• Με Χρήστο Δάντη, «Υποχθόνιο» και Μπαζιάνα το προεκλογικό πάρτι του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

    Το ραντεβού δόθηκε στο «Gazarte» στο Γκάζι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε την αφρόκρεμα του ελληνικού Πολιτισμού, ή τέλος πάντων, αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για μια προεκλογική σουαρέ.

     

    Ετσι, ήταν εκεί ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα. Ηταν και ο Αναστάσιος Καρακώστας, που ως τέτοιον δεν τον ξέρει κανείς αλλά ως «Υποχθόνιο» κάποιοι τον γνωρίζουν –είναι ράπερ.

    Μάλιστα, ο «Υποχθόνιος» – ή εν συντομία «Υπο» – εξήγησε στον κ. Τσίπρα τι σημαίνει… μαμά από το γνωστό «τραγούδι»-μουρμουρητό που έχει γίνει φαινόμενο στο YouTube (εδώ).

     

    «Το μαμά που άκουσες είναι… οικογενειοκρατία. Το “δεν είναι μαμά” σημαίνει “φτιαγμένος”», εξήγησε ο ράπερ στον Πρωθυπουργό.

     

    Τον κ. Τσίπρα τον συνόδευε στο σουαρέ η Μπέτυ Μπαζιάνα καθώς και η συνήθης κουστωδία παλαιών και νέων κομματικών (Δημήτρης Παπαδημούλης, Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά).

    Εκπληξη ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ του τραγουδοποιού Χρήστου Δάντη του οποίου τελευταία επιτυχία ήταν το «Καριόλα σε μισώ» (εδώ για όσους ενδιαφέρονται).

  • H μισή συγγνώμη του Ψαριανού για το «γκομενάκι» και την εικόνα της Αχτσιόγλου

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι μια sui generis περίπτωση του ελληνικού κοινοβουλίου. Οχι μόνο λόγω διαδρομής –από Συνασπισμός, ΔΗΜΑΡ, μετά Ποτάμι, έπειτα (τώρα που μιλάμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις) ανεξάρτητος και σε λίγο υποψήφιος με τη ΝΔ–, ούτε μόνο λόγω εμφάνισης. Αλλά κυρίως ίσως, λόγω συμπεριφοράς, εντός και εκτός Βουλής.

     

    Ετσι, τώρα βρέθηκε στη θέση να απολογείται για την αναπαραγωγή ενός σεξιστικού tweet που αναδείκνυε, με χυδαίο τρόπο, τα κάλλη της υφυπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, με μια φωτογραφία της από τη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

     

    Το αρχικό tweet του κ. Ψαριανού ήταν αυτό και ευλόγως προκάλεσε αντιδράσεις:

    Επειδή ο ανεξάρτητος βουλευτής τα «άκουσε» στα social media, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο νέες αναρτήσεις.

    Στην πρώτη διερωτήθηκε γιατί να θεωρείται προσβλητικός ο χαρακτηρισμός «γκομενάκι» και ζήτησε συγγνώμη από το «Εφάκι». Καμία διάθεση να χαμηλώσει την ένταση του σεξισμού στα δημόσια σχόλιά του, δηλαδή.

    Επειτα επανήλθε με μια μικρή σπουδή κατά της «κορεκτίλας», της υστερίας του politically correct δηλαδή.

    Εδώ δεν έχει και πολύ άδικο ο κ. Ψαριανός. Αλλά αυτά δεν χρειάζεται να είσαι και βουλευτής για να τα πεις…

  • Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να πει κάτι δύσκολο στα ελληνικά και του βγαίνει... «υποκλαπηθείσες» φωτογραφίες

    Ο πολύς κόσμος έχει να το λέει για τα αγγλικά χαμηλού επιπέδου του Πρωθυπουργού μας –έχει δώσει πολλές αφορμές, δυστυχώς. Ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ελληνικά του. Δεν ήταν η πρώτη φορά και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε η τελευταία για αυτό που ακούσαμε στον Alpha.

     

    Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να εκθέτει σε πανελλήνια μετάδοση τα «μαργαριτάρια του». Επανειλημμένα έχει θριαμβολογήσει πως ήρθε η ώρα «να θρέψουμε (αντί δρέψουμε) τους καρπούς των προσπάθειών μας».

     

    Πρόσφατα είχε μιλήσει για «τυμβοθηρία» (αντί για τυμβωρυχία).

