• Οι «επίσημες» ομπρέλες της Γεροβασίλη και της Παπακώστα μάς κόστισαν 496 ευρώ...

    Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ωραίο θέαμα μια κυρία να είναι βρεγμένη από τη βροχή, δεν είναι πρέπον άσε που χαλάει και το μαλλί αν έχεις μόλις βγει από το κομμωτήριο. Και είναι επίσης αλήθεια ότι εφέτος ο χειμώνας υπήρξε ιδιαίτερα βαρύς.

     

    Ετσι, με το που μπήκε ο χειμώνας, Νοέμβρη μήνα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε σύσκεψη με θέμα τις ομπρέλες που θα πρέπει να αγοραστούν ώστε η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα να έχουν την απαραίτητη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

     

    Αρχικά, όπως διαβάζουμε στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», εγκρίθηκε κονδύλι 500 ευρώ για τέσσερις ομπρέλες διαμέτρου τουλάχιστον 120 εκ. Διότι προφανώς η κυρία Γεροβασίλη και η κυρία Παπακώστα δεν μπορούν να έχουν μόνο μία ομπρέλα εκάστη –πρέπει να έχουν δύο και να είναι και μεγαλούτσικες.

    Τελικά, πάντως και επειδή είναι οικονόμοι άνθρωποι εκεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρήκαν (ευκαιρία!) τέσσερις ομπρέλες με 496 ευρώ. Μας γλίτωσαν δηλαδή και τέσσερα ευρώ να επιστρέψουν στο πρωτογενές πλεόνασμα του Ευκλείδη.

    Για να το ελαφρύνουμε λίγο, αυτό με τις ομπρέλες ταιριάζει και με την επιτυχία της Μαίρης Πόπινς. Δεν θα ήταν ωραίο να δούμε την Ολγα να πετάει με την ομπρέλα της; Ή έστω την Κατερίνα που έχει και το βλέμμα;

  • Ο Αριστείδης Φωκάς με σημαία-μπέρτα (και μερικές άλλες πολιτικές παρουσίες στο συλλαλητήριο)

     

    Το πλήθος ήταν μεγάλο και γεμάτο παλμό στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία. Ωστόσο δεν απουσίασαν και οι γραφικότητες, που έδωσαν και ένα εθνικοπατριωτικό φολκλόρ να έχουμε να θυμόμαστε.

     

    Χαρακτηριστική η παρουσία του Αριστείδη Φωκά, πρώην βουλευτή του Λεβέντη και νυν του Καμμένου, που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα φορώντας τη γαλανόλευκη ως μπέρτα –κάτι σαν βαλκανικός σούπερμαν ένα πράγμα.

     

    Προσπερνώντας τον κ. Φωκά, που κάποτε φώναζε «να καεί να καεί η πουτ@να η Βουλή» (εδώ), άρα δεν είναι και για πολλή ανάλυση, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής ξεχώρισαν και άλλοι πολιτικοί.

     

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, μετά της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, για παράδειγμα.

    Και η ευρωβουλευτής της Ελιάς (βλέπε ΠΑΣΟΚ, βλέπε ΔΗΣΥ, βλέπε ΚΙΝΑΛ) Εύα Καϊλή, με τη νέα γενιά της παράταξης.

    Και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος παρέα με έναν άλλον διαδηλωτή με τη σημαία στην πλάτη.

    Και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος σε μια αγαπησιάρικη πόζα με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

  • Κι όμως δεν είναι Πάσχα - O Πέτρος Γαϊτάνος ομιλητής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Γενικά ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι είδος εποχικό. Μολονότι ξεκίνησε την καριέρα του ως ποπ τραγουδιστής με το «Λάθος εποχή», έπειτα ένοιωσε το κάλεσμα, ακολούθησε τις σπουδές του -βυζαντινή μουσική- και εδώ και μια 20ετία τραγουδά ύμνους· έτσι τον ακούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά τον χάνουμε.

     

    Μολονότι λοιπόν δεν έχουμε Πάσχα, ο Πέτρος Γαϊτάνος έπιασε το μικρόφωνο. Ανέβηκε στην πίστα του Συντάγματος, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και είπε τα δικά του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

     

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, ο Γαϊτάνος έχει τιμηθεί για το έργο του από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έχει πουλήσει περί τα δύο εκατ. δίσκους και θεωρεί τον γάμο και το να κάνεις παιδιά «αμαρτωλές καταστάσεις».

