• Τι είπαν Μητσοτάκης και Ιτούδης στη Μόσχα;

    Παρά το πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στη Μόσχα (εδώ) με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξέκλεψε λίγο χρόνο για ένα ξεχωριστό τετ α τετ: ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε ίσως τον πιο διάσημο Ελληνα στη ρωσική πρωτεύουσα, τον Δημήτρη Ιτούδη, προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

     

    Είναι γνωστή η αγάπη του προέδρου της ΝΔ στο μπάσκετ –παίζει συχνά και άλλωστε σε ένα ματς είχε προσελκύσει για υποψήφιο βουλευτή του κόμματος τον Δημήτρη Παπανικολάου (εδώ). Είναι επίσης γνωστή η αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

     

    Ετσι ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το μπάσκετ και κυρίως τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

     

    Σίγουρα, ωστόσο, τα είπαν και για τις εκλογές…

  • Η καμπάνια του Ηλιόπουλου θυμίζει υπερβολικά πολύ αυτήν της Οκάσιο-Κόρτεζ

    Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα (εδώ) στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, προς το παρόν όμως έχει ξετινάξει την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ, τη δημοφιλή νεαρή βουλευτίνα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

     

    Οι παραλληλισμοί που επιχειρεί ο κ. Ηλιόπουλος είναι προφανείς. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα είναι 36 ετών και είναι ο νεότερος μεταξύ των αντιπάλων του, η Αλεξάντρια είναι 29 ετών, είναι το νεότερο μέλος του Κογκρέσου. Επίσης ο κ. Ηλιόπουλος θέλει να συστήνεται ως αριστερός ριζοσπάστης, η Οκάσιο-Κόρτεζ έχει περιγραφεί ως ιέρεια της ριζοσπαστικής Αμερικής.

     

    Επειδή λοιπόν τα μεγάλα ριζοσπαστικά πνεύματα συναντιούνται, κάποιοι διαπίστωσαν ομοιότητες στην καμπάνια του κ. Ηλιόπουλου με αυτήν της νεαρής νεοϋορκέζας βουλευτίνας. Η χρήση του σκίτσου και κάποια όμοια γραφιστικά στοιχεία έδωσαν σε κάποιους, προφανώς κακεντρεχείς, την ευκαιρία να σχολιάσουν ότι μάλλον από το στρατόπεδο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψαν τα οπτικά της καμπάνιας της Οκάσιο-Κόρτεζ. Ή εμπνεύστηκαν από αυτά.

    Το πιθανότερο βέβαια είναι η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ να εμπνεύστηκε από τον κ. Ηλιόπουλο, ασχέτως αν η καμπάνια της έγινε μερικούς μήνες νωρίτερα.

  • Οταν ο Μπίστης κατακεραύνωνε τον Τσίπρα και τους «αφελείς μικροκουβέληδες»

    Ο Νίκος Μπίστης, αεικίνητος πολιτευτής της Κεντροαριστεράς –δεδομένου ότι έχει περάσει από: ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτ., ΣΥΝ, Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ελιά, ΚΙΝΑΛ και τώρα «Γέφυρα»– συστήνεται τελευταία ως ο άνθρωπος που είδε το φως της αλήθειας και αυτό είναι ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούν υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που κατά την άποψή του δεν είναι alter ego του Πολάκη αλλά ένα είδος Μπερλίνγκουερ α λα ελληνικά.

     

    Οι εμφανίσεις του στα κανάλια αξιοσημείωτες τελευταία όπου επιμένει στην άποψή του με επιχειρήματα και ζητάει από τους συνομιλητές του να τον πιστέψουν διότι αυτός ξέρει ποιο είναι το καλό της Κεντροαριστεράς και βεβαίως ποιο είναι το επάρατο κακό: η Δεξιά και ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Ας πούμε ότι έχει ένα δίκιο ο κ. Μπίστης που ζητάει να τον πιστέψουμε καθώς στα 68 του είναι βετεράνος του χώρου και της πολιτικής και έχει διαδρομή αγώνων στην Αριστερά. Αρα ο λόγος του (πρέπει να) είναι συμβόλαιο.

