• Ποιος Γεωργούλης; Ο Λεβέντης έκανε ρελάνς με Κώστα Σόμμερ!

    Μια που κάθε ευρωψηφοδέλτιο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει έναν ηθοποιό –η ΝΔ έχει βάλει την Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει «ψήσει» τον Αλέξη Γεωργούλη– η Ενωση Κεντρώων έκανε και αυτή το καθήκον της.

     

    Ο Βασίλης Λεβέντης παρουσίασε ως υποψήφιο για την Ευρωβουλή τον Κώστα Σόμμερ, ηθοποιό-μοντέλο που έγινε γνωστός μέσα από το σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη «Η αγάπη ήρθε από μακριά», όπου υποδυόταν τον Αλβανό τον οποίο ερωτευόταν η Ελληνίδα Λίνα Σακκά.

     

    Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων πάντως δεν ήταν τόσο πληθωρική όσο η γοητεία του 44χρονου κ. Σόμμερ: «Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή».

  • Οταν η χυδαιότητα του Πάγκαλου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο

    Αν για κάτι δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Θόδωρο Πάγκαλο είναι ότι δεν σε έχει προειδοποιήσει. Απόμαχος πια της πολιτικής, τον καλούν στις εκπομπές όχι για την όποια σοφία του, αλλά για την ατάκα, για την υπερβολή, για την μπαρούφα αν θέλετε.

     

    Αυτό το τελευταίο όμως, που συνέβη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπερβαίνει τα όρια, ακόμα και αυτά τα ξεχειλωμένα όρια ενός ασυγκράτητου τύπου όπως ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν υπουργός και αντιπρόεδρος (!) της κυβέρνησης της χώρας.

     

    Ο Πάγκαλος βέβαια τους είχε προετοιμάσει όταν δεν είχε πρόβλημα να χλευάζει στο Twitter τους παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι», Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, αλλά ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου θεώρησαν καλή ιδέα να του δώσουν βήμα στην δική τους εκπομπή την επομένη ημέρα!

     

    Τον έβγαλαν, λοιπόν, στην εκπομπή «Σήμερα» για να πει για τα Εξάρχεια, την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, τα γνωστά που λέει ο κ. Πάγκαλος. Και κάποια στιγμή, προς το τέλος είπε το απίστευτο: «Να ολοκληρώσω μαζί σας ή με την κυρία Αναστασοπούλου; Προτιμώ με την κυρία Αναστασοπούλου» (δείτε στο τέλος του παρακάτω βίντεο).

    Οι παρουσιαστές χαμογέλασαν αμήχανα και τον ευχαρίστησαν. Αραγε θα τον ξανακαλέσουν τον κ. Πάγκαλο;

     

  • O Καψώχας λέει ότι έφυγε από την ΕΡΤ γιατί έρχεται η ΝΔ

    Ηταν Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, όταν από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ανακοινώθηκε ότι η πολυσυζητημένη εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» κατεβάζει ρολά (εδώ).

     

    Και αν για την παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου ειπώθηκε ότι θα αναλάβει νυχτερινό τοκ σόου, για τον βασικό σχολιαστή Σωτήρη Καψώχα –ο οποίος με τα λεγόμενά του έχει προκαλέσει αρκετές φορές πολιτικό ζήτημα– δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση.

     

    Πέντε ημέρες μετά, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καψώχας έδωσε μια πρώτη ερμηνεία για την αποχώρησή του από την ΕΡΤ –και εδώ ήταν πολιτική η ερμηνεία:

     

    «Το τελευταίο διάστημα, αυτό που συμβαίνει στη δημόσια τηλεόραση είναι “ως να έχει κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθει να αναλάβει…τα ηνία της”. Προσωπικά, είμαι απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε κάθε είδους “ντιλάρισμα”. Αυτά προς το παρόν».

     

    Με λίγα λόγια ο κ. Καψώχας μάς είπε ότι «παράσταση νίκης» της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι τόσο μεγάλη που ο ίδιος δεν άντεξε. Αυτό σημαίνει κάτι για το κλίμα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες. Διότι είναι γνωστό πως ο δημόσιος τομέας –πολλώ δε μάλλον η δημόσια ραδιοτηλεόραση– έχει πάντα ένα ταλέντο να οσμίζεται τον επόμενο νικητή.

