• Οταν τα κανάλια υπερπροβάλλουν τον Κυριάκο Βελόπουλο για να λέει ότι θα συνεργαστεί με τον... Θεό

    Για όσους απορούν –ή και τρομάζουν– με τα υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ενός ανθρώπου που πουλούσε «επιστολές του Ιησού» μέσω της τηλεόρασης και εξελέγη ευρωβουλευτής, η απάντηση είναι μία: η προβολή του από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

     

    Ο ίδιος βέβαια, επαναλαμβάνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι οι δημοσιογράφοι τον «φιμώνουν», ότι δεν τον καλούσαν στα πάνελ και ότι τον είχαν αποκλεισμένο, αλλά αυτό –όπως και πολλά άλλα– κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι.

     

    Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εν όψει των εθνικών εκλογών ο κ. Βελόπουλος έχει αρχίσει να παρελαύνει με άνεση από τα τηλεοπτικά στούντιο των καναλιών τα οποία, προς άγραν τηλεθέασης, τού προσφέρουν αβασάνιστα όση προβολή θέλει: Την Τρίτη o πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ήταν στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, μετά πήγε και στον Νίκο Χατζηνικολάου στο ίδιο κανάλι, και έπειτα πέρασε και από το One TV του ομίλου Μαρινάκη στην εκπομπή του Δημήτρη Μανιάτη.

     

    Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 είπε ότι «τα πολύ ναζισιστικά τον βρίσκουν αντίθετο». Ο κ. Χατζηνικολάου δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον κ. Βελόπουλο αν αυτό σημαίνει ότι συμφωνεί με τα «λίγο» ναζιστικά…

    Την Τετάρτη το πρωί, ο κ. Βελόπουλος πέρασε και από τον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

     

    Οι οποίοι τον άκουγαν να λέει ανερυθρίαστα διάφορα ομοφοβικά και θρησκόληπτα, να προτείνει να γίνουν ναρκοπέδια (!) στον Εβρο για να μην μπαίνουν οι πρόσφυγες και να απαντάει στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα λέγοντας ότι θα συνεργαστεί «με τον Θεό»!

     

    Οσοι λοιπόν –ειδικά από την τηλεόραση– μιλούν για «έκπληξη» της παρουσίας του κ. Βελόπουλου στην Ευρωβουλή, να μην εκπλήσσονται τόσο. Δικό τους δημιούργημα είναι. Οπως μέτρησαν τα Ellinika Hoaxes, από τον Οκτώβριο του ’18 έως και τον περασμένο Μάρτιο (χωρίς να μετράμε δηλαδή την παρουσία του την Τρίτη), ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» φιλοξενήθηκε επτά φορές στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη. Αλλες επτά φορές τού έδωσε βήμα ο ΣΚΑΪ. Και όπως φαίνεται, τα συγκεκριμένα τουλάχιστον κανάλια, δεν έχουν καμία διάθεση να σταματήσουν να τον υπερπροβάλλουν…

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και ο Καρανίκας) ως ζόμπι στο «Walking Dead», δια χειρός Χαντζόπουλου

    Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ημέρες είναι η χαρά του γελοιογράφου. Κάτι η απόλυτη βεβαιότητα των κυβερνώντων ότι θα έβγαιναν νικητές στις ευρωεκλογές —για να καταλήξουν με μια διαφορά 9,5% υπέρ της ΝΔ στο κεφάλι—, κάτι η επακόλουθη γκρίνια των στελεχών, κάτι η θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν ο λαός που δεν κατάλαβε και άρα φταίει για το αποτέλεσμα, έδωσαν στους σκιτσογράφους άφθονο υλικό.

     

    Aυτός που έδωσε δύο ημέρες ρεσιτάλ ήταν ο Δημήτρης Χαντζόπουλος της «Καθημερινής», τόσο με το σκίτσο της επομένης των εκλογών όσο και με αυτό της δεύτερης ημέρας.

