• O Καμμένος κοινώνησε στη Μητρόπολη πριν το ξεκαθάρισμα με τον μικρό Αλέξη

    Το ότι ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ήταν κάπως θεατράλε, το ξέραμε. Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σου τον εμφανίσει από λοκατζή μέχρι πιλότο σε F16 —ως η πιο καλή στιγμή του άλλωστε έχει καταγραφεί η ερμηνεία του στα διαφημιστικά σποτ των ΑΝΕΛ το 2015 με το τρενάκι και τον μικρό Αλέξη.

     

    Αυτή τη φορά είχε πάρει την απόφαση να το πάει μέχρι τέλους και να πει στον μικρό Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από υπουργός Αμυνας. Κάτι οι Πρέσπες, κάτι το ξεγύμνωμα που του έκαναν οι βουλευτές και οι υπουργοί του την Παρασκευή, κάτι τα τηλεφωνήματα το Σάββατο (εδώ), τον έκαναν να καταλάβει ότι κάπου εδώ είναι η στιγμή για το φινάλε. Αλλωστε και ο μικρός Αλέξης ξέρει και αυτός ότι το τέλος έρχεται.

     

    Επειδή λοιπόν μπορείς να βγάλεις τον Καμμένο από το σόου, αλλά όχι το σόου από τον Καμμένο, ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας φρόντισε να πάει πρωί πρωί στην εκκλησία για να κοινωνήσει, για να λάβει τη θεία πρόνοια, προτού πάει για το τελικό ξεκαθάρισμα με τον μικρό Αλέξη.

    Αλλά όχι σε μια οποιαδήποτε εκκλησία, πήγε στη Μητρόπολη Αθηνών, για να τον δει το Πανελλήνιο πόσο καλός χριστιανός είναι.

     

    Κάποιοι κακεντρεχείς σχολίασαν ότι μετέλαβε ως πολιτικός μελλοθάνατος, σχόλιο από το οποίο σπεύδω να πάρω σαφείς αποστάσεις. Διότι πώς το λένε οι Αμερικάνοι; «It ain’t over till the fat lady sings»… Ε, αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του.

  • Ενας ρομαντικός Τσίπρας στο μπαλκόνι με τη Μέρκελ

    Μετά τα θερμά καλωσορίσματα στο Μαξίμου (εδώ) και έπειτα από τις δηλώσεις για τις Πρέσπες κλπ (εδώ), ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την Ανγκελα Μέρκελ και πήγαν στον Πειραιά, συγκεκριμένα στον Προφήτη Ηλία και στην ταβέρνα «Πανόραμα» για να φάνε ψάρι.

     

    Πάλι ψάρι, θα μου πείτε. Πάλι. Και το 2014, όταν ο Αντώνης Σαμαράς την πήγε στην «Στροφή» κάτω από την Ακρόπολη η καγκελάριος είχε φάει σφυρίδα. Το μενού βέβαια είχε και κατσικάκι, αλλά η φράου Μέρκελ ήθελε σφυρίδα.

     

    Τώρα, το «Πανόραμα» το επέλεξε, λέει, η ίδια η γερμανική πρεσβεία. Με καλό ψάρι και μακριά από την Αθήνα και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Από εκεί, με τη μαγευτική θέα, ο κ. Τσίπρας έδειξε στην καγκελάριο την «άλλη Ελλάδα» που διαφημίζει. Αλλωστε η απόσταση λειτουργεί εξωραΐστικά: δεν φαίνονταν ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε τα προβλήματα της οικονομίας, ούτε ο Καμμένος…

    Ισως και να ξέχασε τις εποχές που λοιδορούσε την καγκελάριο λέγοντας –στο Stern μάλιστα!– ότι «εγώ από το γραφείο μου έχω θέα σε 2.500 χρόνια Ιστορίας και η Μέρκελ στο Ράιχσταγκ».

  • Αλαβάνος: Ο Τσίπρας-Ιούδας είναι Πρωθυπουργός με γερμανίδα μπέιμπι-σίτερ

    Γενικά ο Αλέκος Αλαβάνος είναι ένας άνθρωπος της λεκτικής υπερβολής. Για παράδειγμα, κάθε φορά που τον ρωτάνε για τον Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζει συνεχώς τον εαυτό του με τον Ιησού (σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό που στην Στάη είπε ότι δεν είναι και Ιησούς –άλλο αυτό) και τον Τσίπρα με τον Ιούδα. Αν ζούσαμε στη Βρετανία όλο και κάποιο ταμπλόιντ θα έγραφε «Alavanos thinks he is Jesus», αλλά καλώς ή κακώς ζούμε στην Ελλάδα.