  • Ο Καμμένος κάνει εκστρατεία με ένα κανίς που το φωνάζει Θανάση

    Ο Πάνος Καμμένος ήταν εμφανώς αμήχανος στο Ζάππειο. Ηταν η πρώτη φορά έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια που η προεκλογική του εκστρατεία μοιάζει καταδικασμένη. Από το 2012 όταν απήλαυσε εκείνο το απίστευτο 10,60%, μέχρι και το 2015 όταν αγκαλιαζόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπαιζε στα σίγουρα. Τώρα όμως…

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Καμμένος μάζεψε όλο του το κουράγιο, προσπάθησε να εμφανίσει έναν στοιχειώδη κομματικό μηχανισμό και παρουσίασε στο περιστύλιο του Ζαππείου το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ μαζί με ένα σκυλάκι.

     

    Ο Boris ήταν και ό,τι ξεχώρισε από την εκδήλωση. Είτε στην αγκαλιά του προέδρου είτε ως πρωταγωνιστής του προεκλογικού σποτ. Πάνε οι εποχές των ακριβών διαφημιστικών με τον μικρό Αλέξη –τώρα τα γυρίσματα έγιναν σε ένα πάρκο με τον Boris να υποδύεται τον Θανάση.

    Τι να σημαίνει το Θανάσης; Ισως να είναι ένα μήνυμα για τον Θεοχαρόπουλο που έσπευσε να κάνει τα χατίρια του αφεντικού που μεγάλωσε. Αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύει το «ποιος Θανάσης;»

  • Ενας απίστευτος καβγάς: Τα γυαλιά του Καμπουράκη στον ΣΚΑΪ, τα «σιχάματα» και ο «ξεφτιλισμένος» Πολάκης

    Ολα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν ο Δημήτρης Καμπουράκης εμφανίστηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Ακραία φαινόμενα», φορώντας τα γυαλιά του τυφλού.

     

    [Βέβαια, μάλλον όλα είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό –καθώς η αντιπαράθεση του κ. Καμπουράκη με τον συντοπίτη του, Παύλο Πολάκη μετράει τουλάχιστον δύο χρόνια (μια ιδέα, εδώ)– αλλά η αμφιλεγόμενη τηλεοπτική εμφάνιση του δημοσιογράφου το Σάββατο υπήρξε μια καλή αφορμή για έναν νέο γύρο]

     

    Ο κ. Καμπουράκης λοιπόν, μπήκε το Σάββατο στο στούντιο του ΣΚΑΪ με σκούρα μαύρα γυαλιά ηλίου. «Καλή σας μέρα, ο Στίβι Γουόντερ είναι δίπλα μου; Όχι ο Καμπουράκης!», σχολίασε με κάπως χοντροκομμένο χιούμορ ο συμπαρουσιαστής του, Τάκης Χατζής, προσποιούμενος ότι μετρά κέρματα για να του δώσει.

     

    Ο κ. Καμπουράκης όντως είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η πολιτική επικαιρότητα λόγω της πολυσυζητημένης συνάντησης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (εδώ), έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι η εμφάνιση του δημοσιογράφου ήταν εκτός των άλλων ένα (προσβλητικό) υπονοούμενο για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τα social media δεν αφήνουν κάτι τέτοια να πάνε χαμένα και οι αντιδράσεις για το μη πολιτικά ορθό της εμφάνισης του κ. Καμπουράκη ήταν τέτοιας έντασης που ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη: «Δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά (…) Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα –ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω (…) Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη», έγραφε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

     

    Για το περιστατικό ζήτησε συγγνώμη και ο κ. Χατζής.

     

    Αλλά οι απολογίες δεν αρκούσαν στον αν. υπουργό Υγείας, o οποίος άλλωστε έχει το Facebook για να πυροβολεί με χυδαιότητες και ύβρεις όποιον δεν γουστάρει.

     

    Ο κ. Πολάκης, λοιπόν, το ύφος του οποίου θεωρεί πρέπον και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τους δύο δημοσιογράφους «σιχάματα της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας» και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Καμπουράκης «παρακαλούσε» να κατεβεί υποψήφιος στα Χανιά με το ΚΙΝΑΛ ή τη ΝΔ, «αλλά κατάλαβε ότι δεν θα έβρισκε την ψήφο του».

     

    Ο κ. Καμπουράκης δεν άφησε τις ύβρεις του αν. υπουργού Υγείας να περάσουν χωρίς απάντηση. Και τι απάντηση!