     

    Με αυτήν την παραδοχή λοιπόν, ότι ο λόγος του κ. Μπίστη έχει χαρακτηριστικά πολιτικού αξιώματος, αναζήτησα όχι και τόσο παλαιότερες θέσεις του –τις οποίες πρέπει επίσης να αποδεχτούμε ως θέσφατα. Επεσα λοιπόν πάνω σε ένα κείμενο στη «Μεταρρύθυμιση» με τίτλο «Χωρίς καθυστέρηση. Χωρίς λάθη», που δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, λίγο μετά τις εκλογές και τη νίκη του αγαπημένου του κ. Τσίπρα.

     

    Εγραφε λοιπόν εκεί ο κ. Μπίστης:

     

    «Πολύ σύντομα θα διαψευστούν και όσοι νομίζουν ότι ο Τσίπρας έχει καταλάβει τον μεσαίο χώρο μετατρεπόμενος σταδιακά σε σοσιαλδημοκράτη».

     

    «Πολλοί μικροκουβέληδες θα εμφανιστούν αλλά όλα αυτά μικρή σημασία θα έχουν όσο θα προχωράει η ευθυγράμμιση συνείδησης και πραγματικότητας».

     

    «Ο στενός ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, θα αναλωθεί στην ηθικολογία και θα καλλιεργήσει έτι περαιτέρω το μίσος και τον διχασμό με πρόθυμο λαγό στην βρώμικη δουλειά τον Καμένο».

     

    -Και βεβαίως ένα μάλλον αυτοαναφορικό: «Οι αφελείς ή ιδιοτελείς χειροκροτητές της “εποχής Τσίπρα” σε λίγο θα αρχίσουν να τα γυρίζουν, αλλά από τις πολλές στροφές έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

     

    Λόγια σοφά, λόγια αληθινά…

  • Στην ΕΡΤ ζήτησαν από τον απεσταλμένο τους στο Ανόι να βγει στον αέρα με βιετναμέζικο καπελίνο

    To μοναδικό ελληνικό ΜΜΕ που είχε απεσταλμένο στην ιστορική συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν στο Ανόι του Βιετνάμ ήταν η ΕΡΤ – και μπράβο της, δείχνει πόσο σέβεται τον έλληνα τηλεθεατή και χρηματοδότη της.

     

    Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ λοιπόν, εστάλη ο Δημήτρης Απόκης, ο οποίος κανονικά είναι ανταποκριτής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ουάσιγκτον και έχει μια κάποια πρόσβαση στα του Λευκού Οίκου και του Τραμπ.

     

    Ετσι, η ΕΡΤ μάς προσέφερε όχι μόνο καλή πληροφόρηση αλλά και μια από τις πιο ξεχωριστές τηλεοπτικές στιγμές της ημέρας, με τον κ. Απόκη να στέλνει την ανταπόκρισή του φορώντας το χαρακτηριστικό καπελίνο των Βιετναμέζων, το περίφημο «νον λα».

     

    Η αλήθεια είναι ότι δεν επρόκειτο για πρωτοβουλία του κ. Απόκη. Ηταν αίτημα των συντελεστών της ενημερωτικής εκπομπής «Απευθείας», οι οποίοι όταν έγινε η ζωντανή σύνδεση τού ζήτησαν να φορέσει live το καπελίνο με το οποίο τον είχαν δει σε φωτογραφίες.

    Επιδεικνύοντας αντανακλαστικά, ο απεσταλμένος της ΕΡΤ όχι μόνο φόρεσε το νον λα, αλλά έδωσε και το ρεπορτάζ σε ανάλογο τόνο: «ο αμερικανός πρόεδρος φόρεσε το βιετναμέζικο και επιχειρηματικό του καπέλο, κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες 21 δισ. δολαρίων…».

  • Καυγάς Μεγαλοοικονόμου - Καλλιάνου: «Ξεφτιλίζεσαι 70 χρονών γυναίκα» - «Είσαι σεξιστής, είμαι του '53!»

