• Μετά την ομιλία του Καραμανλή, η Νατάσα Παζαΐτη πόσταρε φωτογραφία της από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1989

    Εχει η πολιτική κάτι συμπτώσεις. Την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής έλυσε τη σιωπή του και μίλησε – όχι φυσικά για το παρελθόν και τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά για το μέλλον, ένα μάλλον πιο βολικό πεδίο συζήτησης (εδώ). Πολιτικοί αναλυτές «διάβασαν» πάντως στην ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού μια προσπάθεια να επιστρέψει στη δημόσια σφαίρα, στην οποία τυπικά υπάρχει βέβαια ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της αφωνίας του κάπου τον είχαμε ξεχάσει.

     

    Ε, την επομένη, βρήκε την ευκαιρία και η σύζυγός του, η Νατάσα Παζαΐτη, να μας θυμίσει όχι μόνο ότι κάποτε παρήλαυνε στη Θεσσαλονίκη ως υπερήφανη σημαιοφόρος, αλλά την είχαν εξώφυλλα τα περιοδικά. Και όχι όποια κι όποια περιοδικά, τίποτα «Κλικ» και άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά το τιμημένο «Μακεδονική ζωή», που το 1990 ήδη μετρούσε 287 τεύχη!

     

    Η επιστροφή της κυρίας Παζαΐτη στη δημόσια σφαίρα έγινε μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Ανήμερα την επέτειο του «Οχι», ανέβασε το εν λόγω εξώφυλλο του «Μακεδονική ζωή» με τη σημείωση ότι μολονότι το τεύχος ήταν του Απριλίου 1990, η φωτογραφία της ήταν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1989, οπότε ήταν σημαιοφόρος του Λυκείου Ελληνίδων, ενδεδυμένη αναλόγως.

  • O Πέτρος Κόκκαλης συνδέει το '40 με τα ορυκτά καύσιμα

    Πολύ μελάνι χύθηκε –για την ακρίβεια megabytes καταναλώθηκαν– σχετικά με το μήνυμα του Επους του ’40 και το πού τελικά είπαν «Οχι» οι Ελληνες την 28η Οκτωβρίου. Η αλήθεια είναι ότι όλα ξεκίνησαν από έναν υπαινιγμό της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία στο πολυσυζητημένο μήνυμά της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες έκανε λόγο για λαϊκισμό, ξεχνώντας τον φασισμό και έτσι ξεκίνησε η όλη προβληματική, 79 χρόνια μετά.

     

    Ενα άλλο κυβερνητικό στέλεχος, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στάθηκε στο μήνυμά της στον «εθελοντισμό» των Ελλήνων του ’40 προκαλώντας και αυτή ποικίλα σχόλια.

     

    Αλλά κάποιοι το απογείωσαν. Οπως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος ανακάλυψε παραλληλισμούς με το «αέρα» που φώναζαν οι έλληνες πολεμιστές στα βουνά της Ηπείρου το ’40 με το «Οχι» που πρέπει να πούμε εμείς στα ορυκτά καύσιμα, ώστε τα παιδιά μας να έχουν «αέρα».

     

    Αν σκεφτείς ποια οικογένεια είναι συνδεδεμένη με τα ορυκτά καύσιμα στην Ελλάδα και την παλαιά αντιπαλότητά τους με την οικογένεια Κόκκαλη, είναι να σε πιάνει τρόμος τι έχει να ειπωθεί την 25η Μαρτίου…

  • Ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει τον χορευτή παραδοσιακών χορών να κλοτσάει μέσα του

    Κάποιοι στάθηκαν στο γεγονός ότι, πού τον βρίσκεις πού τον χάνεις, ο Αλέξης Τσίπρας είναι όλο διακοπές. Αλλά δεν είναι κακό. Εχει αφήσει πίσω του την πρωθυπουργία και τα βάσανά της και απολαμβάνει τις ημέρες του στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η θέση που δεν έχει και πολλές απαιτήσεις όταν έχεις μόλις χάσει τις εκλογές και οι επόμενες είναι σε μια τετραετία.