     

    Σε άρθρο του στο liberal.gr με τίτλο «Εγώ θα σου πω ποιος είναι σίχαμα, Παύλο Πολάκη», ο δημοσιογράφος περνάει γενεές δεκατέσσερις τον αν. υπουργό Υγείας, ενώ σε ένα ειδικού ενδιαφέροντος σημείο επικαλείται -για πρώτη φορά- το προσωπικό του δράμα, με τη σύζυγό του η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

     

    Αν μπορούσε κανείς να συμπυκνώσει σε μια παράγραφο το άρθρο του κ. Καμπουράκη προς τον κ. Πολάκη θα ήταν αυτό:

     

    ♦ «Είσαι απ’ τους ανθρώπους που τους τρέφουν οι εμφύλιοι, που μόνο μέσα σ’ αυτούς αποκτά νόημα η ζωή τους και γι’ αυτό τους επιδιώκουν νυχθημερόν. Θυμάσαι μια διαφήμιση των παιδικών μας χρόνων που έλεγε “Trident, αν δεν ήταν μια καταπληκτική τσίχλα, θα ήταν μια θαυμάσια οδοντόκρεμα”; Κι εσύ Παύλο Πολάκη, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ’ όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης».

     

    Ακολουθούν ορισμένα σημεία του άρθρου-απάντηση του κ. Καμπουράκη στον… Παυλή:

     

    «Ανοιξες πάλι τον βόθρο σου Παυλή. Συγχαρητήρια. Και μάλιστα, αυτή τη φορά ανοίγοντας το καπάκι με αναβάθμισες. Με είχες πει «κακορίζικο», τώρα με βάφτισες «σίχαμα». Και μάλιστα, σίχαμα που έπεσε στον απόπατο του μίσους και του ρατσισμού. Σου είχα γράψει να μην τα βάζεις μαζί μου γιατί δεν σε παίρνει, αλλά εσύ το βιολί σου. Προφανώς, όπως όλοι οι φανατικοί, έχεις άγνοια κινδύνου. Άκου τα, το λοιπόν:

     

    » Εγώ έκανα ένα λάθος κι είχα το θάρρος να ζητήσω συγνώμη. Επειδή μια βδομάδα νωρίτερα κόντεψα να χάσω το μάτι μου και το internet γέμισε με υπερβολές ότι τυφλώθηκα, είχα την ατυχή ιδέα να εμφανιστώ για ένα λεπτό με γυαλιά ηλίου στην εκπομπή, παριστάνοντας τον τυφλό. Αυτοσαρκασμός ανεπιτυχής, υπερβολικός και –εκ του αποτελέσματος- προσβλητικός για τους ανθρώπους δίχως όραση. Λάθος μου.

     

    » (…) το σίχαμα λοιπόν, σε ρωτά εσένα Παυλή: Εσύ, στα πέντε χρόνια που είσαι υπουργός και βουλευτής και σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημόσιος κατήγορος γενικών καθηκόντων, είπες έστω μια φορά τη λέξη «συγγνώμη»; Για θύμισε μου, διότι εγώ δεν θυμάμαι καμιά. Εκτός αν τα ‘χεις κάνει όλα σωστά και τα ‘χεις γράψει όλα σωστότερα, δίχως ποτέ να είσαι υπερβολικός ή άδικος, δίχως ποτέ να χρειαστεί να διορθώσεις ή να ανασκευάσεις οτιδήποτε. Τότε πάω πάσο, υποκλίνομαι στο αλάθητό σου. Εσύ (ο Πολάκης) και ο Πάπας.

     

    » Και σ’ έπιασε λοιπόν ο πόνος επειδή δήθεν κορόιδεψα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Καλά ρε Πολάκη, δεν ντρέπεσαι καθόλου; Δεν ξέρεις ότι η γυναίκα μου είναι άτομο με ειδικές ανάγκες; Όλα τα ‘ψαξες για μένα μπας και με τσακώσεις να τα ‘χω πιάσει, όλα τα ‘μαθες γιατί φοβόσουν πως θα ήμουνα υποψήφιος στα Χανιά, αυτό δεν σου το είπανε; Για ρώτα τον Ανδρέα Ξανθό, κάτι ξέρει επ’ αυτού.