     

    Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θέμα πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τον εαυτό του και πώς εκφράζεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β’ (ό,τι κι αν είναι αυτό).

     

    Γι’ αυτό τον λόγο όμως τον βγάζουν στα κανάλια, για να δίνει λαχταριστές ατάκες.


    Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Αλαβάνος βγήκε στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου. Και είπε τα αναμενόμενα σκληρά:

     

    «Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε από τις πιο δουλικές κυβερνήσεις μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την Επανάσταση του 1821», είπε.

     

    «Εχουμε Πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι-σίτερ», προσέθεσε, σχολιάζοντας τη στάση του κ. Τσίπρα στη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ.

     

    «Ποιος βρίσκεται πιο δεξιά; Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά παρά μόνο ότι την πρόσβαλε και την απαξίωσε. Έχει πάρει μέτρα χειρότερα από τη ΝΔ όπως η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους», συμπλήρωσε.

  • Βρισιές στον αέρα του Alpha από τον Βερύκιο για το ρεπορτάζ της επίσκεψης Μέρκελ

    Το ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα έφερε πολλούς δημοσιογράφους στα όριά τους. Ενας εξ αυτών ο Δήμος ο Βερύκιος, γνωστός στο παρελθόν για τα ομοφοβικά του ξεσπάσματα (μια ιδέα εδώ), ο οποίος εξεμάνη που δεν τον άφηναν να πει το ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια του πρωινάδικου «Happy Day».

     

    Το γιατί πρέπει να πει κανείς στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και στην τηλεοπτική entourage της τι είπαν η Μέρκελ με τον Τσίπρα στο Μαξίμου, είναι βέβαια ένα θέμα.

     

    Υπό αυτήν την έννοια, ας πρόσεχε ο κ. Βερύκιος που ενώ μιλούσε τον διέκοπταν λέγοντας σαχλαμάρες και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει και να ενημερώσει τους τηλεθεατές της Τσιμιτσιλή για τη χημεία της Μέρκελ και του Τσίπρα.

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ένα ενδιαφέρον το τι συνέβη: «Παιδιά, τελειώνω! Θα τα πω αλλού! Θα πάω στη Ράνια Τζίμα να τα πω. Αφήστε τα αυτά! Έχετε έναν άνθρωπο που έχει μπει μέσα στην ομάδα και έχει αρπάξει πέντε πράγματα. Είμαι 55 χρονών γ… την πίστη μου, δεν με σέβεστε;» φώναξε οργισμένος ο κ. Βερύκιος.

     

    «Είμαστε μια χαρά, σε σεβόμαστε και έχεις όλο το χώρο», απάντησε κατασβεστικά η κυρία Τσιμτσιλή.

     

    «Εγώ χθες ξενύχτησα! Αυτοί έφυγαν 9 θα πάνε στην ταβέρνα, έμειναν 3,5 ώρες. Μπορεί εσείς να μη θέλετε να τα ακούσετε…» συνέχισε με παράπονο ο κ. Βερύκιος, ο οποίος όμως έριξε την ένταση και συνέχισε να δίνει το «ρεπορτάζ» του.

     

  • Η καγκελάριος ενέκρινε τις αλλαγές στο Μαξίμου

     

    Συνηθισμένη στο Μαξίμου, η Ανγκελα Μέρκελ, στην τρίτη της επίσκεψη στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού, κατά την είσοδό της στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα παρατήρησε και σχολίασε κάποιες αλλαγές στην εσωτερική διακόσμηση.

     

    Ο κ. Τσίπρας την ενημέρωσε ότι όντως έκανε «ορισμένες αλλαγές».

     

    «Το βλέπω» απάντησε εκείνη, επισημαίνοντας τι έχει αλλάξει στον χώρο από την προηγούμενη επίσκεψη της τον Απρίλιο του 2014.

     

    «Εκανα χώρο μπροστά από το παράθυρο, ώστε να μπαίνει περισσότερο φως» συνέχισε ο Πρωθυπουργός. «Πολύ καλό αυτό» απάντησε η γερμανίδα καγκελάριος, που φάνηκε να εγκρίνει και τις αλλαγές της εσωτερικής διακόσμησης στο Μαξίμου.

