• Ρομάντσο σε συνέχειες: Οι φωτογραφίες από την παραλία της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου

    Οι αναφορές για το ειδύλλιο-σχέση-έρωτα της Εφης Αχτσιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πληθαίνουν. Είναι άλλωστε κάτι που οι ίδιοι δημοσιοποίησαν προεκλογικά (εδώ) και φαίνεται ότι δεν τους είναι δυσάρεστο –διατηρούνται, βλέπετε, στον αφρό της επικαιρότητας, κάτι που αποτελεί όρο επιβίωσης για κάθε πολιτικό καριέρας.

     

    Πρόσφατα, για παράδειγμα, ο κ. Τζανακόπουλος είχε ερωτηθεί πώς φαντάζεται να παντρευτεί, και είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι γάμος πολιτικός και όχι στην εκκλησία. Τώρα φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού βγαίνουν στη δημοσιότητα και μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε προ ημερών σε κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου και έκανε δύο δώρα στην αγαπημένη του.

     

    Σύμφωνα με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, επρόκειτο για ένα χρυσό κολιέ 14 καρατίων αξίας 219 ευρώ, (το οποίο με την έκπτωση κόστισε τελικά 175 ευρώ), και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 72 ευρώ. Chapeau στον κ. Τζανακόπουλο που και έχει ζήσει και δύο χρόνια στο Αιγάλεω αλλά και ξέρει πώς φέρονται σε μια γυναίκα ψωνίζοντας από το Κολωνάκι.

     

    Τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού στην Κίμωλο, που θεωρείται κάτι σαν «Αντίπαρος του εναλλακτικού», δημοσίευσε το iefimerida.gr

    Επειδή, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «αυτόπτες μάρτυρες» λένε ότι ο κ. Τζανακόπουλος «της υποσχέθηκε τα πάντα» σε αυτήν την παραλία της Κιμώλου, αναμένουμε όλοι με αγωνία το επόμενο κεφάλαιο σε αυτό το ρομάντσο.

     

  • Ο Μπογδάνος θέλει Χωμενίδη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ο Βελόπουλος θέλει Πετρούνια...

    Ηταν να μην ειπωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά συζήτησαν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εδώ). Ο Πρωθυπουργός είπε μεν ότι θα σκεφτεί ή θα καταλήξει σε πρόσωπο τα Χριστούγεννα, αλλά επειδή κάποιοι βιάζονται –μάλλον να έρθουν τα Χριστούγεννα– άρχισαν τις προτάσεις.

     

    Εκεί λοιπόν αποκαλύπτεται και η ποιότητα μερικών που έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

     

    Ο Κυριάκος Βελόπουλος, για παράδειγμα, που είναι και πολιτικός αρχηγός, πρότεινε, μιλώντας στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, για ΠτΔ τον Λευτέρη Πετρούνια. Εξαιρετικός άνθρωπος ο ολυμπιονίκης των κρίκων, καλό παιδί και σύμβολο της Ελλάδας που θέλουμε. Για την «ελληνική ψυχή» του κ. Πετρούνια μίλησε ο κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω αν θέλει να κατέβει».

     

    Βέβαια, ο κ. Βελόπουλος, υπερήφανο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας κατά τα άλλα, δεν ξέρει και άλλα πράγματα, πιο βασικά. Δεν ξέρει ότι για να έχεις δικαίωμα να εκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέπει, σύμφωνα με το Σύνταγμα να έχεις συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας σου. Και ο κ. Πετρούνιας είναι 28. Θα μπορεί, αν θέλει, να είναι υποψήφιος στην προεδρική εκλογή του 2034.

     

    Από την άλλη, ο πανταχού παρών τελευταία Κωνσταντίνος Μπογδάνος της ΝΔ, είπε –συμπτωματικά ή όχι στην ίδια εκπομπή– ότι θα ήθελε να δει μια γυναίκα ΠτΔ και θεωρεί ιδανική την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, «ένα πρόσωπο υψηλότατου συμβολισμού και βαθιάς αξιοπρέπειας που μόνο να δώσει μπορεί σε αυτό το αξίωμα».