     

    Σε κάθε περίπτωση αναβαθμίστηκε από πέρυσι, όταν απλώς συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -τότε ακόμα δεν υπήρχε Συμφωνία των Πρεσπών- φορώντας μάλιστα t-shirt.

  • Ο Καμμένος στον Γονίδη, χορεύει και τραγουδά «από τα ψηλά στα χαμηλά»...


    Ενα από τα πολλά ταλέντα του Πάνου Καμμένου είναι, ως γνωστόν, το τραγούδι. Αξέχαστο έχει μείνει το γλέντι του το 2016 όταν σε μια βραδιά στη φτωχομάνα Βουλιαγμένη τραγούδησε το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», ερμηνεύοντας με το σπάνιο μέταλλο της φωνής του τους καημούς και τη μιζέρια του λαού.

     

    Τώρα ο λαϊκός τραγουδιστής κ. Καμμένος επέστρεψε. Απαλλαγμένος από τα υπουργικά καθήκοντα του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πήγε νυχτερινό κέντρο, στο «Frangelico» όπου τραγουδά ένας συνάδελφός του, στο πεντάγραμμο, ο Σταμάτης Γονίδης.

     

    Και αφού ο πρόεδρος τραγούδησε μαζί με τους άλλους καλλιτέχνες του σχήματος το «Αποκοιμήθηκα» του Στράτου Διονυσίου, έπειτα πήγε στην πίστα και χόρεψε εν μέσω χειροκροτημάτων και λουλουδιών το τραγούδι «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά» του Στέλιου Καζαντζίδη.

     

    Κάποιοι το είδαν και ως ένα είδος αυτοκριτικής, διότι το τραγούδι λέει:

    «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα/

    αχ πώς κατάντησα στη ζωή κι από το πρώτο το σκαλί στο τελευταίο πήγα.

    Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου.

    Απ’ τις κακιές παρέες μου ήρθ’ η καταστροφή μου/

    ρεζίλεψα στην τρέλα μου τ’ όνομα του πατέρα μου και κλαίω απ’ την ντροπή μου»

  • O Γιάννης Πρετεντέρης εξηγεί γιατί δεν θα πολιτευτεί

     

    Για ένα διάστημα το όνομά του ήταν μόνιμα στα όνειρα της «Εστίας» και της «Νέας Σελίδας», αυτής της ανοίκειας αριστεροδεξιάς έντυπης συμμαχίας που μεταξύ άλλων ήθελε να καταδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γοητεύεται από τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Διαπλοκής –όλος, δηλαδή, ο ιδεολογικός αχταρμάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια θεωρία: ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, του παλιού Mega, των «Νέων», του «Βήματος της Κυριακής» και του «Θέμα 104,6», θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, έλεγαν, έγραφαν και αναπαρήγαν, ειδικά εκεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ελλείψει άλλης είδησης.

     

    Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε για πρώτη φορά για το αν θα πολιτευτεί, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φιλελεύθερο» της Παρασκευής.

     

    Τον ρώτησε σε ένα σημείο ο ημέτερος Κώστας Γιαννακίδης:

     

    -Πώς και δεν μπήκατε στον πειρασμό να πολιτευτείτε; 

     

    «Α, μου το πρότειναν από τη δεκαετία του ’90. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτή τη δουλειά κάνω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλη. Δεν ξέρω να κάνω πολιτική, δεν είμαι εγώ για να κόβω πίτες, ούτε λέω ότι μπορώ να κυβερνήσω τον τόπο. Μπορεί να σου αρέσει να βλέπεις μπάλα, όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς και να παίξεις ποδόσφαιρο», ήταν η απάντησή του.

