• Οι διακοπές του Βασίλη Κικίλια με την Τζένη – και την Πάολα Ναβόνε

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απολαμβάνει αυτό το καλοκαίρι τις χαρές του έγγαμου βίου –είναι το πρώτο του καλοκαίρι μετά τον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού.

     

    Ο κ. Κικίλιας παραθερίζει αυτές τις λίγες ημέρες των διακοπών στη Σέριφο και μάλιστα η σύζυγός του ανήρτησε μια χαρακτηριστική φωτογραφία ευτυχισμένου αλλά και λαμπερού βίου, παρέα με την Πάολα Ναβόνε, διάσημη σχεδιάστρια, γκουρού του design, που έχει φτιάξει το εξοχικό της στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων (εδώ).

     

    Βέβαια πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον υπουργό, επειδή απολαμβάνει τις διακοπές του με τέτοια εκλεκτή παρέα. Αλλά το έκαναν από τη ζήλια τους

     

     

  • Οι βουτιές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας στα Χανιά

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει διακοπές. Αυτό από μόνο του είναι είδηση, καθώς ο ίδιος επέβαλε στον εαυτό του ένα πυκνό πρόγραμμα αμέσως μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

     

    Αλλά μετά την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, η Βουλή έκλεισε για λίγες ημέρες και έτσι ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να ταξιδέψει στα Χανιά για να απολαύσει μερικές ημέρες καλοκαιρινών διακοπών και μπάνιων στη θάλασσα.

     

    Σε μια παραλία, στο Μαράθι, τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός τού τοπικού zarpanews.gr, να ετοιμάζεται για βουτιές μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα. Για όποια σημασία έχει, αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαράθι είναι η αγαπημένη παραλία και της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Είναι πάντως, όλο αυτό κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά ξέρουμε πού κάνει διακοπές ο Πρωθυπουργός της χώρας και δεν περιμένουμε να το παραδεχτεί ύστερα από μήνες, αφού κυκλοφορήσουν φωτογραφίες του από κότερο.

     

    Τον Δεκαπενταύγουστο ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τήνο.

  • Οταν ο Μπογδάνος υποδέχεται τον Παυλόπουλο στη Νάξο

    Στιλιζάρισμα του περισπούδαστου; Ή folie de grandeur ναξιώτικης ιδιαιτερότητας;

     

    Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση τού δηλωμένου Ναξιώτη, βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, δείχνει κάποια πραγματάκια.

     

    Και δεν είναι μόνο για τις γνώσεις του νεαρού βουλευτή στην καθαρεύουσα.

  • Ζουράρις σε οίστρο χυδαιότητας - παρατηρεί ότι οι βουλευτές και οι βουλευτίνες της ΝΔ πάσχουν από «κουρασμένη, μπατιριμένη κ@ύλ@»

    Το ότι ο Κώστας Ζουράρις είναι μια sui generis περίπτωση της ελληνικής πολιτικής και εν γένει της δημόσιας σφαίρας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, από τότε που έβγαινε στα πάνελ του Mega και δεν είχε πρόβλημα να βρίζει προσφέροντας σοκ, γέλιο και τηλεθέαση. Ολα αυτά τα χρόνια έχτισε μια περσόνα, κατέκτησε ένα είδος ακατολόγιστου. Ελεγε ό,τι έλεγε και όποιος τα άκουγε –με έναν τρόπο κάποιοι άρχισαν να τον ψηφίζουν.

     

    Δεν ήταν –και μεταξύ μας, ούτε είναι– να τον παίρνεις πάντα και πολύ στα σοβαρά. Είναι αυτός που προ ολίγων εβδομάδων έλεγε ότι αν βγει ο Μητσοτάκης θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία. Ενας μήνας πέρασε και η αίτηση ακόμα να φύγει από το γραφείο του. Ο ίδιος, σε μια άλλη πιο πικάντικη στιγμή, εξηγούσε ότι έχει γεροντοέρωτα με τον Τσίπρα. Αχ, Αλέξη…

     

    Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που ο κ. Ζουράρις ξεπερνάει τον εαυτό του.

     

    Αυτό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, όταν ο κ. Ζουράρις, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (του ΣΥΡΙΖΑ πια), προχώρησε σε ένα τετράλεπτο παραλήρημα διανθισμένο με δυσνόητους επιστημονικούς όρους και χυδαίες εκφράσεις για να πλήξει δήθεν τη ΝΔ που φέρνει στη Βουλή την κατάργηση του ασύλου μέσω του διυπουργικού νομοσχεδίου.