    Πρέπει να το κάνουν επίτηδες. Καλούν στο στούντιο τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, την κουρδίζουν και κάποια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην του Λεβέντη απασφαλίζει. Τη μία θα πει για κουραμπιέδες πολιτικούς, την άλλη για γκέι αγγούρια, μια άλλη ότι της είχαν προτείνει να επιδεικνύει εσώρουχα, απ’ όλα έχει ο μπαξές της βουλευτού Β’ Πειραιώς, ιδίως από τη στιγμή που εμφανίζεται ως groupie του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Αν τώρα τη βάλεις την κυρία Μεγαλοοικονόμου πολύ νωρίς στο στούντιο, όπως συνέβη το ξημέρωμα στο Open TV και απέναντί της τον Γιάννη Καλλιάνο, πρώην κομματικό της σύντροφο στην Ενωση Κεντρώων αλλά τώρα «ιδεολογικό» της αντίπαλο, αφού ο τηλεμετεωρολόγος έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γεννηθεί.

     

    Η κουβέντα στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» κυλούσε για μερικά λεπτά ομαλά. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου έλεγε τα δικά της, για την «αύρα» του κ. Τσίπρα και ότι είχε στο παρελθόν δεχθεί πρόταση από το περιβάλλον Μητσοτάκη να πάει στη ΝΔ, ο κ. Καλλιάνος περιέγραφε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευχάριστο πρωινό. Για 11 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

     

    Τότε η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποφάσισε να επιτεθεί στον κ. Καλλιάνο: «Θυμάσαι πότε έφυγες; Στις 29 Αυγούστου, όταν άνοιξε η Βουλή. Γιατί έφυγες; Επειδή δεν τήρησε ο πρόεδρος (Λεβέντης) το εξάμηνο, γι’ αυτό έφυγες», του είπε, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση του κ. Λεβέντη να κάνει rotation στους βουλευτές κάτι που φυσικά ποτέ δεν έγινε. Ο κ. Καλλιάνος που δεν έγινε ποτέ βουλευτής αποχώρησε από εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων το καλοκαίρι του 2016 (εδώ).

     

    Ο κ. Καλλιάνος της απάντησε ότι «ξέρω καλύτερα τον εαυτό μου εγώ από εσάς». Και τότε η κυρία Μεγαλοοικονόμου εξαπέλυσε την κόλαση: «Γιατί, ξέρετε μετεωρολογία εσείς; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θέλετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρω να τα δίνω κι εγώ».

     

    Ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος λέει τον καιρό στο Open ΤV, απάντησε: «Δεν ήρθα εδώ για να ξεφτιλιστώ, όπως ξεφτιλίζεστε εσείς». 

     

    Με τη κυρία Μεγαλοοικονόμου να συνεχίζει: «Δεν είναι μετεωρολόγος, το γράφουν τα σάιτ. Μαθηματικός είναι, δεν είναι πιστοποιημένος μετεωρολόγος. Κι εγώ είμαι αστροναύτης».

     

    Ο κ. Καλλιάνος ανταπάντησε: «Της είπε ο Λεβέντης “μην την παραδώσεις την έδρα, θα πάει στον Καλλιάνο”. Ομως εγώ έκανα δήλωση, ότι δεν είμαι σκίουρος να κρεμαστώ από καρέκλες, δεν δέχομαι την έδρα… Εχετε καταφέρει να ξεφτιλίζεστε καθημερινά. Σοβαρευτείτε, είστε 70 χρονών γυναίκα και σας παίζει το “Ράδιο Αρβύλα” όλη μέρα. Γελάνε τα πλατό όπου πάτε, γελάει όλη η Ελλάδα».