     

    Στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι «είμαστε διάτρητοι, να έλθουν να δουν τους λογαριασμούς μας…» και ότι δεν γεννήθηκε με την δαμόκλειο σπάθη να γίνει Πρωθυπουργός (άγνωστο τι ήθελε να πει και αν κατάλαβε τι είπε).

     

    Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο φιλόξενο στούντιο Alpha και στον φιλικό Αντώνη Σρόιτερ, ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να προσπαθεί να συλλαβίσει ορθά μία μετοχή αορίστου. Δυστυχώς για μας δεν τα κατάφερε. Για τον ίδιο, το αν τον νοιάζει να μιλάει σωστά τη γλώσσα μας δεν είναι ξεκάθαρο.

     

    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις περιβόητες διακοπές στο κότερο: «Δεν έχω να κρύψω κάτι, αλλά κοιτάξτε να δείτε τώρα, αυτό όμως, από ένα σημείο και μετά, διότι ο κόσμος καταλαβαίνει τώρα, ότι εφόσον ήταν γνωστό από τον Σεπτέμβρη του 2018, όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε μέχρι το να φτάσει στο σημείο να ψάχνουνε να βρούνε μέσα από διαδικασίες, οι οποίες προφανώς είναι στο όριο της νομιμότητας, να βρούνε μέσα από παρακρατικές μεθόδους, υποκλεμμένες…., υποκλαπειθείσες… φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές για να τις αναδείξουν δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, ξέρετε κάτι, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».

     

    Το «υποκλαπείσες» δεν το πέτυχε. Βέβαια στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μοιράστηκε από το γραφείο του το είχαν πετύχει…

  • Η φωτογραφία του Γιώργου Πατούλη με την κυρία Πόπη

    Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τίμησε την Ημέρα της Μητέρας και τη μαμά του, κυρία Πόπη, με μια υπέροχη φωτογραφία την οποία ανήρτησε στο Facebook.

     

    O κ. Πατούλης συχνά πυκνά αναφέρεται στη μαμά του. Την έχει χαρακτηρίσει ηρωίδα, «μητέρα και πατέρα μαζί», διότι μεγάλωσε την οικογένεια μόνη της, έχει περιγράψει επανειλημμένως τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, μέσα στη φτώχεια στα Πετράλωνα και έχει δηλώσει «οικονομικός μετανάστης» καθώς πήγε να εξασκήσει την Ιατρική στην Πεύκη και στο Μαρούσι.

     

    Πολύ συχνά ο κ. Πατούλης αυτοσυστήνεται ως «ο γιος της κυρίας Πόπης».

    Μετά από αυτό, εγώ θα πω ότι πρέπει να βρείτε στη ζωή έναν άνθρωπο που θα σας αγαπά όπως ο κ. Πατούλης την κυρία Πόπη.

  • «Κομπάρσοι» στη φωτογραφία του Αλ. Τσίπρα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων;

    Σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του στην Ηπειρο, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το Σάββατο και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το οποίο ανακαινίζεται.

     

    Μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τον Αντρέα Μπονέτι, τον πιστό και επίσημο φωτογράφο του Πρωθυπουργού, ήταν και αυτή που τον απεικόνιζε να χαιρετά ευτυχισμένους εργαζόμενους –έξι εργάτες με τα γιλέκα ασφαλείας τους να βάφουν έναν εξωτερικό τοίχο του αερολιμένα.

     

    Θα μπορούσε να είναι μια καταπληκτική απεικόνιση ενός ελληνικού σοσιαλιστικού παραδείσου, όπου οι εργαζόμενοι χαιρετούν πασίχαροι τον φωτεινό ηγέτη, εν όψει των εκλογών. Σε μερικές, άλλωστε, χώρες, όπου λένε ότι υπάρχει αυτός ο σοσιαλιστικός παράδεισος, κυκλοφορούν όντως τέτοιες εικόνες.

     

    Το αν είναι σκηνοθετημένες ή όχι δεν έχει σημασία –αρκεί να εικονογραφείται ο παράδεισος.

     

    Διότι υπάρχει μια ένσταση στο πώς βγήκε η φωτογραφία του κ. Τσίπρα με τους χαρούμενους εργάτες και τη διατύπωσε στο Twitter ένας συχνός επισκέπτης του αεροδρομίου Ιωαννίνων και πρώην διοικητής του νοσοκομείου της πόλης.