     

    Ο κ. Ζουράρις ήταν προφανώς σε οίστρο, ίσως να ήταν και το προχωρημένο της ώρας. Κατηγόρησε για παράδειγμα βουλευτές και βουλευτίνες της ΝΔ ότι έχουν «ροπή προς τη βαρβατίλα» και μάλιστα τους χρέωσε ότι πάσχουν από «κουρασμένη, μπατιριμένη κ@ύλ@».

     

    Παράλληλα καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία «λυπημένη αναφροδισία».

     

    Σε άλλο σημείο έκανε ειδική αναφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν οι φυλακές τύπου Γ λέγοντας χαρακτηριστικά «φυλακές τύπου Γ’ και άντε Γ@μ@».

     

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση περί «πεπτωκυίας ροής του ορμέμφυτου των βουλευτών της ΝΔ» επικαλούμενος την ερμηνεία της επιστήμης για τις «τυραννικές δυναστικές προσωπικότητες της πολιτικής», τις πραγματείες του Φρόιντ και την ψυχοβιολογική σχολή. Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της «υποβαθμισμένης ροής», δηλαδή τις φακές και τις τσουκνίδες.

     

    Αλλά επειδή ο γραπτός λόγος ορισμένες φορές δεν μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο του προφορικού, ούτε βεβαίως του πολιτικού ανδρός Ζουράρι, ιδού το βίντεο της ομιλίας-μνημείο από το ιερό, κατά τα άλλα, βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

  • Ενα «φάουλ» (και μια επανόρθωση) των New York Times με άρθρο... γνώμης κατά του Μητσοτάκη

    Κατά καιρούς, οι New York Times φιλοξενούν στις σελίδες τους και στην ιστοσελίδα τους άρθρα άποψης από τρίτους, αρθρογράφους που δεν ανήκουν στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

     

    Αυτό συνέβη και προ ημερών όταν φιλοξένησαν ένα άρθρο που περνάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γενεές δεκατέσσερις.

     

    Αν ήσουν πολίτης με ενδιαφέροντα αλλά δεν ήξερες τι συμβαίνει στην Ελλάδα και διάβαζες τους NY Times τη Δευτέρα θα μάθαινες ότι ο κ. Μητσοτάκης: α) έχει «αντιδημοκρατικά ένστικτα», β) ότι η υποκρισία είναι το «ψωμοτύρι του» (η έκφραση στα αγγλικά είναι meat and drink), γ) ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, δ) ότι σκοπεύει να χτίσει ένα τείχος στη θάλασσα για να σταματήσει τους πρόσφυγες, ε) ότι θέλει να καταργήσει έναν νόμο που απαγορεύει στην αστυνομία να μπαίνει στα πανεπιστήμια. Θα αντιλαμβανόσουν ότι μέσες άκρες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι κάτι μεταξύ Ορμπαν, Θάτσερ, Τραμπ και Σαλβίνι (αν όχι όλα αυτά μαζί).

     

    Τέλος πάντων, απόψεις είναι αυτές και για τις απόψεις τα έχει πει καλύτερα ο Κλιντ Ιστγουντ. Οπως ο καθένας μας έχει από μία, έτσι έχει και ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, που υπέγραψε το άρθρο.

     

    Το θέμα είναι ότι οι New York Times παρουσίασαν τον κ. Τσιμιτάκη απλώς ως «έλληνα δημοσιογράφο». Και εδώ είναι το φάουλ.

     

    Ακόμα και αν δεχτούμε ότι στους πολιτικά τοξικούς καιρούς που ζούμε, στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι έχουν απολέσει την αντικειμενικότητά τους και δεν έχουμε πρόβλημα να τους διακρίνουμε πια ως «Συριζαίους» και «φιλελέδες», το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσιμιτάτης δεν είναι ένας απλός Συριζαίος δημοσιογράφος που καταθέτει την άποψή του για τον κ. Μητσοτάκη στο φημισμένο νεοϋορκέζικο έντυπο. Πρόκειται για τον (πρώην;) υπεύθυνο επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα στα social media, γεγονός που οι Νew York Times αμέλησαν να αναφέρουν, παραπλανώντας τον αναγνώστη.

