303
|

Προκαταρκτική εξέταση για το Αρσάκειο μετά την προσφυγή της Φιλεκπαιδευτικής

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:39

Προκαταρκτική εξέταση για το Αρσάκειο μετά την προσφυγή της Φιλεκπαιδευτικής

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:39

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε την Παρασκευή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων (ψυχολογικών και λεκτικών) από εκπαιδευτικούς.

Μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που προανήγγειλε ο πρόεδρος, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Ολα ξεκίνησαν με τη διαρροή προς τον Τύπο επιστολής που υπέγραφαν 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων, οι οποίοι δήλωναν ότι «γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες».

Η επιστολή προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που υπέγραφαν 285 απόφοιτοι των σχολείων, από το 1994 έως το 2018, προκάλεσε αίσθηση, καθώς σε αυτήν γινόταν λόγος για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων», ενώ τη δημόσια σφαίρα απασχολεί το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε υπάρξει επί χρόνια εξωτερικός συνεργάτης των συγκεκριμένων σχολείων. Επίσης όμως προκάλεσε ερωτήματα ως προς τη μεθοδολογία συγκέντρωσης των καταγγελιών, καθώς τέθηκαν υπό το ίδιο πρίσμα αναφορές για σεξουαλικές και λεκτικές προσβολές.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι η αναφορά προς την εισαγγελία έγινε ώστε οι 285 να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους και αυτές να διερευνηθούν αρμοδίως.

Η ανακοίνωση του κ. Μπαμπινιώτη:

«Συνεπής προς τη χθεσινή μου ανακοίνωση σάς ενημερώνω ότι με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υποβλήθηκε αυθημερόν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.

»Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο τής ζητηθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...