    Εγώ δεν τον πιστεύω τον κ. Γεωργόπουλο. Πιστεύω ότι οι εργάτες είδαν χαρούμενοι τον κ. Τσίπρα και σε μια μεταμοντέρνα macho εκδοχή του «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» άρχισαν να τον χαιρετούν. Ο Μπονέτι ίσως να έχει και φωτογραφίες τους να χορεύουν συρτάκι στις σκαλωσιές.

  • O Τσίπρας τού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» επικαλείται τον Χριστό


    Ο Πρωθυπουργός είπε ότι βαρέθηκε να εγκαινιάζει έργα και μάλλον είπε να σπάσει αυτή τη βαρεμάρα με ένα ευφυολόγημα στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Λευκάδας.

     

    «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς», είπε στο χριστεπώνυμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια, παρουσία άλλωστε και των ιεραρχών και των κληρικών του νησιού.

    Εχει πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό. Διότι αν θυμάμαι καλά ήταν ο Ιησούς ήταν που δίδασκε το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», σύνθημα με το οποίο ο κ. Τσίπρας πορεύτηκε και κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

  • Οταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναπαράγει fake news για την οικογένεια Τσίπρα και τη χούντα εκθέτοντας τον Μητσοτάκη

    Το τι έκαναν στη χούντα ο μπαμπάς και ο θείος του Αλέξη Τσίπρα έγινε μείζον θέμα μετά το ξέσπασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την Τετάρτη (εδώ) και την απάντηση του Πρωθυπουργού την επομένη (εδώ).

     

    Βέβαια, το γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έκαναν δύο άνθρωποι πριν μισό αιώνα είναι ένα ερώτημα. Θα έπρεπε ενδεχομένως να το απαντήσει πρώτος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που συνέχεια μιλά με όρους παρελθόντος για τους αγώνες της Αριστεράς, το ΕΑΜ, την «αποστασία» Μητσοτάκη κλπ. Και τώρα βρέθηκε να καλείται να αποδείξει την αντιδικτατορική δράση του πατέρα του.

     

    Και βέβαια κανείς δεν βοηθά την κατάσταση. Ούτε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδόν αρνείται την επιχειρηματική δράση του Ηρακλή (θείου) και Παύλου (μπαμπά) Τσίπρα, των οποίων η κατασκευαστική εταιρεία «Ηρακλής» πήρε μια σειρά από δημόσια έργα από τους συνταγματάρχες –κυκλοφορούν κάποιοι κερδοφόροι ισολογισμοί από το 1970 που είναι χαρακτηριστικοί–, ούτε βεβαίως η πλευρά των ακραίων της ΝΔ που δεν διστάζουν να αναπαράγουν γελοία fake news για τη δράση των αδελφών Τσίπρα επί Επταετίας.

     

    Ως προς αυτό το τελευταίο κορυφαίο παράδειγμα ήταν η ανόητη ενέργεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ (και εκ νέου υποψηφίου) Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη εμφάνισε φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

     

    Η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποφάσισε να δείξει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με το κινητό του, έχει πιστοποιηθεί πως είναι ψεύτικη ως προς το αν σε αυτήν εικονίζεται ο πατέρας ή ο θείος του Πρωθυπουργού.

     

    Παρά τις προειδοποιήσεις του επίσης παρόντα στο πάνελ, υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ότι πρόκειται για fake news, ο κ. Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να ανακαλέσει (εδώ) και επέμεινε ότι είναι ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του Πρωθυπουργού.

     

    «Δεν ανακαλώ τίποτα, έχω την καταγγελία», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατά τα άλλα διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων ως σοβαρός πολιτικός.

     

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η οποία έχει πιστοποιηθεί από το Facebook ως ελεγκτής των fake news, ο άνδρας στη φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στις κυβερνήσεις της δικτατορίας…

     

    Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κεφαλογιάννης προσέφερε μία ακόμα πάσα στο Μαξίμου που εξέδωσε ανακοίνωση εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πέσει στον βούρκο.

     

    «Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη», ανέφεραν από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

  • O Γκλέτσος κάνει καμπάνια ως μεσήλιξ easy rider και απειλεί τη ΝΔ

    Αν κάτι ξέρει να κάνει ο Απόστολος Γκλέτσος είναι να παίζει με τη δημόσια εικόνα του. Αυτή άλλωστε ήταν η δουλειά του, η υποκριτική, προτού γίνει δήμαρχος Στυλίδας και ιδρυτής του κόμματος Τελεία –το οποίο παρεμπιπτόντως, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει 1,77%, υπερτριπλάσιο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ του νυν υπουργού Ναυτιλίας Φώτη-Φανούρη Κουβέλη.