     

    Οντως είναι μια εμβληματική προσωπικότητα η κυρία Αρβελέρ, μια παγκόσμια Ελληνίδα. Μόνο που είναι 93 ετών. Μετά ο κ. Μπογδάνος πρότεινε και τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο. Ο οποίος βαδίζει στο 92ο έτος της ζωής του.

    Και για να το ισορροπήσει, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, είπε: «Αν θέλετε νεότερο, Χρήστος Χωμενίδης»…

     

     

  • O Γιώργος Πατούλης γδύθηκε, η Μαρίνα Πατούλη ντύθηκε στα κόκκινα

    Το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης το πέρασε χτυπώντας ενέσεις. Δεν είναι πλάκα, ο κ. Πατούλης –διακεκριμένος ιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών– συμμετείχε σε εκδήλωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό υγειονομικών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και για να δώσει το παράδειγμα γδύθηκε μπροστά στις κάμερες για να κάνει και αυτός ένα εμβόλιο.

    Αν θεωρήσουμε ότι ορισμένα ζευγάρια είναι τόσο ταιριαστά που ο ένας να συμπληρώνει απόλυτα τον άλλον και επιτυγχάνεται έτσι μια τέλεια ισορροπία, και αν δεχτούμε ως σχεσιακό αξίωμα ότι ο αστραφτερός κ. Πατούλης βρήκε το άλλο του μισό στη Μαρίνα Πατούλη, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως αυτό το δημόσιο και αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα του περιφερειάρχη ήταν ίσως μια υποσυνείδητη απάντησή του στο νέο ενδυματολογικό κρεσέντο της συζύγου του.

     

    Διότι η κυρία Πατούλη επανεμφανίστηκε τελευταία στη δημόσια σφαίρα, ως μια ιέρεια του πέτσινου.

     

    Σε promo φωτογραφίες για την παρουσία της στην εκπομπή «Celebrity Travel» του Open TV, η πρώτη κυρία της πολυπληθέστερης Περιφέρειας της χώρας ποζάρισε στη μακρινή Αργεντινή με τον παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη, παρουσιάζοντάς μας μια συλλογή από εκτυφλωτικά πέτσινα σύνολα, είτε σε κόκκινο –μια πορφυρή εκδοχή της cat woman– είτε σε πιο κλασικό μαύρο.

     

    Απολαύστε υπεύθυνα.

  • Το επικό σκίτσο του Χαντζόπουλου για τις ομολογίες του Βούτση και του Τσακαλώτου

    Την αρχή έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ιδεολογικός γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης όταν ομολόγησε ότι ήταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν το 2015 (εδώ).

     

    Μετά ακολούθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. με αυτό το αφοπλιστικό ρητορικό του στιλ αναρωτήθηκε (εδώ): «Τι να λέγαμε στον κόσμο, ότι δεν είμαστε έτοιμοι;»

     

    Και καθώς το πολιτικό θέαμα διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αυτομαστιγώνονται άρχισε να γίνεται ιλαρό, τους περιέλαβε ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, ο γελοιογράφος της «Καθημερινής», και τους έβαλε σε ένα σκίτσο από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

     

  • «Οποιος είδε την ταινία του Γαβρά να σηκώσει το χέρι του!»

    Φαίνεται πως για την ευρωπαϊκή πολιτική η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της συζήτησης για τον καιρό. Αντί να αρχίσεις κουβέντα για τον αν κάνει ζέστη ή βρέχει προκειμένου να σπάσεις τον πάγο, αρχίζεις μια κουβέντα για την πολυσυζητημένη ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

     

    Αυτό αποκαλύπτει μια στιχομυθία με ξεχωριστό ενδιαφέρον που έγινε στο περιθώριο των κρίσιμων συνομιλιών που είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Το περιστατικό αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής» και θέλει τον κ. Μητσοτάκη να ρωτάει ευθέως κάποια στιγμή τον Ντόναλντ Τουσκ αν είδε το φιλμ και έπειτα μάλιστα να ρωτάει σχετικά και όλα τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών, ζητώντας τους να σηκώσουν το χέρι τους!