     

  • H Κατερίνα Νοτοπούλου αποκαλύπτει την αναπηρία που της άφησε ένα αυτοάνοσο

    Σε μια σημαντική προσωπική αποκάλυψη προχώρησε την Πέμπτη η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

     

    Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Ηappy Day», από αυτές τις συνεντεύξεις που γίνονται για να προσεγγίσει ένας πολιτικός τα λεγόμενα δυναμικά κοινά και να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ πιο προσιτό στη μέση τηλεθεάτρια, η κυρία Νοτοπούλου είπε τα κλασικά –ότι δεν φοβάται την σκληρή δουλειά, ότι άφησε έργο στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ότι θα της λείψει το υφυπουργείο– αλλά μετά έκανε μια πολύ προσωπική αποκάλυψη.

     

    «Εχω περάσει πολύ δύσκολα γι’ αυτό και καμία μάχη δεν με τρομάζει πια. Εχω δώσει μάχη για τη ζωή μου, για να αποκτήσω ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής μετά από μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχα. Είχα ένα θέμα υγείας, ένα αυτοάνοσο, το οποίο μου άφησε μια σοβαρή αναπηρία. Είναι ένα δικό μου κομμάτι που το κουβαλάω, που έχω μάθει να ζω με αυτό και που με καθόρισε απόλυτα σαν άνθρωπο. Eχω ένα πολύ σοβαρό θέμα ακοής, πολύ υψηλή βαρηκοΐα. Ο,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», είπε συγκεκριμένα η κυρία Νοτοπούλου.

     

    Και μάλιστα φρόντισε να αναρτήσει τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Βαρθαλίτη και στο Twitter.

     

  • O Κουρουμπλής θεωρεί σωστό το μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων για τη Μέρκελ. Ο Κουρουμπλής...

    Υπάρχει το πολιτικό θράσος, και υπάρχει και το θράσος της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Αλλη τάξη μεγέθους, καθώς οι άνθρωποι -το έχουν πει- είναι από άλλο μέταλλο.

     

    Οι πολιτικοί λοιπόν που όταν ερχόταν άλλοτε η Ανγκελα Μέρκελ διαδήλωναν στους δρόμους εμφανίζοντας την καγκελάριο (και τον Σόιμπλε) κάτι σαν απόγονο των SS και χαρακτήριζαν «χούντα» την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έθετε κάποιους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις –αλλά δεν τις απαγόρευε κιόλας– τώρα που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει καθολικά τις διαδηλώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής λένε ότι αυτό είναι το σωστό ώστε να μην… εκτεθεί η χώρα!

     

    Το είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής το πρωί στον ραδιοσταθμό «Focus 103,6»: «Καλώς απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις ενόψει της επίσκεψης της Μέρκελ, προκειμένου να μην συμβεί κάτι που θα εκθέσει τη χώρα διεθνώς».

     

    Δηλαδή το 2014 και το 2012 δεν εκτίθετο η χώρα;

     

    Για την Ιστορία παραθέτω δύο εικόνες από τότε που οι διαδηλωτές κατά της Μέρκελ δεν εξέθεταν τη χώρα…

  • Μήπως ο Τσίπρας δεν τραβάει πια τους τηλεθεατές;

    Είχε προαναγγελθεί ως τηλεοπτική επιτυχία του 2019. Η Ελλη Στάη μάλιστα θυμήθηκε ότι η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικού, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2006 με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε γίνει σε αυτήν. Αλλά τελικά, παρά τη διαφήμιση και το παρασκήνιο (βλέπε Βαβέλ πιο κάτω) η τηλεθέαση της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στο Open TV δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική.

     

    Για την ακρίβεια ήταν από τις χαμηλότερες που έχει καταγράψει ο κ. Τσίπρας σε ανάλογες τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

     

    Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, σημείωσε στο σύνολο 12,4%, ενώ στο δυναμικό κοινό ηλικίας 18-54 σημείωσε 9,3%. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στο υψηλότερο τέταρτο δεν ξεπέρασε το 16,2%.

     

    Για να έχουμε ένα πρώτο μέτρο σύγκρισης η συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Τσίπρας στο δελτίο του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ στις 8 του περασμένου Νοεμβρίου είχε μέσο όρο 27,2%, ενώ στο υψηλότερο τέταρτο είχε αγγίξει το 40%.