    Το πρώτο ήταν με τους συντρόφους κυβερνήτες να συνομιλούν με τον «πατερούλη» Στάλιν. Χαρακτηριστική η φιγούρα του Παύλου Πολάκη (τρίτου από αριστερά).

    Το δεύτερο με την ομάδα του Μαξίμου ως ζόμπι στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead» —απίθανος ο Νίκος Καρανίκας (δεύτερος από αριστερά) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως ζωντανός-νεκρός με σακίδιο (δεύτερος από δεξιά).

  • Οταν ο Αντώναρος ζήτησε «συγγνώμη» από τους δημοσκόπους


    Αν έβλεπες την περασμένη εβδομάδα την ΕΡΤ και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, θα καταλάβαινες ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ένας Νέιτ Σίλβερ των Βαλκανίων. Ή μάλλον, αν δεις την προβολή που του επιφύλαξαν, ο Σίλβερ πρέπει πλέον να συστήνεται ως ο Αμερικανός Αντώναρος.

     

    Οι χρησμοί τού πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου για το αποτέλεσμα της Κυριακής παρουσιάζονταν ως θέσφατα. Η αμφισβήτηση στα έως τότε ευρήματα των δημοσκόπων αναγνωριζόταν ως η απόλυτη αλήθεια. Οι αποκαλύψεις του για τις «πραγματικές» δημοσκοπήσεις που δήθεν είχαν στη διάθεσή τους στην Πειραιώς και έδειχναν τη ΝΔ μπροστά με μόλις 1,2%, αντιμετωπίζονταν από τους παρουσιαστές της δημόσιας τηλεόρασης ως σημαντικές αποκαλύψεις που συνιστούσαν μείζον πολιτικό γεγονός. Εν ολίγοις, ό,τι έλεγε ο κ. Αντώναρος κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαν να ήταν γραμμένο σε πέτρα. Και αν δεν ήταν θα έπρεπε να σμιλευτεί σε μία, ίσως δίπλα στο μνημείο για τους νεκρούς της ΕΡΤ.

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Αντώναρος είχε μια άτυχη στιγμή, απλώς επαναλαμβανόμενη. Οι δημοσκοπήσεις ήταν σωστές. Δεν υπήρχε καμία που να έδειχνε διαφορά στο 1,2% εκτός και αν οι ερωτήσεις είχαν γίνει στο Ραδιομέγαρο και τελικά το αποτέλεσμα της ΝΔ «έκατσε» στο 9,5%.

     

    Και έτσι τη Δευτέρα, σε μια ανάρτηση, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος που ξαφνικά κάποιοι από την ΕΡΤ τον ανήγαγαν σε μέγα πολιτικό αναλυτή, αναγκάστηκε να ζητήσει μια συγγνώμη από τους δημοσκόπους τους οποίους είχε αμφισβητήσει: «Οφείλω να ομολογήσω ότι αδίκησα πολλούς δημοσκόπους με τα σχόλια μου το τελευταίο διάστημα» είπε, αφού πρώτα είχε φιλοσοφήσει πάνω στο αποτέλεσμα που τον εξέθεσε πολλαπλώς.

     

    Περισσότερο όμως είχε εκθέσει ο ίδιος τη δημόσια τηλεόραση…

     

  • Στην Κουμουνδούρου έχασαν αλλά ο Στέλιος Παππάς φιλούσε την Μπέτυ Μπαζιάνα

    Για την Μπέτυ Μπαζιάνα, που ως γνωστόν κλαίει στις 5 Ιουλίου και άλλα τέτοια «αριστερά», ήταν μια ασυνήθιστη στιγμή: έπρεπε να μπει στην Κουμουνδούρου ακολουθώντας τον σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε μόλις δεχθεί μια διαφορά 9% από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Τον ρόλο του ψυχολογικού υποστηρικτή της κυρίας Μπαζιάνα ανέλαβε ο στοργικός Στέλιος Παππάς, μπαμπάς του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και πρόεδρος του ΟΑΣΘ (άσχετο).

