• Ο Πατούλης ορκίστηκε στο Ζάππειο - και η Μαρίνα «έκλεψε» τα βλέμματα

    H ορκωμοσία του νέου περιφερειαρχη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής ήταν μια υπερπαραγωγή, αντάξια του ζεύγους Πατούλη.

     

    Εντάξει, δεν έγινε στο ΟΑΚΑ, αλλά φιλοξενήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου, όπου άνθισαν όλα τα λουλούδια: από την τέως πλέον περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου ως τον νέο περιφερειακό σύμβουλο Χάρη Ρώμα.

    Πέρα από τη λάμψη και τον φανταχτερό ενθουσιασμό, είχε βέβαια η όλη τελετή μια κάποια θεσμική δουλεία -η πολυπληθέστερη και πιο σημαντική περιφέρεια της χώρας είναι.

     

    Ετσι, επιστρατεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να τελέσει την ορκωμοσία, το «παρών» έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί -Τάκης Θεοδωρικάκος, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως- ενώ με τον νέο περιφερειάρχη φωτογραφήθηκαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Πειραιώς Γιάννης Μώραλης.

    Αλλά η βραδιά ανήκε δικαιωματικά στη Μαρίνα Πατούλη, τη γυναίκα πίσω από τον σπουδαίο άνδρα, τον στυλοβάτη, his Rock of Gibraltar, του νέου περιφερειάρχη της Αττικής. Η οποία εμφανίστηκε χρυσοποίκιλτη και αποκαλυπτική, μαγνητίζοντας τα βλέμματα.

     

  • H Ολγα Κεφαλογιάννη φτιάχνει και φανουρόπιτα!

    Προκομμένη κοπέλα αν μη τι άλλο η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Ολγα Κεφαλογιάννη. Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να καταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι έχασε που δεν την έχει στο Υπουργικό — αν την είχε υπουργό θα έτρωγε μια φανουρόπιτα από τα χεράκια της.

     

    Τέλος πάντων, ο Πρωθυπουργός τα ζύγισε —από τη μία οι υπερβολικές φιλοδοξίες της κυρίας Κεφαλογιάννη, από την άλλη η φανουρόπιτα— και πήρε τις αποφάσεις του.

     

    Αλλά η βουλευτής της Α’ Αθηνών μάς υπενθύμισε την αξία της. Διότι δεν είναι μόνο καλή στην κουζίνα είναι και ιδιαίτερα δραστήρια, ως γνωστόν, στα social media. Ετσι, ανήμερα την 27η Αυγούστου του Αγίου Φανουρίου μεγάλη η χάρη του, δημοσιοποίησε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών με την ίδια να φτιάχνει την πίτα.

    Οπως μάλιστα ενημέρωσε τους περίπου 40.000 ακολούθους της, έφτιαξε την παραδοσιακή συνταγή με τα εννέα (!) υλικά. Και για να μην ξεχνιόμαστε έγραψε και ένα #religion για να δούμε ότι είναι και θρησκευόμενη.

  • Ο Κυριάκος και η Μαρέβα έκαναν SUP στα Χανιά

    Για όσους είχαν αγωνία, ο Πρωθυπουργός της χώρας πέρασε το Σαββατοκύριακό του πάλι στα Χανιά και αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός —που σταθερά τον ακολουθεί εφέτος χωρίς να τον ενοχλεί— δεν τον συνέλαβε να απολαμβάνει το φαγητό του σε παραλιακή ταβέρνα, αλλά να ασκείται μαζί με τη σύζυγό του.

     

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι φωτογραφήθηκαν από το τοπικό zarpanews.gr να κάνουν το ιδιαίτερα απαιτητικό SUP στο Μαράθι των Χανίων, αποδεικνύοντας πόσο γυμνασμένοι είναι και πόσο προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση σε πείσμα των πειρασμών του καλοκαιριού.

    Μάλιστα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με άλλους λουόμενους.

    Λογικά αυτό ήταν το τελευταίο μπάνιο του κ. Μητσοτάκη —και αν δεν ήταν τόσο fit σίγουρα κάποιος θα είχε μετρήσει εκτός από τα μπάνια και το πόσα παγωτά έφαγε εφέτος το πρωθυπουργικό ζεύγος.

