• Ο Μίμης Ανδρουλάκης λέει ότι ο Τσίπρας είναι darling των μεγαλοεπιχειρηματιών

    Ο Μίμης Ανδρουλάκης, πέρα από ιδεολόγος της Αριστεράς, αστείρευτος συγγραφέας και συνομιλητής των θρύλων (από τον Χαρίλαο Φλωράκη ως τον Μίκη Θεοδωράκη), έχει έναν ποδοσφαιρικό τρόπο να ερμηνεύει την πολιτική πραγματικότητα.

     

    Δεν έχει άδικο ο άνθρωπος, αλλά για να καταλάβετε, αν τον ρωτούσες στην αρχή της χρονιάς ποιο εκτιμούσε ότι θα ήταν το σημαντικότερο θέμα με το οποίο θα καλούμασταν να ασχοληθούμε –Προσφυγικό, εκλογές, έξοδος από τα μνημόνια, Brexit, Τραμπ κλπ– θα σου απαντούσε «το Μουντιάλ».

     

    Ετσι λοιπόν, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Νύχτα με 5 Φεγγάρια» μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα με όρους μπάλας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό 24/7 ο κ. Ανδρουλάκης παρομοίασε τον Πρωθυπουργό «με ποδοσφαιριστή που κρατάει την μπάλα στα πόδια του και όταν κάνει ένα λάθος σπεύδει να το διορθώσει, άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθος τρόπο».

     

    «Σύντομα θα τεθεί το θέμα», πρόσθεσε, «αν ο παίκτης που κρατάει την μπάλα βλέπει και δίχτυα».

     

    «Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως, από ό, τι καταλαβαίνω οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι εντάξει με τον Τσίπρα»…

  • O Τσίπρας ένα πράγμα θέλει να μην του βγει ο γιος του

    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός ράτσας. Ο πατέρας του, Παύλος, ήταν τόσο Παναθηναϊκός που είχε παρακολουθήσει από κοντά το έπος του Γουέμπλεϊ – είχε, λέει η ιστορία, παίξει έναν μικρό αλλά καθοριστικό ρόλο στον ημιτελικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Τέλος πάντων, αυτός είναι ο Πρωθυπουργός, αυτός ήταν και ο μπαμπάς του.

     

    Και τι είναι χειρότερο για έναν Παναθηναϊκό ράτσας; Να του βγει το παιδί Ολυμπιακός. Αυτό εκμυστηρεύτηκε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στα στελέχη του Alpha που τον δεξιώθηκαν μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ την περασμένη Πέμπτη – μια συνέντευξη που κατά κάποιους ήταν η πρωθυπουργική «ευλογία» στην απόκτηση του σταθμού από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

     

    Η συζήτηση, έγραψε ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», έγινε στο χαλαρό με τον κ. Τσίπρα να συναντά μάλιστα τη δημοσιογράφο του Alpha Ράνια Τζίμα μαζί με τον σύζυγό της, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Εκεί η κυρία Τζίμα φέρεται να είπε γελώντας, «φοβάμαι ότι το παιδί μου θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Και επειδή η κουβέντα πήγε στα παιδιά, ο κ. Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε στην ομήγυρη ότι όταν γεννήθηκε  ο πρώτος του γιος, συζητούσαν με την Μπέτυ Μπαζιάνα τι όνομα θα του δώσουν. Είπε πως δεν τον ενδιέφερε το όνομα, φτάνει, όπως είπε, το παιδί να υποστηρίζει την ίδια… ομάδα με αυτόν. Και γιατί το είπε αυτό; Επειδή η μητέρα του παιδιού είναι Ολυμπιακός. Λογικό.

     

    Τώρα μάλλον τον ένοιαζε και το όνομα γιατί το βάφτισε Φοίβο-Παύλο, τιμώντας και τον πατέρα του. Ο δεύτερος γιος του πρωθυπουργικού ζεύγους, επίσης Παναθηναϊκός, ονομάζεται ως γνωστόν Ορφέας-Ερνέστο.

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης έτρεξε Μαραθώνιο - και δεν έκανε ένα tweet!

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στο κατόρθωμα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας  ο οποίος έτρεξε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Οχι στα 5.000 μ. ή στα 10.000 μ. – αυτά πια είναι για τους φλώρους. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έτρεξε την κλασική διαδρομή, τα 42.195 μ. από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο.

     

    Ο χρόνος του 5 ώρες και 35 λεπτά, μια χαρά επίδοση για έναν πολιτικό 46 ετών που βέβαια μας έχει συνηθίσει σε αθλητικά ανδραγαθήματα – ποιος ξεχνά το προ τριετίας σπριντ του για να προλάβει την προθεσμία και να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ;

     

    Ο Μαραθώνιος απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αλλά διπλά υπεράνθρωπη προσπάθεια χρειάστηκε ο αντιπρόεδρος. Διότι έπρεπε όχι μόνο να τρέξει 42.195 χλμ. αλλά και να αντέξει να μην τουιτάρει κάτι επί πεντέμιση ώρες.

     

    Μετά πάντως τον ασπάστηκε η σύζυγό του, για να τον συγχαρεί για το κατόρθωμα.