     

    Για να έχουμε ένα δεύτερο μέτρο σύγκρισης από όλα τα κανάλια, μόνο το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρέθηκε χαμηλότερα από το δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Τετάρτης…

  • Back to basics: Ο Τσίπρας φωτογραφίζεται με καθαρίστρια με φόντο τον Καλημέρη

    Επιστροφή στις ρίζες. Μετά από τέσσερα χρόνια κατά τα οποία ο παραγωγικός ιστός της χώρας σχεδόν διαλύθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να εμφανίζει τον εαυτό του ως προστάτη των αδυνάμων, εκείνων δηλαδή που θα δουν το αφορολόγητό τους να μειώνεται κλπ (ας μην τα επαναλαμβάνουμε).

     

    Ετσι, λίγο πριν από την πολυσυζητημένη συνέντευξή του στο Open και στην Ελλη Στάη, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Κορωπί, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζόνι Καλημέρη, αλλά έσπευσε να φωτογραφηθεί και με μια καθαρίστρια του καναλιού. Τις φωτογραφίες φρόντισε φυσικά να τις δημοσιεύσει το φιλοκυβερνητικό ethnos.gr, το οποίο συστεγάζεται με το κανάλι (άλλωστε και τα δύο –Open και «Εθνος»– ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη).

     

    Ο συνειρμός σαφής: από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών το 2014, στην καθαρίστρια του Open το 2019.

  • Ο Σπηλιωτόπουλος αδειάζει τον Αντώναρο

    Δεν είναι ωραίο αυτό που του κάνουν του Ευάγγελου Αντώναρου. Πρώτα πάνε και τρώνε μαζί του και τον κάνουν να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κομματάρχης ως γνήσιος εκφραστής του «καραμανλισμού» (ό,τι και αν είναι αυτό). Μετά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή βγαίνει και ανακοινώνει ότι θα κατεβεί στις εκλογές (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω). Και έπειτα βγαίνουν και του λένε ότι κάτι δεν κατάλαβε καλά…

     

    Αυτό το έκανε, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός Αμυνας (2004-06), ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι πιστός στη Νέα Δημοκρατία.

     

    «Σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, μετά τη συνάντηση πέντε πρώην συναδέλφων και τη δήθεν συμμετοχή μου σε νέο πολιτικό φορέα, καθιστώ σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η θέση μου είναι αμετακίνητη στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και στην αυτοδυναμία της, ενόψει των επικείμενων εκλογών», είπε ο κ. Σπηλιοτόπουλος.

     

    Και τώρα θα πρέπει ο κ. Αντώναρος να πάρει τηλέφωνο τους άλλους συνδαιτυμόνες, τον Σάββα Τσιτουρίδη, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη κλπ, για να τους ρωτήσει αν σκοπεύουν να επικοινωνήσουν και αυτοί με το ΑΠΕ-ΜΠΕ…

  • Ο Αδωνις τρολάρει τη Φώφη και ζητά να του δώσει το ΠΑΣΟΚ για λίγες μέρες

    Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε μια ερμηνεία στη δημοσκοπική κόπωση (για το πούμε διακριτικά) του ΚΙΝΑΛ. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «24/7», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το πρόβλημα είναι πως δεν κατεβαίνει ως ΠΑΣΟΚ αλλά ως Κίνημα Αλλαγής μπερδεύοντας τους ψηφοφόρους.

     

    Και αποκάλυψε μάλιστα ότι πρόσφατα είπε στην Φώφη Γεννηματά, κάνοντας προφανώς πλάκα: «Φώφη, δώσε μου εμένα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα το πάω στο 10% σε λίγες μόνο ημέρες… Ως και ζιβάγκο θα βάλω, γιατί ο Ανδρέας έκανε και πολλά καλά πράγματα».

     

    Μπορεί να έκανε πλάκα ο κ. Γεωργιάδης, αλλά αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του ΚΙΝΑΛ. Οτι έχουν γίνει πολλοί αυτοί που κάνουν πλάκα μαζί του, ακόμα και με την ίδια την πρόεδρό του.

     

    Στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη εξάλλου ο κ. Γεωργιάδης, έκανε και μια εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα στις εθνικές εκλογές: 40% ΝΔ, 28% ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με «7 plus» και περί το 6% ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Δηλαδή το ΚΙΝΑΛ ίσως και πέμπτο κόμμα, από εκεί που ήθελε να γίνει τρίτος πόλος…

  • Μια συλλεκτική φωτογραφία του Ποταμιού

    Τη φωτογραφία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη, με την υποσημείωση «και του χρόνου».