     

    Ο Γιάννης Πρετεντέρης απάντησε και σε ορισμένες άλλες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, δίνοντας αντίστοιχα, πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

     

    Τι θετικό θα κρατήσετε από τον Τσίπρα; 

    «Την κωλοτούμπα του. Η οποία, βέβαια, έγινε όταν κατάλαβε το μέγεθος της προσωπικής και ποινικής ευθύνης του. Σκόπευαν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και απλώς φοβήθηκαν ότι θα χαθεί ο έλεγχος. Για τον εαυτό τους έκαναν πίσω. Για να σωθούν οι ίδιοι…»

     

    Ποιος υπουργός σας αρέσει;

    «Πρέπει να τους κρίνεις με κριτήρια της κυβέρνησης, έτσι δεν είναι; Ο Τσακαλώτος κάνει τη δουλειά που του έδωσαν να κάνει. Και η Αχτσιόγλου δείχνει καλή. Τώρα, για τους άλλους τι να σας πω; Ανεπάγγελτοι ήταν, χωρίς ένσημα, έπιναν καφέδες και έλεγαν πώς θα σώσουν τη χώρα…»

     

    Ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης;

    «Ο Σημίτης».

     

    Και πώς δεν κατάλαβε τον Γιάννο και τον Άκη;

    «Πού να ξέρω; Είναι και αυτοί στο ποσοστό διεφθαρμένων που λέγαμε…»

     

    Γιατί τον μισούν;

    «Τον μισούν για αυτά που αντιπροσωπεύει. Όμως μισούν και τα κολεγιόπαιδα. Τουλάχιστον τα κολεγιόπαιδα μπορούν να μιλήσουν αγγλικά».

     

    Ο Μητσοτάκης θα είναι καλός πρωθυπουργός;

    «Θα δούμε. Προς το παρόν, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που ουσιαστικά εκπαιδεύτηκε για να κάνει αυτή τη δουλειά».

     

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να λέει ότι δεν φταίει για τις πληγές που άνοιξε το παλιό πολιτικό σύστημα; Εχει βάση το ηθικό πλεονέκτημα;

    «Πρώτον, για παλιό πολιτικό σύστημα μπορείς να μιλάς μόνο έπειτα από επανάσταση. Δεύτερον, μόνο ο Μουσολίνι διεκδικούσε ηθική υπεροχή. Η Δημοκρατία είναι πολιτική. Είναι υπόθεση ήθους και όχι ηθικής. Και επίσης, όλοι στην πολιτική έχουν ιστορικές καταβολές, από κάπου προέρχονται»…

  • Ο Κυριάκος δεν θέλει και έτσι η Ζωή καλεί αυτή τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

    Το επικοινωνιακό «ρουλεμάν» του Μαξίμου έκανε τη δουλειά του, περνώντας προς τα έξω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται και δεν θέλει το ντιμπέιτ που του πρότεινε –ακόμα και στον ΣΚΑΪ και με συντονιστή τον Αρη Πορτοσάλτε (εδώ)– ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ.

     

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να προκαλέσει τον πρώην κομματικό της σύντροφο σε ντιμπέιτ, εφ όλης της ύλης μάλιστα (δηλαδή και για την τραγωδία στο Μάτι, που θέλει ο κ. Τσίπρας να ξεχάσει).

     

    Μάλιστα η πρώην Πρόεδρος της Βουλής διεμήνυσε στον κ. Τσίπρα ότι ούτως ή άλλως αυτό το «ντιμπέιτ» θα γίνει κάποια στιγμή…

  • Ο Ραγκούσης λέει ότι μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να μην τον πουν «παλιόπαιδο» ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος

    Αφού πρώτα άνοιξε μια κουβέντα για το τι συνιστά πολιτική και εθνική αλητεία (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), ο Γιάννης Ραγκούσης είπε να βγει στον ΣΚΑΪ και να καταγγείλει ότι το 2011 τον είχαν αναγκάσει (!) να μπει στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου!

     

    Είναι πλέον ευδιάκριτο ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ (στις σχετικές εκλογές έλαβε το εντυπωσιακό 2,43% των ψήφων), υιοθετεί όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τη δαιμονοποίηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία βέβαια έσωσε τη χώρα, αλλά για τον κ. Ραγκούση αυτό είναι μάλλον επουσιώδες.