     

    » Δεν έμαθες ότι η σύζυγος μου είναι μυασθενής σε προχωρημένη κατάσταση και ότι είναι απ’ αυτούς τους δύστυχους που (σερνάμενοι και υποβασταζόμενοι) πάνε μια φορά τον μήνα και ξαπλώνουν σε πολυθρόνες έξω από τον ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας; Δυο ολόκληρα μερόνυχτα μένουν εκεί (χωρίς να φεύγουν στιγμή μην χάσουν την σειρά τους), μέχρι να μοιραστεί το φάρμακο που είναι απαραίτητο για να μην καταλήξουν στην εντατική; Και περιμένουν στην ουρά (κατουρώντας στο πάρκο απέναντι) 70 με 80 άτομα ΑΜΕΑ απ’ όλη την Ελλάδα και τελικά το παίρνουν μόνο 15 με 20 κάθε μήνα. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα, του οποίου εσύ προΐστασαι. Γιατί δική σου ευθύνη είναι το φάρμακο, υπουργέ.

     

    » Ως τώρα δεν αναφερόμουν σ’ αυτό, για μην κατηγορηθώ ότι χρησιμοποιώ την αναπηρία της γυναίκας μου και τον οικογενειακό μου Γολγοθά για να σου κάνω αντιπολίτευση. Αλλά αφού με αναβάθμισες σε «σίχαμα», μου ‘λυσες και τα χέρια. Εγώ λοιπόν (εδώ και εννιά χρόνια) έχω άτομο με ειδικές ανάγκες μέσα στο σπίτι μου, εσύ ως υπουργός το στέλνεις μια φορά τον μήνα στην ουρά για δυο ολόκληρα μερόνυχτα κι έπειτα λες εμένα ρατσιστή διότι κοροϊδεύω συνειδητά (λόγω μίσους και ρατσισμού) τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πόσο ξεφτιλισμένος είσαι τελικά ρε Πολάκη; Και πόσο υποκριτής και πόσο άχρηστος ως υπουργός;

     

    » (…) Αν θυμάμαι καλά, πριν λίγους μήνες έγραφες στις αναρτήσεις σου ότι κάνω αντισυριζαϊκή δημοσιογραφία για να πουλήσω εκδούλευση στον Κυριάκο, να με χρήσει υποψήφιο και να βολευτώ. Τώρα λοιπόν που απέδειξα ότι εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος, το γύρισες και λες πως δεν τόλμησα να εκτεθώ από φόβο μήπως δεν έβγαινα. Ποιον να φοβηθώ μωρέ; Εσένα τον loser που παριστάνει το αντράκι; Να σου πω, τα Χανιά δεν είναι Αθήνα να πιάνουν οι τζούφιοι τσαμπουκάδες σου. Κάτω, τους πολύ νταήδες τους υποδεχόμαστε με ζάρπες. Άιντε, γιατί πολύ αέρα πήρες. (Τρεις βουλευτές θα βγάλει η ΝΔ στα Χανιά κι έχω 90% αναγνωρισιμότητα. Σίγουρη έδρα παράτησα και το ξέρεις πολύ καλά. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις σου. Τις ξέρω κι εγώ κι ας τις πλήρωσες αδρά για να ‘ναι μυστικές.)

     

    » Αλλά θα σου πω γιατί τελικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Πρώτον, για να μπορώ χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και περιορισμούς να απαντώ όπως πρέπει σε κάτι καραγκιόζηδες σαν και του λόγου σου. Που θαρρούνε πως γεννηθήκανε εισαγγελείς και δικαστές και δεσμοφύλακες μαζί, δίχως να τους απευθύνει κανείς τον λόγο. Που θαρρούνε πως στέκονται απάνω στον Ψηλορείτη σαν θεοί, ενώ δεν συνειδητοποιούνε οι γελοίοι πως στέκουνε πάνω σε μια μελιγκουνοφωλιά που είναι όλο λαγούμια από κάτω κι έτσι που χτυπιούνται θα βουλιάξουνε στο χώμα μέχρι τον λαιμό.

     

    » Δεύτερον, δεν είμαι υποψήφιος διότι δεν είχα λεφτά για να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Πήγα στις τράπεζες (και στην Αττικής), ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο, αλλά δεν μου δώσανε. Στο μεταξύ, εγώ δεν έχω πάρει άλλο δάνειο, ενώ έχω και πολύ καλό μισθό που θα κάλυπτε τα διπλά. Σ’ είχα ακούσει στη Βουλή να λες «εδά τα χρειάστηκα, εδά τα πήρα» τα 100.000 ευρώ. Έτρεξα λοιπόν κι εγώ «εδά που τα χρειάστηκα», αλλά δεν τα πήρα τα ρημάδια. Απορώ γιατί, Παυλή. Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις; Τι έκαμες εσύ και στα δώσανε;»

  • Ο Γεωργιάδης υψώνει τον πήχη: Ο Τσίπρας θα λιποθυμήσει με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

    Αν κάτι χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη είναι ότι δεν μασάει τα λόγια του –είναι ένας χείμαρρος. Ετσι, τη Δευτέρα δεν είχε πρόβλημα να προβλέψει ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί σε τέτοιο βαθμό που ο Αλέξης Τσίπρας θα λιποθυμήσει.