     

    Το έκαναν σε νεότερη παράθεση του άρθρου όταν σημείωσαν πως η προηγούμενη έκδοση του άρθρου παρέλειψε να αναφέρει το πλήρες ιστορικό του αρθρογράφου: εργάστηκε στο γραφείο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…

    Εδώ είναι η στιγμή που οι αγγλοσάξωνες λένε: «Oops…»

     

  • Οι εικόνες του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Εθνική Αστέγων στο Μαξίμου πρέπει να τον προβληματίσουν

    Είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού: ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε στο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, με το που γύρισε δηλαδή από την Κάρπαθο, τη λεγόμενη Εθνική Αστέγων. Πήρε μια μπάλα ποδοσφαίρου, συζήτησε μαζί με τα στελέχη της ομάδας για τις επιτυχίες τους στο Homeless World Cup και θυμήθηκε ότι ήδη από το 2016 είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους να παίξει σε ένα φιλικό ματς μαζί τους.

     

    Ακολούθως βγήκαν οι αναμενόμενες φωτογραφίες που από τη μία εικονογραφούν το προφίλ του Πρωθυπουργού ως ανθρώπου προσιτού και από την άλλη στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού – και πολύ σωστά.

     

    Αλλά αυτές ακριβώς οι φωτογραφίες πέρα από από τον επικοινωνιακό τους στόχο, πρέπει να είναι και μια διαρκής υπενθύμιση στον κ. Μητσοτάκη. Να του υπενθυμίζουν ότι όταν φύγει κάποια στιγμή από την πρωθυπουργία δεν θα πρέπει να υπάρχει και ελληνική Εθνική Αστέγων για να φωτογραφηθεί ο διάδοχός του. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν άστεγοι στη χώρα.

     

    Ειδάλλως, τέτοιες εικόνες είναι για να έχουμε να λέμε.

  • Ο Κώστας Μπάρκας είπε να τα βάλει με τη Μαρέβα και αυτή τον ρούμπωσε

    Είναι γενική παρατήρηση ότι σε αυτές τις εβδομάδες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται με τον ρόλο του στην αξιωματική αντιπολίτευση, σαν να μην ξέρει πώς να φερθεί, πώς να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του. Δεν πειράζει, είναι και αυτό μια διαδικασία, θα βρει τα πατήματά του.

     

    Μέχρι να τα βρει όμως, πέφτει σε κάτι γκάφες. Οπως αυτή του πρεβεζάνου βουλευτή και πρώην υφυπουργού Εργασίας Κώστα Μπάρκα. Ο οποίος σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να αναρτήσει στο Twitter μια ερώτηση γεμάτη υπονοούμενα για τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι, σύζυγο του Πρωθυπουργού.

     

    Η ερώτηση αφορούσε την είδηση ότι η εταιρεία ενδυμάτων της κυρίας Γκραμπόβσκι ανέλαβε να επιμεληθεί την ενδυμασία των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Το μήνυμά του είχε προφανή στόχευση να καταδείξει ότι δεν πρόλαβε να έρθει η ΝΔ στην εξουσία και μοιράζει δουλειές σε ημέτερους.

     

    Μόνο που η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη του απάντησε. Δηλαδή τον ρούμπωσε όπως έλεγαν και οι παλιοί. Του υπενθύμισε ότι η δουλειά είναι χορηγία και είχε εγκριθεί τον περασμένο Μάρτιο επί κυβερνήσεως Πρώτης Φοράς Αριστερά…

    Για την Ιστορία, όταν ο Βασίλης Καραμητσάνης ανέλαβε πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρατήρησε ότι οι στολές του προσωπικού ήταν παλαιές και σε γραμμή που δεν ήταν αρμονική με το αντικείμενο, ιδίως μετά τη μετεγκατάσταση στο ΚΠΙΣΝ.

     

    Αρχισαν έτσι από την ΕΛΣ επαφές με διάφορους ελληνες σχεδιαστές, αναζητώντας, υπό μορφή χορηγίας, σχέδια για τις στολές του προσωπικού. Η μοναδική εταιρεία που απάντησε θετικά στο αίτημα, ήταν ο οίκος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Και έτσι, η ZEUS & DIONE ανέλαβε να σχεδιάσει τα ρούχα και να κόψει τα πατρόν.

     

    Αν έχει κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον είναι η στάση της τέως υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Η οποία όταν ο πρόεδρος της ΕΛΣ την είχε ενημερώσει για το ενδιαφέρον της Zeus & Dione, του απάντησε «κανένα πρόβλημα».