     

    Είναι μια πολύ σημαντική ευχή για το Ποτάμι, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία από τα γραφεία του Ποταμιού, εντοπίζει κανείς και τον Σπύρο Δανέλλη και τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά και τον Θανάση Χειμωνά. Φυσικά και τον Σταύρο Θεοδωράκη που κάνει το σήμα της νίκης.

     

    Νίκη, εν όψει τι ακριβώς; Μάλλον των εκλογών στις οποίες όλοι λένε ότι θα κατέβουν μαζί, αλλά οι μισοί μιλούν με τη ΝΔ, οι άλλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ…

     

    Και του χρόνου λοιπόν, να δούμε ποιοι θα είναι στην αντίστοιχη φωτογραφία.

  • O Καρανίκας συστήθηκε στη WSJ ως συντονιστής των επενδυτικών πρότζεκτ για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ιδίως αν είναι να φέρει επενδύσεις στη χώρα μας. Και φαίνεται ότι για το Μαξίμου η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι προτεραιότητα.

     

    Διότι αυτό είναι το μήνυμα που περνάει προς τα έξω, τόσο ο ίδιος ο Νίκος Καρανίκας, όσο και το γεγονός ότι ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού έχει αναλάβει αρμόδιος για τον συντονισμό των σχετικών πρότζεκτ με την φαρμακευτική κάνναβη.

     

    Ο κ. Καρανίκας συστήθηκε στη Wall Street Journal (εδώ), ένα από τα εγκυρότερα, συστημικά και πιο επιδραστικά ΜΜΕ παγκοσμίως, ως συντονιστής των επενδυτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας.

     

    Μάλιστα, ο σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Τσίπρα, τόνισε ότι οι πρώτες άδειες που δόθηκαν αφορούν επενδύσεις 185 εκατ. ευρώ. Επίσης υπογράμμισε ότι δέκα εταιρείες από το Ισραήλ και τον Καναδά είναι διατεθειμένες να επενδύσουν ποσά από 10 έως και 100 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η παραγωγή και οι εξαγωγές σε μεγάλες αγορές, όπως λόγου χάρη η γερμανική.

  • Πώς ακυρώθηκε το τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» Τσίπρα - Καμμένου

    Για να στηθεί η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα πήγαν και ήρθαν αμέτρητα μηνύματα από το Κορωπί στην Ηρώδου Αττικού. Πρώτα ήταν ο Πρωθυπουργός να εμφανιστεί το βράδυ της Τρίτης στο Open ΤV απέναντι στην Ελλη Στάη, μετά από το Μαξίμου επικαλέστηκαν «ανειλημμένες υποχρεώσεις» του κ. Τσίπρα και η συνέντευξη μετατέθηκε για το βράδυ της Τετάρτης, μετά δηλαδή την κρίσιμη ΚΟ των ΑΝΕΛ (βλέπε άλλη Βαβέλ, πιο κάτω).

     

    Η ειρωνεία είναι ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε και πάλι να έχει τον τελευταίο λόγο. Και έτσι όταν ο κ. Τσίπρας θα έχει κάνει την εμφάνισή του απέναντι στα μάτια της Ελλης, ο υπουργός Αμυνας προγραμμάτισε να εμφανιστεί στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα!

     

    Το δελτίο ειδήσεων του Open ξεκινά στις 7 μ.μ. Οσο και αν το καθυστερήσει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το τραβήξει πολύ (στις 8 μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχίζει ο «Πρίγκιπας της Φωτιάς», δραματική σειρά του Γιώργου Κυρίτση –καμία σχέση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ).

     

    Το δελτίο του Star ξεκινά στις 7.55 μ.μ. Αρα ο κ. Καμμένος θα ήξερε τι θα έχει πει λίγο νωρίτερα ο κ. Τσίπρας και θα μπορούσε να τοποθετηθεί αναλόγως.

     

    Ελα όμως που και αυτή η τηλεοπτική εμφάνιση αναβλήθηκε! Μετά τη συμφωνία για τετ α τετ την Παρασκευή (εδώ), ο υπουργός Αμυνας ακύρωσε τη συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα. Η οποία θα πρέπει να επιστρέψει στα ρεπορτάζ για τον χιονιά…

  • Στον ΣΚΑΪ το φλουρί της ΝΔ με «παρέμβαση»... Κυριάκου

    Αν και το κλίμα στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα και να απαιτεί ονόματα για τους «προθύμους» βουλευτές της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (εδώ), στο περιθώριο αυτής της ενημέρωσης όλα έγιναν πολύ πιο χαλαρά.

