• Ο Ψωμιάδης μοίρασε στους Σαλονικιούς σακουλάκια με χοντρό αλάτι για τον πάγο

    Για όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν όρια στη γραφικότητα, δεν ξέρουν καλά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και νυν υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, είχε εμφανιστεί κάποτε ως Ζορό, άλλοτε ως απλός πόντιος καβαλάρης, κάποιοι θα τον θυμούνται να μοιράζει και αντηλιακά στα φανάρια κατά την έξοδο των Σαλονικιών για μπάνια προς τη Χαλκιδική.

     

    Αλλά αποδεικνύεται μια δύναμη αστείρευτη.

     

    Στο νέο του σόου έδωσε και σαφές πολιτικό πρόσημο: μοίρασε σακουλάκια με χοντρό αλάτι για τον πάγο, φροντίζοντας παράλληλα να κατακρίνει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη!

    «Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, καθώς όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τον χιονιά του 2017 όταν η πόλη παρέλυσε. Όπως μάθαμε τότε από τον κ. Μπουτάρη, είχε παγώσει το αλάτι στις αλατιέρες…», είπε ο Πανίκας για να θριαμβολογήσει ότι επί των ημερών του «τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ επί οχτώ χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»…

  • Η Γεροβασίλη φωτογραφίζει τον Τσίπρα στη χιονισμένη Αρτα με μπεζ μπότες

    Το μυστήριο με το τι έκανε στο Αθαμάνιο Αρτας, ιδιαίτερη εκ πατρός πατρίδα του, ο Αλέξης Τσίπρας, το έλυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, που και αυτή, αντί να ασχολείται με τα του υπουργείου της, είπε να κάνει χειμερινές διακοπές στην εκλογική της περιφέρεια.

     

    Και σεβόμενη την σπουδαία περιφέρειά της, η κυρία Γεροβασίλη είπε να φωτογραφίσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο χιονισμένο χωριό του, συνοδεία της συντρόφου του, Μπέτυς Μπαζιάνα. Και να αναρτήσει τις εικόνες στο Twitter (εδώ).

     

    Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έως τώρα αναρτούσε στα social media φωτογραφίες τοπίου (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), εμφανίζεται με μπουφάν και λίγο μυστήριες μπότες-γαλότσες, που κάποιοι κακεντρεχείς σχολίασαν ότι δεν είναι και τόσο ανδροπρεπείς.

     

    Πού να ξέρουν αυτοί από μόδα όμως, μπροστά στον Πρωθυπουργό μας.

  • Οι καταρράκτες του... Αλέξη Τσίπρα

    Το ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Πρωτοχρονιά το χωριό του, το Αθαμάνιο Αρτας, το μάθαμε από τα τοπικά sites (εδώ), όπως και το γεγονός ότι ήπιε αρκετό τσίπουρο, διότι ως γνωστόν, «τον ήλιο και το τσίπουρο δεν θα μας τον πάρουν ποτέ» (δικά του λόγια, προφανώς αναφερόμενος στο ότι όλα τα άλλα τα έχει βάλει στο Υπερταμείο και μας τα παίρνουν).

     

    Φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο χωριό του δεν βγήκαν –θα ήθελε να περάσει τις χρονιάρες αυτές μέρες ιδιωτικά.

     

    Ο ίδιος όμως ανήρτησε στο Instagram μια σειρά εικόνων από τα Τζουμέρκα με καταρράκτες και σταλακτίτες.

  • Ο Κουβέλης ως πιστός υπηρέτης του Πολάκη

    Το ότι ο Φώτης ο Κουβέλης θα έκανε τα πάντα για να γίνει υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ξέραμε. Εδώ είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν είχε ψηφίσει το κόμμα του –την ΔΗΜΑΡ αν τη θυμάστε– αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ (εδώ). Ομως το ότι θα έφτανε –νομικός ων και υποτίθεται διακεκριμένος νομικός– να σπεύσει να δικαιολογήσει τους διαδικτυακούς τραμπουκισμούς του Παύλου Πολάκη κατά προσώπων στην υπόθεση Novartis, τον κάνει πλέον να μοιάζει μια θλιβερή φιγούρα, πρόθυμη να βοηθήσει ακόμα και τους χειρότερους του Υπουργικού.

     

    Για όσους δεν το θυμούνται (ίσως και ο ίδιος να μην το θυμάται), ο κ. Κουβέλης πολιτεύτηκε ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

     

    Ομως, αμέσως μόλις ξέσπασε ο σάλος με τις αναρτήσεις του αν. υπουργού Υγείας για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, ο κ. Κουβέλης, υπουργός Ναυτιλίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έσπευσε στον κρατικό ραδιοσταθμό Focus να δικαιολογήσει τον κ. Πολάκη λέγοντας ότι η γνωστοποίηση του ονόματος του μάρτυρα δεν έγινε μόνο από τον Πολάκη αλλά έγινε και από τον Τύπο.