     

    Αλλοι στάθηκαν στο ότι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε ταβέρνα στη Βλαχέρνα Αρκαδίας όπου κάποιοι παραβίαζαν εμφανώς την αντικαπνιστική νομοθεσία και άφηναν μικρά παιδιά να εισπνέουν τον βλαβερό καπνό τους. Τι να πεις, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τον αντικαπνιστικό νόμο.

     

    Ισως το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι σε κάποια στιγμή της παρουσίας του στην ταβέρνα και υπό τον ήχο παραδοσιακών οργάνων, ο κ. Τσίπρας σηκώθηκε και χόρεψε. Προφανώς κλοτσάει μέσα του ο παραδοσιακός –καίτοι «τσεγκεβαρικός»– Τσίπρας, τον οποίο έχουμε δει να χορεύει από «Καγκελάρη» στην Αρτα μέχρι «Σιγανό» στην Κρήτη.

    Μια παρατήρηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να είχε το νου του στις καταλήψεις, αλλά στο μάθημα παραδοσιακών χορών της Γυμναστικής πρέπει να πρόσεχε.

     

    Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο συγκεκριμένος χορός δεν είναι πελοποννησιακός, αλλά ηπειρώτικος.

     

    Μια τρίτη παρατήρηση την έκανε ο αρκάς βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

     

  • H Ντόρα αυτοσαρκάζεται με ένα μήνυμα για τον... ξενύχτη Κώστα Μπακογιάννη;

    Ολα ξεκίνησαν με μια φωτογραφία του Nίκου Παλαιολόγου για το πρακτορείο SOOC, που κατά τη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια για το Αναπτυξιακό το βράδυ της Πέμπτης, «συνέλαβε» την Ντόρα Μπακογιάννη να περιμένει υπομονετικά τον Αδωνι Γεωργιάδη να τελειώσει την παρέμβασή του.

     

    Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ είχε ήδη πάει προς το βήμα, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε για λίγο τον λόγο και έτσι αντί να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα, η κυρία Μπακογιάννη είπε να τον περιμένει παρακολουθώντας τον.

    Το ιδιαίτερο στιλ της κυρίας Μπακογιάννη δεν άργησε να δώσει έμπνευση σε διάφορους χιουμορίστες των social media που αφού απομόνωσαν την εικόνα της βουλευτού, έφτιαξαν ένα φανταστικό σενάριο:

    -Μάνα, σήμερα το πολύ 11-12 θα είμαι σπίτι

    Η μάνα σου στο σαλόνι στις 3:55, περιμένοντας καρτερικά να ανοίξεις μεθυσμένος την πόρτα.

     

    Φυσικά, μια τέτοια εικόνα δεν θα μπορούσε παρά να γίνει viral –ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φωτογραφία πολιτικού που παραποιείται με σκοπό το γέλιο.

     

    Σε αυτήν την περίπτωση όμως, τo εντυπωσιακό είναι ότι η κυρία Μπακογιάννη έσπευσε να την αναπαράγει στο Τwitter και να τη σχολιάσει, με χιούμορ ομολογουμένως, έστω και αν εκθέτει τον γιο της, σημερινό δήμαρχο Αθηναίων, ως ξενύχτη και heavy drinker. Διότι όπως μας ενημέρωσε, έτσι ακριβώς περίμενε τον Κώστα Μπακογιάννη να γυρίσει σπίτι!

  • O Κλέων Γρηγοριάδης εμφανίστηκε έτσι στη Βουλή

    H αλήθεια είναι ότι όταν έχεις δει τον Γιάνη Βαρουφάκη με λαχούρια στη Βουλή ενώ η χώρα οδηγούνταν στην καταστροφή, είσαι προετοιμασμένος.

     

    Αλλωστε από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας, η αίθουσα της Εθνικής Αντιπροσωπείας γρήγορα μετατράπηκε σε ένα ενδυματολογικά παρδαλό σόου: από την Αννα Βαγενά με τα εκτυφλωτικά ταγέρ να βγάζει CD player στο βήμα της Βουλής και την Ιωάννα Γαϊτάνη με το μπλουζάκι με τη μολότοφ, ως τον Κώστα Ζουράρι που επιδείκνυε τα δάχτυλα των ποδιών του φορώντας σανδάλια και τον Γιώργο Κυρίτση με το μπλουζάκι με την πειρατική σημαία, υπήρξαν αμέτρητες οι στιγμές που αυτός ο ιερός χώρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έγινε πεδίο επίδειξης του λούμπεν.