     

    Ο οποίος περίμενε το ζεύγος και αφού αγκάλιασε και φίλησε την σύντροφο του Πρωθυπουργού, τής είπε: «Χαμογέλα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

    Η κυρία Μπαζιάνα χαμογέλασε. Το πόσο δρόμο έχει ακόμα είναι μια άλλη κουβέντα.

  • Το «πρωτότυπο» σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει περίεργα ίδιο με ένα του Independent 20 χρόνια πριν

    Στην Τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, λένε. Προφανώς ούτε και στην πολιτική διαφήμιση. Ετσι, ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «μη δεις αυτό το βίντεο» μοιάζει απελπιστικά πολύ με ένα προ 20ετίας διαφημιστικό της βρετανικής εφημερίδας The Independent.

     

    Η ιδέα, η σκηνοθεσία είναι ακριβώς ίδια, σε βαθμό που κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Αλλά αυτά τα λένε οι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το πιθανότερο είναι ότι οι ιθύνοντες του Independent είχαν μπει το 1999 σε μια χρονοκάψουλα, είχαν ταξιδέψει στο 2019, είχαν δει την πρωτότυπη ιδέα των διαφημιστών του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη μετέφεραν πίσω στον χρόνο ως δικιά τους. Ατιμοι άνθρωποι οι Βρετανοί…

  • Η Ρένα αγκαλιά με τον Θύμιο: Η εικόνα-σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία Τσίπρα

    Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής είχε μια αδιόρατη ειρωνεία. «Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας» είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τη Ρένα Δούρου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή καθώς βαρύνεται για τις τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι.

     

    Ισως όμως πιο ενοχλητική —ή χαρακτηριστική της διακυβέρνησης και της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της χώρας— ήταν εικόνα της Περιφερειάρχου Αττικής να πανηγυρίζει αγκαλιά με τον αρχισυνδικαλιστή των ταξιτζήδων Θύμιο Λυμπερόπουλο.

     

    Είναι μια εικόνα του ύφους και της πολιτείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και για την Ιστορία την κατέγραψε ο εξαιρετικός φωτογράφος Γιώργος Κονταρίνης για το πρακτορείο Eurokinissi.

  • «Λαοθάλασσα» 50 ατόμων σε ομιλία Τσακαλώτου στο Γαλάτσι

    Εντάξει, το να συγκρίνεις ποιος την έχει μεγαλύτερη –την προεκλογική συγκέντρωση– είναι κάτι το απελπιστικά passé, πιο 80s και από το Ευρωμπάσκετ.

     

    Αλλά όπως και να το κάνουμε, η προσέλευση ή όχι του κόσμου δείχνει κάτι. Και αν οι αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης δίνουν μια κάποια μάχη εντυπώσεων στις πλατείες, είναι πολύ πιο ενδεικτική η απήχηση ή όχι των κομμάτων στις μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις. Και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χωλαίνει, να μην πουλάει.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στην ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι την Πέμπτη, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

    Οπως ανέφερε το protothema.gr, τα στελέχη της Τοπικής του Γαλατσίου είχαν ετοιμάσει και εξέδρα και μικροφωνική εγκατάσταση για να απευθυνθεί ο υπουργός Οικονομικών στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα αυτά ήταν αχρείαστα. Ο κόσμος ήταν τόσο λίγος που ο Ευκλείδης θα μπορούσε να ψιθυρίζει και να τον ακούνε…

  • H φωτογραφία της χρονιάς από την ομιλία του Μητσοτάκη στο Περιστέρι

    Ολοι περίμεναν τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι. Ακόμα και δυο λέξεις αν βγουν από το στόμα του πρώην Πρωθυπουργού που έχει κάνει τη σιωπή του ανέκδοτο συνιστούν μείζον πολιτικό γεγονός.

     

    Ετσι και έγινε. Ο κ. Καραμανλής είπε όχι δύο λέξεις, αλλά 79 –μιλάμε για λογοδιάρροια! Αλλά εκεί όπου νόμιζε ότι ο ρόλος του είχε τελειώσει, ο σκηνοθέτης είχε άλλη άποψη.