     

    Σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή εικονογράφηση τού πόσο κουπί πρέπει να τραβήξει ο Πρωθυπουργός εν όψει και της κρίσιμης συνάντησης με την Ανγκελα Μέρκελ.

  • Η Ελενα Ράπτη παντρεύτηκε - το sequel

    H Ελενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, παντρεύτηκε. Εν κρυπτώ αρχικά, αλλά μετά αποφάσισε να το κάνει ένα είδος λαϊκού αναγνώσματος μέσω των social media στα οποία η 44χρονη πολιτικός είναι ιδιαίτερα δραστήρια.

     

    Ετσι, αφού πρώτα αποκάλυψε ότι όντως πριν από λίγο καιρό παντρεύτηκε τον καλό της, με τη βοήθεια και της Παναγίας (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), αλλά χωρίς πολλές άλλες λεπτομέρειες, τώρα επανήλθε αναρτώντας και φωτογραφίες από το μυστήριο.

     

    Φυσικά στο Instagram όπου ευχαρίστησε τους δεκάδες χιλιάδες ακολούθους της για τις ευχές.

     

     

    View this post on Instagram

     

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας ?

    A post shared by Elena Rapti?? (@rapti_elena_official) on

     

  • Οταν ο βουλευτής Τζαβάρας αποκάλεσε τον υπουργό Θεοχάρη «τουρίστα»

    Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετούς νεοδημοκράτες «ράτσας» αυτό το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους εξωκοινοβουλευτικούς και προς το Κέντρο δεν καλάρεσε —είχαν μάθει αλλιώς, το κόμμα να αλώνει το κράτος. Ετσι, η κριτική προς όσους υπουργούς και άλλους εξωκομματικούς κλήθηκαν να στελεχώσουν το επιτελικό κράτος είναι πιο εύκολη.

     

    Δεν είναι σαφές ωστόσο αν πρέπει να δούμε την κριτική που άσκησε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, πρώην αν. υπουργός Πολιτισμού και δεινός ρήτορας, Κώστας Τζαβάρας, προς τον υπουργό Τουρισμού (και προερχόμενο από το πάλαι ποτέ Ποτάμι) Χάρη Θεοχάρη υπό αυτό το πρίσμα.

     

    Διότι με τον κ. Θεοχάρη τα έχουν πολλοί στη ΝΔ και όχι απαραίτητα χωρίς λόγο. Π.χ. η εξαγγελία του για μειώσεις ΦΠΑ ενόχλησε το οικονομικό επιτελείο.

     

    Ο κ. Τζαβάρας όμως είχε άλλο πρόβλημα με τον υπουργό Τουρισμού. Το περιγράφει tovima.gr, όπου στη στήλη «Βηματοδότης» αναφέρεται ένα πρόσφατο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον υπουργό Τουρισμού και τον χαρισματικό βουλευτή Ηλείας.

     

    Κατά τις περιγραφές, ο κ. Τζαβάρας είδε ξαφνικά, μεσούντος του θέρους, στην εκλογική του περιφέρεια να καταφθάνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με λευκή βερμούδα, γαλάζιο πόλο φανελάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια, ντυμένος δηλαδή σαν τουρίστας.

     

    Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ουδείς θα είχε πρόβλημα με την τουριστική περιβολή του υπουργού Θεοχάρη εάν μετέβαινε στην Ηλεία για προσωπικούς–οικογενειακούς λόγους.

     

    Αλλά ο κ. Τζαβάρας ενοχλήθηκε για την αμφίεση του κ. Θεοχάρη καθώς η επίσκεψη του τελευταίου στην εκλογική του περιφέρεια έγινε στα πλαίσια των υπουργικών του καθηκόντων. Ετσι, ο ρήτωρ κ. Τζαβάρας έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον υπουργό Τουρισμού «τουρίστα».

     

    Συγκεκριμένα είπε:

     

    «Η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα αλλά υπουργό Τουρισμού, έτοιμο και ικανό να επιλύσει δύο ζωτικής σημασίας θέματα: πρώτον, το πρόβλημα της παρατεινόμενης παύσης της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα. Ως γνωστόν, τα ιαματικά αυτά λουτρά, που είναι ονομαστά και εκτός των συνόρων της χώρας μας, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που η παραμονή τους στην περιοχή τονώνει σημαντικά την τοπική οικονομία και ενισχύει την καλή φήμη του ελληνικού ιαματικού τουριστικού προϊόντος».