     

    Η ατυχία για τους «Ενήλικους στο δωμάτιο» είναι ότι αυτό το chit chat των πολιτικών δεν μεταφράζεται και σε εισιτήρια –το φιλμ πάει, τρόπον τινά, άπατο.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης»:

     

    Η συζήτηση ανάμεσα στους Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ ήταν ενδιαφέρουσα αφού στην ατζέντα περιλαμβάνονταν Προσφυγικό, τουρκικές προκλήσεις και εισβολή στη Συρία.

     

    «Είδες τη ταινία του Γαβρά;» ρώτησε ξαφνικά ο Πρωθυπουργός τον Τουσκ. «Οχι» ήταν η απάντηση: «Οποιος είδε την ταινία του Γαβρά να σηκώσει το χέρι του» πρόσταξε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνον ένας και από τις δύο αντιπροσωπείες ανταποκρίθηκε.

     

    Ο κ. Τουσκ ρώτησε εάν εμφανίζεται και αυτός στην ταινία, με τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται πως θα δει την ταινία και θα του πει, παρέα με τον Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον για να του εξηγεί καλύτερα.

  • Η κοιλιά του Τσίπρα, ο τραυματισμός του Μητσοτάκη και δύο... τασάκια στο γραφείο του στη Βουλή

    Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή, δεν έβγαλε πολλές ειδήσεις παρά μόνο ίσως ότι ο Πρωθυπουργός άλλαξε κάπως τον διάκοσμο και το παρατήρησε ο προκάτοχός του (εδώ).

     

    Αλλά μια πιο προσεκτική παρατήρηση των φωτογραφιών από τη συνάντηση, μας επιτρέπει να μάθουμε δυο τρία πράγματα για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

     

    Πρώτον ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι τραυματίας. Εχει χτυπήσει στο μικρό δάκτυλο του δεξιού του χεριού.

    Δεύτερον ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας έχει αφήσει λίγο τον εαυτό του και έχει πάρει κάποια κιλά (Αλέξη τα κιλά δεν είναι των διακοπών, δικά σου είναι).

    Και τρίτον ότι στο τραπεζάκι του γραφείου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή υπάρχουν δύο τασάκια.

    Αυτό το τελευταίο δεν θα ήταν θέμα, αν δεν είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

     

    Υπάρχουν δυο τρεις ερμηνείες για τα ένοχα τασάκια στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη:

     

    α) είναι διακοσμητικά,

     

    β) είναι για τα τσόφλια από τα φιστίκια –τα οποία ως γνωστόν ο καλεσμένος του έχει τιμήσει πολλάκις στο παρελθόν,

     

    γ) είναι παγίδα. Να νοιώσει ο άλλος ότι «εδώ καπνίζουμε» και να αποκαλυφθεί ως καπνιστής μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργού της χώρας.

  • Ο Τέρενς Κουίκ είχε «προφητεύσει» το Νομπέλ Ειρήνης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας

    Για να καταλάβουμε ως χώρα τι χάσαμε από την αποχώρηση του πολυταξιδευμένου Τέρενς Κουίκ από την πολιτική: ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσει τον τιμηθέντα (εδώ) με Νομπέλ Ειρήνης, πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπι Αχμέντ!

     

    Σε ένα από τα πολλά μακρινά ταξίδια του, ο κ. Κουίκ –μια πολιτική εκδοχή του Ευτύχη Μπλέτσα– βρέθηκε κάποια στιγμή, τον περασμένο Μάιο συγκεκριμένα, στη χώρα της Αιθιοπίας, όπου συνάντησε τον φίλο του τον Αμπι Αχμεντ και ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά.

     

    Αυτά τα ξέρουμε επειδή μετά την ανακοίνωση της νορβηγικής επιτροπής για το Νομπέλ Ειρήνης, ο κ. Κουίκ έσπευσε να αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες του με τον βραβευθέντα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι του είχε πει πως αγαπάει την Ελλάδα και «θέλει επαφή με την ελληνική κυβέρνηση». Καλεί μάλιστα εμμέσως την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει αυτήν την επαφή.

  • Ο Φωτήλας μίλησε για μια «ξανθιά γαλανομάτα» και από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν για σεξισμό

    Η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας έχει αλώσει και το κοινοβούλιο. Θύμα της ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (πρώην Ποταμίσιος) Ιάσων Φωτήλας, οποίος βρέθηκε στην αμήχανη θέση να κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για σεξισμό.