     

    Σημασία έχει το δράμα που ο ίδιος έζησε και το τραύμα που φαίνεται ότι κουβαλάει τόσα χρόνια, ότι του ήρθε «καπέλο» όπως είπε, η συνεργασία με τον Καρατζαφέρη, τον Αδωνι και τον Βορίδη και με το «κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα, τη ΝΔ του Σαμαρά».

     

    «Με ανάγκασαν να συνεργαστώ με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα» επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος εμφανίστηκε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης ως διχασμένη προσωπικότητα: και ως ένας αδάμαστος υμνητής της «συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης της χώρας», αλλά και ως ένας άβουλος πολιτικός που τον αναγκάζουν να κάνει πράγματα που δεν θέλει.

     

    «Ποιος σας ανάγκασε;» ήταν η ερώτηση του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου.

     

    «Να σας πω ποιος με ανάγκασε; Ο Γιώργος ο Παπανδρέου και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος. Που αν τότε εγώ έλεγα, όταν με πήρε ο Παπαδήμος τηλέφωνο και μου ζήτησε να μπω αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, ότι δεν μπαίνω, θα βγαίνανε και θα λέγανε “κοίτα το παλιόπαιδο που επειδή του είπαν αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, που μας το ‘παιζε υπερυπουργάρα, τώρα αρνήθηκε να συμμετάσχει”. Και εγώ μετά θα ήμουν αντιμέτωπος με μια υπενθύμιση, ότι ο Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν εγώ πήγαινα αναπληρωτής στο Αμυνας, είχε πάει αναπληρωτής στο Αμυνας μετά από οκτώ χρόνια υπουργός Εξωτερικών. Αυτό λοιπόν και μόνο εμένα με ανάγκασε τότε να πω “ναι” στον Λουκά Παπαδήμο, που το ξέρει, και μάλιστα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης για την οποία ποτέ δεν πήραμε εμείς απόφαση. Μας ήρθε “καπέλο” ο Καρατζαφέρης, ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης και κυρίως μας ήρθε “καπέλο” η συνεργασία με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα».

     

    Τι εφιάλτη έζησε και ο κακόμοιρος ο κ. Ραγκούσης…

  • O Ευκλείδης απάντησε στον Βενιζέλο (με καθυστέρηση 25 ωρών)

    Επρεπε να περάσουν 25 ώρες για να σκεφτεί κάτι πνευματώδες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να απαντήσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο τελευταίος τον είχε κάπως ξεφτιλίσει την Τετάρτη στη Βουλή (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω) κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και το σχετικό video είχε γίνει viral, καθώς ο υπουργός Οικονομικών έμεινε σιωπηλός μετά την ατάκα.

     

    Και μετά από 25 ολόκληρες ώρες πού κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος; Στο παρακάτω tweet…

    Καλή τύχη όντως…

  • Ποια πλειοψηφία για τις Πρέσπες; Ο Γκλέτσος θα παραιτηθεί αν περάσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

    Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του κυβερνητικού στρατοπέδου για την ψήφο εμπιστοσύνης και την προεξοφλημένη από πολλούς έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ήρθε το σοκ: ο Απόστολος Γκλέτσος ξεκαθάρισε ότι ισχύει η δέσμευσή του να παραιτηθεί από δήμαρχος Στυλίδας αν τελικά συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ (που βέβαια έχει και αυτή συνθετικό τη λέξη «Μακεδονία», αλλά ας μην τον σοκάρουμε τον κ. Γκλέτσο).

     

    Ηθοποιός που έγινε πολιτικός (ιδρυτής του κόμματος Τελεία) και έπειτα δήμαρχος προχώρησε μάλιστα και σε διακοίνωση προς τον Τύπο και στα social media (εδώ), στην οποία δηλώνει πεπεισμένος ότι ξένα κέντρα εξουσίας πιέζουν τους έλληνες πολιτικούς να δεχτούν τη σύνθετη ονομασία.