     

    «Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αναπόφευκτη. Δεν θέλω να πω αριθμό αλλά θα είναι τέτοια η διαφορά που το βράδυ των ευρωεκλογών ακόμα και ο Τσίπρας να θέλει να μείνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, μέχρι όσο τους επιτρέπει το Σύνταγμα, θα έχει λιποθυμήσει. Το κλίμα είναι σαν να έχει γυρίσει ο διακόπτης στην Ελλάδα, ο κόσμος θέλει να φύγει ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha 98,9.

     

    Είναι και αυτό μια διαφοροποίηση του αντιπροέδρου της ΝΔ από μια πρόσφατη κουβέντα του, που είχε παρεξηγηθεί, όταν είχε πει ότι ο πήχης για τη ΝΔ είναι μια νίκη με 3,5% διαφορά, όση δηλαδή ήταν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

     

    Τώρα, κατά τον κ. Γεωργιάδη, θα είναι ένα αποτέλεσμα το βράδυ της 26ης Μαΐου που θα κάνει τον Πρωθυπουργό να λιποθυμήσει.

     

    Για την Ιστορία, κάτι αντίστοιχο είχε κοντέψει να πάθει και ο Αντώνης Σαμαράς έναν άλλον Μάιο πριν από επτά χρόνια, όταν είχε οδηγήσει τη ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό με 18,85%.

  • O Πάγκαλος συμφωνεί για τα Εξάρχεια με την Παπακώστα (μόνο που τη βγάζει άχρηστη)

    Εναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε στο πρόσωπο και στα γραπτά του πρώην υπουργού Θόδωρου Πάγκαλου, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία δεν περνάει και τις καλύτερες των ημερών της αφότου παρομοίασε τα Εξάρχεια με τη Μονμάρτρη του Παρισιού (εδώ).

     

    Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε στο Twitter τα όσα ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι η υφυπουργός έχει δίκιο:

     

    Το πρόβλημα βέβαια για την υφυπουργό κυρία Παπακώστα (και την πολιτική της προϊστάμενο Ολγα Γεροβασίλη) είναι ότι με αυτή τη λύση που προτείνει ο κ. Πάγκαλος, κατ’ ουσίαν τις βγάζει άχρηστες. Διότι ο πρώην υπουργός προτείνει την επέμβαση του στρατού –πόσο επικίνδυνες κουβέντες οι οποίες μάλιστα διατυπώνονται όλο και πιο συχνά τελευταία!– κρίνοντας πως η Ελληνική Αστυνομία (της κυρίας Γεροβασίλη και της κυρίας Παπακώστα) είναι εντελώς αδύναμη να επιβάλει την τάξη στην πρωτεύουσα.

     

    Αυτά βέβαια δύσκολο να ενοχλήσουν την Αμελί Πουλέν των Βαλκανίων, που είδε σκαλιά στην Καλλιδρομίου και φαντάστηκε ότι ζούμε στο Παρίσι.

  • Η Κατερίνα Νοτοπούλου προτείνει τη δημιουργία Μουσείου Ερωτικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη

    Τελικά η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι μια ξεχωριστή υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η νεαρή τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τώρα υποψήφια δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για την πόλη, θέλει, για παράδειγμα, να δημιουργηθούν επτά νέα μουσεία.

     

    Τις προτεραιότητές της για τον Πολιτισμό η κυρία Νοτοπούλου τις αποκάλυψε εν όψει μιας θεματικής εκδήλωσης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

     

    Σύμφωνα λοιπόν με το voria.gr, στις προτάσεις της κυρίας Νοτοπούλου περιλαμβάνονται επτά μουσεία και κέντρα διαλόγου, από το μουσείο Ολοκαυτώματος, Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης, Βιομηχανικής Κληρονομιάς και το αρχείο γυναικείων κινημάτων, μέχρι τα μουσεία – κέντρα διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό, αλλά και «ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου».

     

    Οπως εξηγήθηκε αρμοδίως, το κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου» θα δημιουργηθεί «σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης».