     

    Γιατί;

     

    Επειδή σε μια εισήγησή του σε επιτροπή της Βουλής έκανε λόγο για μια «ξανθιά, ψηλή, γαλανομάτα» και αμέσως έπεσαν να τον φάνε – για την ακρίβεια του επιτέθηκε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου (καστανή by the way).

     

    Η 34χρονη σήμερα κυρία Αγαθοπούλου, βέβαια, δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα. Το 2012 είχε εκλεγεί πρώτη φορά στο Κιλκίς και ήταν η νεότερη του ελληνικού κοινοβουλίου. Επειτα ανέλαβε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), καθιέρωσε τον όρο «βουλεύτρια» και, μεταξύ πολλών άλλων, πρωτοστάτησε στο να κοπεί η περιβόητη διαφήμιση των Jumbo με την Αντζελα Δημητρίου που έλεγε «χτύπα σαν άντρας».

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Φωτήλας βρήκε τον μπελά του, αλλά δεν το άφησε να περάσει έτσι. Τα περιγράφει όμορφα ο «Βηματοδότης» από tovima.gr:

     

    «Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναφορικά με τις επείγουσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν το 2018 λόγω Προσφυγικού/Μεταναστευτικού, είπε ότι μπορεί να έγιναν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όμως τα κριτήρια τα έθετε ο υπουργός, ο οποίος μπορούσε να πει ότι “εγώ για αυτή τη θέση θέλω μια ξανθιά, γαλανομάτα, με ύψος 1.75, και μη με πείτε ρατσιστή για αυτό που είπα, έλεος”. Η Αγαθοπούλου, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, κατηγόρησε τον Φωτήλα όχι μόνο για ανακρίβειες αλλά και για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί τέτοιου είδους ρητορική”.

     

    » Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, για να απαντήσει ότι “το μόνο που δεν με έχουν πει είναι σεξιστή”. “Δηλαδή αν έλεγα ξανθός και γαλανομάτης δεν θα ήταν σεξιστικό και ρατσιστικό, αν ήταν δηλαδή κοντή και καστανή θα είχαμε πρόβλημα;”. Ο Φωτήλας προχώρησε παραπέρα επισημαίνοντας ότι “σε αυτή τη χώρα το έχουμε τερματίσει με αυτό το σεξιστικό και το ρατσιστικό, αλλά θα σας ενοχλούσε αν έλεγα κάποιος ο οποίος έχει ιδιαίτερα φυσικά προσόντα και αχαλίνωτο σεξ, τον λένε και Ρασπούτιν; Αυτό σας άρεσε, το δικό μου σας πείραξε…” είπε στην Αγαθοπούλου, αναφερθείς προφανώς στην επίμαχη φράση του Παπαγγελόπουλου από του βήματος της Βουλής.

  • To υπονοούμενο του Μητσοτάκη για τους καπνιστές βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

    Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντικαπνιστής το ξέρουμε. Το έχει δηλώσει ο ίδιος και άλλωστε έχει προσωπικά θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μολονότι γνωρίζει πως κάτι τέτοιο έχει και πολιτικό κόστος και κίνδυνο να αποτύχει.

     

    Ετσι, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να στείλει ένα αυστηρό αλλά συνάμα και χιουμοριστικό μήνυμα προς όσους βουλευτές του καπνίζουν.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσθετες ρυθμίσεις για οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και το περιέγραψε ως «ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες». Σε εκείνο το σημείο χειροκροτήθηκε από το ακροατήριό του.

     

    «Επισημαίνω ποιοι καπνιστές χειροκροτούν και ποιοι δεν χειροκροτούν…» σχολίασε τότε ο Πρωθυπουργός, γελώντας. Αγνωστο αν γέλασαν και οι θεριακλήδες κοινοβουλευτικοί της ΝΔ…

  • Ο (πολύ αδυνατισμένος) Πάνος Καμμένος το γλεντάει στον ΛεΠα

    Τέσσερις μήνες. Τόσοι έχουν περάσει από την 9η Ιουνίου, ημέρα που ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε (εδώ) ότι οι ΑΝΕΛ του, το κόμμα που σημάδεψε την εποχή της πολιτικής εξαλλοσύνης από το 2012, δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές, αφού στις ευρωεκλογές που είχαν προηγηθεί είχαν πάρει λιγότερες ψήφους ακόμα και από τον Ψινάκη.

