196
Ο Τζο Μπάιντεν, μπροστά από φωτοβολταϊκά πάνελ, στο Κολοράντο | REUTERS/Leah Millis

Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα μας κοστίσουν πάνω από 100 δισ. δολάρια εφέτος

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 09:17
Ο Τζο Μπάιντεν, μπροστά από φωτοβολταϊκά πάνελ, στο Κολοράντο
|REUTERS/Leah Millis

Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα μας κοστίσουν πάνω από 100 δισ. δολάρια εφέτος

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 09:17

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάνω από 100 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισ. δολαρίων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές, προκαλούμενες από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο ομιλίας του για την προώθηση του μεγαλόπνοου σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για δημιουργία νέων υποδομών στη χώρα –με έμφαση πια στην «πράσινη» ενέργεια.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Η ομιλία του είχε και παρατράγουδα, καθώς τον Μπάιντεν περίμεναν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ με υβριστικά πλακάτ.

Η εικόνα του μίσους: Ενας διαδηλωτής κρατάει στην αγκαλιά του ένα μωρό και μαζί μια σημαία «γαμ@στε τον Μπάιντεν… και γαμ@έστε όλοι που τον ψηφίσατε» (REUTERS/Leah Millis)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News