238
| ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Μπακογιάννη για τον βιασμό της 24χρονης: Να μαθαίνουμε τα αγόρια μας να σέβονται τη γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 14:56
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Μπακογιάννη για τον βιασμό της 24χρονης: Να μαθαίνουμε τα αγόρια μας να σέβονται τη γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 14:56

Για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό η βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη.

Η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» ανέφερε:

«Να πούμε ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, καθώς τον τελευταίο καιρό οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, καταφεύγουν στην αστυνομία, καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα και έτσι μπορεί κινηθεί η πολιτεία εναντίον αυτών των ανθρώπων, που νομίζουν ότι μπορούν να κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες. Το νομικό μας οπλοστάσιο αυτή τη στιγμή είναι πλήρες. Εάν μιλάμε για ομαδικό βιασμό, μιλάμε για ισόβια, άρα υπάρχει ένα ισχυρότατο νομικό πλαίσιο που προστατεύει τις γυναίκες και στέλνει μηνύματα σε αυτούς που παρενοχλούν και κακομεταχειρίζονται γυναίκες».

Στη συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Υπάρχει μία αλλαγή στην αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν αποδέχεται αυτές τις συμπεριφορές και πλέον αντιδρά. Επειδή είμαστε μανάδες πρέπει να μάθουμε τα αγόρια μας, να σέβονται και να την τιμούν την γυναίκα. Είναι ευθύνη για την εκάστοτε μάνα και πρέπει να το κάνει με πιο έντονο τρόπο».

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε: «Υπάρχουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που υποδέχονται τέτοιου είδους κρούσματα, με τελείως διαφορετικό τρόπο από ό,τι γινόταν στο παρελθόν και η πρόοδος αυτή έχει γίνει μέσω της ελληνικής κοινωνίας, η οποία με την αντίδραση της, έδειξε τον δρόμο. Ο κορονοϊός και η κλεισούρα έχει προκαλέσει μία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στη χώρα μας και δίνονται καθημερινά μάχες για να αλλάξει αυτό το φαινόμενο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...