     

    Ξανά η κυρία Μεγαλοοικονόμου: «Είσαι σεξιστής, είναι κοπλιμέντο αυτό για μια γυναίκα; Δεν είμαι 70, έχω γεννηθεί το 1953. Είστε σεξιστής. Είσαι σαν τον Γεωργιάδη τον παιδεραστή; Τέτοιους έχει η Νέα Δημοκρατία; Κοίτα να δεις αν μπορείς να βγεις βουλευτής, γιατί θα σε φάνε τα μεγάλα κεφάλια, όπως φάγανε τον Αυτιά».

     

    Εν ολίγοις πέρασαν 11 και κάτι λεπτά της ώρας αμπελοφιλοσοφίας για να δούμε ξανά την Μεγαλοοικονόμου που όλοι αγαπήσαμε…

  • Η Νοτοπούλου θέλει να «επανανονοματοδοτήσει» την πολιτική - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό

    Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και νυν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, είναι ένα διακριτό δείγμα πολιτικού.

     

    Νεαρή, εργασιομανής, έτοιμη για όλα. Ακόμα και για την πρόκληση να πάρει την ελληνική γλώσσα και να την αναδείξει ως κάτι το ζωντανό, το εύπλαστο, το διαθέσιμο για πειραματισμούς.

     

    Ετσι, η κυρία Νοτοπούλου αποφάσισε να εισάγει έναν νεολογισμό (αν όχι σολοικισμό): έγραψε στο Instagram ότι θέλει να «επανανονοματοδοτήσει» την πολιτική για να κάνει τους νέους να πιστέψουν ότι αξίζει. Οτι αξίζει όχι μόνο την «επανανονοματοδοσία» (sic) αλλά γενικά.

    Τώρα, αν θέλει να επανανονοματοδοτήσει όντως την πολιτική, υπάρχουν πολλές ιδέες. Μπορεί να την πει Νεφέλη, ή Ιόλη, αρκεί να προσέξει να μην πέφτει η γιορτή μαζί με τα γενέθλια και στεναχωρηθεί η μικρή.

    Εκτός και αν ήθελε να γράψει «επανανοηματοδοτήσουμε». Αλλά αυτά είναι υψηλά νοήματα, ακόμα και για μια νύφη του Θερμαϊκού.

  • Η Γέφυρα των Χασμουρητών

    Είχε προαναγγελθεί ως μέγα δρώμενο στον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Από το πρωί της Δευτέρας, οι ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είχαν διαταχθεί να μιλούν για τη «Γέφυρα» λες και ήταν του Καλατράβα. Το ίδιο και τα sites που παίρνουν γραμμή από την Κουμουνδούρου και προέβλεπαν «πάνω από 100 οι υπογραφές γνωστών στελεχών της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας» υπέρ της σύμπραξης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τελικά η μάζωξη έγινε στο Polis Art Cafe. Ηταν ο Παν. Παν., ήταν και ο Χρήστος ο Μαχαίρας, οι άνθρωποι που σε μια στροφή της μοίρας τούς έλαχε να εκπροσωπούν τον Φώτη τον Κουβέλη, ήταν και η Μαρία η Ρεπούση που είδε συνωστισμό αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και μπήκε. Ηταν και λίγοι άλλοι, 100 δεν τους λες…

     

    Κάποιοι κυκλοφόρησαν και τις υπογραφές των προσωπικοτήτων του χώρου.

     

    Κάποιοι άλλοι τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να έχει σπεύσει βαριεστημένα σε μια εκδήλωση της «Γέφυρας», για να βγάλει την υποχρέωση στον Αλέξη Τσίπρα που ακόμα πιστεύει ότι μπορεί να πείσει ότι θα κάνει στροφή στην Κεντροαριστερά.

    Στη φωτογραφία, ο σύντροφος και γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης σχεδόν έχει αποκοιμηθεί.

     

    Δίπλα του η συντρόφισσα Τασία Χριστοδουλοπούλου και αυτή προσπαθεί να κρατηθεί ξύπνια.

     

    Παραδίπλα ο Σπύρος Δανέλλης δείχνει πόσο καλά μπορεί να δείχνει και ξύπνιος και ευθυτενής —προφανώς τα χρόνια στο κινηματικό Ποτάμι με τα τσάγια και τα σακίδια του έκαναν καλό.