  • Οι διακοπές του Τσίπρα «ενόχλησαν» ακόμα και συνεργάτες του

    Τις είχε ανάγκη αυτές τις διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας. Τους τελευταίους μήνες έκανε σχεδόν μόνος του δύο προεκλογικές εκστρατείες, με ομιλίες, συνεντεύξεις, «μάχες του ΣΚΑΪ» και όλα αυτά για να δει τελικά να ηττάται δύο και τρεις φορές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο νόμιζε ότι «τον είχε».

     

    Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα, τώρα ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει την ευθύνη διοίκησης της χώρας και έτσι δεν χρειάζεται να τρέχει σε καλοκαιρινές πυρκαγιές κλπ (όχι ότι το έκανε όταν ήταν Πρωθυπουργός, αλλά λέμε).

     

    Πήγε λοιπόν πολυήμερες διακοπές στην Ισπανία. Οπως παρατηρούν αναλυτές ήταν ίσως οι πιο μεγάλες σε διάρκεια διακοπές που έκανε ο κ. Τσίπρας από τις εκλογές του 2015. Πήγε στη Βαρκελώνη (μαζί με την οικογένειά του), στις 10 Αυγούστου και επέστρεψε στις 20 Αυγούστου, οπότε επέστρεψε και από τα Χανιά ο κ. Μητσοτάκης.

     

    Οπως ωστόσο, σημειώνει από tovima.gr ο «Βηματοδότης», η βασική του διαφορά είναι ότι πέραν δυο τριών φωτογραφιών που διανεμήθηκαν ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πώς πέρασε τις διακοπές του και πού πήγε, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που αφέθηκε να φωτογραφίζεται ακόμα και χωρίς μπλουζάκι σε παραλιακή ταβέρνα των Χανίων.

     

    Ο «Βηματοδότης» επισημαίνει ότι αυτή η μυστικότητα που διακρίνει τον κ. Τσίπρα στις κινήσεις του ενοχλεί ακόμα και τους συνεργάτες του.

     

    Γράφει χαρακτηριστικά η καλή παραπολιτική στήλη:

     

    Είς εξ αυτών (πρώην υπουργός) μου έλεγε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας να μην έχει αυτή τη μυστικότητα στις κινήσεις του: «Ούτε εμάς μας λέει τι κάνει ή τι θα κάνει» έλεγε ο στενός συνεργάτης του, ο οποίος παραδέχθηκε πως το μόνο που γνωρίζει για τις διακοπές του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι επέστρεψε στην Αθήνα. 

  • H Ολγα Κεφαλογιάννη, ανέμελη και ξυπόλυτη, μας εύχεται για τη γιορτή της Παναγίας

    Φαίνεται πως η Ολγα Κεφαλογιάννη, πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών για τη ΝΔ, έχει αφήσει πίσω της την κρίση με τη μη υπουργοποίησή της –για όσους θυμούνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τής έδινε το υπουργείο Τουρισμού αλλά εκείνη ήθελε να γίνει υπερυπουργός παίρνοντας και το Πολιτισμού και έτσι έμεινε με την επιθυμία και μια απλή θέση στα βουλευτικά έδρανα.

     

    Τέλος πάντων, έκλεισε η Βουλή και η κυρία Κεφαλογιάννη πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη, για την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Και όπως συνηθίζει ανέβασε στα social media μια δικιά της φωτογραφία –αυτή τη φορά για να μας ευχηθεί για τη γιορτή της Παναγίας.

     

    Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά, μαζί με τις ευχές για την Θεοτόκο, η βουλευτής της Α’ Αθηνών μας αποκαλύπτει και τα γυμνά της πόδια.

     

     

     

  • Τι μάθαμε από τον γάμο της Ελενας Ράπτη

    Και γάμος σε «πολύ στενό οικογενειακό κύκλο» και διακοίνωσή του στους δεκάδες χιλιάδες followers στο Instagram. Και ευχές «I love you to the moon and back» και μια εικόνα της Μεγαλόχαρης. Για όσους δεν το κατάλαβαν, η Ελενα Ράπτη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παντρεύτηκε.