     

    Τώρα λοιπόν ο 52χρονος κ. Γκλέτσος βάζει για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε μια προσπάθεια να διαδεχθεί τον Κώστα Μπακογιάννη. Λένε μάλιστα ότι αν κάποια περιφέρεια κινδυνεύει να μην κερδίσει η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή, καθώς ο Φάνης Σπανός, αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και επίσημος υποψήφιος της Πειραιώς δεν τραβάει τόσο.

     

    Ο κ. Γκλέτσος έχει όλο το «πακέτο»:

     

    και «Μακεδονομάχος» (είχε απειλήσει την κυβέρνηση ότι θα παραιτηθεί αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά η κυβέρνηση περιέργως δεν εκάμφθη)

     

    και κατά δήλωσή του Αριστερός («παραμένω αριστερός στο πώς διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου» έχει πει)

     

    και τσαμπουκάς (εδώ ένα παράδειγμα)

     

    και έτσι και γιουβέτσι (απέσυρε την υποψηφιότητά στις 30 Δεκεμβρίου για να την επαναφέρει την επομένη, εδώ)

     

    και πολιτικό darling του πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα

     

    και σόουμαν –διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία με μοτοσικλέτα.

    Μάλιστα αναφέρθηκε στον εαυτό του ως μεγάλο, κάτι σαν μεσήλικα. «Επειδή ο δίτροχος τουρισμός είναι της μόδας, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, στέλνουμε το μήνυμα»….

  • Τι διάβαζε ο Αλέξης Τσίπρας στη θαλαμηγό του Παναγόπουλου;

    Πολλά γράφηκαν και πολλά θα γραφούν για την περιβόητη πλέον κρουαζιέρα του Αλέξη Τσίπρα και της οικογενείας του, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

     

    Το αν είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να κάνει διακοπές σε σκάφη «φίλων» του (εδώ), το αν του παραχωρήθηκε –και άρα θα έπρεπε να το έχει δηλώσει τουλάχιστον ως δώρο–, το αν δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ (εδώ), όλα τέθηκαν προς συζήτηση. Τουλάχιστον δεν αμφισβητείται πια ότι όντως έκανε διακοπές στο πολυτελές σκάφος χωρίς να το έχει δηλώσει –το επιβεβαίωσε η ίδια η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου (εδώ).

     

    Τέλος πάντων, αυτά αναλύθηκαν. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι διάβαζε ο κ. Τσίπρας στη θαλαμηγό. Διότι στην επίμαχη φωτογραφία στην οποία τον εμφανίζουν να απολαμβάνει την ηρεμία των νερών του Ιονίου, διακρίνεται δίπλα του ένα βιβλίο.

     

    Παρατηρητές και βιβλιοφάγοι διέκριναν ότι πρόκειται για το βιβλίο «Ανεξέλεγκτα Στοιχεία» (εκδ. Πόλις) του Στεφάν Οσμόν (φιλολογικό ψευδώνυμο του Stephane Dottelonde).

     

    Ο κ. Τσίπρας είχε, δηλαδή, εκείνες τις ημέρες βυθιστεί σε έναν κόσμο στον οποίο «ο ήρωας έπειτα από χρόνια συναντά τον νεανικό του έρωτα που έχει μόλις αποφυλακιστεί μετά την έκτιση της ποινής για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea». Και προσπάθησε κάποια στιγμή να κοιτάξει τον καθρέφτη «μιας εξεγερμένης γενιάς, με τις ουτοπικές προσδοκίες της».

     

    Διαβάζουμε από τα στοιχεία του μυθιστορήματος:

     

    «Η ιστορία ξεκινά μ’ ένα τηλεφώνημα που δέχεται ο ήρωας του βιβλίου από τη Φεντόρα, τον νεανικό του έρωτα: εκείνη έχει μόλις βγει από τις ιταλικές φυλακές, μετά την έκτιση της ποινής της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea.

     

    »Και μετά αρχίζουν οι μνήμες: Παιδιά, έζησαν σε ένα ελευθεριακό κοινόβιο· έπειτα πέρασαν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εντάχθηκαν σε αριστερίστικες οργανώσεις, πρώτα στη Γαλλία κι ύστερα στην Ιταλία. Συμμετείχαν σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Εκείνη συνέχισε. Αυτός σταμάτησε, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη.

