• Ολο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα τρολάροντάς τον

    Είναι ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα της σύγχρονης επικοινωνίας: τι κάνεις οταν κάποιος σε κοροϊδεύει κατάμουτρα λέγοντας τα πιο παράλογα πράγματα με το πιο φυσικό ύφος; Ή ακόμα χειρότερα όταν βασίζει τα λεγόμενά του σε μια παράλληλη πραγματικότητα που βρίσκεται αποκλειστικά μέσα στο μυαλό του;

    Πιο συγκεκριμένα όταν ο Αλέξης Τσίπρας λέει π.χ. ότι «ο κόσμος ήξερε πως πολλά από αυτά που είπαμε δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε…» ή ότι «δεν πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στον κόσμο που να μπορεί να τους κατηγορήσει για ανευθυνότητα» έχει νόημα να απαντήσει κάποιος σοβαρά νομιμοποιώντας το «δούλεμα»; Και κυρίως για πόσο καιρό;

    Ηδη πάντως οι πρώτες αντιδράσεις μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού δείχνουν ότι κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον «άλλο» δρόμο. Παίρνοντας πλέον τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην πλάκα σα να λένε ότι «δεν θα μας τρελάνεις εσύ. Θα σε τρελάνουμε εμείς πρώτα…»

    adonis_tsipras1Την αρχή έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης που αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης άρχισε να υποκλίνεται στον πρωθυπουργό μέσω twitter γράφοντας: «Εντάξει, ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο τρολ όλων των εποχών! Υποκλίνομαι…

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που αφού κάνει λόγο για το «παράλληλο σύμπαν του Αλέξη Τσίπρα» καταλήγει: «Οσοι τον άκουγαν, σίγουρα σκέφτονταν “Μεγάλε… πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες”»!

    Τέλος και ο Γιάννης Ραγκούσης έδειξε να σηκώνει τα χέρια απέναντι στα λεγόμενα του πρωθυπουργού (σ.σ.: η απόγνωση είναι ένα βήμα πριν το τρολάρισμα): «ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει πλέον να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι… σαν να κλέβεις εκκλησία», έγραψε στο Facebook.

  • Ο Αρκάς ομολογεί την αδυναμία του χιούμορ μπροστά στη φρίκη

    arkΤο «σχόλιο» του γνωστού σκιτσογράφου μοιάζει σαν μια απολογία. Λες και ζητάει συγγνώμη που δεν μπορεί να βρει τον τρόπο μέσα από το χιούμορ να απαλύνει τη φρίκη από το χτύπημα στη Νίκαια.

  • Τελικά το spot του Πάνου Καμμένου με το τρενάκι ήταν προφητικό;

    kammenos_trenose«Κύριε, μπορείτε να με βοηθήσετε;» ρωτάει ο μικρός Αλέξης που μόλις εκτροχίασε ένα τρενάκι στο διαφημιστικό spot των ΑΝΕΛ για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Και αφού του δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να τρέχει ώστε το τρένο μα «μη βγαίνει ποτέ από τις ράγες» δέχεται τα συγχαρητήρια του μικρού. «Τελικά είσαι πολύ καλός» του λέει. «Και αναγκαίος!» απαντά ο πρόεδρος Πάνος και κάνει ένα πανηγυρικό high five με τον μικρό Αλέξη

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ΤΡΕΝΟΣΕ μάλλον πρέπει να ψάξει σοβαρά μήπως διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα. Μήπως δηλαδή είναι κι αυτός σαν τους «γέροντες» που τόσο θαυμάζει και πιστεύει τις προφητείες τους;

    Ασε που τώρα που τώρα πρέπει πάλι να τρέχει να κάνει δηλώσεις για να διαχωρίσει τη θέση του από το ΤΑΙΠΕΔ, ελπίζοντας ότι οι ψηφοφόροι του θα συγχωρέσουν την πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ που τόσο έξαλλα είχε καταδικάσει στο παρελθόν…

  • Ποιο σημερινό μεγαλοστέλεχος επέμενε να συναντήσει ο Αλέκος Αλαβάνος τον Τάσο Μαντέλη;

    Είναι μια ιστορία από τα παλιά – αλλά όχι και τόσο παλιά. Την οποία μεταφέρει με «ανάλαφρο» τρόπο ο Βηματοδότης επικαλούμενος την μαρτυρία του Αλέκου Αλαβάνου. Και στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος «κομματικό στέλεχος που σήμερα κατέχει μία από τις πιο επίζηλες κυβερνητικές θέσεις».

