474
Η σφιχτή αγκαλιά του Μπάμπη στη μάνα της Καρολάιν στο μνημόσυνο της Αλοννήσου, λίγες ώρες πριν ομολογήσει ότι ήταν αυτός που τη σκότωσε | YouTube

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το σοκαριστικό ερώτημα μετά την ομολογία του στους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 11:53
Η σφιχτή αγκαλιά του Μπάμπη στη μάνα της Καρολάιν στο μνημόσυνο της Αλοννήσου, λίγες ώρες πριν ομολογήσει ότι ήταν αυτός που τη σκότωσε
|YouTube

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το σοκαριστικό ερώτημα μετά την ομολογία του στους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 11:53

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν την Πέμπτη στο μνημόσυνο της γυναίκας του στην Αλόννησο, όταν αστυνομικοί (της δύναμης του νησιού) τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Είχε προκύψει μία σημαντική εξέλιξη, του είπαν. Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας ύποπτος και έπρεπε να πάει μαζί τους, προκειμένου να τον αναγνωρίσει.

Ο Μπάμπης ταράχτηκε από την παρουσία των αστυνομικών, αν και –για μία ακόμη φορά– κατάφερε να μην το δείξει.

«Ρε παιδιά, αφήστε να πάω στο τρισάγιο στον τάφο της γυναίκας μου», τούς είπε.

«Οχι Μπάμπη, πρέπει να μας ακολουθήσεις τώρα, έχουν συλλάβει έναν άνδρα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του δολοφόνου της Κάρολαιν και πρέπει να σε πάμε εκεί να τον αναγνωρίσεις», απάντησαν εκείνοι.

«Εβγαλε το κινητό του και του ζήτησαν να το κλείσει. Του είπαν να μην κάνει σκηνή, λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών συνεργείων και ότι έπρεπε να φύγουν διακριτικά για το δικό του καλό. Του είπαν ότι έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας ύποπτος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει», περιέγραψε τοπική δημοτική σύμβουλος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Δίπλα του ήταν η μητέρα της Καρολάιν, η οποία ανήσυχη τον ρώτησε τι συμβαίνει.

Εκείνος της είπε ότι έπρεπε να φύγει για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο για τη δολοφονία της κόρης της.

«Τότε αγκαλιάστηκαν και περιμέναμε πέντε λεπτά για να τελειώσει η συναισθηματική φόρτισή τους, που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι», πρόσθεσε στην περιγραφή της η δημοτική σύμβουλος.

Αφού αγκάλιασε τη μητέρα της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ακολούθησε τους αστυνομικούς. Βαθιά μέσα του, από τη στιγμή που είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν στην Αλόννησο, ήξερε ότι όλα είχαν τελειώσει. Ηταν ωστόσο έτοιμος να δώσει μία ακόμη παράσταση, μία ακόμη μάχη φαινομενικής ηρεμίας και αυτοκυριαρχίας, ώστε να περάσει το «τεστ» μιας ακόμη κατάθεσης στο Ανθρωποκτονιών. Χρειάστηκαν πάνω από επτά ώρες για να αποδειχθεί ότι θα ήταν και η τελευταία.

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ η κουβέντα με τους αστυνομικούς ξεκίνησε σαν να του έπαιρναν μία νέα κατάθεση. Σταδιακά οι αστυνομικοί τού έθεσαν τα ερωτήματα που είχαν μείνει αναπάντητα.

Επί ώρες ο Μπάμπης άντεχε. Δεν «έσπαγε». Πολλά, όμως, δεν συμβάδιζαν με όσα είχε ισχυριστεί στις προηγούμενες καταθέσεις του.

Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα και κάποια στιγμή ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, εγώ το έκανα».

Ομολόγησε ότι έπνιξε την Καρολάιν με τα ίδια του τα χέρια, χρησιμοποιώντας μια μπλούζα της. Αφού τη σκότωσε, πήρε και έβαλε στο πλάι της την μόλις 11 μηνών κορούλα τους.

Ηταν έξαλλος από το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει. Είχε προηγηθεί ένας ακόμα άγριος καβγάς.

Μαλώσαμε, ήρθαμε στα χέρια, τη σκότωσα, ήταν σε έξι λέξεις η περιγραφή του στους αστυνομικούς. Ακόμα πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν το επόμενο ερώτημα που τους έκανε:

Ποια είναι η ποινή που θα του επιβληθεί, πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή, ώστε να  ξέρει πότε θα αποφυλακιστεί, για να πάρει την επιμέλεια της κόρης του και να τη μεγαλώσει εκείνος…

Ολα πια είχαν τελειώσει και το μόνο που έμεινε ήταν ανατριχίλα από τις φωτογραφίες της μητέρας της Καρολάιν στην αγκαλιά του δολοφόνου της κόρης της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...