  • Η «Αυγή» επικρίνει τον Κουρουμπλή για τον Αμβρόσιο – την Κουντουρά πότε;

    Οπως αναμενόταν, η κομματική «Αυγή» εμφανίστηκε και αυτή εξοργισμένη με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή επειδή συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε (εδώ) με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

     

    Οι επικρίσεις είχαν ξεκινήσει από το Documento, ακολούθησαν γνωστοί ταγοί της όποιας ιδεολογικής καθαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ και την Παρασκευή η «Αυγή» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: «Ε, όχι κι έτσι!».

     

    Πολύ σωστά τα έγραψε η «Αυγή». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην υπουργός και εκ των πιο δημοφιλών βουλευτών) έδειξε ότι για λίγα ψηφαλάκια δεν έχει πρόβλημα να συναντάται με έναν υμνητή της Χρυσής Αυγής και της χούντας.

     

    Βέβαια τότε θα πρέπει η καλή εφημερίδα να αρχίσει να ψάχνει όλους όσοι είχαν πάει να πάρουν την ευχή του Αμβρόσιου. Οπως πχ. η Ελενα Κουντουρά, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία βέβαια δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ όταν συναντούσε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, πολιτική επίγονος της μετεμφυλιακής Δεξιάς ήταν. Ομως εξ όσων γνωρίζω δεν άλλαξε ιδεολογικές καταβολές η καλύτερη υπουργός Τουρισμού του σύμπαντος, μολονότι τραβάει σέλφι στις φιέστες του μετώπου κατά της Ακροδεξιάς στο Γαλάτσι.

     

    Μετά όμως η «Αυγή» θα πρέπει να ψάξει και τι διάολο είναι αυτή η προοδευτική συμμαχία που μας παρουσίασε ο Αλέξης. Και κάπου εδώ θα αρχίσουν τα δύσκολα.

  • Η Ακρίτα ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να «μαζέψουν» τον Κουρουμπλή

    H Ελενα Ακρίτα όχι μόνο απέρριψε την πρόταση να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά διατηρεί και το δικαίωμα να ασκεί και κριτική στους άλλους υποψηφίους.

     

    Οχι αδικαιολόγητα πάντως.

     

    Αφορμή για την ενόχληση της συγγραφέως-δημοσιογράφου υπήρξε η πρωτοβουλία του πρώην υπουργού και υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή να συναντηθεί και να ποζάρει με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της αντιδραστικότητας στην Ελλάδα (εδώ).

     

    Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Ακρίτα εγκάλεσε τους «συναδέλφους» της στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του κ. Κουρουμπλή δίπλα στον Αμβρόσιο, ζητώντας τους να τον «μαζέψουν».

     

    «Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πάρτε θέση επιτέλους. Ο Κουρουμπλής ξέρουμε ποιος είναι, αλλά εκεί στο κόμμα σοβαρά τώρα; Ποζάρει με τον Αμβρόσιο, τον ‘φτυστε τους ομοφυλόφιλους’ Αμβρόσιο, τον χρυσαυγίτη χουντικό Αμβρόσιο και είναι απλά Πέμπτη; Μαζέψτε τον επιτέλους, πείτε κάτι, τοποθετηθείτε, καταδικάστε τη στάση του, διαχωρίστε τη δική σας. Η σιωπή ξέρετε δεν είναι πάντα χρυσός κάποιες φορές είναι απλώς ξεφτίλα», έγραψε χαρακτηριστικά η κυρία Ακρίτα στο Facebook.

     

    Επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει θέση, όμως το ατόπημα του κ. Κουρουμπλή καταδικάστηκε από πολλούς Συριζαίους στα social media. Λογικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι παλιός Πασόκος –τώρα θα το ξαναθυμηθούν κάποιοι.

  • H Μεγαλοοικονόμου ζητάει 30.000 ευρώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

    Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του όμορφου θιάσου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

     

    Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ –είχε βέβαια εκλεγεί με λίστα με την Ενωση Κεντρώων επειδή είχε πάει στον Βασίλη Λεβέντη με μια εικόνα της Παναγίας και τον συγκίνησε (true story)–, στον ελεύθερό της χρόνο γράφει και απαγγέλλει ερωτικά στιχάκια για τον Αλέξη Τσίπρα και γενικά έχει μια φανταχτερή παρουσία στη δημόσια σφαίρα. Είναι και τα κανάλια που της προσφέρουν αφειδώς τηλεοπτικό χρόνο, οπότε καταλαβαίνετε…

     

    Σε μια από αυτές τις τηλεοπτικές παρουσίες της, λοιπόν, το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», η κυρία Μεγαλοοικονόμου ανακοίνωσε το μεγάλο νέο: κατέθεσε αγωγή εναντίον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του ζητάει 30.000 ευρώ!