     

    Δεξιά ο Δημήτρης Σεβαστάκης σε ένα στιγμιότυπο «πού στο διάολο έμπλεξα».

     

    Πιο πέρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να ψάχνει πώς μπορεί να βγάλει καλή selfie ως κεντροαριστερός.

     

    Και το τελείωμα, ο ταλαίπωρος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που έχει το ταλέντο να κοιμάται με ανοιχτά μάτια.

     

    Μιλάμε για big bang στην Κεντροαριστερά…

  • Ο Γιώργος Τσαλίκης κατεβαίνει στην πολιτική

    Κανονικά ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν έχει ανάγκη τέτοια πυροτεχνήματα. Μετρά τέσσερις θητείες ως δήμαρχος Περιστερίου και μάλιστα το 2014 πήρε 62% –εξελέγη πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά του.

     

    Φαίνεται όμως ότι δεν είναι όλα ανέφελα στο βασίλειο Παχατουρίδη. Κάτι κάποια ζητηματάκια με τη Διαύγεια, κάτι οι φήμες που τον ήθελαν να βάζει για Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ, προτού τον φάει στη στροφή ο Γιώργος Πατούλης, έχουν κάνει τον κ. Παχατουρίδη να αναζητάει συμμάχους.

     

    Ετσι, στο πλευρό του έσπευσε ο ποπ τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως πουλέν του Λάκη Λαζόπουλου στους ύστερους «Δέκα μικρούς Μήτσους», για να ακολουθήσει μια καριέρα στο πεντάγραμμα με επιτυχίες όπως «θα γίνω δυναμίτης απόψε στο κορμί της» και άλλα τέτοια ποιοτικά.

     

    Ο 44χρονος τραγουδιστής βέβαια δεν έχει και τεράστια σχέση με το Περιστέρι –στη Στυλίδα γεννήθηκε και στο Χαλάνδρι τον έβλεπες την εποχή της δόξας.

     

    Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια διασημότητα που δείχνει να αγαπάει τον κ. Παχατουρίδη και τελικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του. Θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

     

    Εγραψε ο κ. Τσαλίκης στο  Instagram:

    «Να με αξιώσει ο Θεός να μου δείξει ο κόσμος την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις εσύ Δήμαρχέ μου, να αφήσουμε ένα επιπλέον αποτύπωμα αγάπης και δημιουργίας σε έναν από τους πιο σημαντικούς δήμους της χώρας μας, έναν δήμο στον οποίο έχεις κάνει μαζί με την καταπληκτική ομάδα σου θαύματα! Μετά από δέκα χρόνια που το συζητάμε νιώθω έτοιμος, χαρούμενος και είμαι δίπλα σου! Καλή μας επιτυχία».

    View this post on Instagram

    Να με αξιώσει ο Θεός να μου δείξει ο κόσμος την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις εσυ Δήμαρχε μου , να αφήσουμε ένα επιπλέον αποτύπωμα αγάπης και δημιουργίας σε ένα από τους πιο σημαντικούς δήμους της χώρας μας , ένα δήμο στον οποίο έχεις κάνει μαζί με την καταπληκτική ομάδα σου θαύματα ! Μετά από 10 χρόνια που το συζητάμε νιώθω έτοιμος , χαρούμενος και είμαι δίπλα σου ! Καλή μας επιτυχία ??

    A post shared by Tsalikis (@tsalikisgiorgos) on

  • O Κυριάκος και η Μαρέβα πήγαν να δουν την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου - για γούρι;

    Ενα 24ωρο πριν από τη μεγάλη τελετή στο Dolby Theater για τα 91α Οσκαρ, όπου «Η ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια για 10 βραβεία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε τη σύζυγό του, Μαρέβα και πήγαν να δουν την ταινία.

     

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε το βράδυ του Σαββάτου να δει με τη σύζυγό του το φιλμ στο «Odeon Opera» της Πανεπιστημίου και μάλιστα ανήρτησε μια σχετική πόζα μπροστά από την αφίσα της ταινίας στην προθήκη του κινηματογράφου. Και μάλιστα προέβλεψε ότι θα ξενυχτήσει για τα βραβεία.