     

    »Ο Στεφάν Οσμόν αποτυπώνει τον απίστευτο δυναμισμό μιας εξεγερμένης γενιάς, με τις ουτοπικές προσδοκίες της, τις γενναιόδωρες και άναρχες αυταπάτες της, τον πνευματικό της αναβρασμό, τη μουσική της ευρηματικότητα, τα ναρκωτικά, τα βιβλία και τα περιοδικά της, τους ελεύθερους έρωτές της…»

  • Δεν πήγαν όλα καλά στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Δράμα

    Δεν πήγαν όλα καλά επικοινωνιακά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

     

    Μπορεί να έκανε επίδειξη έξυπνου πολιτικού χιούμορ αναρτώντας την μάλλον κωμική εικόνα του με τη Μαρέβα (βλέπε άλλη Βαβέλ παρακάτω), μπορεί να έδειξε ένα γοητευτικό και επιθετικό ρητορικό προφίλ στην ομιλία του στην Καβάλα το βράδυ της Κυριακής (εδώ), αλλά μια άλλη εικόνα του, από την επίσκεψή του στη Δράμα, δημιούργησε κάποιους αρνητικούς συνειρμούς.

     

    Η εικόνα του προέδρου της ΝΔ με μια κοπέλα, η οποία φορούσε μια μπλούζα που έγραφε «Yes but not with you» («ναι αλλά όχι με εσένα»), μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και σε κάθε περίπτωση έγινε viral.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή την εικόνα τη διένειμε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Κι άλλο χιούμορ;

  • Είναι αυτός ο Τσίπρας σε θαλαμηγό, λίγο μετά το Μάτι;

    Ολα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε, ο οποίος βέβαια δεν ανέφερε τις λέξεις «Αλέξης Τσίπρας» ή «Πρωθυπουργός» –απλώς έναν χαρακτηρισμό: «εξαφανισμένος».

    Ο υπαινιγμός σαφής όσο και η στόχευση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου: να αφήσει υπόνοιες ότι πρόκειται για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όντως το καλοκαίρι του 2018, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι και πριν από το περίφημο διάγγελμα στην Ιθάκη (εδώ), είχε αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του –κοινώς δεν ξέραμε πού είναι.

     

    Η ανάρτηση του δημοσιογράφου, στην οποία εμφάνιζε έναν άνδρα να απολαμβάνει τις διακοπές του σε πολυτελές σκάφος τόσο στην κουπαστή όσο και στο εσωτερικό του, δεν άργησε να γίνει viral. Πρώτος έπιασε το νήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε tweet του σχολίασε δηκτικά: «Επειδή οι διακοπές του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κρυφές και επειδή ο Πρωθυπουργός που μάχεται τις Ελίτ και πολεμά υπέρ των πτωχών είναι περίεργο να κάνει πολυτελείς διακοπές σε σκάφος: α) ποίου είναι το σκάφος; β) πότε πήγε; Επειδή είναι λαλίστατοι».

     

    Σε συνέχεια, ο «Μικροπολιτικός» ανέφερε στο δευτεριάτικο φύλλο των «Νέων» πως όντως ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε σκάφος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προτού καταπλεύσει στην Ιθάκη για το περίφημο τέλος των μνημονίων. Η στήλη πάντως κράτησε κάποιες επιφυλάξεις για το αν όντως στις επίμαχες φωτογραφίες απεικονίζεται ο κ. Τσίπρας.

     

    Κάποιοι όμως θυμήθηκαν ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Παπαχρήστος, πάλι στα «Νέα» (εδώ), είχε γράψει το εξής: «Το καλοκαίρι, εκεί γύρω στης Παναγίας, Δεκαπενταύγουστο δηλαδή, βρέθηκε να κάνει – και αυτός – ό,τι και οι πλούσιοι τον Αύγουστο: διακοπές με σκάφος. Το υπέροχο Ferretti των 112 ποδών της οικογένειας Περικλή και Κατερίνας Παναγοπούλου ήταν αυτό που είχε την τιμή να φιλοξενήσει φέτος, επί μία και πλέον εβδομάδα, τον Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του Μπέττυ και τα δυο παιδάκια τους».