     

    Tώρα η ίδια διαψεύδει ότι υπήρχε συμφωνία. Λέει τη μισή αλήθεια. Μπορεί να μην έγινε συμφωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ως υπουργός ενέκρινε προφορικά τη χορηγία.

  • Η Αννα Βαγενά είναι αγανακτισμένη με τον Γιάνη Βαρουφάκη

    Κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας (εδώ) του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια ακούστηκαν πολλά –τα περισσότερα από το βήμα της Βουλής (εδώ). Ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και μερικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο των ομιλιών και της ψηφοφορίας.

     

    Πρωταγωνίστρια σε δύο ιστορίες που έγιναν γνωστές είναι η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του σινεμά, η βουλευτής Λαρίσης Αννα Βαγενά, η οποία φαίνεται ότι ξύπνησε θυμωμένη, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

     

    Το πρώτο το περιγράφει ο «Βηματοδότης» με την κυρία Βαγενά να εγκαλεί εντός της αιθούσης της Ολομέλειας –και την ώρα που αγόρευε ο κ. Πολάκης– τον πρώην Ποταμίσιο και νυν της ΝΔ βουλευτή Γιώργο Αμυρά επειδή έφερε τη Δεξιά στην εξουσία!

     

    Γράφει χαρακτηριστικά η παραπολιτική στήλη από tovima.gr:

     

    Σε κάποια στιγμή σηκώνεται από το έδρανό της η Αννα Βαγενά (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και κατευθύνεται προς το έδρανο που καθόταν ο Γιώργος Αμυράς (πρώην Ποταμίσιος και νυν βουλευτής της ΝΔ) και του λέει: «Ευχαριστήθηκες τώρα που έφερες τη ΝΔ στην εξουσία;». Ο κ. Αμυράς δεν τα χάνει και της λέει με απίστευτη ηρεμία: «Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, διπλά ευχαριστημένος που ήρθε στην εξουσία η ΝΔ και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κατάλαβες;»

     

    Και καλά, αυτές οι ανησυχίες της κυρίας Βαγενά για τη Δεξιά, μπορούν να ειδωθούν με μια κάποια συγκατάβαση ή και αδιαφορία. Το δεύτερο περιστατικό όμως έχει πιο πολιτικό ενδιαφέρον.

     

    Το περιγράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» και μαρτυρά την ενόχληση των Συριζαίων για την εκλογική επιτυχία του πρώην συντρόφου τους, Γιάνη Βαρουφάκη.

     

    Συνέβη στο εντευκτήριο της Βουλής και αφού η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

     

    Περιγράφει λοιπόν ο «Μικροπολιτικός»:

     

    Οι συριζαίοι βουλευτές που συνέχιζαν να παρακολουθούν τη διαδικασία από την τηλεόραση έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη. Μέχρι που η Αννα Βαγενά αγανάκτησε: «Τι τον ακούτε αυτόν; Αυτός φταίει που δεν βγήκε ο Τσίπρας», είπε.

  • Ο Πολάκης ξεκίνησε «αντάρτικο» κατά του Μητσοτάκη, καπνίζοντας στη Βουλή

    Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την επιθεώρηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο καφενείο της Βουλής (εδώ), προκειμένου να δει αν εφαρμόζεται επιτέλους ο νόμος του κράτους για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και οι πρώτοι θεριακλήδες πέρασαν στην αντεπίθεση.

     

    Συγκεκριμένα, ήταν ο γνωστός Παύλος Πολάκης αλλά και άλλοι κομματικοί του σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ που μετά την ομιλία του πρώτου στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του το πρωί της Τετάρτης (εδώ), έσπευσαν στο κυλικείο για να καπνίσουν επιδεικνύοντας τα τσιγάρα τους.

     

    Στη φωτογραφία που ανήρτησε επιδεικτικά ο ίδιος ο κ. Πολάκης στο Facebook, μετρά κανείς δύο αναμμένα τσιγάρα, ενώ άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και η νεοεκλεγείσα Ραλλία Χρηστίδου, ποζάρουν χαμογελώντας με τα πακέτα τους στο τραπέζι.