     

    Οπως εξήγησε, η αγωγή εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε ως απάντηση στα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    «Με την αγωγή ζητώ αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ίδια τακτική να λέει ότι έγινε συμφωνία κι ότι ανταλλάξαμε το Σκοπιανό με τις συντάξεις. Εμένα με προσβάλλει ηθικά αυτό. Το έκανα στη μνήμη του πατέρα μου που έφυγε πριν 28 χρόνια. Ήταν ανάπηρος πολέμου για να υπερασπιστεί την πατρίδα μας από τους Γερμανούς. Δεν δέχομαι ότι προδώσαμε την πατρίδα», είπε η κυρία Μεγαλοοικονόμου.

     

    Βέβαια, μετά η κυρία Μεγαλοοικονόμου είπε ότι η Ελενα Κουντουρά είναι κεντροαριστερή, οπότε καταλαβαίνετε…

  • Αγγελία γάμου: Παντρεύονται ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού

    Η αγγελία δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της Τετάρτης και ήταν μια έκπληξη:

     

    «Ο Βασίλειος Κικίλιας, γεννηθείς εις Αθήνας Αττικής, κάτοικος Γλυφάδας Αττικής, γιος του Παναγιώτη και της Μαρίας, το γένος Βουτσίνου και η Πολυξένη-Τζένη Μπαλατσινού, γεννηθείσα εις Θεσσαλονίκη, κάτοικος Αθήνων Αττικής, κόρη του Βασιλείου και της Σοφίας, το γένος Χριστοδούλου, πρόκειται να παντρευτούν. Ο γάμος θα γίνει στην Αθήνα Αττικής».

    Η έκπληξη συνίσταται στο γεγονός ότι μολονότι όλοι ήξεραν ότι ο βουλευτής της ΝΔ και η κυρία Μπαλατσινού ήταν ζευγάρι, είχε γίνει γνωστό ότι είχαν χωρίσει.

     

    Τελικά όμως, ο 45χρονος πολιτικός θα το πάρει το κορίτσι, σε γάμο που όπως λένε θα γίνει τον Ιούνιο, μετά δηλαδή τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

     

    Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος της κυρίας Μπαλατσινού, η οποία το 1996 είχε παντρευτεί τον εκδότη Πέτρο Κωστόπουλο, για να χωρίσουν έπειτα από 18 χρόνια και τρία παιδιά.

     

    «Δεν υπάρχει κάτι ευτυχέστερο από το μυστήριο του γάμου», σχολίασε στην πρώτη του εμφάνιση μετά το ευχάριστο νέο, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η τελετή θα γίνει τον Ιούνιο.

  • Ψάχνουν και δεν βρίσκουν στον ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας καλεί Αλέξη Γεωργούλη

    Ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης εμφανίζεται ως το επόμενο δυνατό όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απόδειξη ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχει ακόμα δυστοκία στην επιλογή υποψηφίων.

     

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ως και το βράδυ της 9ης Απριλίου απέμεναν 17 ανοιχτές θέσεις για τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και η Κεντρική Επιτροπή εκλήθη να λύσει τη δύσκολη εξίσωση η οποία είχε τρεις βασικές παραμέτρους:

     

    α) να βολευτούν οι διάφοροι πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους το Μαξίμου έχει υποσχεθεί μια θέση, από την Ελενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη ως τους δύο που έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο του ντιλ που έκανε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ),

     

    β) να βρεθεί ένα «βαρύ» όνομα από τον ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Τσακαλώτος, Χαρίτσης;) ώστε να δοθεί το μήνυμα προς τους κομματικούς ψηφοφόρους και να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο και

     

    γ) να βρεθεί ένα λαμπερό όνομα που θα κάνει πιο ευπώλητο ένα ευρωψηφοδέλτιο που επλήγη από το φιάσκο της Μυρσίνης Λοΐζου.

     

    Εδώ κολλάει η περίπτωση του κ. Γεωργούλη. Οπως ανέφερε το newsbomb.gr, ο 44χρονος ηθοποιός δεν διέψευσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι έχουν γίνει συζητήσεις.

     

    «Ισχύει ότι έχει γίνει μια προσέγγιση, όπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φορά ίσως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι συνεχείς μετακινήσεις μου στο εξωτερικό μου επιτρέψουν να το συζητήσω σε μια πιο υγιή βάση», φέρεται να είπε.