    Σύμφωνα λοιπόν με την ιστορία όταν ο κ. Αλαβάνος ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού «δέχθηκε ένα αίτημα από το πρωτοκλασάτο κομματικό στέλεχος που λέγαμε να δεχθεί στο γραφείο του τον Τάσο Μαντέλη (σήμερα, έναν από τους κυριότερους κατηγορουμένους στο σκάνδαλο της Siemens) και να τον βοηθήσει ως αρχηγός κόμματος στη διεκπεραίωση ορισμένων αιτημάτων του».

    «Ο Αλέκος Αλαβάνος» συνεχίζει το ρεπορτάζ «ρώτησε το στέλεχός του ποιος ο λόγος να δει τον συγκεκριμένο κύριο, που είχε χρηματίσει υπουργός και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Το κομματικό στέλεχος όμως επέμενε λέγοντας πως πρόκειται για καλή περίπτωση, που «μπορεί στο μέλλον να μας φανεί χρήσιμη».

    Και έτσι κάποια στιγμή ο Τάσος Μαντέλης εμφανίστηκε στο γραφείο του προέδρου του Συνασπισμού, συνοδευόμενος από το μυστηριώδες πρόσωπο που όπως είπαμε «κατέχει μια από τις πιο επίζηλες κυβερνητικές θέσεις» που λέγαμε.

    Τώρα ποια ήταν η χρησιμότητα του πρωταγωνιστή ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και ποιο ήταν – κυρίως – το στέλεχος που έκανε την επαφή με τον άνθρωπο που ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens παραμένει μυστήριο. Στο κάτω-κάτω η ιστορία μπορεί να μην κρύβει τίποτα πονηρό. Αλλά είναι ενδεικτική για το πόσο άνετα κινείται η Siemens σε όλο το φάσμα του πολιτικού σκηνικού. Και κυρίως πόσο εύκολα μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην… «αμαρτία».

  • Ενας ακούσιος εισβολέας στην ΚΟ της ΝΔ διδάσκει κωμωδία

    Πρόκειται για ένα κλασσικό και εξαιρετικά επιτυχημένο κωμικό «γκαγκ»: Κάποιος άσχετος να μπαίνει με απόλυτη φυσικότητα σε ένα χώρο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι φυσικοί του αντίπαλοι (σ.σ.: φανταστείτε ας πούμε να μπαίνει ο Πολ Τόμσεν σε συνεδρίαση της ΛΑΕ…) και να συνεχίσει να συμπεριφέρεται εντελώς φυσικά ενώ όλοι οι άλλοι έχουν σταματήσει και τον κοιτάζουν εμβρόντητοι.

    Ε, όταν τέτοιες σκηνές εξελίσσονται στην πραγματικότητα, με πραγματικούς πρωταγωνιστές είναι απείρως πιο απολαυστικές. Οπως ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

    Την ώρα λοιπόν που η διάθεση είναι ανεβασμένη και το κλίμα (σ.σ.: μετά και την χειραψία Καραμανλή – Σαμαρά) είναι πανηγυρικό ανοιγει η πόρτα και μπαίνει μέσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

    Οι παρευρισκόμενοι κοιτάζονται αμήχανα. Ο Δημήτρης Σταμάτης που εκείνη την ώρα ήταν στο βήμα αρχίζει να κομπιάζει σηκώνοντας ερωτηματικά τα φρύδια του. Αντίθετα ο κ. Σιμορέλης συνεχίζει με απόλυτη φυσικότητα (σ.σ.: εδώ είναι που σε αντίστοιχες σκηνές στις ταινίες το κοινό αρχίζει να γελάει…), χαιρετά την πρώτη σειρά, διασχίζει όλη την αίθουσα, μοιράζει χαμόγελα και κάθεται σε μια κενή θέση.