     

    Επρεπε να το είχαμε υποψιαστεί όταν είδαμε την ταξιθεσία πριν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη: ο κ. Καραμανλής θα καθόταν δίπλα στη Μαρίνα Πατούλη, την φανταχτερή σύζυγο του υποψήφιου της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

    Και έτσι, προέκυψε η φωτογραφία των εκλογών, αν όχι της χρονιάς, για να μην πούμε ότι είναι η εικόνα μιας ολόκληρης εποχής που ανατέλλει (στην Περιφέρεια Αττικής).

    Για την Ιστορία, τη φωτογραφία τράβηξε ο Παναγιώτης Τζάμαρος για το Intimenews.

  • Η Δούρου μάς καλεί να την ψηφίσουμε γιατί τη συμπαθεί ένας σκύλος

    Αφού δεν της βγήκε το debate-ψυχανάλυση για το Μάτι στο Facebook, η Ρένα Δούρου πέρασε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση.

     

    Το πρώτο βήμα ήταν εύκολο: πήγε και είπε ό,τι ήθελε στην φιλόξενη ΕΡΤ1, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τη δυσκολέψει.

     

    Οχι ότι απέφυγε τις κακοτοπιές. Αναφερόμενη στις προσλήψεις πυροσβεστών, η κυρία Δούρου είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καθημερινώς «λέει “τη μάντρα” τού ένας προς πέντε». Μικρή σημασία έχει ότι το συνειδητό της επενέβη αστραπιαία και διόρθωσε «τη μάντρα» με «την προσευχή». Ακόμα μικρότερη σημασία έχει αν η κυρία Δούρου είναι… ινδουίστρια (αν είναι, το πρόβλημα το έχει η… Αριστερά – άλλος, χριστιανός ή μουσουλμάνος, δεν νοιάζεται).

     

    Σημασία έχει ότι η Μάνδρα –η πρώτη πολύνεκρη τραγωδία της θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής– υπάρχει εκεί μέσα, στο πιο σκοτεινό κουτί του νου, και μετατρέπει σε μάντρα την επαναλαμβανόμενη ηχολαλιά που οι ινδουιστές αποκαλούν μάντρας (τα μάντρας) και σκοπό της έχει, λένε –άκου πλάκα–, να διαπεράσει τα βάθη του ασυνείδητου νου…

     

    Το δεύτερο βήμα ήταν ένα διαφημιστικό στο οποίο διάφοροι λένε ότι θα την ψηφίσουν γιατί την εμπιστεύονται. Ασχέτως αν οι λέξεις «Ρένα Δούρου» και «εμπιστοσύνη» δεν γίνεται να υπάρχουν στην ίδια φράση στα ελληνικά, υπάρχει ένας τύπος που λέει ότι την εμπιστεύεται «γιατί τη συμπαθεί ο σκύλος του».

    Μιλάμε για πρωτοφανές πολιτικό κριτήριο. Αραγε ο σκύλος του τη βλέπει στην τηλεόραση με φόντο τα καμένα στο Μάτι και κουνάει χαρούμενος την ουρά του; Ή την έχει γνωρίσει από κοντά και τρίβεται στο πόδι της Περιφερειάρχου;

  • Το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σκορ των εκλογών

    Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοσταθμό «Νews 24/7» είχε ένα συμβολικό ενδιαφέρον: ο πρόεδρος της ΝΔ κάθησε την Τετάρτη στην ίδια καρέκλα στην οποία δύο ημέρες νωρίτερα είχε καθήσει ο Αλέξης Τσίπρας (εδώ).

     

    Αλλά επειδή η πολιτική είναι και η τέχνη των συμβολισμών και της επικοινωνίας, ένα lapsus του κ. Μητσοτάκη τον πρόδωσε. Ενώ είπε πολλά και σοβαρά, μια φράση του αρκούσε για να αναπαραχθεί από τα social media και να συζητηθεί στα media.