    Πέρα από το στοιχείο μικροπολιτικής –θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μέτρα θα ληφθούν απέναντι στους καπνιστές του ΣΥΡΙΖΑ– το πρόβλημα είναι πιο ευρύ και θέτει ερωτήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα: μιλάμε για ανθρώπους που ο ελληνικός λαός τους έχει στείλει στη Βουλή για να ψηφίζουν τους νόμους του ελληνικού κράτους αλλά οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πρόβλημα να διαφημίζουν πώς παραβιάζουν αυτούς τους νόμους.

  • «Ρήξη» Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για το τσιγάρο

    Κατά την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, το κλίμα με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ήταν όπως αναμενόταν εγκάρδιο.

     

    Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας «αδελφός μας Κύπριος», όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά ανήκει και στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη –είναι ένας κεντροδεξιός– και είχε υπάρξει στενότατος φίλος με τον πατέρα του Πρωθυπουργού, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (κάποιοι θυμήθηκαν πως είχε εκφωνήσει επικήδειο).

     

    Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχτηκε και χιουμορίστας: χάρισε στον κ. Μητσοτάκη μια χειροποίητη γραβάτα, για να συμβολίσει «την αλλαγή της εποχής», τώρα που από το Μαξίμου έφυγε ο Αλέξης –δεν-φοράω-γραβάτα– Τσίπρας.

     

    Να μην πολυλογούμε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε όλα, από τα ελληνοτουρκικά και τις γεωτρήσεις μέχρι τις γραβάτες. Αλλά διαφώνησαν σε ένα. Και με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης το έχει ανάγει αυτό το ένα σε ζήτημα-φετίχ της διακυβέρνησής του, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτή η διαφωνία τους.

     

    Οπως έγραψε ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων», ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να εξηγήσει στον κ. Αναστασιάδη τον αντικαπνιστικό νόμο που θέλει να εφαρμόσει.

     

    Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ανέμενε. Αντιγράφω από τη στήλη των «Νέων»:

     

    «Δεν βρήκε την ανταπόκριση που ίσως περίμενε, μιας και ο Αναστασιάδης είναι μανιώδης καπνιστής. Οχι μόνο του τόνισε τη διαφωνία του με την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους, αλλά του μίλησε για έναν δικό του κυπριακό άγραφο κανόνα: “Οσοι δεν καπνίζουν δεν τους βάζω στο Προεδρικό Μέγαρο”, είπε στον Μητσοτάκη. Βλέπω πολλούς να κάνουν ήδη τα χαρτιά τους για μετεγκατάσταση στην Κύπρο»

  • Η Ραλλία Χριστίδου εύχεται με καρδούλες στον Τσίπρα για τα γενέθλιά του

    Σε άλλες εποχές κάποια Μέριλιν θα του τραγουδούσε λάγνα το «happy birthday, Mr. President». Αλλά η Ραλλία είναι τού έντεχνου και δεν τα μπορεί αυτά –ίσως του χρόνου.

     

    Ετσι, η τραγουδίστρια και νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (είχε δοκιμάσει και στις ευρωεκλογές χωρίς επιτυχία, αλλά ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών αποδείχτηκε πιο εύκολη πίστα), προτίμησε να στείλει ευχές για τα γενέθλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μέσω social media.

     

    Ο τέως Πρωθυπουργός έκλεισε την Κυριακή τα 45 του χρόνια –γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1974– και η κυρία Χριστίδου δημοσίευσε στο Instagram την κλασική πια φωτογραφία του (αυτήν την παιχνιδιάρικη από τη Νέα Υόρκη το ’16 όταν είχε ποζάρει στο Reuters) και του ευχήθηκε να είναι πάντα γερός, να τον χαίρεται η οικογένειά του αλλά «και όλοι εμείς».

     

    Ακολούθησαν και μερικά διαδικτυακά άνθη, καρδούλες και φατσούλες… Αρα, δεν αποκλείεται και η στιγμή που η κυρία Χριστίδου θα γίνει τρόπον τινά μια Μονρόε των Βαλκανίων.

  • O Γεωργούλης μιλά για τη μυσταγωγία του τσίπουρου στην Ευρωβουλή

    Ο Αλέξης Γεωργούλης φαίνεται ότι τιμά την ψήφο των 162.974 πολιτών που τον περασμένο Μάιο τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο.

     

    Ο ηθοποιός που έγινε πολιτικός και ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος, ασχέτως αν οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του έχουν αντιμετωπιστεί με μια κάποια χλεύη (εδώ).