     

    Και όπως αποδεικνύεται αυτή η ενδυματολογική εξαλλοσύνη ήρθε για να μείνει. Χαρακτηριστική η εμφάνιση του βουλευτή Βορείου Τομέα –και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου– του ΜέΡΑ 25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, την Πέμπτη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

    Αν δεν ήταν τόσο νωρίς το πρωί θα πίστευε κανείς ότι ο κ. Γρηγοριάδης μάλλον είχε πάει νωρίτερα σε πάρτι του Halloween όπου είχε ντυθεί «Ξένοιαστος Καβαλάρης». Αλλά πιθανότατα να πήγαινε μετά και να βαριόταν να αλλάξει και να ντυθεί ευπρεπώς για τη δουλειά που τον (χρυσό)πληρώνει ο ελληνικός λαός.

  • Οταν η Μπακογιάννη μπαίνει στην ίδια φράση με τον Μπογδάνο - ως πομπός fake news για τον «Τζοκερ»

    Αν κάτι σε εκπλήσσει σε αυτή την υπόθεση με τους ελέγχους της Αστυνομίας σε κινηματογράφους για ανήλικους στις αίθουσες όπου προβάλλεται η ταινία «Joker», είναι η αμηχανία της κυβερνητικής παράταξης. Η οποία αμηχανία την οδηγεί από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα.

     

    Είναι μια ειρωνεία ότι η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται να απολογείται και σε θέση άμυνας επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος, αλλά το τι έχει ειπωθεί από το βράδυ της Κυριακής δεν έχει όρια.

     

    Μετρήστε: Στην αρχή ήταν fake news. Μετά είπαν ότι την καταγγελία την είχε κάνει μια διαζευγμένη που δεν ήθελε να πάει ο γιος της να δει με τον μπαμπά του την ταινία στο «Αελλώ». Μετά ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού οι γυναίκες που είχαν κάνει την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. Μετά η Λίνα Μενδώνη παραδέχτηκε (εδώ) ότι ήταν δύο υπάλληλοι του υπουργείου της και απολογήθηκε ότι «αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο». Επειτα ειπώθηκε ότι τη σχετική καταγγελία έκανε πρώτα μια ανταγωνιστική εταιρεία διανομής και τη σειρά πήραν οι «πηγές» του υπουργείου που περιέγραψαν τις δύο υπαλλήλους ως Συριζαίες (εδώ). Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κάνει πλάκα ότι θα πάρει τον 15χρονο γιο του να δει το «Joker», να μας λέει δηλαδή ότι θα παραβιάσει τον νόμο (εδώ).

     

    Ε, δεν θέλει πολύ να μπερδευτούν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Εντάξει, είναι μυστήριο να βάζεις στην ίδια πρόταση τον νεαρό βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ με την πολιτικό που διατέλεσε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δήμαρχος Αθηναίων και τώρα είναι βουλευτής Χανίων, αλλά τι να κάνουμε, αυτή το ξεκίνησε.

     

    Τι έκανε η κυρία Μπακογιάννη; Είπε το πρωί της Τρίτης στο Open (εδώ) ότι ήταν η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία – Αλεξάνδρα Βλαζάκη αυτή που πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από την Αστυνομία να κάνει τους ελέγχους στους κινηματογράφους. Να παρασύρθηκε η Ντόρα; Ισως, η αμηχανία που λέγαμε. Να διαβάζει τον κ. Μπογδάνο στο Τwitter; Πιθανόν, τον ακολουθεί πάντως.

     

    Την επίμαχη δήλωση για την κυρία Βλαζάκη την έκανε η κυρία Μπακογιάννη στον αέρα του Open στις 9.03 π.μ.. Σαράντα δύο λεπτά νωρίτερα, στις 8.21 π.μ., ο κ. Μπογδάνος, σαν έτοιμος από καιρό για να καταγγείλει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς –άλλο πάλι και τούτο– είχε γράψει στο Twitter τα ονόματα των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που κατά την αντίληψή του –άλλο πάλι και τούτο Νο2– έκαναν τις καταγγελίες για το «Joker».