     

    «Για μένα είναι η πρώτη δοκιμασία εθνικών εκλογών και η πρώτη ευκαιρία που θα έχω για αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα. Μετά την Κυριακή το “Τσίπρας – Μητσοτάκης” θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα γράφει “1-0”». Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ εννοούσε το Μητσοτάκης – Τσίπρας ή έστω ένα σκορ 0-1, αλλά τι να το κάνεις, η ζημιά έγινε.

     

    Χαρακτηριστικό ότι μέχρι το βράδυ η Πειραιώς δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη στον Βασίλη Σκουρή, καθώς ή θα έπρεπε να διορθώσει την πρόβλεψη ή να την αφήσει και να υπάρχει γραμμένη ως πρόβλεψη ήττας.

  • O Τσακαλώτος λέει ότι δεν ζηλεύει την ευτυχία της Σκάρλετ Γιόχανσον γιατί είναι αριστερός

    Είναι γνωστός –και μεταξύ μας κατανοητός, το κορίτσι είναι μανάρι– ο έρωτας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

     

    Ακόμα και η ίδια η σταρ του Χόλιγουντ είχε μάθει ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα ήθελε να βγει μαζί της «για κοκτέιλς» όπως είχε δηλώσει στη Βουλή.  «Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει τα πλεονάσματα 2%. Και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ(ς) με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον. Κι εγώ θέλω πολλά στη ζωή. Δεν λέει κάτι αυτό» είχε πει, Μάρτιο του 2017, ο κ. Τσακαλώτος σε μια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

     

    Της το είχαν μεταφέρει της Σκάρλετ και είχε δηλώσει κολακευμένη –και ως γνωστόν έτσι ξεκινούν αυτά τα πράγματα, από μια κολακεία, ένα σφύριγμα στον δρόμο…

     

    Επειτα, το καλοκαίρι του 2018, ο κ. Τσακαλώτος το συνέχισε κυκλοφορώντας στις διακοπές του με ένα μπλούζακι με τον ίδιο και την Γιόχανσον μαζί (εδώ).

     

    Αλλά αυτή, η αχάριστη, πήγε και αρραβωνιάστηκε έναν άλλον, έναν Κολν Τζοστ. Ομως ο κ. Τσακαλώτος είναι μεγαλόκαρδος. Και σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

     

    «Θα αρχίσω την ομιλία μου με μια ευχάριστη είδηση. Σήμερα αρραβωνιάστηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον. Εμείς όμως δεν ζηλεύουμε διότι είμαστε αριστεροί και η αριστερά θέλει το καλό των άλλων».

     

    Μεταξύ μας πάλι, θέλει μεγάλο κουράγιο για να πει κάτι τέτοιο ο υπουργός Οικονομικών. Διότι βλέποντας τον φλούφλη που πήγε και αρραβωνιάστηκε η Γιοχάνσον είναι να αναρωτιέσαι τι του βρήκε και τον προτίμησε αντί του Ευκλείδη.

  • Ποια φίλησε τον Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά;

    Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά νωρίς το βράδυ της Κυριακής προσέφερε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

     

    Ηταν πχ. μια πρώτη απόπειρα στην «έδρα του αντιπάλου», δηλαδή στον τομέα δραστηριότητας του εφοπλιστή, εκδότη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και –ας μην ξεχνάμε– δημοτικού συμβούλου Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη. Πόσο κόσμο μάζεψε ο Πρωθυπουργός στο Πασαλιμάνι;

     

    Πολύ λίγο. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, παλαιός δήμαρχος του Πειραιά και πρώην βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι ουδέποτε είχε κάνει ο ίδιος μικρότερη συγκέντρωση από αυτή που έκανε ο Πρωθυπουργός. Και οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν tanea.gr από το βράδυ της Κυριακής (20:02 ενώ η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 19:00) είναι απογοητευτικές.

    Αλλά γενικά ο κ. Τσίπρας δεν μαζεύει πολύ κόσμο. Μία άλλη λοιπόν, πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του στο Πασαλιμάνι, είχε εμφανές στο αριστερό του μάγουλο ένα σημάδι από κραγιόν.