     

    Και πολλοί πλέον το θεωρούν σίγουρο ότι εκεί, λίγο μετά την εθνική συμφορά στο Μάτι, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε αρχικά τον ανήξερο στη σύσκεψη στο Συντονιστικό και έπειτα στηνόταν όλη η επιχείρηση επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας, απολάμβανε αμέριμνος τις πολυτελείς διακοπές του –και πως τώρα απλώς έχουμε και τις εικόνες.

     

    Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Καθώς και αυτό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ:

  • Τη Νόνη Δούνια ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο παρουσίασε ο Μαρινάκης

    Μολονότι η παράταξη του υποστηριζόμενου από το Κίνημα Αλλαγής δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη δεν μοιάζει να απειλείται, ούτε από τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Βλαχάκο ούτε βέβαια από τον Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα συνεχίζει να ενισχύεται.

     

    Ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος ο ίδιος με την παράταξη του κ. Μώραλη παρουσίασε μέσω Facebook την υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια.

     

    Η 47χρονη κυρία Δούνια υπήρξε ένα από τα διασημότερα μοντέλα της χώρας στις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Τώρα δοκιμάζει την τύχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Είναι τιμή μου και μεγάλη χαρά να συμμετέχω στην προσπάθεια όλων μας για έναν Πειραιά Νικητή!», σχολίασε στη σχετική ανάρτηση του κ. Μαρινάκη.

  • Νοτοπούλου των λουλουδιών

    Μετά τα Νοτοπόλιταν (εδώ) και τις προτάσεις για δημιουργία Μουσείου Ερωτικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη (εδώ), η Κατερίνα Νοτοπούλου συνέχισε την προεκλογική της εκστρατεία για τον δήμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, με μια ονειροπόλα φωτογραφία με ένα μπουμπούκι.

     

    Η φωτογραφία της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Πρωτομαγιά και συνοδευόταν από το εξής επικολυρικό σχόλιο: «Στο όνειρο η αλήθεια μας. Στο όνειρο η επιθυμία. Στο όνειρο η τόλμη. Με λογισμό και με όνειρο το Μάη #προχωράμε_μαζι»

     

    Ενα ενδιαφέρον είναι ότι δεν έκανε ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Ενα άλλο είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις σε βαθμό που πρέπει να ποζάρει ως μικρή Κατερίνα στο λιβάδι.

  • Ο Μητσοτάκης έπιασε τη Μαρέβα από τη μύτη

    Μια μάλλον κωμική φωτογραφία από το περιθώριο της ομιλίας του στην Καβάλα (εδώ) ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύοντας ότι αν μη τι άλλο έχει χιούμορ.

     

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να τσιμπάει τη μύτη της συζύγου του Μαρέβας η οποία του χαμογελάει με νόημα. Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε τη φωτογραφία με το εξής σχόλιο: «Μετά από μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Καβάλα! ? Κάπου την ξέρω την κυρία!  ?»

  • Λουδοβίκος των Ανωγείων: Από τη Νατάσα Παζαΐτη στον Αλέξη Τσίπρα

    Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη είχε πολλά. Είχε ρακές, χορούς και φουριάρικα κατσίκια (εδώ), είχε και κάτι αμφιλεγόμενα εγκαίνια (εδώ) αλλά απήλαυσε και την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία στα περίφημα Ανώγεια.

     

    Εκεί, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας ήπιε κι έφαγε κι άλλο –έχει πάρει τελευταία και μία φωτογραφία που αναρτήθηκε δείχνοντάς τον με το πουκάμισο να ασφυκτιά, αποσύρθηκε–, βρέθηκε να ακούει τις μελωδίες που έβγαιναν από το μαντολίνο του τοπικού Λουδοβίκου.

     

    Ναι, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έπαιξε το μαντολίνο του για χάρη του κ. Τσίπρα.

    Δεν είναι η πρώτη μουσική επαφή του Λουδοβίκου των Ανωγείων με το πρωθυπουργικό περιβάλλον της χώρας. Ο δημοφιλής μουσικός είχε τρόπον τινά ως μούσα του τη Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγο του Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργού της χώρας από το 2004 έως το 2009.

    Μάλιστα φαίνεται ότι είτε παίζει το μαντολίνο του για την κυρία Παζαΐτη είτε για τον κ. Τσίπρα, ο Λουδοβίκος φροντίζει να φοράει την ίδια στολή εργασίας.




text
  • Και τώρα θα γίνει του Παπανώτα


    17 Απριλίου 2024, 23:33