     

    Ουσιαστικά ήταν και η ημέρα που ο κάποτε παντοδύναμος υπουργός Αμυνας και συγκυβερνήτης μιας ολόκληρης χώρας έθεσε εαυτόν εκτός πολιτικής. Αλλωστε ό,τι ήταν να κάνει το είχε κάνει…

     

    Μακριά από τις σκοτούρες της εξουσίας και τους πειρασμούς των τσακωμών στη Βουλή και των βλημάτων σε Σαουδάραβες, ο κ. Καμμένος απήλαυσε το καλοκαίρι του σε –όχι πάντα ανέμελες (εδώ)– κρουαζιέρες στο Αιγαίο και συνέχισε να προσέχει τον εαυτό του, σε βαθμό που ο άλλοτε παχύσαρκος υπουργός να εμφανίζεται απίστευτα αδυνατισμένος, σχεδόν αγνώριστος.

     

    Οπως επεσήμανε το Star, o κ. Καμμένος έχει χάσει τουλάχιστον 50 κιλά! Και δεν είναι λίγοι πια εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν στο ανέμελο παρουσιαστικό του τον ευτραφή πολιτικό που όχι πολύ παλιά βρυχόταν από το βήμα της Βουλής «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα».

     

    Απόδειξη είναι οι εικόνες φωτογράφου του NPD, ο οποίος εντόπισε τον πρώην υπουργό να διασκεδάζει παρέα με τον φίλο του, δημοσιογράφο, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο θρυλικό «Εμπατή North» της Βαρυμπόμπης υπό τους ήχους των τραγουδιών του Λευτέρη Πανταζή (γνωστού και ως ΛεΠα).

    Πάντως ένα τραγούδι στα «τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» θα μπορούσε να το πει ο ΛεΠα.

  • Ο Ιάσων Πιπίνης φωτογραφίζεται στην πρεσβεία της Βενεζουέλας κάτω από το πορτρέτο του Μαδούρο

    Μυστήριο πράγμα η διπλωματία. Μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν, στις 12 Ιουλίου 2019, να αναγνωρίσει επισήμως ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊντό (εδώ), συμπορευόμενη με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση και αποκηρύσσοντας παράλληλα τις σχέσεις που είχε αναπτύξει το σύστημα Τσίπρα με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

     

    Μάλιστα, μετά από αυτήν την ενέργεια της Αθήνας, ο Γκουαϊντό είχε ευχαριστήσει δημοσίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βοήθειά του στον «αγώνα για μια ελεύθερη Βενεζουέλα» (εδώ).

     

    Ακολούθησε επίσης η είδηση, τον Αύγουστο, ότι ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης ανέλαβε σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής (εδώ), μια εξέλιξη που ήταν στην ίδια κατεύθυνση. Εκτός από ειδήμων στα της Λατινικής Αμερικής, ο κ. Πιπίνης με τα ρεπορτάζ του είχε εκθέσει πολλάκις τα δεινά που υφίστανται οι Βενεζουελάνοι από τον Μαδούρο, τη φτώχεια, τα άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ, τη βίαιη καταστολή της αντιπολίτευσης κ.ά.

     

    Αποτελεί λοιπόν τουλάχιστον έκπληξη ότι ένας από τους πιο διαπρύσιους επικριτές στην Ελλάδα του καθεστώτος του Καράκας, επισκέφτηκε, με την ιδιότητα του πρωθυπουργικού συμβούλου, την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, συζήτησε με στελέχη της και φωτογραφήθηκε κάτω από τα πορτρέτα του Μαδούρο και του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες.

  • Η Ρένα Δούρου μας υπενθυμίζει ότι έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Πούτιν

    Η αλήθεια είναι ότι η Ρένα Δούρου έχει μια περίεργη –κάπως ασύμμετρη ή και εκκεντρική για δημόσιο πρόσωπο– σχέση με τα social media.