    Η αλήθεια είναι ότι τόσο αργά που είναι η τελετή, δεν χρειάζεται να ξενυχτήσει κανείς – αρκεί να ξυπνήσει πολύ νωρίς τη Δευτέρα.

     

    Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να του φέρει γούρι του Γιώργου Λάνθιμου.

  • Παράδοση-παραλαβή στο υπ. Εξωτερικών με τον Τσίπρα να κάνει κοπή-τη-πίτα

    Λογικά το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα από τα κορυφαία χαρτοφυλάκια σε μια χώρα. Και λογικά η αλλαγή φρουράς στην κεφαλή του συνιστά ένα σημαντικό γεγονός.

     

    Στην Ελλάδα είναι απλώς μια καλή ευκαιρία για αστειάκια και κοπές πίτας. Ο Αλέξης Τσίπρας που αποχώρησε από υπουργός Εξωτερικών μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, δεν είχε παραστεί έως τώρα σε τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου. Βόλευε και το ότι ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Γιώργος Κατρούγκαλος αναβαθμίστηκε σε υπουργό, υπάρχει και η δυσανεξία της Πρώτης Φοράς Αριστερά στις τυπικότητες και στα πρωτόκολλα.

     

    Ετσι η παράδοση-παραλαβή στο υπ. Εξωτερικών έγινε ατύπως με την ευκαιρία της κοπής της πίτας, στην οποία ο Πρωθυπουργός έδωσε ένα σόου.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κοπή της πίτας έγινε κάπως καθυστερημένα (φτάσαμε 22 Φεβρουαρίου), αλλά δικαιολογήθηκε: «Δεν θα είναι κανείς παραπονεμένος γιατί η δουλειά που έβγαλε το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΞ και η πολύ σημαντική συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ρόλου της πατρίδας στο διεθνές στερέωμα δικαιολογεί αυτή τη μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν θα μπορούσαμε να κόβουμε πίτες τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής».

     

    Παρόντες ήταν επίσης η νέα αναπληρωτής Σία Αναγνωστοπούλου και οι υφυπουργοί Μάρκος Μπόλαρης και Τέρενς Κουίκ –μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα στιγμή για τον τελευταίο, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κυρία Αναγνωστοπούλου αλλά και για τον προκάτοχό του στο υπουργείο, Νίκο Κοτζιά.

     

    «Με την αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού και την προσθήκη της νέας αναπληρώτριας κυρίας Αναγνωστοπούλου, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά στη συνέχιση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, με την παρουσία εδώ του πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, και τη διαρκή δική μου έγνοια ως πρωθυπουργού στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε.

     

  • Τι σχέση έχει ο Βασίλης Λυπηρίδης με την Κατερίνα Νοτοπούλου;

    Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται ως ένα δυναμικό «τεσσάρι» (έτσι τα λέγαμε τότε) του σπουδαίου Αρη Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν σκόρερ, ήταν όμως σπουδαίος στην άμυνα και έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά στο παρκέ, που δεν ήθελε να κάνει ο Σούμποτιτς και δεν νοιαζόταν να κάνει ο Γκάλης –αυτός είχε ήδη τρέξει προς το αντίπαλο καλάθι περιμένοντας την πάσα του Γιαννάκη.

    Τέλος πάντων, αξέχαστες μπασκετικές Πέμπτες, μιας άλλης εποχής. Ομως ο Βασίλης Λυπηρίδης είναι και πάλι εδώ. Ετοιμος, όπως  μας πληροφορεί το protothema.gr, να ριχτεί στη μάχη των δημοτικών εκλογών στο πλευρό της Κατερίνας Νοτοπούλου.