    Αν δεν είναι σκηνοθετημένο, για να φανεί ο κ. Τσίπρας ως ακαταμάχητος πολιτικός που οι γυναίκες σπεύδουν να του αφήσουν το κραγιόν τους, δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι μπορεί να τον φίλησε η πάντα διαχυτική, υμνητής του Πρωθυπουργού και τοπική βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

     

    Για την Ιστορία, πάντως, η σύντροφος του Πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν και αυτή παρούσα στην ομιλία, πλάι στον Πέτρο Κόκκαλη και μαζί του τον χειροκρότησε, όταν παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι η λεγόμενη «13η σύνταξη» ήταν προεκλογική παροχή –«να ξέρει ο λαός ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα γράφει πάνω 13η σύνταξη» είπε.

    Εξάλλου, κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είχε σκουπίσει το κραγιόν από το μάγουλό του.

  • Η «βαρυπενθούσα» Ρένα Δούρου κάνει κούνια...

    Μία ημέρα αφού το έπαιξε βαρυπενθούσα και θύμα της τραγωδίας στο Μάτι, με ένα βίντεο-μνημείο πολιτικού θράσους (εδώ), η Ρένα Δούρου είπε να ξεχάσει τη θλίψη και την οδύνη και ανέβηκε σε κούνια.

     

    Μάλιστα, η Περιφερειάρχης Αττικής κάνει και νηπιακού επιπέδου χιούμορ σχολιάζοντας την εικόνα που ανήρτησε στο Instagram με το εξής… ευφυολόγημα: Κούνια μπέλα, ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ?

     

    Και επειδή κάτι τέτοια συγκινούν τους Συριζαίους, έσπευσε η υποψήφια για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου να πει τη δικιά της εξυπνάδα:

     

    «Εχουμε στο εκλογικό μας (σσ. κέντρο) κούνια, έλα».

    Η Περιφερειάρχης απάντησε: «Επειδή τώρα έχουμε τρεξίματα όπως κι εσείς, κράτησε μου θέση για μετά».

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για τη νύφη της Σία Κοσσιώνη

    Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται εδώ και μέρες στην Κρήτη όπου περιοδεύει, μακριά από τα φώτα της κεντρικής πολιτικής σκηνής –εξάλλου είναι γνωστό ότι θα πολιτευτεί με τη ΝΔ στην περιφέρεια Χανίων και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έχει διαμηνύσει ότι δεν θα την υπουργοποιήσει (εδώ).

     

    Ετσι, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να αφήνεται και να μιλάει πιο ελεύθερα, παρουσιάζοντας ένα πιο ελαφρύ προφίλ. Οπως έκανε με τη συνέντευξή της στο κανάλι «Νέα Κρήτη», όπου πέρα από την πολιτική και την αναμενόμενη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα –«δεν γινόταν να μην γνώριζε ότι δεν μπορούσε να σκίσει τα Μνημόνια»– αναφέρθηκε σε οικογενειακές στιγμές, στα επτά (!) εγγόνια της και στις σχέσεις της με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, σύζυγο του γιου της Κώστα Μπακογιάννη.

     

    Οταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής «Καλό μεσημέρι» Ιωάννα Μαλέσκου για τα εγγόνια της, η κυρία Μπακογιάνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με τη νύφη μου δεν τσακώνομαι, αλλά με την κόρη μου (την Αλεξία) τσακώνομαι» και εξήγησε ότι οι τσακωμοί αυτοί έχουν ακριβώς να κάνουν με τα παιδιά.

     

    Κατά τα άλλα, η βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον δεσμό που τους έδενε και τόνισε ότι αυτό που χρωστάει στον πατέρα και την μητέρα της, Μαρίκα, είναι ότι παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν εξορίες, ανακρίσεις και δύσκολα γεγονότα, δημιούργησαν μια κανονική οικογένεια. «Τους χρωστάμε αυτή την κανονικότητα» όπως είπε.