     

    Τα όποια πολιτικά σχόλια και τοποθετήσεις της εντοπίζονται μόνο ανάμεσα σε μια παρδαλή ανθολογία δυσνόητων αναρτήσεων στο Twitter με μωράκια, εκκλήσεων προς τους χρήστες του Διαδικτύου να βγάλουμε τα απωθημένα μας για το Μάτι σε ζωντανές συνεντεύξεις της στο Facebook και υπονοούμενων για τον Αντικαπνιστικό στο Instagram.

     

    Αυτό το ελλειπτικό των αναρτήσεων της κυρίας Δούρου επιβεβαιώθηκε με ένα μήνυμα που ανέβασε τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, ημέρα, όπως μάθαμε, των γενεθλίων της.

     

    Σε μια προσπάθεια να κάνει χιούμορ –προτιμότερη ερμηνεία από εκείνη μιας folie de grandeur– η κυρία Δούρου μας ενημέρωσε ότι έχει την ίδια ημέρα γενέθλια με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι πρέπει να τους χαιρόμαστε αμφότερους, καθώς και ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν τάχα ο πρώτος που της ευχήθηκε.

     

    Εντάξει, μπορεί το χιούμορ της να μην το καταλαβαίνουμε όλοι, αλλά τουλάχιστον θυμηθήκαμε ότι υπάρχει η κυρία Δούρου στην πολιτική ζωή της χώρας. Εστω και αν παρουσιάζεται πια σαν ένας Βελόπουλος της Κουμουνδούρου…

  • Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στο Ηρώδειο

    Η ζωή είναι κάτι όμορφες συμπτώσεις. Ηταν πριν από δέκα χρόνια, 5 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής καλωσόριζε στο Μέγαρο Μαξίμου τον θριαμβευτή των εκλογών της προηγούμενης βραδιάς, Γιώργο Παπανδρέου για να του παραδώσει την εξουσία – και μαζί ένα έλλειμμα μεγαλύτερο από ποτέ.

     

    Ακριβώς δέκα χρόνια (και τρία μνημόνια) μετά, 5 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε ξανά με τον κ. Καραμανλή. Οχι στο Μαξίμου –αυτό δύσκολα θα το δουν ξανά και οι δύο– αλλά στο Ηρώδειο.

     

    Και οι δύο πήγαν με τα παιδιά τους για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου –τα δίδυμα του κ. Καραμανλή, ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, είναι πια 16 ετών, ενώ η θυγατέρα του κ. Παπανδρέου, η Μαργαρίτα-Ελενα είναι 29 ετών.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις ο κ. Παπανδρέου είδε τον κ. Καραμανλή στις πρώτες θέσεις έσπευσε να τον χαιρετήσει. Και οι φίλοι του ΚΙΔΗΣΟ (όσοι υπάρχουν τέλος πάντων) έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι ο ΓΑΠ πήγε στη συναυλία πληρώνοντας εισιτήριο αφού κάθισε στο διάζωμα, ενώ ο κ. Καραμανλής ήταν στις θέσεις των επισήμων…

  • O Τέρενς Κουίκ κήρυξε πόλεμο στον Ντόναλντ Τραμπ

    Ναι, το ξέρω, δεν είναι σωστό να πειράζουμε τον Τέρενς Κουίκ τώρα που του πήραν το παιχνίδι του και δεν μπορεί να ταξιδεύει σε χώρες εξωτικές, αλλά αυτός το ξεκίνησε.

     

    Διότι αποφάσισε ο κ. Κουίκ να παρέμβει στο θέμα των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά προϊόντα, σε ένα ακόμη επεισόδιο αυτού του εμπορικού πολέμου που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ επί δικαίων και αδίκων, και να απαιτήσει αντίποινα!

     

    Ως γνωστόν, η Ουάσινγκτον αποφάσισε να τιμωρήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις αβάντες που έκανε στην Airbus, εις βάρος της Boeing, και ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών σε πολλά προϊόντα, μεταξύ των οποίων είναι και ελληνικά (εδώ).

     

    Είναι επίσης γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει ακόμα απαντήσει· προφανώς έχει άλλα στο κεφάλι της, το Brexit, τους επιτρόπους που δεν περνάνε τις εξετάσεις, τις ερωτήσεις του Παπαδημούλη κλπ.

     

    Ετσι, διακρίνοντας αυτήν την αμηχανία των Βρυξελλών, ο κ. Κουίκ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και να προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στον Τραμπ, προειδοποιώντας τον με επιβολή δασμών στα αμερικανικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα μας.

    Υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν όλο αυτό μια σχεδόν χαριτωμένη βαλκανική εκδοχή εκείνης της ξεκαρδιστικής ταινίας «Το Ποντίκι που Βρυχάται», με τον κ. Κουίκ στον ρόλο του Πίτερ Σέλερς. Αλλωστε, η κωμωδία του 1959 βασίζεται σε έναν εμπορικό πόλεμο μιας φτωχής χώρας, ενός δουκάτου, με τις ΗΠΑ.

     

    Για τους νεότερους, το σενάριο είναι το εξής: Το Φένγουικ είναι ένα μικροσκοπικό δουκάτο στις Γαλλικές Αλπεις. Η οικονομία του Φένγουικ βασίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή ενός τοπικού κρασιού. Οταν η συνταγή του κρασιού αντιγράφεται στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις πέφτουν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το δουκάτο να κηρύξει πτώχευση.

    Η δούκισσα και ο πρωθυπουργός αποφασίζουν να κηρύξουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ, με απώτερο σκοπό να ηττηθούν, ώστε οι Αμερικανοί να στείλουν οικονομική βοήθεια. Με στράτευμα 15 ανδρών φτάνουν στη Νέα Υόρκη, όπου συμπτωματικά περνά στα χέρια τους ένα αποτελεσματικό υπερόπλο, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ!

     

    Το σοκαριστικό όμως δεν είναι οι ομοιότητες του δουκάτου με την Ελλάδα, του εμπορικού πολέμου και ενδεχομένως του Τέρενς Κουίκ με τον Πίτερ Σέλερς. Το σοκαριστικό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Κουίκ, ήταν τρία χρόνια υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και δεν ξέρει τα βασικά, ας πούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μονομερώς να επιβάλει δασμούς σε κάποια τρίτη χώρα, ακόμα και αν αυτή είναι ένα δουκάτο.

     

    Πάλι καλά που όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμιά παρεξήγηση με κάνα δουκάτο να μας κηρύξει εμάς τον πόλεμο…

  • Η αντίδραση του Δημήτρη –«και εγώ να τελειώσω»– Βίτσα όταν ο Τατσόπουλος ζητούσε να αποχωρήσει από το στούντιο

    Για την περιπέτεια της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, συγγραφέα και πρώην βουλευτή, θα τα διαβάσετε εδώ.  Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στην αντίδραση του επίσης καλεσμένου στο στούντιο του Alpha Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού.

     

    Είναι το σημείο όπου, ενώ η συζήτηση έχει φτάσει στο Προσφυγικό και στην πρόσφατη τραγωδία της Μόριας (εδώ), ο κ. Τατσόπουλος εμφανώς αδιάθετος, ζητάει από τους παρουσιαστές του τοκ σόου, τον Τάκη Χατζή και τη Λήδα Μπόλα, να αποχωρήσει.

     

    «Θα μου επιτρέψετε, ένιωσα έναν ισχυρό πόνο στον στήθος, θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω», ψέλλισε κάτωχρος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές (εδώ το απόσπασμα στο 00:38 του βίντεο).

    Η αντίδραση του κ. Βίτσα κάπως παρεξηγήσιμη. «Ναι, ναι, παρακαλώ. Αλλά και εγώ να τελειώσω», ακούστηκε να λέει ο πρώην υπουργός, πάντα μέσα στην ανασφάλεια ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα τον φιμώσουν.

     

    «Παρακαλώ να φροντίσουμε τον κύριο (Τατσόπουλο), να πάμε σε ένα διαφημιστικό μπρέικ» ήταν η αντίδραση του παρουσιαστή.

     

    «Και εγώ να τελειώσω» επέμεινε ο κ. Βίτσας. «Και εγώ να τελειώσω». Τελικά ο πρώην αν. υπουργός Αμυνας δεν «τελείωσε». Πήγαμε σε μπρέικ.

     

    Η τηλεόραση έχει γίνει απάνθρωπο μέσο τελικά. Ολοι θέλουν να πουν την ατάκα τους, «να τελειώσουν». Ακόμα και αν ο διπλανός τους κοντεύει να σβήσει…




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51