     

    «Σαφέστατα ισχύει η δήλωσή μου ότι εάν τελικά περάσει το όνομα των Σκοπίων με συνθετικό τη λέξη Μακεδονία, θα παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου από το Δήμο Στυλίδας. Είμαι πεπεισμένος ότι κανείς έλληνας πολιτικός δεν επιθυμεί πραγματικά να συμβεί αυτό. Καταλαβαίνω ότι ξένα κέντρα, παράκεντρα εξουσίας πιέζουν αφόρητα γι’ αυτό. Η παραίτησή μου λοιπόν ειρηνικά και ταπεινά αντιπολιτεύεται αυτά τα κέντρα και όχι το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Βεβαίως με το ίδιο ηθικό συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

     

    Ο κ. Γκλέτσος έχει παραιτηθεί περισσότερες φορές από τον Πάνο Καμμένο για το θέμα. Αλλά συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς…

  • Η κυρία Καμμένου είδε την ομιλία του άνδρα της στη Βουλή (ακούγοντας για κότερα, αλκοτέστ και κέρατα)

    H ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ήταν ένα από τα σουξέ της διαδικασίας. Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Από τη μία αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικό του εταίρο, προδίδοντας τη συμπαιγνία και το σικέ διαζύγιο και από την άλλη επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία με διάφορους ισχυρισμούς, υπονοούμενα και ατάκες επιπέδου «θα το πάρετε όλο».

     

    Ηταν τόσο καλός και κλασικός ο κ. Καμμένος που στα θεωρεία της Βουλής είχε σπεύσει να τον θαυμάσει η σύζυγός του, διακεκριμένη νομικός Ελένη Τζούλη (φωτογραφία επάνω αριστερά).

     

    Το κακό με τον κ. Καμμένο είναι ότι δεν ξέρεις πού θα σου βγει η κουβέντα. Ετσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έφτασε να μιλάει για βόλτες με το κότερο με τη Σοφία Βούλτεψη και λαϊκές ρήσεις όπως «ο κερατάς, άμα γευτεί τη γλύκα του κεράτου μέλι και γάλα γίνεται με τη νοικοκυρά του». Ολα αυτά πολιτικά μιλώντας.

    Κάποια στιγμή η συζήτηση ξέφυγε και ο Θόδωρος Καράογλου της ΝΔ σηκώθηκε από τα έδρανα και ζήτησε να γίνει αλκοτέστ στον κ. Καμμένο. Ο τελευταίος εξεμάνη και απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα του σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, είπε: «Τέτοιες αθλιότητες να ζητάνε αλκοτέστ… εγώ θα αποχωρήσω».

     

    Η ψύχραιμη και σωστή αντιμετώπιση του θέματος από τον κ. Κακλαμάνη ήταν καταλύτης: και διέγραψε την παρατήρηση του κ. Καράογλου και επέτρεψε στον κ. Καμμένο να μην αποχωρήσει. Ο,τι έπρεπε δηλαδή για να κάνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ζητήσει δημοψήφισμα από τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

  • Τέσσερα όμορφα στιγμιότυπα του Νίκου Παππά από τη Βουλή

    Ηταν τέτοια η σιγουριά της κυβέρνησης για την εξασφάλιση των 151 ψήφων εμπιστοσύνης, αριθμός που θα της επιτρέψει να κυβερνήσει κοινοβουλευτικά ανενόχλητη ως τον Οκτώβριο, που ο Νίκος Παππάς, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ήταν μέσα στο κέφι. Τουλάχιστον έτσι τον κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Παναγιώτη Τζάμαρου για το INTIMENEWS.

     

    Ισως πάλι να ήταν ενθουσιασμένος για τη συνεργασία του ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός) με τον Ρουμανικό Διαστημικό Οργανισμό (Romanian Space Agency), ο οποίος δεν είναι και υπερδύναμη της διαστημικής εποποιίας αλλά τέλος πάντων βοήθησε με την υπογραφή του τη Δευτέρα να προγραμματιστούν, όπως μας ενημέρωσε ενθουσιασμένη η ΕΡΤ, «εκδηλώσεις και σεμινάρια στον τομέα του Διαστήματος».