     

    Βλέπετε, η κυρία Σπυράκη και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έκοψαν παρουσία των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Μάλιστα το παρών έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε με casual chic ντύσιμο (σακάκι και μαύρο ζιβάγκο).

    Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φλουρί έπεσε αρχικά στο γραφείο Τύπου. Ετσι, με παρέμβαση του προέδρου, η διαδικασία επαναλήφθηκε για να πέσει τελικά στον Γιάννη Καντέλη του ΣΚΑΪ, ο οποίος παρέλαβε και το δώρο, ένα κουτί «survival kit» της ΝΔ.

    Για την ιστορία πάντως, το πρώτο κομμάτι κόπηκε για το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το επόμενο για την ΕΡΤ, παρά το εμπάργκο…

  • Ποιον σκέφτεται ο Τσίπρας για... διάδοχό του;

    Κάτι η απειλή (ή η υπόσχεση, όπως το βλέπει κανείς) ότι ο Πάνος Καμμένος θα παραιτηθεί από υπουργός Αμυνας όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι οι υποψηφιότητες της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Νάσου Ηλιόπουλου στις δημοτικές εκλογές, και κάτι η εκκρεμότητα που υπάρχει με το υπουργείο Εξωτερικών, αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται για έναν νέο ανασχηματισμό.

     

    Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι  το υφ. Μακεδονίας-Θράκης ή το υφ. Εργασίας, θέσεις που κατέχουν οι δύο νεαροί υποψήφιοι για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα. Σιγά τα χαρτοφυλάκια…

     

    Το πρόβλημα είναι ότι με τον κ. Καμμένο υπό παραίτηση και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά, στην ουσία η χώρα είναι χωρίς υπουργούς σε δύο κορυφαία χαρτοφυλάκια, αυτό της εθνικής άμυνας και αυτό της διπλωματίας.

     

    Και εντάξει, για τη θέση του κ. Καμμένου είναι μάλλον απλά τα πράγματα: ή ο κ. Τσίπρας θα βάλει υπουργό τον έως τώρα αν. υπουργό Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα, με τη θέση του τελευταίου να αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης, ή ο ναύαρχος θα αναλάβει αυτός το υπουργείο. Θα είχε πλάκα βέβαια να έβαζε ο Πρωθυπουργός τον κ. Κοτζιά νέο υπουργό για να βλέπαμε μια τελετή παράδοσης-παραλαβής χολιγουντιανών διαστάσεων, αλλά ιδιαίτερο κέφι δεν υπάρχει πια στο Μαξίμου.

     

    Το μέγα ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει με τη θέση του… κ. Τσίπρα, στο υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί, λένε διάφοροι, ο Πρωθυπουργός σκέφτεται μια έκπληξη που θα έχει και αριστερό πρόσημο, χρήσιμο καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες. Σύμφωνα με το reporter.gr,  το όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Αξελ Σωτήρη Βαλντέν (φωτογραφία).

     

    Πρόκειται για πρόσωπο πολύ γνωστό στον χώρο της Αριστεράς, με θητεία από το 1996 ως το 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με την πολιτική διεύρυνσης.

     

    Κατά το παρελθόν υπήρξε γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο Οικονομίας και σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών. Θεωρείται ειδήμων στα θέματα των Βαλκανίων και οι θέσεις του για το Μακεδονικό είναι πολύ πιο προωθημένες ακόμη και από του κ. Τσίπρα.

  • Πιπιλή: «Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας»

    Ενα πολύ αναλυτικό –και διόλου κολακευτικό– προφίλ του Πάνου Καμμένου σκιαγράφησε η πρώην βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή, η οποία περιέγραψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ως ένα άτομο «εξουσιομανές», που του άρεσε να διηγείται ιστορίες, που κάποτε ήθελε να μεταπηδήσει στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και που από τα 25 του χρόνια είναι «επαγγελματίας» βουλευτής.