    (σ.σ.: σε αυτό το σημείο, ένας καλός κωμικός μπορεί να κάνει τη σκηνή σπαρταριστή καθώς όσο περισσότερο διαρκούν οι παύσεις και η αναμονή τόσο το αστείο κλιμακώνεται).

    Πάντως, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή ο ακούσιος εισβολέας «κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά, δεν είναι κανέναν άλλον Συριζαίο, παρά μόνον γαλάζιους βουλευτές που κι αυτοί τον κοίταζαν έκπληκτοι, ζήτησε εν συνεχεία χαμηλοφώνως «συγγνώμη», είπε ένα «ωχ ξεστράτισα» και άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε.

    Αφήνοντας τους νεοδημοκράτες να αναρωτιούνται αν κατάλαβε τελικά και ο ίδιος πού βρέθηκε.

  • Ο συνταξιούχος που «δεν τον νοιάζει να του κόψουν τη σύνταξη αρκεί να...» ξαναχτύπησε!

    • evdomada_thivaios

    Ο μυθικός συνταξιούχος (σ.σ.: πάντα συνταξιούχος…) που σταματάει κάποιον εκπρόσωπο της εξουσίας στο δρόμο και προσφέρει με αυτοθυσία την σύνταξή του στην εκάστοτε κυβερνητική ατζέντα αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες φαντασιώσεις στα χρόνια της κρίσης. Εναν αστικό μύθο όπως οι κροκόδειλοι στους υπονόμους ή οι στοές που ενώνουν την Πεντέλη με την Αγιά Σοφιά.

    Εμφανίζεται δε πάντα, σαν όραμα στις δύσκολες στιγμές των πολιτικών, για να ενισχύσει την πίστη τους που δοκιμάζεται. Παλιότερα έδωσε κουράγιο (σ.σ.: και όλη τη σύνταξή του στον Γιώργο Παπανδρέου. Και προσφάτως στον Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Θηβαίο.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό radio1d.gr ο κ. Θηβαίος είπε ότι ο κόσμος λέει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μας νοιάζει αν κόψετε ένα πενηντάρικο από τη σύνταξη και το μισθό, μας νοιάζει να σταματήσει αυτό το αίσχος που ζούμε μέσα από την τηλεόραση». Και επίσης ότι «λόγοι ανθρώπινης αξιοπρέπειας επιβάλλουν να μην πάει ένας πολιτικός στον Πρετεντέρη και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ευτελίζεται»!

    Με άλλα λόγια: Οι συντάξεις κόβονται για «ιερό σκοπό», άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιωμένος ηθικά.

    Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει ειδικός όρος στις επιστήμες που ασχολούνται με τα ενδότερα της ανθρώπινης ψυχής γι’ αυτό το φαινόμενο που κάνει κάποιους συνανθρώπους μας όχι μόνο να φέρνουν την πραγματικότητα στα μέτρα των επιθυμιών τους αλλά να το ανακοινώνουν κιόλας μέσω ραδιοφώνου, βέβαιοι ότι θα τους πιστέψουν.

    Εξάλλου είναι σαφές ότι στο προσωπικό σύμπαν του Νίκου Θηβαίου συντελείται μια παράξενη αλληλουχία γεγονότων που συνδέει την περικοπή των συντάξεων με το κλείσιμο των καναλιών. Οτι οι άνθρωποι δηλαδή είναι έτοιμοι να δώσουν τον οβολό τους προκειμένου να σταματήσουν οι εκπομπές του Γιάννη Πρετεντέρη!

  • Ενα χαλαρό βράδυ του Ιουλίου ο Δ. Κρεμαστινός κάθισε δίπλα στον Θ. Θεοχαρόπουλο...