    Μάλιστα ο νεαρός βουλευτής ένιωσε κολακευμένος όταν μετά από λίγο το όνομά του άρχισε να γίνεται trend στο Twitter.

    Βέβαια η κυρία Βλαζάκη, η οποία έχει αποχωρήσει εδώ και μήνες από το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε κάνει καμία αναφορά στην Αστυνομία –πώς θα μπορούσε άλλωστε; Ούτε όμως ο κ. Μπογδάνος, που κατά τα άλλα δηλώνει και δημοσιογράφος, μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει με το υπουργείο Πολιτισμού τον ισχυρισμό του.

     

    Ετσι ακολούθησε δήλωση της πρώην γενικής γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού στην οποία όχι μόνο εγκάλεσε την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο για διασπορά ψευδών ειδήσεων αλλά τους απείλησε ότι θα τους τρέχει στα δικαστήρια. «Τους καλώ να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους στο πρόσωπό μου. Περαιτέρω, τους καλώ να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν. Τέλος, δηλώνω ότι στο βαθμό που με αφορά θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

     

    Αργά το βράδυ η κυρία Μπακογιάννη απολογήθηκε πρώτη και μάλιστα είπε ότι έπεσε «θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών». Ποιον να εννοεί άραγε;

    Ακολούθησε και η συγγνώμη από τον κ. Μπογδάνο.

  • Μερικές νέες, πραγματικά επικές φωτογραφίες του Προκόπη Παυλόπουλου

    Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει στο μυαλό του μια γυναίκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας (εδώ), όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μόνο ένας άνδρας ΠτΔ μπορεί να κάνει. Και ενδεχομένως μόνο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

     

    Απόδειξη η παρουσία του τη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση με προσωπικά αντικείμενα από τους τάφους των πεσόντων στο Επος του ’40.

     

    Η οποία παρουσία, πέρα από τον υψηλό συμβολισμό και την τιμή της Ελληνικής Δημοκρατίας στους ανώνυμους ήρωες του αλβανικού μετώπου, μάς χάρισε και μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφικές στιγμές.

     

    Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι πιθανότατα αυτή είναι μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο αξίωμα, οι εικόνες είναι διπλά επικές.

  • Ο Τσίπρας είδε το «Τζόκερ» και χλευάζει τον Χρυσοχοΐδη για τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ.

    H ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή και την περιέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. με λεπτομέρειες (εδώ): δύο κυρίες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κατήγγειλαν σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, Σάββατο και Κυριακή, ότι στον κινηματογράφο του Mall και στο «Αελλώ» της Πατησίων αντίστοιχα, υπήρχαν ανήλικοι στις αίθουσες όπου προβαλλόταν το «ακατάλληλον δια ανηλίκους» φιλμ «Τζόκερ». Αστυνομικοί έσπευσαν, ως όφειλαν, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και εντόπισαν τους νεαρούς τους οποίους και παρέδωσαν στους γονείς τους.

     

    Νόμος και τάξη, δηλαδή, έστω και αν μοιάζει λίγο Νόμος 4000 και τάξη.

     

    Η υπόθεση όμως ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να το παίξει «επανάσταση», να πει ότι είναι με τους νέους και να κάνει αντιπολίτευση, μια που δεν μπορεί να κάνει κάπου αλλού. Και καλά ο Γιάννης Ραγκούσης παρενέβη (εδώ) ως εκ της θέσεώς του, ως αρμόδιος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, τι δουλειά έχει να μπλέκει και μάλιστα με αναπαραγωγή ανέμπνευστων memes;

     

    Διότι αυτό θεώρησε καλό να κάνει το πρωί της Δευτέρας –και αφού διαπίστωσε ότι το θέμα «πουλάει»– ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρωθυπουργός της χώρας επί μια και πλέον τετραετία.