     

    Ετσι, μετά την σκληρή ερώτηση για τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από το μαζικό downloading της εφαρμογής FaceApp, ο κ. Γεωργούλης επανήλθε με μια ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το τσίπουρο.

     

    Οπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο 45χρονος ευρωβουλευτής ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά αποτελούν «μυσταγωγία» και «κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κομμάτι της φιλοσοφίας μας ως λαός».

     

    Αν μη τι άλλο, ο κ. Γεωργούλης φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου τιμονιέρη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που όταν ήταν Πρωθυπουργός δήλωνε ότι «τον ήλιο και το τσίπουρο δεν θα μας τα πάρουν ποτέ».

     

     

  • Ο Γιώργος και η Μαρίνα Πατούλη εικονογραφούν το ελληνικό καλοκαίρι

    Την Κυριακή 28 Ιουλίου, οπότε ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Γιώργο Πατούλη με τη σύζυγό του Μαρίνα σε ένα τρυφερό-ειδυλλιακό ενσταντανέ, απέμεναν 35 ημέρες ως την ενθρόνισή του στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

     

    Ο χρόνος κυλά δύσκολα αλλά είναι ευκαιρία για σκηνές απείρου κάλους. Τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι «η Αττική είναι υπέροχη», ο εν αναμονή Περιφερειάρχης την ανήρτησε ο ίδιος στο Facebook. Προσφέροντας μια ιδέα για καμπάνια για τον τουρισμό μας, που εφέτος αντιμετωπίζει όπως μαθαίνουμε, ζόρια.

     

    Είναι και αυτή μια εικονογράφηση του ελληνικού καλοκαιριού. Ο,τι και αν σημαίνει αυτό…

  • Η Νόνη Δούνια φωτογραφήθηκε ήδη στη Βουλή

    Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ορισμένους η χαρά δεν τους αφήνει να κρυφτούν.

     

    Η Νόνη Δούνια, πρώην μοντέλο, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και νεοεκλεγείσα βουλευτής Α’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία, έσπευσε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να κάνει μια πρώτη φωτογράφηση ποζάροντας μπροστά στα έδρανα.

     

    Μάλιστα η κυρία Δούνια ανήρτησε μία από τις φωτογραφίες στα social media, γράφοντας: «Η πρώτη θεσμική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμή και δέος!»

    Η κυρία Δούνια κατέλαβε την τέταρτη έδρα –από τις πέντε που κέρδισε η ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια– καθώς 7.658 πολίτες του πρώτου λιμανιού της χώρας την τίμησαν με την ψήφο τους.

     

    Η εκλογή της είναι τρόπον τινά ιστορική καθώς ουδέποτε άλλοτε η ΝΔ είχε εκλέξει γυναίκα βουλευτή στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.

  • H Δούρου βρήκε να σχολιάσει με... Μελίνα Μερκούρη (που πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα) το αντικαπνιστικό δόγμα Μητσοτάκη

    Εντάξει, η Ρένα Δούρου που θεωρεί το Μάτι «στραβή στη βάρδιά της» δεν είναι αυτό που λέμε ο ορισμός της σύνεσης. Αλλά η ιδέα της να σχολιάσει το νέο δόγμα της κυβέρνησης για εφαρμογή της υφιστάμενης αντικαπνιστικής νομοθεσίας, θέτει νέα όρια στο πού μπορεί να φτάσει ο νους του ανθρώπου.

     

    Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής, σχολιάζοντας προφανώς τις προτεραιότητες που έθεσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη να καπνίζει. Η λεζάντα της ήταν ένα λιτό «σχόλιο περί αντικαπνιστικού… Πολλές καλημέρες!»

    Ας προσπεράσουμε το ότι ως Περιφερειάρχης Αττικής οφείλει εκ της θέσεώς της να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία ή να εποπτεύει την εφαρμογή της.

     

    Τι θέλει να μας πει η κυρία Δούρου; Οτι είναι μαγκιά και chic το κάπνισμα; Οτι όπως η Μελίνα αδιαφορούσε για τους γύρω της καπνίζοντας έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς τώρα; Οτι ο αντικαπνιστικός νόμος είναι κάτι στο οποίο η Μερκούρη δεν θα συμφωνούσε ποτέ;

     

    Μα η Μελίνα πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, εξαιτίας του τσιγάρου!




text
  • Επρεπε να αφήσουν τη Ζωή να κάνει ένα anchor πριν τη ψηφοφορία


    28 Μαρτίου 2024, 22:23