    Ηταν μια άτυπη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο παρόντα) που θύμιζε παλιές καλές μέρες καθώς δεν συνέβη σε κάποια αίθουσα της Βουλής αλλά στην εξοχική ταβέρνα «Μύθος» στην Ανάβυσσο με το κλασσικό ελληνικό δείπνο που απαρτίζεται από κοψίδια, τζατζίκι, πατάτες, σαλάτες και χύμα κρασί.

    Αιτία η πρόσκληση της Εύης Χριστοφιλοπούλου που με αφορμή την ονομαστική της γιορτή, θέλησε να κάνει το τραπέζι στους συναδέλφους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (σ.σ.: είπαμε, συμπεριέλαβε και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο…).

    Ε, κάποια στιγμή θα συνέβαινε: μια «καραμπόλα» με τις θέσεις έφερε τον Δημήτρη Κρεμαστινό δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, για τον οποίο ο κ. Κρεμαστινός είχε πει το περίφημο «αν ξαναβγεί βουλευτής τηλεγραφήστε μου», αναφερόμενος στην απόφασή του να στηρίξει τον εκλογικό νόμο. Μάλιστα το επεισόδιο είχε πάρει έκταση με την ΔΗΜΑΡ να εκδίδει ανακοίνωση εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

    Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια «ιστορική συμφιλίωση». Οπως μάλιστα σημειώνει στα Νέα ο Μικροπολιτικός «ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε στον διπλανό του ότι δεν συνηθίζει να μιλάει δημόσια τόσο τσεκουράτα, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν ήδη στον αέρα. Από την ουσία των λόγων του ωστόσο, φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, δεν θα άλλαζε τίποτα».

  • Κι όμως ο αληθινός «Alpha Bravo» δεν είναι ο Πάνος Καμμένος

    AVRAMIS_OPLOΤην συνέχεια σε μια κωμική αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος υπογράφει τα διαβαθμισμένα μηνύματά του (σ.σ.: δηλαδή τα στρατιωτικά non papers) ως «Alpha Bravo», ονομασία που παραπέμπει στις επίλεκτες μονάδες των αμερικανών πεζοναυτών δίνει ο Βηματοδότης, κάνοντάς την ακόμα καλύτερη.

    Οπως γράφει λοιπόν η στήλη, «ο πρώτος διδάξας της υπογραφής Alpha Bravo  ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας και ήθελε με αυτόν τον κωδικό να αποστέλλει διαβαθμισμένα μηνύματα υπό τη μορφή άτυπης ενημέρωσης. Το κληρονόμησε ο Νίκος Δένδιας και εν συνεχεία ο Πάνος Καμμένος που τέτοιοι στρατιωτικοί κωδικοί τον ενθουσιάζουν».

  • Ο Νίκος Νικολόπουλος αντί για τον Τσίπρα συνάντησε τον Νίκο Παππά

    Μπορεί ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νικος Νικολόπουλος να εξήλθε ύστερα από μια ώρα από το μέγαρο Μαξίμου με ύφος «είχα συνάντηση κορυφής με τον Πρωθυπουργό (σ.σ.: προκειμένου να εξασφαλίσουν την ψήφο του για τον εκλογικό νόμο, μέχρι και χαλί θα του έστρωναν…), αλλά στην πραγματικότητα η συνάντησή τους, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα δεν διήρκεσε παρά πέντε λεπτά μάξιμουμ.

    Επικαλούμενος πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου ο δημοσιογράφος περιγράφει τα πράγματα ως εξής: «ο επισκέπτης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αλέξη «στα όρθια», χαιρετήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα και εν συνεχεία ο Νίκος Νικολόπουλος ανέβηκε στον πρώτο όροφο στο γραφείο του Νίκου Παππά (σ.σ.: ο οποίος ανέλαβε ουσιαστικά το «ψηστήρι») και σε αυτόν μίλησε για την σπουδαιότητα της πρότασής του για τον εκλογικό νόμο.