     

    Δημοσίευσε ο κ. Τσίπρας στο Instagram μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κυνηγάει τον Γιόακιν Φίνιξ στο «Τζόκερ» και έπειτα αποκάλυψε ότι είδε και αυτός την πολυσυζητημένη ταινία , «ευτυχώς στο “Αθήναιον” και όχι στο “Αελλώ”» όπως μας ενημέρωσε. Μετά επιτέθηκε στη ΝΔ επειδή μας πηγαίνει στη δεκαετία του ’60…

     

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας:

     

    «Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.

    Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ.

    Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα.

    Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Τη ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο.

    Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα.

    Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα “προοδευτική” κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε.

    ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα…#joker»

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μπάνιο 20 Οκτωβρίου (ή μήπως 72 Αυγούστου;)

    Για άλλους είναι φθινόπωρο, για άλλους… 72 Αυγούστου, καθώς ο καιρός είναι ασυνήθιστα ζεστός, ένα παρατεταμένο αποκαλόκαιρο.

     

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Και με αφορμή την περιοδεία του στη Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο, όπου παρέστη και στα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας του Πάτρικ Λη Φέρμορ (εδώ), βρήκε την ευκαιρία να κάνει και μια βουτιά.

     

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο tharrosnews.gr, o Πρωθυπουργός απήλαυσε το φθινοπωρινό μπάνιο του στην παραλία της Καλογριάς στη Στούπα παρέα με τη σύζυγό του Μαρέβα

  • Ρομάντσο σε συνέχειες: Οι φωτογραφίες από την παραλία της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου

    Οι αναφορές για το ειδύλλιο-σχέση-έρωτα της Εφης Αχτσιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πληθαίνουν. Είναι άλλωστε κάτι που οι ίδιοι δημοσιοποίησαν προεκλογικά (εδώ) και φαίνεται ότι δεν τους είναι δυσάρεστο –διατηρούνται, βλέπετε, στον αφρό της επικαιρότητας, κάτι που αποτελεί όρο επιβίωσης για κάθε πολιτικό καριέρας.

     

    Πρόσφατα, για παράδειγμα, ο κ. Τζανακόπουλος είχε ερωτηθεί πώς φαντάζεται να παντρευτεί, και είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι γάμος πολιτικός και όχι στην εκκλησία. Τώρα φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού βγαίνουν στη δημοσιότητα και μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε προ ημερών σε κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου και έκανε δύο δώρα στην αγαπημένη του.

     

    Σύμφωνα με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, επρόκειτο για ένα χρυσό κολιέ 14 καρατίων αξίας 219 ευρώ, (το οποίο με την έκπτωση κόστισε τελικά 175 ευρώ), και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 72 ευρώ. Chapeau στον κ. Τζανακόπουλο που και έχει ζήσει και δύο χρόνια στο Αιγάλεω αλλά και ξέρει πώς φέρονται σε μια γυναίκα ψωνίζοντας από το Κολωνάκι.

     

    Τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού στην Κίμωλο, που θεωρείται κάτι σαν «Αντίπαρος του εναλλακτικού», δημοσίευσε το iefimerida.gr

    Επειδή, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «αυτόπτες μάρτυρες» λένε ότι ο κ. Τζανακόπουλος «της υποσχέθηκε τα πάντα» σε αυτήν την παραλία της Κιμώλου, αναμένουμε όλοι με αγωνία το επόμενο κεφάλαιο σε αυτό το ρομάντσο.

     

  • Ο Μπογδάνος θέλει Χωμενίδη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ο Βελόπουλος θέλει Πετρούνια...

    Ηταν να μην ειπωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά συζήτησαν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εδώ). Ο Πρωθυπουργός είπε μεν ότι θα σκεφτεί ή θα καταλήξει σε πρόσωπο τα Χριστούγεννα, αλλά επειδή κάποιοι βιάζονται –μάλλον να έρθουν τα Χριστούγεννα– άρχισαν τις προτάσεις.