     

    Ο 52χρονος βετεράνος του μπάσκετ -έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τον Αρη και 35 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος– παρέστη τις προάλλες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης όπου φωτογραφήθηκε και με την νέα υπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

    Κατά τους τελευταίους μήνες είχε ταχθεί εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της Συμφωνίας του Πρεσπών –αναρτούσε τα άρθρα του Μέρτζου πχ.

  • Σαββόπουλος: Ο Πολάκης είναι σαν τον παλιό αρκουδιάρη που έφερνε την αρκούδα να κάνει τη Βουγιουκλάκη

    O Διονύσης Σαββόπουλος έχει έναν δικό του τρόπο τόσο να περιγράφει όσο και να αναλύει την επικαιρότητα. Κάτι σαν εθνική συνείδηση και εθνικός ψυχαναλυτής, ο μέγας τραγουδοποιός μπορεί μέσα σε λίγες λέξεις να σου πει τόσα μα τόσα πολλά.

     

    Βγήκε λοιπόν την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» (Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος) και μίλησε για τα μνημόνια, τον Ανδρέα Παπανδρέου, και βεβαίως τον Παύλο τον Πολάκη.

     

    «Στην γειτονιά μου όταν ήμουν μικρός φέρνανε μια αρκούδα για να χορεύει να κάνει την Βουγιουκλάκη και ο αρκουδιάρης μου θυμίζει τον Πολάκη. Εχουν μια ομοιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ο Νιόνιος πάντως, δεν έδειξε να συμφωνεί ότι ο κ. Πολάκης αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτικού της Μεταπολίτευσης.

     

    Οσο για την κυβέρνηση; «Νομίζω ότι κυβερνά μια αποτυχία της αριστεράς. Κυβερνούν εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου. Άνθρωποι που τον μιμούνται»…

     

    Βγήκαμε από τα μνημόνια;  «Δεν έχω καταλάβει ότι είμαστε έξι μήνες εκτός μνημονίου. Ο κόσμος δυσκολεύεται. Το πρώτο στάδιο ήταν ο θυμός. Η κοινωνία έπαθε σοκ. Αλλά τώρα είναι στο “δεν γίνεται τίποτα”»…

     

    Η απάντηση του αν. υπουργού Υγείας δεν άργησε να έρθει. Φυσικά μέσω Facebook και βεβαίως με ύβρεις κατά τον ΜΜΕ.

  • Ο Κλέων Γρηγοριάδης θα γίνει αφισοκολλητής του Βαρουφάκη

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στον Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά» τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ 25 (aka Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής), της πολιτικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει με σκοπό να αλλάξει την Ευρώπη και –γιατί όχι;– τον κόσμο όλον.

     

    Ηταν βέβαια εδώ και δύο μήνες γνωστό ότι μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών θα ήταν η Σοφία Σακοράφα (εδώ), νυν ευρωβουλευτής, η οποία είχε εκλεγεί το 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετά στεναχωρήθηκε από τα μνημόνια και αποχώρησε.

     

    Από την εκδήλωση λοιπόν ξεχώρισε, ένας άλλος υποψήφιος: Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, ο οποίος είναι και αυτός από τους απογητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ –ήθελε και αυτός ρήξη με την Ευρώπη, διατράνωνε το «Οχι» στο δημοψήφισμα του ’15, και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά.

     

    Ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε και αυτός στην εκδήλωση (φωτογραφία από SOOC), αλλά την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή την είχε προαναγγείλει μιλώντας στον ραδιοσταθμό «News 24/7»: «Θα είμαι υποψήφιος όπου μου ζητηθεί, θα γίνω και αφισοκολλητής, και απεργός πείνας αν χρειαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

     

    Ο ίδιος βέβαια δεν ακούστηκε και πολύ αισιόδοξος. Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε πολωμένο κλίμα, κάτι που, όπως είπε, δημιουργεί προβλήματα σε μικρά κόμματα: «Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπάρχει κομμάτι του ελληνικού λαού που αντιδρά, που δεν πάει να ψηφίσει». Ωστόσο, συμπλήρωσε, η κίνηση του κ. Βαρουφάκη έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Κι όμως η κοπέλα δίπλα στον Τσίπρα στην κλασική φωτογραφία δεν είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα

    Η φωτογραφία από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα το 2002, από την οποία πολλοί κατέληξαν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, έχει γίνει viral –και δικαίως. Αποτελεί την εικονογράφηση της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, πώς μια παρέα, και καλά Γενοβιτών και καλά επαναστατών, μια παρέα τέλος πάντων, κατέλαβε την εξουσία (μόνο ο Νίκος ο Παππάς λείπει, λογικά θα ήταν στο Εδιμβούργο την εποχή της συγκεκριμένης μάζωξης).