    Κοινώς άλλος έχει αναλάβει το «χαμαλίκι» με τους «σίγουρους» στο Μαξίμου.

  • Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων διαθέτει ηλεκτρικό σταυρό!

    • Ο ηλεκτρικός σταυρός με το καλώδιο διακρίνεται καθαρά στην κορυφή του πεδίου της μάχης...
      Ο ηλεκτρικός σταυρός με το καλώδιο διακρίνεται καθαρά στην κορυφή του πεδίου της μάχης…

    Μαθήματα για το πώς μπορεί να μετατρέψει κανείς ένα οικιακό ατύχημα όπως το σπάσιμο ενός καντηλιού σε μάχη με τον Σατανά, έδωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δίνοντας δείγματα γραφής με  ατμόσφαιρα θρίλερ και σασπένς υψηλών προδιαγραφών.

    Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog με τίτλο «Ενα Ακόμη Θαύμα Εις Την Ζωήν Μου» ο Μητροπολίτης κάνει μια γλαφυρότατη περιγραφή, με υπέροχες λεπτομέρειες όπως ότι μια ώρα νωρίτερα προτού αντιληφθεί τη φωτιά, εργαζόταν «εις το computer» και άκουγε «κλασσικήν μουσικήν». Οτι άκουσε κάποιον θόρυβο αλλά δεν έδωσε σημασία αν και «ήτο μια προειδοποίησις του Σωτήρος ημών Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Εικονοστασίου του ώστε να ανέλθει εις το δωμάτιον και να προλάβει εις την αρχήν της την έκρηξιν, δηλ. την διάσπασιν του ποτηρίου της κανδήλας του και τα όσα επηκολούθησαν!»

    «Η κανδήλα εκαίετο, η φλόγα της ήτο πολύ μεγάλη, το γυαλί εξερράγη, αλλά τελικώς το πυρ δεν μετεδόθη ολόγυρα, δεν εξήλθεν της κανδήλας» συνεχίζει. Και πιο κάτω εξηγεί πως ένας ακόμη πειρασμός στη ζωή του «προερχόμενος από τον αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον, είχεν αποσοβηθή!».

    Στη συνέχεια πάντως, όπως σημειώνει στο υστερόγραφο της περιγραφής του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ο διάβολος επέμεινε με τη μορφή συναγερμού πυρασφάλειας που λόγω λάθους του ίδιου χτυπούσε όλο το βράδυ. Ναι, αυτό το μπιπ-μπιπ που άκουγαν οι γείτονές του (σ.σ.: και πιθανώς έβριζαν…) στην πραγματικότητα ήταν ο διάβολος!

    Σημαντική (;) λεπτομέρεια: Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το αφήγημα διακρίνεται καθαρά ότι πάνω στο εικονοστάσι του Μητροπολίτη δεσπόζει ένας Σταυρός με καλώδιο που προφανώς καταλήγει σε πρίζα, ώστε το ηλεκτρικό ρεύμα να συνεπικουρεί την θεία φώτιση…

  • Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για τον Εκλογικό Νόμο

    • sto-wnasseio-eisixthi-ektaktws-o-panagiwtis-kouroumplis.w_l

    Τι για τον ιστορικό του μέλλοντος που «θα αναρωτιέται γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν μπόνους εδρών στον πρώτο, αφού δεν τους αφορά», τι για την προοπτική συμμετοχής των δύο κομμάτων «σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση, που θα συστρατεύσει περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις μπλα-μπλα-μπλα» μίλησε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις 200 ψήφους για τον Εκλογικό Νόμο.

    Ιδού η σύνθετη μέθοδος της επιχειρηματολογίας του υπουργού εσωτερικών: Πρώτα ένα αυθαίρετο συμπέρασμα όπως ότι «αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν πλέον καθώς οι συσχετισμοί στην κοινωνία είναι απαγορευτικοί για τέτοιους είδους σκέψεις» (σ.σ.: άρα δεν φταίει η κατάργηση του bonus, η κοινωνία το ζητάει…). Στη συνέχεια περνάει σε επίθεση υπό τύπο συμβουλής εκμοντερνισμού: «θα είναι ένα βήμα για να μην μείνετε αγκυλωμένοι σε παλαιολιθικού τύπου λογικές» είπε απευθυνόμενος κυρίως στη ΝΔ.