     

    Εκεί λοιπόν αποκαλύπτεται και η ποιότητα μερικών που έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

     

    Ο Κυριάκος Βελόπουλος, για παράδειγμα, που είναι και πολιτικός αρχηγός, πρότεινε, μιλώντας στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, για ΠτΔ τον Λευτέρη Πετρούνια. Εξαιρετικός άνθρωπος ο ολυμπιονίκης των κρίκων, καλό παιδί και σύμβολο της Ελλάδας που θέλουμε. Για την «ελληνική ψυχή» του κ. Πετρούνια μίλησε ο κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω αν θέλει να κατέβει».

     

    Βέβαια, ο κ. Βελόπουλος, υπερήφανο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας κατά τα άλλα, δεν ξέρει και άλλα πράγματα, πιο βασικά. Δεν ξέρει ότι για να έχεις δικαίωμα να εκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέπει, σύμφωνα με το Σύνταγμα να έχεις συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας σου. Και ο κ. Πετρούνιας είναι 28. Θα μπορεί, αν θέλει, να είναι υποψήφιος στην προεδρική εκλογή του 2034.

     

    Από την άλλη, ο πανταχού παρών τελευταία Κωνσταντίνος Μπογδάνος της ΝΔ, είπε –συμπτωματικά ή όχι στην ίδια εκπομπή– ότι θα ήθελε να δει μια γυναίκα ΠτΔ και θεωρεί ιδανική την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, «ένα πρόσωπο υψηλότατου συμβολισμού και βαθιάς αξιοπρέπειας που μόνο να δώσει μπορεί σε αυτό το αξίωμα».

     

    Οντως είναι μια εμβληματική προσωπικότητα η κυρία Αρβελέρ, μια παγκόσμια Ελληνίδα. Μόνο που είναι 93 ετών. Μετά ο κ. Μπογδάνος πρότεινε και τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο. Ο οποίος βαδίζει στο 92ο έτος της ζωής του.

    Και για να το ισορροπήσει, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, είπε: «Αν θέλετε νεότερο, Χρήστος Χωμενίδης»…

     

     

  • O Γιώργος Πατούλης γδύθηκε, η Μαρίνα Πατούλη ντύθηκε στα κόκκινα

    Το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης το πέρασε χτυπώντας ενέσεις. Δεν είναι πλάκα, ο κ. Πατούλης –διακεκριμένος ιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών– συμμετείχε σε εκδήλωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό υγειονομικών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και για να δώσει το παράδειγμα γδύθηκε μπροστά στις κάμερες για να κάνει και αυτός ένα εμβόλιο.

    Αν θεωρήσουμε ότι ορισμένα ζευγάρια είναι τόσο ταιριαστά που ο ένας να συμπληρώνει απόλυτα τον άλλον και επιτυγχάνεται έτσι μια τέλεια ισορροπία, και αν δεχτούμε ως σχεσιακό αξίωμα ότι ο αστραφτερός κ. Πατούλης βρήκε το άλλο του μισό στη Μαρίνα Πατούλη, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως αυτό το δημόσιο και αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα του περιφερειάρχη ήταν ίσως μια υποσυνείδητη απάντησή του στο νέο ενδυματολογικό κρεσέντο της συζύγου του.

     

    Διότι η κυρία Πατούλη επανεμφανίστηκε τελευταία στη δημόσια σφαίρα, ως μια ιέρεια του πέτσινου.

     

    Σε promo φωτογραφίες για την παρουσία της στην εκπομπή «Celebrity Travel» του Open TV, η πρώτη κυρία της πολυπληθέστερης Περιφέρειας της χώρας ποζάρισε στη μακρινή Αργεντινή με τον παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη, παρουσιάζοντάς μας μια συλλογή από εκτυφλωτικά πέτσινα σύνολα, είτε σε κόκκινο –μια πορφυρή εκδοχή της cat woman– είτε σε πιο κλασικό μαύρο.

     

    Απολαύστε υπεύθυνα.

  • Το επικό σκίτσο του Χαντζόπουλου για τις ομολογίες του Βούτση και του Τσακαλώτου

    Την αρχή έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ιδεολογικός γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης όταν ομολόγησε ότι ήταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν το 2015 (εδώ).