     

    Στη φωτογραφία εμφανίζονται όλοι οι κολλητοί του σημερινού Πρωθυπουργού. Από αριστερά διακρίνονται ο Νίκος Καρανίκας, σήμερα σύμβουλος στρατηγικής στο Μαξίμου και δίπλα του ο Νάσος Ηλιόπουλος, τέως υφυπουργός Εργασίας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Από δεξιά είναι ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ πίσω διακρίνεται Ελευθερία Χατζηγεωργίου (η οποία διορίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης) και αριστερά της Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο πόστο.


    Δύο ήταν οι παρανοήσεις σε αυτήν την φωτογραφία. Η πρώτη ότι ο νεαρός στο μέσον με τα γυαλιά και το τσιγάρο ήταν ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, σημερινός γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι αυτός.

     

    Η δεύτερη ότι η κοπέλα δίπλα στον κ. Τσίπρα ήταν η Περιστέρα Μπαζιάνα. Η ομοιότητα και το ότι καθόταν δίπλα του έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι επρόκειτο για τη σημερινή σύντροφο του Πρωθυπουργού. Λάθος.

    Σύμφωνα με το iefimerida.gr η κοπέλα που χαμογελά δίπλα στον νεαρό κ. Τσίπρα είναι η Γιούλα Ντούσικου, τότε μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού η οποία δεν ασχολήθηκε με την ενεργό πολιτική.

  • Μια γλυκερή και αγαπησιάρικη ανάρτηση για τη Νοτοπούλου

    Μια γλυκερή ανάρτηση που πλέκει το εγκώμιο της Κατερίνας Νοτοπούλου έχει δημιουργήσει αίσθηση στο Facebook, ή τέλος πάντων στο βορειοελλαδίτικο Facebook: η τέως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται ως ένα εξαιρετικό πλάσμα, αξιαγάπητο και ασύλληπτα ικανό, πονόψυχο και αυτοδημιούργητο που περπατάει κιόλας, προφανώς για να μην έχει η νέα υφυπουργός Μακ-Θρακ το μονοπώλιο στο περπάτημα.

     

    Αυτό που βέβαια δεν αναφέρει η διαδικτυακή υμνητής της κυρίας Νοτοπούλου είναι ότι η ίδια είναι η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της. Αποσπασμένη από την ΕΡΤ3, ήταν στο πλάι της στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο ΥΜΑΘ και τώρα στην προεκλογική της καμπάνια για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Το υπέροχο αυτό λιβανιστήρι διανθίζεται από εξίσου γλυκερά και αγαπησιάρικα σχόλια «φίλων», ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει αυτό του επίσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

     

    «Ωραιοτάτη γερά και κοιτάμε μπροστά. Ομορφοτάτη αποδείχτηκε ότι είσαι ταμάμ για να ανοίγεις νέους δρόμους», γράφει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και αφήνει το κοινό να αποφασίσει ποια είναι η ωραιοτάτη και ποια η ομορφοτάτη.

     

    Το καλύτερο, όμως, είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου απαντά στον κ. Γιαννούλη, γράφοντάς του: «σε λατρεύω κάθε μέρα ένα κλικ παραπάνω (χωρίς υπερβολή)»

    Καμία υπερβολή. Η Θεσσαλονίκη άλλωστε είναι πόλη ερωτική.




text
  • Σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για την Αλβανία. Καλό


    16 Απριλίου 2024, 18:33