     

    «Από τη στιγμή που μπήκε στη βουλή ως αρχηγός κόμματος ήταν τα πάντα αναμενόμενα. Άτομο που δεν έχει ιδεολογία, άτομο που είναι εξουσιομανές και θεωρεί ότι μίνιμουμ έπρεπε να είναι να πρωθυπουργός μιας μεγάλης χώρας όπως για παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και όχι της μικρής Ελλάδας, δεν μπορεί ό,τι και να κάνει να εκπλήξει αυτούς που τον ξέρουν. Απλά προσβάλλει βάναυσα το πολιτικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πιπιλή, σε συνέντευξή της στον Τάσο Ευαγγελίου που δημοσιεύτηκε στο liberal.gr.

     

    Σε άλλο σημείο είπε η κυρία Πιπιλή για τον κ. Καμμένο:

     

    «Τον Πάνο Καμμένο τον γνώρισα ως νεαρό βουλευτή. Για αυτό και ήξερα τι έλεγα όταν, πολύ αργότερα εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου βουλευτής και εγώ τότε, του είχα πει δυνατά, διότι με εκνεύρισαν οι υβριστικές του αναφορές κατά της ΝΔ και του πολιτικού συστήματος, στο οποίο ανήκε: “κάτσε κάτω Πάνο, εσύ που είσαι ένας επαγγελματίας ανεπάγγελτος της Βουλής δεν μπορείς να μιλάς, κάτσε κάτω Πάνο Καμμένε, εσύ που από τα 25 σου χρόνια το μόνο που έχεις εξασφαλίσει είναι βουλευτική σύνταξη και τίποτα άλλο”. Τον Πάνο τον γνώρισα αρχικά ως δημοσιογράφο και μετά κοινωνικά, στην περίοδο του πρώτου του γάμου. Εν συνεχεία τον παρακολουθούσα εκ του μακρόθεν και πάλι λόγω επαγγέλματος. Από την αρχή είχα άποψη για το πρόσωπο. Γνωρίζοντας παλαιότερους βουλευτές δεν μου ταίριαζε. Δεν μου κολλούσε αυτός ο, όπως τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας και όχι εγώ, “Μπούλης”. Ο Πάνος Καμμένος είχε απασχολήσει δημοσιογραφικά όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν δεν κάνω λάθος, του είχε αναθέσει, την χρεοκοπημένης ΙΖΟΛΑ , τη μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Του είχε αναθέσει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ήταν η εποχή που παρενέβαινε το κράτος για να διευθετήσει θέματα με περιουσιακά στοιχεία αλλά και τις σχέσεις με τους εργαζόμενους».

     

    Και σε ένα άλλο σημείο:

    «Βρεθήκαμε ως βουλευτές στο ίδιος κόμμα στη Ν.Δ.. Εκείνες οι αναπαυτικές πολυθρόνες του εντευκτηρίου της Βουλής πέρασαν καλά μαζί μας όπως και εμείς με τον Πάνο. Τον βάζαμε να μας λέει ιστορίες από αυτές που κατά καιρούς αναφέρει, για τις οποίες έχει γράψει ή αφήνει να εννοηθούν σχετικά με την μεγάλη του προσπάθεια να εντρυφήσει στα αρχεία της Στάζι μετά την πτώση του Τείχους. Περάσαμε ωραία με κάποιους βουλευτές. Τον Κώστα Τζαβάρα, τον Γρηγόρη Αποστολάκο και άλλους. Είχε και ταλέντο στην αφήγηση».

  • Και ο Αντώναρος υποψήφιος στις ευρωεκλογές!

    Στις ευρωεκλογές υπάρχει δόξα για όλους. Κέφι να υπάρχει και μπορείς να βάλεις υποψήφιος ελπίζοντας α) στη χαλαρή ψήφο, β) στο αντιευρωπαϊκό κλίμα, γ) στην ακαταμάχητη γοητεία της μπουρδολογίας και δ) όλα τα ανωτέρω.

     

    Ετσι, μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή ψήφο των ελλήνων πολιτών τον Μάιο εξεδήλωσε και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος (επί εποχής Κώστα Καραμανλή), ο οποίος έκανε τα τελευταία χρόνια καριέρα ως δήθεν εκφραστής των σκέψεων που ο πρώην Πρωθυπουργός κρατά για τον εαυτό του.

     

    Ο κ. Αντώναρος, ο οποίος διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τη ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2018 (εδώ), συναντήθηκε προ ημερών με άλλους ξεχασμένους της παράταξης, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, τον Σάββα Τσιτουρίδη –γενικά πολιτικοί που επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί».