     

    Μετά ακολούθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. με αυτό το αφοπλιστικό ρητορικό του στιλ αναρωτήθηκε (εδώ): «Τι να λέγαμε στον κόσμο, ότι δεν είμαστε έτοιμοι;»

     

    Και καθώς το πολιτικό θέαμα διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αυτομαστιγώνονται άρχισε να γίνεται ιλαρό, τους περιέλαβε ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, ο γελοιογράφος της «Καθημερινής», και τους έβαλε σε ένα σκίτσο από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

     

  • «Οποιος είδε την ταινία του Γαβρά να σηκώσει το χέρι του!»

    Φαίνεται πως για την ευρωπαϊκή πολιτική η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της συζήτησης για τον καιρό. Αντί να αρχίσεις κουβέντα για τον αν κάνει ζέστη ή βρέχει προκειμένου να σπάσεις τον πάγο, αρχίζεις μια κουβέντα για την πολυσυζητημένη ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

     

    Αυτό αποκαλύπτει μια στιχομυθία με ξεχωριστό ενδιαφέρον που έγινε στο περιθώριο των κρίσιμων συνομιλιών που είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Το περιστατικό αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής» και θέλει τον κ. Μητσοτάκη να ρωτάει ευθέως κάποια στιγμή τον Ντόναλντ Τουσκ αν είδε το φιλμ και έπειτα μάλιστα να ρωτάει σχετικά και όλα τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών, ζητώντας τους να σηκώσουν το χέρι τους!

     

    Η ατυχία για τους «Ενήλικους στο δωμάτιο» είναι ότι αυτό το chit chat των πολιτικών δεν μεταφράζεται και σε εισιτήρια –το φιλμ πάει, τρόπον τινά, άπατο.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης»:

     

    Η συζήτηση ανάμεσα στους Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ ήταν ενδιαφέρουσα αφού στην ατζέντα περιλαμβάνονταν Προσφυγικό, τουρκικές προκλήσεις και εισβολή στη Συρία.

     

    «Είδες τη ταινία του Γαβρά;» ρώτησε ξαφνικά ο Πρωθυπουργός τον Τουσκ. «Οχι» ήταν η απάντηση: «Οποιος είδε την ταινία του Γαβρά να σηκώσει το χέρι του» πρόσταξε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνον ένας και από τις δύο αντιπροσωπείες ανταποκρίθηκε.

     

    Ο κ. Τουσκ ρώτησε εάν εμφανίζεται και αυτός στην ταινία, με τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται πως θα δει την ταινία και θα του πει, παρέα με τον Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον για να του εξηγεί καλύτερα.

  • Η κοιλιά του Τσίπρα, ο τραυματισμός του Μητσοτάκη και δύο... τασάκια στο γραφείο του στη Βουλή

    Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή, δεν έβγαλε πολλές ειδήσεις παρά μόνο ίσως ότι ο Πρωθυπουργός άλλαξε κάπως τον διάκοσμο και το παρατήρησε ο προκάτοχός του (εδώ).

     

    Αλλά μια πιο προσεκτική παρατήρηση των φωτογραφιών από τη συνάντηση, μας επιτρέπει να μάθουμε δυο τρία πράγματα για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

     

    Πρώτον ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι τραυματίας. Εχει χτυπήσει στο μικρό δάκτυλο του δεξιού του χεριού.

    Δεύτερον ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας έχει αφήσει λίγο τον εαυτό του και έχει πάρει κάποια κιλά (Αλέξη τα κιλά δεν είναι των διακοπών, δικά σου είναι).

    Και τρίτον ότι στο τραπεζάκι του γραφείου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή υπάρχουν δύο τασάκια.

    Αυτό το τελευταίο δεν θα ήταν θέμα, αν δεν είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

     

    Υπάρχουν δυο τρεις ερμηνείες για τα ένοχα τασάκια στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη:

     

    α) είναι διακοσμητικά,

     

    β) είναι για τα τσόφλια από τα φιστίκια –τα οποία ως γνωστόν ο καλεσμένος του έχει τιμήσει πολλάκις στο παρελθόν,

     

    γ) είναι παγίδα. Να νοιώσει ο άλλος ότι «εδώ καπνίζουμε» και να αποκαλυφθεί ως καπνιστής μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργού της χώρας.




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30