     

    Η 44χρονη πολιτικός, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης εδώ και 15 χρόνια πια, παντρεύτηκε τον καλό της σε έναν γάμο που κρατήθηκε μυστικός διότι, όπως μας είπε έτσι τον ονειρευόταν το ζευγάρι –σε αντίθεση, ας πούμε, με τον λαμπερό γάμο του συναδέλφου της στα βουλευτικά έδρανα και στη γαλάζια παράταξη Βασίλη Κικίλια που πριν από λίγες εβδομάδες παντρεύτηκε την Τζένη Μπαλατσινού με πλήθος καλεσμένων και φωτογράφων (εδώ).

     

    Ετσι, η κυρία Ράπτη παντρεύτηκε τον σωματοφύλακά της και απλώς το ανακοίνωσε στο Instagram συνοδεύοντας τις 55 λέξεις της ανακοίνωσης με τρεις χαρακτηριστικές φωτογραφίες – α, και ταγκάροντας τη Σήλια Κριθαριώτη που προφανώς επιμελήθηκε το νυφικό.

     

  • Ο Πατούλης αντέγραψε τον Μητσοτάκη, αφήνοντας κι αυτός γένια

    Συνηθίζεται ο αρχηγός να δίνει το σήμα, το μήνυμα και να ακολουθούν οι υπόλοιποι. Λέει, ας πούμε, ο Πρωθυπουργός «τα κεφάλια μέσα μετά τον Δεκαπενταύγουστο» και όλοι υπακούν.

     

    Ομως αυτό που συμβαίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα γένια ολίγων ημερών που άφησε –στις διακοπές, στις μάχιμες επιθεωρήσεις της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια, αλλά και στην επίσημη τελετή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο– έχει λάβει χαρακτηριστικά μόδας μεταξύ των Νεοδημοκρατών.

     

    Εχουν αρχίσει ο ένας μετά τον άλλον να αφήνουν γένια. Σε άλλους αυτό το επιμελώς ατημέλητο look, πάει. Στον απερχόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για παράδειγμα, που επίσης έσπευσε στη φλεγόμενη Εύβοια –χαρακτηριστική φωτογραφία του Νίκου Παλαιολόγου για το πρακτορείο SOOC παρακάτω:

    Σε άλλους όμως, η εικόνα αγγίζει τα όρια του αστείου. Οπως αυτή του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο οποίος εμφανίστηκε με άσπρα γένια λίγων ημερών στην Τήνο…

    Ας ελπίσουμε ότι θα ξυριστεί σύντομα ο πρόεδρος γιατί σε λίγο η ΝΔ θα γεμίσει γραβατωμένους μπαρμπούδος.

  • O Σίμος Κεδίκογλου έκανε... ωτοστόπ σε σκάφος του Λιμενικού για να πάει στη φλεγόμενη Εύβοια

    Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ένας από τους τρεις βουλευτές Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, επομένως είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι θα έκανε τα πάντα για να πάει στην δοκιμαζόμενη εκλογική του περιφέρεια –διότι όπως καταλάβαμε δεν παραθέριζε σε κάποιο τουριστικό θέρετρο του νησιού, αλλά στην Τήνο.

     

    Και τι δεν έκανε ο κ. Κεδίκογλου για να μεταβεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του!

     

    Το αποκάλυψε ο ίδιος: Αντί να περιμένει το πλοίο της γραμμής, να τον μεταφέρει στη Ραφήνα ή στον Πειραιά και από εκεί να σπεύσει οδικώς στη φλεγόμενη Εύβοια, ο κ. Κεδίκογλου πήρε το σκάφος του Λιμενικού που συμπτωματικά περνούσε από την Τήνο, διέπλευσε το στενό με τη Μύκονο εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής και έπειτα, από το Νησί των Ανέμων, πήρε το αεροπλάνο για να πάει στο «Ελ. Βενιζέλος» και να μεταβεί από εκεί οδικώς στην περιφέρειά του, ώστε να εποπτεύσει από κοντά την κατάσταση, συνοδεύοντας μάλιστα στις πληγείσες περιοχές τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Τη χρήση του σκάφους του Λιμενικού την αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook:

    Ομολογουμένως αξιέπαινη η προσπάθεια του κ. Κεδίκογλου, δείχνει πόσο αγαπάει την Εύβοια για χάρη της οποίας ρίχτηκε σε μια θάλασσα με οκτώ μποφόρ.