     

    Περιγράφοντας δε τη γεμάτη χιούμορ σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ανέφερε ένα περιστατικό: «Οταν μίλησα στον πατέρα μου για την πρώτη μου χυλόπιτα με…κέρασε παγωτό!».

  • Με Χρήστο Δάντη, «Υποχθόνιο» και Μπαζιάνα το προεκλογικό πάρτι του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

    Το ραντεβού δόθηκε στο «Gazarte» στο Γκάζι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε την αφρόκρεμα του ελληνικού Πολιτισμού, ή τέλος πάντων, αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για μια προεκλογική σουαρέ.

     

    Ετσι, ήταν εκεί ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα. Ηταν και ο Αναστάσιος Καρακώστας, που ως τέτοιον δεν τον ξέρει κανείς αλλά ως «Υποχθόνιο» κάποιοι τον γνωρίζουν –είναι ράπερ.

    Μάλιστα, ο «Υποχθόνιος» – ή εν συντομία «Υπο» – εξήγησε στον κ. Τσίπρα τι σημαίνει… μαμά από το γνωστό «τραγούδι»-μουρμουρητό που έχει γίνει φαινόμενο στο YouTube (εδώ).

     

    «Το μαμά που άκουσες είναι… οικογενειοκρατία. Το “δεν είναι μαμά” σημαίνει “φτιαγμένος”», εξήγησε ο ράπερ στον Πρωθυπουργό.

     

    Τον κ. Τσίπρα τον συνόδευε στο σουαρέ η Μπέτυ Μπαζιάνα καθώς και η συνήθης κουστωδία παλαιών και νέων κομματικών (Δημήτρης Παπαδημούλης, Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά).

    Εκπληξη ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ του τραγουδοποιού Χρήστου Δάντη του οποίου τελευταία επιτυχία ήταν το «Καριόλα σε μισώ» (εδώ για όσους ενδιαφέρονται).

  • H μισή συγγνώμη του Ψαριανού για το «γκομενάκι» και την εικόνα της Αχτσιόγλου

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι μια sui generis περίπτωση του ελληνικού κοινοβουλίου. Οχι μόνο λόγω διαδρομής –από Συνασπισμός, ΔΗΜΑΡ, μετά Ποτάμι, έπειτα (τώρα που μιλάμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις) ανεξάρτητος και σε λίγο υποψήφιος με τη ΝΔ–, ούτε μόνο λόγω εμφάνισης. Αλλά κυρίως ίσως, λόγω συμπεριφοράς, εντός και εκτός Βουλής.

     

    Ετσι, τώρα βρέθηκε στη θέση να απολογείται για την αναπαραγωγή ενός σεξιστικού tweet που αναδείκνυε, με χυδαίο τρόπο, τα κάλλη της υφυπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, με μια φωτογραφία της από τη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

     

    Το αρχικό tweet του κ. Ψαριανού ήταν αυτό και ευλόγως προκάλεσε αντιδράσεις:

    Επειδή ο ανεξάρτητος βουλευτής τα «άκουσε» στα social media, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο νέες αναρτήσεις.

    Στην πρώτη διερωτήθηκε γιατί να θεωρείται προσβλητικός ο χαρακτηρισμός «γκομενάκι» και ζήτησε συγγνώμη από το «Εφάκι». Καμία διάθεση να χαμηλώσει την ένταση του σεξισμού στα δημόσια σχόλιά του, δηλαδή.

    Επειτα επανήλθε με μια μικρή σπουδή κατά της «κορεκτίλας», της υστερίας του politically correct δηλαδή.

    Εδώ δεν έχει και πολύ άδικο ο κ. Ψαριανός. Αλλά αυτά δεν χρειάζεται να είσαι και βουλευτής για να τα πεις…




text
  • Στέφανε, ούτε ένα βίντεο μέσα από το Κέντρο; Εχουμε στερητικό!


    19 Μαρτίου 2024, 06:54