     

    Ο κ. Γεωργούλης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Λάρισας το 2014, αλλά παραιτήθηκε επειδή δεν πατούσε στο δημοτικό συμβούλιο. Επομένως, η παρουσία του ως εκλεγμένου είναι ένα θέμα.

  • Ο Παϊτέρης δεν είναι καινούργια μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ (απλώς έπαψε να θεωρείται «νούμερο»)

    Πολλοί στάθηκαν στην παρουσία του Βασίλη Παϊτέρη στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, όπου το κυβερνών κόμμα επιχείρησε το Σάββατο να εμφανιστεί ως μια αριστερή κολυμβήθρα του  Σιλωάμ, μπας και διασωθεί εκλογικά.

     

     

    Ο δημοφιλής τραγουδοποιός φωτογραφήθηκε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και είχε, λένε, θερμό εναγκαλισμό με τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη –πόσο ταιριαστό ζευγάρι.

    Οι περισσότεροι θυμήθηκαν ότι ο κ. Παϊτέρης είχε διατελέσει πολιτευτής της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά, του ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβάλα και της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή –μάλιστα είχε πανηγυρίσει, παίζοντας το κλαρίνο του έξω από τη Ρηγίλλης, τη νίκη της ΝΔ τον Μάρτιο του 2004.

    Αυτή η πορεία του κ. Παϊτέρη αποτέλεσε ένα τεκμήριο ότι η «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» του Αλέξη Τσίπρα έτυχε ευρύτερης αποδοχής και πως σε αυτήν ανταποκρίθηκαν «προσωπικότητες» από όλους τους χώρους.

     

    Μόνο που ο κ. Παϊτέρης δεν είναι καθόλου καινούργιος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετράει επτά ολόκληρα χρόνια ως συνοδοιπόρος. Το 2012, βλέπετε, όταν στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονταν να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρχαν ανάλογες συνθήκες πλατιάς απεύθυνσης –κοινώς όποιος περνούσε απ’ έξω, έβλεπε φως και έμπαινε. Ετσι, ο κ. Παϊτέρης είχε ανακοινωθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το τότε Υπόλοιπο Αττικής στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

     

    Η υποψηφιότητά του όμως είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις και ο κ. Παϊτέρης «κόπηκε» άρον άρον από τα ψηφοδέλτια, όταν στην Κουμουνδούρου συνειδητοποίησαν ότι η υποψηφιότητά του έβλαπτε καθώς ο κόσμος τον έβλεπε ως κλαρινιτζή-τραγουδοποιό-γυρολόγο της πολιτικής. Τότε μάλιστα ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μετέδιδε την ενόχληση της ηγεσίας για τη βιαστική επιλογή και την ανακοίνωση του κ. Παϊτέρη και σχολίαζε ότι «δεν θέλουμε να έχουμε “νούμερα” στα ψηφοδέλτια μας».

     

    Τώρα, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο κ. Παϊτέρης έπαψε να θεωρείται «νούμερο», είτε στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν ότι τα ψηφοδέλτιά τους ούτως ή άλλως ήταν γεμάτα «νούμερα»…

  • Οι σέλφι της χαράς στη φιέστα Τσίπρα στο Γαλάτσι

    Ηταν μια εαρινή σύναξη Συριζαίων, βετεράνων και νεόκοπων. Στο Γαλάτσι, στην παρουσίαση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ), είδαμε τι σημαίνει μεξικανικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ: και Τζουμάκας και Ρεπούση, και Ραγκούσης και Κόκκαλης, και Μπίστης αλλά και Κουντουρά να χειροκροτεί τον Τσίπρα όταν μιλούσε για τη γενιά της Αντίστασης, του 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα.

     

    Αυτά ήταν τα πολιτικά συμπεράσματα, από την εκδήλωση στο Γαλάτσι. Αυτό όμως που έμεινε περισσότερο ήταν ο ενθουσιασμός των στελεχών της κυβέρνησης.

     

    Ο οποίος ενθουσιασμός αποτυπώθηκε σε υπέροχες σέλφι -γκρο πλαν τεκμήρια του τι σημαίνει Πρώτη Φορά Αριστερά.




text
  • Και ο Ραγκούσης ανησυχεί για νοθεία στις εκλογές. Ε, ναι, όταν δεν βρίσκεις τη ψήφο σου…


    28 Μαρτίου 2024, 15:51