404
| George Vitsaras / SOOC

Μπαϊράκι Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ Παυλόπουλου: «Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλον»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 13:36

Μπαϊράκι Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ Παυλόπουλου: «Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλον»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 13:36

Χρόνια τώρα ο Νικήτας Κακλαμάνης διατηρεί για τον εαυτό του το προνόμιο πρωτοβουλιών εκτός κομματικής γραμμής, ή έστω εν αγνοία της ηγεσίας της ΝΔ.

Πέρυσι είχε επιβάλλει στη Βουλή με το «έτσι θέλω» να τηρηθεί (εδώ) ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, τον βορειοηπειρώτη ομογενή που είχε εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο στους Βουλιανάτες (εδώ) και είχε σκοτωθεί από τα πυρά των αλβανών αστυνομικών. Προ μηνών είχε δώσει ο ίδιος το «χρίσμα» της ΝΔ σε υποψηφίους δημάρχους. Τώρα βγαίνει και δηλώνει υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα πάρει τις αποφάσεις του τα Χριστούγεννα (εδώ).

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Κακλαμάνης επέμεινε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ο καλύτερος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να τον επιβάλει ως επιλογή της ΝΔ.

«Οταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι’ άλλον», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε με νόημα ότι όταν μπορεί να υπάρξει τέτοια ευρεία πλειοψηφία, δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη ψηφοφορία για να βγάλουμε Πρόεδρο.

Χαρακτήρισε δε «απολύτως επιτυχημένη τη θητεία» του κ. Παυλόπουλου και υπογράμμισε ότι δεν ξέρει πού θα βρισκόταν η Ελλάδα εάν το καλοκαίρι του 2015 δεν ήταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Από τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του κ. Παυλόπουλου» επέμεινε ο κ. Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί που είχε προταθεί το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αναφέρθηκε εμμέσως, χωρίς να πει ονόματα, σε δύο γυναικείες υποψηφιότητες, που ακούγονται για την Προεδρία: της Μαρίας Δαμανάκη, λέγοντας ότι προέρχεται από την Κεντροαριστερά και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, για την οποία είπε ότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν υπέρ της υπογραφής του διατάγματος με το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι στην Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο.

Η περίπτωση του κ. Παυλόπουλου είχε φέρει σε αντιπαράθεση τον κ. Κακλαμάνη με τον κ. Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος ήταν ακόμα απλός βουλευτής της ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2015. Ως γνωστόν, ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο και μάλιστα είχε ζητήσει από τη ΝΔ να συζητήσει εκτενέστερα το θέμα της στάσης του κόμματος απέναντι στην πρόταση τότε του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να γίνει δεκτή η πρότασή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...