318
Πόσο καταστροφικά μπορεί να λειτουργήσει ο περίγυρος, για την εξέλιξη της προσωπικότητας ενός παιδιού; | mcf.gr

«BABY», του Κρίστοφερ Ντουράνγκ: Μια νέα παράσταση στο #BlacBox του ΙΜΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 17:18
Πόσο καταστροφικά μπορεί να λειτουργήσει ο περίγυρος, για την εξέλιξη της προσωπικότητας ενός παιδιού;
|mcf.gr

«BABY», του Κρίστοφερ Ντουράνγκ: Μια νέα παράσταση στο #BlacBox του ΙΜΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 17:18

Η Ελεν και ο Τζον Ντίνγκλμπερι, ένα νεαρό ζευγάρι, φέρνουν το μωρό τους από την κλινική και αποφασίζουν το φύλο του εν μέσω διαπληκτισμών και αυθαίρετων θεωριών. Μεγαλώνουν το παιδί τους, με το όνομα Νταίζη, με θηλυκά πρότυπα μέσα σε ένα κλίμα ανωριμότητας, διαστρέβλωσης, εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε ένα καταιγισμό από προβληματικές συμπεριφορές και κακοποιήσεις που οδηγούν το παιδί Νταίζη σε κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις.

Ζευγάρι σε αδιέξοδο - που έθεσε το ίδιο στον εαυτό του
Ζευγάρι σε αδιέξοδο – που έθεσε το ίδιο στον εαυτό του (mcf.gr)

Ο οικογενειακός, κοινωνικός, εκπαιδευτικός κύκλος του παιδιού Νταίζη λειτουργεί διαρκώς και απροκάλυπτα καταστροφικά για την εξέλιξη της προσωπικότητάς του.

Οταν το ίδιο το παιδί αποφασίζει, κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής του, ότι είναι ένα αμφισεξουαλικό αγόρι, μέσα από μία σειρά κωμικά μεγαλοφυών σκηνών, η ιστορία της επιβίωσης του παιδιού Νταίζη και της προσπάθειάς του να βιώσει το φύλο του συνεχίζεται, ασχέτως με τη συνεχή επιμονή των γονιών του στο αντίθετο.

Το έργο «BABY with the bathwater» γράφτηκε από τον αμερικανό συγγραφέα Κρίστοφερ Ντουράνγκ, το 1982.

Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο Μαύρο Κουτί (Black Box) του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) έχει μεταφραστεί από τον Χρήστο Παρίδη, ο οποίος έκανε μια επίκαιρη απόδοση του έργου με σύγχρονα στοιχεία.

Επίσης, έχει «ντυθεί» από τα έξυπνα και με χιούμορ σκηνικά του εικαστικού Αγγελου Παπαδημητρίου, ενώ έχει πλαισιωθεί μουσικά από τους ευρηματικούς Burger Project. Ο σχεδιασμός φωτισμών είναι της Στέλλας Κάλτσου.

Το έργο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό με στόχο να αγγίξει, να επικοινωνήσει, να διευρύνει τους ορίζοντες του κάθε θεατή με έναν μοναδικό τρόπο αλλά και να ενδυναμώσει τη συλλογική συνείδηση.
Το έργο, ταυτόχρονα, προβάλλει τη δυναμική αξία της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της πολιτείας και σατιρίζει τις στρεβλώσεις της κοινωνίας που αφήνουμε πίσω μας.

Παίζουν οι ηθοποιοί
Αθηνά Αλεξοπούλου
Χάρης Μπόσσινας
Ντέπυ Πάγκα
Μαργαρίτα Παπαγιάννη
Γιώργος Σουλεϊμάν
Εύα Φρακτοπούλου
Στον ρόλο του ψυχιάτρου ακούγεται η φωνή του Αγγελου Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...