    Και τέλος πέρασε στην αγαπημένη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, το «ψηφίστε τώρα και βλέπουμε» προτείνοντας την σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής η οποία θα συζητήσει συνολικά ακόμα και για την ψήφο των ομογενών και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών λέγοντας όμως ότι «ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα ψήφισης του νόμου».

    Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος Εκλογικός Νόμος δεν εκφράζει καν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή…

  • Ο Κώστας Τζαβάρας έχει νεύρα με τους Συριζαίους...

    158578Για μια ασυνήθιστη έκρηξη του Κώστα Τζαβάρα που περιλαμβάνει ακόμα και χτύπημα χεριού στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, κάνει λόγο ο Βηματοδότης.

    Η εικόνα που περιγράφεται έχει ως εξής: Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και με ύφος ανθρώπου που τον πνίγει το δίκιο αναφώνησε «τι τραβάμε μ’ αυτούς τους άσχετους Συριζαίους εμείς της εξεταστικής». Και μάλιστα ζητούσε την παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

    Το όλο ξέσπασμα οφείλεται σε παρατήρηση που δέχθηκε ο Κώστας Τζαβάρας από τον Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Γκιόλια όταν ο τελευταίος του ζήτησε να κάνει ησυχία και να μη μιλάει στον διπλανό του τον Νίκο Δένδια γιατί δεν ακούγεται ο εξεταζόμενος που εκείνη τη στιγμή ήταν ένα στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

    Λογικό. Αλλά από την άλλη φαίνεται ότι ο κ. Τζαβάρας τα μάζευε καιρό. Και πέρα από το κλασσικά ελληνικό «ποιός είσαι εσύ που θα μας κάνεις παρατήρηση»; (σ.σ.: αντίστοιχο του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;») και το «γιατί έχεις αυτό το ύφος;» που απηύθυνε στον βουλευτή που του έκανε την παρατήρηση, ο Κώστας Τσαβάρας έκανε και επίδειξη παλαιότητας του τύπου «μάθε παιδί μου τους κανονισμούς» αφού συνέχισε να «την λέει» στον κ. Γκιόλια υποδεικνύοντας του «αν θέλει κάτι, να το πει στον πρόεδρο και αυτός να του το μεταφέρει με την προϋπόθεση να μην κάνει υπέρβαση αρμοδιοτήτων» (σ.σ.: ναι, το πήγε μακριά για μια απλή παρατήρηση).

    Βέβαια ο πραγματικός λόγος κρύβεται σε αυτά που έλεγε μετά ο Κώστας Τζαβάρας σε συναδέλφους του βουλευτές και δείχνουν τη γενικότερη δυσφορία του για τις τακτικές της Κυβέρνησης αλλά και για την συνύπαρξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αποκαλύπτει λοιπόν το ρεπορτάζ ο κ. Τζαβάρας έχει πρόβλημα διότι «επειδή οι βουλευτές του δεν μπορούν να υπερβούν τα επιχειρήματά τους – κυρίως τα δικά του και του Βενιζέλου «φέρνουν στην Εξεταστική θορυβοποιούς για να προκαλούν επίτηδες θόρυβο ώστε να φαίνονται ότι κάτι κάνουν». Και επαναλάμβανε: «Τι τραβάμε, αδελφέ, εκεί στην Εξεταστική».

    Ναι, ακόμα και ο Κώστας Τζαβάρας χρειάζεται λίγη αναγνώριση. Και αφού δεν τη βρίσκει αλλού, την δίνει μόνος του στον εαυτό του.

    Για παλιότερες Βαβέλ κάντε κλικ εδώ




text
  • Ανεμοι τύπου Φοέν. Τι είναι πάλι αυτό; Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει;


    23 Απριλίου 2024, 09:01