     

    Η μόνη ερώτηση που προκύπτει είναι αν προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του Λιμενικού Σώματος να μπορεί να επιβιβάζεται σε σκάφος που βρίσκεται σε περιπολία ένας πολίτης –έστω μέλος του κοινοβουλίου– προκειμένου να πάει να κάνει τη δουλειά του. Ισως θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ή ο αρχηγός αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

     

    Αλλιώς να το ξέρουμε να καλέσουμε κι εμείς το ΠΑΘ 090 για τις δουλειές μας…

  • Οι διακοπές του Βασίλη Κικίλια με την Τζένη – και την Πάολα Ναβόνε

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απολαμβάνει αυτό το καλοκαίρι τις χαρές του έγγαμου βίου –είναι το πρώτο του καλοκαίρι μετά τον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού.

     

    Ο κ. Κικίλιας παραθερίζει αυτές τις λίγες ημέρες των διακοπών στη Σέριφο και μάλιστα η σύζυγός του ανήρτησε μια χαρακτηριστική φωτογραφία ευτυχισμένου αλλά και λαμπερού βίου, παρέα με την Πάολα Ναβόνε, διάσημη σχεδιάστρια, γκουρού του design, που έχει φτιάξει το εξοχικό της στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων (εδώ).

     

    Βέβαια πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον υπουργό, επειδή απολαμβάνει τις διακοπές του με τέτοια εκλεκτή παρέα. Αλλά το έκαναν από τη ζήλια τους.

     

     

  • Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει διακοπές στην Ισπανία - κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες

    Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε, ολιγοήμερες έστω, διακοπές. Πόσο μάλλον ένας τέως Πρωθυπουργός που δεν έχει πια την ευθύνη της διακυβέρνησης μιας χώρας.

     

    Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε για εφέτος το καλοκαίρι να πάει οικογενειακώς στην Ισπανία. Αλέξης, Μπέτυ, Φοίβος-Παύλος και Ορφέας-Ερνέστο πήγαν στη Βαρκελώνη.

     

    Και επειδή το περυσινό φιάσκο με τις μυστικές διακοπές στο κότερο της Παναγοπούλου –που αποκαλύφθηκαν και τις παραδέχτηκε καθυστερημένα– το πλήρωσε ακριβά, προφανώς ο τέως Πρωθυπουργός φρόντισε να κυκλοφορήσουν κάποιες προσεγμένες φωτογραφίες του με τα δύο του αγόρια (προφανώς με γυρισμένη πλάτη για να μην αποκαλύπτονται τα πρόσωπά τους).

     

    Τις εικόνες δημοσιοποίησε το καλά ενημερωμένο news247.gr, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας πήγε με τα παιδιά του στο Παρκ Γκουέλ στη Βαρκελώνη για να θαυμάσουν τα εμβληματικά έργα του θρυλικού αρχιτέκτονα Αντονι Γκαουντί.

    Δείχνοντας πόσο προσέχει το εκδρομικό ντύσιμό του, ο κ. Τσίπρας φοράει μπλε καπελάκι και ασορτί σορτσάκι αλλά και μαύρο αθλητικό παπούτσι…

  • Οι βουτιές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας στα Χανιά

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει διακοπές. Αυτό από μόνο του είναι είδηση, καθώς ο ίδιος επέβαλε στον εαυτό του ένα πυκνό πρόγραμμα αμέσως μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

     

    Αλλά μετά την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, η Βουλή έκλεισε για λίγες ημέρες και έτσι ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να ταξιδέψει στα Χανιά για να απολαύσει μερικές ημέρες καλοκαιρινών διακοπών και μπάνιων στη θάλασσα.

     

    Σε μια παραλία, στο Μαράθι, τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός τού τοπικού zarpanews.gr, να ετοιμάζεται για βουτιές μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα. Για όποια σημασία έχει, αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαράθι είναι η αγαπημένη παραλία και της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Είναι πάντως, όλο αυτό κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά ξέρουμε πού κάνει διακοπές ο Πρωθυπουργός της χώρας και δεν περιμένουμε να το παραδεχτεί ύστερα από μήνες, αφού κυκλοφορήσουν φωτογραφίες του από κότερο.