     

    Οι φωτογραφίες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) κ. Παππά εδώ:

  • Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: «Ο Σαμαράς, μπροστά σε εσάς, είναι της Βουλής των Λόρδων»

    Γενικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα πάει καλά στις ομιλίες του στη Βουλή. Τη μία η φυματική σαρανταποδαρούσα, την άλλη η «Σκάρλετ Τζοχάνσεν», έπειτα ο «Κινγκ Λίαρ», τώρα η «Μαύρη Οχιά», ο υπουργός Οικονομικών έχει έναν τρόπο να κλέβει την παράσταση και να επιβάλλεται έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

     

    Εχει όμως αυτός ο αλλόκοτος σούπερμαν των κοινοβουλευτικών ομιλιών τον κρυπτονίτη του. Που είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Με αυτόν ο υπουργός Οικονομικών κατατροπώνεται, σαν να χάνει το mojo του.

     

    Ισως να φταίει το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι άριστος γνώστης της ελληνικής, σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών, και τον στέλνει γρήγορα να ψάχνει στα λεξικά να μάθει τι του είπε –είχε συμβεί όταν τον είχε χαρακτηρίσει «ανεπίγνωστο» (εδώ).

     

    Ισως επειδή ο κ. Βενιζέλος είναι πιο ετοιμόλογος. Ισως πάλι επειδή απλώς ξέρει την αλήθεια. Οπως συνέβη την Τετάρτη σε ένα σημείο της ομιλίας του στη Βουλή.

     

    Βενιζέλος: «Ας πάμε σε άλλον ισχυρισμό, κοινός παρονομαστής είναι η “αποτροπή του ολέθρου της Δεξιάς”. “Επίκειται νίκη της δεξιάς, πρέπει να συγκροτηθεί αντιδεξιό μέτωπο”. Μα, από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες και αδίστακτες εκδοχές της Δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος, οι οποίες τώρα απλώς διευρύνονται κάπως, προς το πιο γραφικό. Αρα, ποιο αντιδεξιό μέτωπο; Εδώ υπάρχει μία κυνική συνεργασία της δήθεν Αριστεράς με την απόλυτη έκφραση της πιο παραδοσιακής και βαθιάς εκδοχής της Δεξιάς, για να είμαι ακριβής της Ακροδεξιάς».

     

    Τσακαλώτος: «Ο Σαμαράς τι είναι;»

     

    Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς, μπροστά σε εσάς, είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς θα δώσετε εξετάσεις για τη Βουλή των Κοινοτήτων στη χώρα σας»…

     

    Ολη η ομιλία αξίζει, αλλά αν θέλετε το στιγμιότυπο είναι λίγο μετά το 08:50

  • Ο Ραγκούσης κατηγορεί το Ποτάμι για «εθνική αλητεία». Ο Ραγκούσης...

    Η πορεία του Γιάννη Ραγκούση τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή, αλλά αξίζει να την ξαναθυμηθούμε. Αφού πρώτα ήταν στην Ωρα Αποφάσεων με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, αποφάσισε ότι δεν του αρέσει και ότι θέλει να γίνει αρχηγός της Κεντροαριστεράς.

     

    Διεκδίκησε έτσι την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Πήρε 5.083 ψήφους (συν άλλη μία, τη δικιά του), ποσοστό 2,43% και τότε μάλλον αποφάσισε ότι δεν του αρέσει και τόσο ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

     

    Ετσι άρχισε το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και κάποιους μήνες, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται στη Φώφη Γεννηματά. Τη δε περασμένη Κυριακή φρόντισε να συμμετέχει πλάι στον άλλον φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Δανέλλη, στην φιέστα του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής (τυπικά ήταν ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, αλλά με τόσα ΜΑΤ και τόσες προληπτικές προσαγωγές το «ανοιχτή» είναι μάλλον υπερβολικό).

     

    Αφού λοιπόν είπε ό,τι είπε και χειροκρότησε τον Πρωθυπουργό (και τον κ. Δανέλλη που τότε ήταν ακόμη Ποτάμι, αλλά τα έλεγε σωστά), αποφάσισε τώρα να βρίσει όσους εμφανίζονται να έχουν αλλάξει γνώμη και δεν θέλουν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανέφερε συγκεκριμένα την Τετάρτη ο κ. Ραγκούσης στο Twitter:

     

     

    Ποιους εννοεί ο κ. Ραγκούσης ως υποψήφιους να μας διδάξουν «τι σημαίνει εθνική αλητεία»; Εκείνους που όπως λέει «έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών» και τώρα το σκέφτονται. Εν ολίγοις κατηγορεί τους πέντε του Ποταμιού που έχουν δεύτερες σκέψεις (εδώ), για εθνική αλητεία. Αντε και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ…

