, ψύχραιμη, νηφάλια, προσπάθεια να πείσουμε για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους μας. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να προσβάλλουμε».

Στην Ελενα Ακρίτα απάντησε και η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, Σία Κοσιώνη, με ανάρτησή της στο Instagram και τη φράση «στα καπάκια κι εγώ».

Την Τρίτη, ήρθε έστω και καθυστερημένα η «ειλικρινή συγγνώμη» της Ελενας Ακρίτα στον δήμαρχο της πρωτεύουσας (δείτε τη σχετική ανάρτηση κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...