     

    Την Δευτέρα προχώρησε και σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αφού διατυπώνει τις ενστάσεις του για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, καταλήγει:

     

    «Κι ερχόμαστε στο δια ταυτα: Τι θα κάνεις Βαγγελη με ρωτούν. Κι απαντώ: Εδώ και καιρό συζητώ με φιλες και φίλους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες και προβληματισμούς με μένα. Οι συναντήσεις αυτές έχουν πυκνώσει τελευταία. Πολλοί (και φίλοι από την πολιτική αλλά και άλλοι που δεν είχαν καμιά ενεργό ανάμιξη μέχρι τώρα) μου λένε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Οτι έχουμε καθήκον να δράσουμε. Συμφωνώ μαζί τους. Και προσθέτω: Οτι μαζί με άλλους θα είμαι/είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου. Αυτή είναι μέχρι στιγμής η μόνη οριστική κι αμετακίνητη εκλογική ημερομηνία. Ολα τα άλλα είναι εικασίες. Και φυσικά θα είμαι παρών χωρίς δεκανίκια από άλλες υπαρκτές μικρές ή μεγάλες πολιτικές δυνάμεις».

    Κι εδώ η σπέκουλα και η παραφιλολογία τελειώνουν.

    Είμαστε εδώ.
    Είμαστε παντού.
    Είμαστε πολλοί.
    Είμαστε όλο και πιο πολλοί»

     

    Αυτό το τελευταίο θύμισε το «είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Ελληνες» του Πάνου Καμμένου. Ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για τον κ. Αντώναρο (ένα σχετικό σχόλιο εδώ).

     

    Επειτα ο κ. Αντώναρος άλλαξε πλατφόρμα και από το Facebook πήγε στο Twitter:

  • Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εκλογές στο τέλος Μαρτίου;

    Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει «ημερομηνίες για Οκτώβριο» –λες και είναι τόσο δύσκολο (6, 13 ή 20, πρόεδρε, το κοίταξα εγώ στο ημερολόγιο). Αλλά δεν συμμερίζονται όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τη βεβαιότητα του αρχηγού τους για τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

     

    Δεν είναι μόνο ο Τέρενς Κουίκ που μιλά για Σεπτέμβριο (ο Κουίκ πρέπει να λογίζεται πλέον ως Συριζαίος). Τη Δευτέρα εμφανίστηκε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Παπαδόπουλος, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάλπες σε λίγες εβδομάδες, δηλαδή τον Μάρτιο!

     

    «Υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις εκλογές και στο τέλος Μαρτίου» είπε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος είναι από τους λίγους μετριοπαθείς στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Μιλώντας στον περιφερειακό ραδιοσταθμό «Λέσχη 97,6», ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

     

    «Οι εκλογές θα γίνουν ή στο τέλος της θητείας, ή και πολύ νωρίτερα. Υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις εκλογές και στο τέλος Μαρτίου. Εμείς οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε, όπως άλλωστε και το κάνουμε. Με εκλογές τον Μάρτιο δεν προλαβαίνουμε να δείξουμε στον κόσμο τις αλλαγές που ετοιμάζουμε στην οικονομία, είναι γνωστό ότι τις ζητάει επίμονα ο κ. Μητσοτάκης από το 2016 ακόμα. Από τις πληροφορίες που εγώ αντλώ, η διαφορά μας είναι περίπου στο 5%, η οποία μικραίνει όσο φτάνουμε σε προεκλογική περίοδο».

     

    Οσον αφορά τον ίδιο προσωπικά ο βουλευτής έκανε γνωστό πως ξεκινάει… επίσημα προεκλογικό αγώνα την επόμενη Παρασκευή, ανήμερα της εορτής του: «Σε προεκλογικό ρυθμό είμαστε εδώ και καιρό και οι τρεις βουλευτές του νομού, με περιοδείες και επαφές. Για μένα προσωπικά θα υπάρξει και μια πιο κομβική στιγμή, όπως η ονομαστική μου εορτή στις 18 Ιανουαρίου όπου θα διοργανωθεί μια εορταστική βραδιά στο Φρούριο με όσους φίλους θα θελήσουν να μου ευχηθούν».




text
  • «Καλός για καμιά μπύρα, όχι για ηγέτης» λέει για τον Στέφανο ο Παπανώτας, που είναι καλός για πολιτική…


    20 Απριλίου 2024, 18:19