     

    Οσο για πολιτική αλητεία, εννοεί μήπως τον σύντροφο Πολάκη ή κάποιον άλλον;

  • H αρμόδια για την Προστασία του Πολίτη λέει ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τον εαυτό της

     

    Η είδηση ήταν τόσο σημαντική που οι ενημερωτικές εκπομπές της Τετάρτης διέκοψαν τη ροή τους. Βγήκαν οι διαπιστευμένοι του Μαξίμου που είχαν μόλις λάβει τη σχετική ενημέρωση από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης: η Κατερίνα Παπακώστα, είπαν με ύφος που αρμόζει στις δραματικές αυτές στιγμές για το έθνος, υπέβαλε την παραίτησή της επειδή δέχεται απειλές λόγω της στάσης της στη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    Αλλά, προσέθεσαν, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κάποιοι από τους διαπιστευμένους θα ήθελαν να προσθέσουν και τη λέξη «φωτισμένος» πριν από το «Πρωθυπουργός», αλλά συγκρατήθηκαν.

     

    Ας προσπεράσουμε το πώς μεταδόθηκε η «είδηση» μιας μη αποδεκτής παραίτησης της κυρίας Παπακώστα από τους καλούς συναδέλφους.

     

    Και ας πάμε στο μείζον. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η καθ’ ύλην αρμόδια δηλαδή για την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας, πρώτον δέχεται απειλές, δεύτερον δηλώνει αδύναμη να τις αντιμετωπίσει –μολονότι πολιτική προϊστάμενος των δυνάμεων τήρησης της τάξης– και τρίτον λιποψυχεί, παραιτείται επειδή φοβάται.

     

    Το μήνυμα δηλαδή είναι ότι ακόμα και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φοβάται σε αυτήν την χώρα. Και παρ’ ολ’ αυτά ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι κάνει σωστά τη δουλειά της και την κρατάει στη θέση της!

     

    Εχει ενδιαφέρον πάντως, ότι μετά το κράξιμο η ιστορία άλλαξε: το ηθικό της κυρίας Παπακώστα δεν κάμφθηκε, λέει, από τις απειλές, αλλά από τις κατηγορίες περί συνδιαλλαγής. Οι υπερασπιστές της παραθέτουν την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό (εδώ), αλλά το ρεπορτάζ που  μεταδόθηκε μιλούσε για συνάντηση με τον κ. Τσίπρα όπου του είπε ό,τι ήταν να του πει…

     

  • Η Αντζυ Σαμίου υποκλίνεται στον άνδρα Αλέξη Τσίπρα

    Κάποτε η Αριστερά ήταν εκείνη του Ρίτσου, του Μίκη, αν θέλετε της Φαραντούρη και του Παπακωνσταντίνου. Τώρα ζούμε στην εποχή που η φωνή της Αριστεράς είναι αυτή της Αντζυς Σαμίου. Αυτή δίνει τον τόνο, ως υμνήτρια και διαδικτυακή groupie όχι τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά (σε βαθμό που δηλαδή να μπορεί η Μπέτυ να την παρεξηγήσει).

     

    Η τραγουδίστρια που έγινε κάποτε γνωστή με τον στίχο «εκεί που καίγομαι πολύ, θέλω να νιώσω το φιλί, καν’ το κορμί μου να μιλά
    πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά», προέβη σε μια ακόμη πράξη θαυμασμού στα social media για τον Πρωθυπουργό όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

     

    Η κυρία Σαμίου έγραψε την Κυριακή στους 10.500 ακολούθους της στο Twitter ότι υποκλίνεται στον Πρωθυπουργό, τον Ανδρα, τον Ηγέτη, τον Ανθρωπο Αλέξη Τσίπρα.

    Σημείο των καιρών; Ισως. Αλλωστε και η Αριστερά κάποτε ήταν αυτή του Ηλία Ηλιού και του Λεωνίδα Κύρκου. Τώρα είναι του Τσίπρα και του Παύλου Πολλάκη.

     

     




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01