  • Ενα «ανιστόρητο» tweet του Τσίπρα και η εκδίκηση του τέρατος

     

    Οσοι κινούνται στα social media το ξέρουν ήδη. Ο Αλέξης Τσίπρας, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter –που η διαχείρησή του είναι γνωστό ότι έχει τα ζητηματάκια της– έκανε μια δήλωση για το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

     

    Η δήλωση αυτή, λόγω περιορισμών στους χαρακτήρες κάθε tweet, έσπασε στα τέσσερα, αλλά απομονώθηκε αυτό που φαινόταν ως εντελώς ανιστόρητο, περί Χίτλερ και Μουσολίνι (που είναι πρωταγωνιστές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και από το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσίπρας δέχεται ένα ανελέητο σφυροκόπημα ως ημιμαθής Πρωθυπουργός που μας εκθέτει κλπ. Οχι ότι δεν το έχει κάνει στο παρελθόν να μας εκθέσει, ή δεν είναι ημιμαθής, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ.

     

    Η δήλωση του κ. Τσίπρα ήταν η παρακάτω που –αν και απελπιστικά κατώτερη των περιστάσεων– δεν είναι ανιστόρητη.

     

    Κατ’ αρχάς, μια συμβουλή στα παιδιά που δουλεύουν στα social media του Μαξίμου: παιδιά, όταν έχουμε μια δήλωση που σπάει, αριθμούμε τα thread ώστε να φαίνεται η συνέχεια και να μην απομονώνεται ως αυτοτελές ένα tweet.

     

    Κατά δεύτερον, ο κ. Τσίπρας βλέπει τώρα το τέρας, που ο ίδιος και η παρέα του εξέθρεψαν, να τον εκδικείται. Οι στρατιές των συριζοτρόλ ήταν αυτές που μετέτρεψαν τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν από άλλους στο εξωτερικό, το Twitter σε πεδίο διασποράς ψευδών ειδήσεων και στοχοποίησης οποιουδήποτε δεν συμφωνούσε με την άποψη και τη μοναδική αλήθεια της «Αριστεράς».

     

    Δηλώσεις που αναπαράγονταν αποσπασματικά, λόγια από βίντεο που απομονώνονταν αντιστρέφοντας το νόημά τους, εικόνες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου χωρίς να είναι πραγματικές, παιδάκια που δήθεν λιποθυμούν από την πείνα και κρεμάλες για γερμανοτσολιάδες, λόγος διχαστικός και εξοντωτικός: Ολα αυτά μετέτρεψαν το Twitter σε μέσο τοξικό, σε έναν χώρο στον οποίο όποιος κατάφερνε να επιβιώσει γινόταν και αυτός ένας διαδικτυακός ταλιμπάν, έστω και άμισθος.

     

    Ετσι, τώρα όλοι ήταν έτοιμοι να αναπαράγουν μια ανοησία για κάτι που είπε –αλλά δεν είπε– ο Πρωθυπουργός, χωρίς να ελεγχθεί η ακρίβειά της. Μαζί τους και διάφοροι τύποι του διαδικτυακού ύφους Ψαριανού.

  • Ο καβγάς για τα ψηλοτάκουνα της Αχτσιόγλου

     

    Δεν είναι να πεις τη λέξη «ψιλοτάκουνα» στην ελληνική πολιτική, χαμός θα γίνει. Το είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την Κατερίνα Μάρκου και το συζητούν ακόμη στο Ποτάμι, τώρα τα ίδια με τον Ιάσονα Φωτήλα που είπε για τις γόβες της Εφης Αχτσιόγλου.

     

    Ο βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε την Πέμπτη στο στούντιο του ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο της γνωστής καμπάνιας –ΣΥΡΙΖΑ χωρίς και με καρέκλα– είπε ότι η υπουργός Εργασίας «από το αμπέχονο και τις υψωμένες γροθιές, πέρασε στο ψηλοτάκουνο και τα ταγέρ».

     

    Ευκαιρία βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να σκούξει για σεξισμό και να εγκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση. Οταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο. Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας», ανέφερε η Κουμουνδούρου που προφανώς θεωρεί τη λέξη ψιλοτάκουνα έγκλημα καθοσιώσεως αλλά όχι όταν ο πρέσβης της μαδουρικής Βενεζουέλας παρενοχλεί τις υφισταμένες του στην Αθήνα.

     

    Ακολούθησε η απάντηση του κ. Φωτήλα: «Για ποια άθλια συμπεριφορά μιλάνε στην Κουμουνδούρου; Είναι άθλια συμπεριφορά οι δηλώσεις μου για τη στιλιστική μεταμόρφωση της υπουργού και άλλων μεγάλο-στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν “έπιασαν τις καρέκλες”; Είμαι ανακριβής; Ή μήπως άραγε νιώθουν ανασφάλεια και ενοχές για τις στιλιστικές τους αυτές μεταμορφώσεις; Φτάνει πια με τους αριστερούς καιροσκόπους, τυχοδιώκτες. Και λίγα είπα. Αθλια είναι τα ψέματα και η συμπεριφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στον ελληνικό λαό και ιδίως στους συνταξιούχους».

     

    Μεταξύ μας, μπράβο στην κυρία Αχτσιόγλου που φοράει ψιλοτάκουνα. Θα ήταν κρίμα τέτοιο πόδι να φοράει κάτι άλλο.




text
  • «Ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι υπάρχει δεσμός με έναν πρόσφατο άγιο». Πώς του ξέφυγε ο Στέφανος του Παϊσίου; Δεν είπε κάτι σχετικό ο γέροντας;


    18 Απριλίου 2024, 13:13