     

    Τον Δεκαπενταύγουστο ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τήνο.

  • Οταν ο Μπογδάνος υποδέχεται τον Παυλόπουλο στη Νάξο

    Στιλιζάρισμα του περισπούδαστου; Ή folie de grandeur ναξιώτικης ιδιαιτερότητας;

     

    Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση τού δηλωμένου Ναξιώτη, βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, δείχνει κάποια πραγματάκια.

     

    Και δεν είναι μόνο για τις γνώσεις του νεαρού βουλευτή στην καθαρεύουσα.

  • Ζουράρις σε οίστρο χυδαιότητας - παρατηρεί ότι οι βουλευτές και οι βουλευτίνες της ΝΔ πάσχουν από «κουρασμένη, μπατιριμένη κ@ύλ@»

    Το ότι ο Κώστας Ζουράρις είναι μια sui generis περίπτωση της ελληνικής πολιτικής και εν γένει της δημόσιας σφαίρας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, από τότε που έβγαινε στα πάνελ του Mega και δεν είχε πρόβλημα να βρίζει προσφέροντας σοκ, γέλιο και τηλεθέαση. Ολα αυτά τα χρόνια έχτισε μια περσόνα, κατέκτησε ένα είδος ακατολόγιστου. Ελεγε ό,τι έλεγε και όποιος τα άκουγε –με έναν τρόπο κάποιοι άρχισαν να τον ψηφίζουν.

     

    Δεν ήταν –και μεταξύ μας, ούτε είναι– να τον παίρνεις πάντα και πολύ στα σοβαρά. Είναι αυτός που προ ολίγων εβδομάδων έλεγε ότι αν βγει ο Μητσοτάκης θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία. Ενας μήνας πέρασε και η αίτηση ακόμα να φύγει από το γραφείο του. Ο ίδιος, σε μια άλλη πιο πικάντικη στιγμή, εξηγούσε ότι έχει γεροντοέρωτα με τον Τσίπρα. Αχ, Αλέξη…

     

    Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που ο κ. Ζουράρις ξεπερνάει τον εαυτό του.

     

    Αυτό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, όταν ο κ. Ζουράρις, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (του ΣΥΡΙΖΑ πια), προχώρησε σε ένα τετράλεπτο παραλήρημα διανθισμένο με δυσνόητους επιστημονικούς όρους και χυδαίες εκφράσεις για να πλήξει δήθεν τη ΝΔ που φέρνει στη Βουλή την κατάργηση του ασύλου μέσω του διυπουργικού νομοσχεδίου.

     

    Ο κ. Ζουράρις ήταν προφανώς σε οίστρο, ίσως να ήταν και το προχωρημένο της ώρας. Κατηγόρησε για παράδειγμα βουλευτές και βουλευτίνες της ΝΔ ότι έχουν «ροπή προς τη βαρβατίλα» και μάλιστα τους χρέωσε ότι πάσχουν από «κουρασμένη, μπατιριμένη κ@ύλ@».

     

    Παράλληλα καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία «λυπημένη αναφροδισία».

     

    Σε άλλο σημείο έκανε ειδική αναφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν οι φυλακές τύπου Γ λέγοντας χαρακτηριστικά «φυλακές τύπου Γ’ και άντε Γ@μ@».

     

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση περί «πεπτωκυίας ροής του ορμέμφυτου των βουλευτών της ΝΔ» επικαλούμενος την ερμηνεία της επιστήμης για τις «τυραννικές δυναστικές προσωπικότητες της πολιτικής», τις πραγματείες του Φρόιντ και την ψυχοβιολογική σχολή. Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της «υποβαθμισμένης ροής», δηλαδή τις φακές και τις τσουκνίδες.

     

    Αλλά επειδή ο γραπτός λόγος ορισμένες φορές δεν μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο του προφορικού, ούτε βεβαίως του πολιτικού ανδρός Ζουράρι, ιδού το βίντεο της ομιλίας-μνημείο από το ιερό, κατά τα άλλα, βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51