    Τα δικαιώματα του μάρτυρα, ακόμα και τα δικαιώματα του κατηγορούμενου, πάνε περίπατο για τον κ. Κουβέλη αν τα καταπατάει ένας τύπος σαν τον κ. Πολάκη, με τη φαιδρή δικαιολογία ότι το κάνουν και εφημερίδες τύπου «Μακελειού»…

  • Η Φώφη Γεννηματά έσυρε τον χορό στο καρναβάλι της Καστοριάς

    Το να χτίζεις λαϊκό προφίλ επιβάλλεται, ιδίως όταν έρχονται εκλογές. Ετσι, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά φρόντισε να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο Αργος Ορεστικό όπου διεξάγεται και το πρώτο καρναβάλι της χρονιάς.

     

    Μάλιστα η κυρία Γεννηματά έσυρε και έναν χορό, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι πρέπει να «στηρίζουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Είναι αυτά που διαμορφώνουν την ταυτότητά μας».

  • O Τζανακόπουλος ευχήθηκε με «Απαράδεκτους» του Mega!

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος πρέπει να είχε κέφια, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Για να μας ευχηθεί για το 2019 πήγε και «έκοψε» ένα βιντεάκι από τους «Απαράδεκτους», εκείνο μάλιστα το εορταστικό όπου η παρέα της Δήμητρας, του Σπύρου, του Βλάσση, του Γιάννη, της Ρέας και των άλλων παίζουν τους αριστερούς συντρόφους και συσκέπτονται για το αν θα παραγγείλουν άλλη μια τζατζίκι.

     

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, βέβαια, είχε και κάποιο θράσος. Απ’ όλα τα βίντεο που θα μπορούσε να αναρτήσει για να μας ευχηθεί πήγε και επέλεξε την εμβληματική σειρά του Mega. Τη σειρά με την οποία, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έπεσε «μαύρο» τον περασμένο Οκτώβριο (εδώ) στο κανάλι, το οποίο τόσο στοχοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Για να μας ευχηθεί δηλαδή, ο κ. Τζανακόπουλος σκέφτηκε να το κάνει με ένα μήνυμα γεμάτο ειρωνεία.

     

    Μάλιστα, οι παρατηρητικοί σχολίασαν ότι το βίντεο είχε τύχει ειδικής επεξεργασίας ώστε να μη φαίνεται το λογότυπο του Mega…

  • Ο Στέλιος Παππάς λέει ότι οι καθυστερήσεις του ΟΑΣΘ είναι στο μυαλό μας

    Κανονικά θα ήταν μια επιχείρηση αναβίωσης του εθίμου με «το βαρέλι του τροχονόμου» από την Τροχαία της Θεσσαλονίκης. Μια ευγενική προσπάθεια να μας κάνει να νοσταλγήσουμε τοποθετώντας το βαρέλι μπροστά στο Λευκό Πύργο την τελευταία μέρα του χρόνου, αν και καλύτερα θα ήταν να είχε τοποθετήσει δυο τρεις τροχονόμους εκεί που πρέπει στους δρόμους της πόλης και πέρα από τις ημέρες και ώρες που επισκέπτονται επίσημοι την πόλη – φερ’ ειπείν για να εγκαινιάσουν σταθμούς Μετρό.

     

    Τέλος πάντων, είπαμε, ευγενική προσπάθεια για να υπάρξει ένα κάποιο promotion του έργου της Τροχαίας και να φανεί ότι οι τροχαίοι είναι φίλοι του πολίτη.

     

    Ομως εφετος την παράσταση δεν έκλεψε ο τροχονόμος που μπήκε στο βαρέλι, αλλά ο κυρ Στέλιος Παππάς, ηγέτης και μπροστάρης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

     

    Φορτσάτος και κεφάτος, ο μπαμπάς του Νίκου Παππά, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για την ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων που του έκανε δημοσιογράφος. «Οι καθυστερήσεις είναι στο μυαλό σας!» έλεγε και ξανάλεγε στη δημοσιογράφο, την οποία μάλιστα εγκαλούσε διότι δεν είχε φροντίσει να πάει στον Λευκό Πύργο έχοντας μαζί της τα στοιχεία για τα (πολύ μειωμένα) δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

     

    Οταν, δε, συνειδητοποίησε ότι η δημοσιογράφος ήταν η Ελένη Ιατρού, του «επάρατου» ΣΚΑΪ, της είπε κι ένα αναιδές «παπαγαλίζετε!», με το οποίο καλό θα ήταν θα ασχοληθεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, αν όχι η ΕΣΗΕΑ, έστω η ΕΣΗΕΜΘ αν υπάρχει ακόμα τέτοιο πράγμα.

    Στις στάσεις, πάντως, οι Θεσσαλονικείς αναστενάζουν και το φωνάζουν στα social media.

  • Πρώτα ο σταθμός του Μετρό, μετά ένας γάμος για τον Τσίπρα

    Εντάξει, τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τα εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα ενός σταθμού Μετρό της Θεσσαλονίκης που θα λειτουργήσει –αν λειτουργήσει– σε δύο χρόνια θα τα διαβάσατε (εδώ). Αυτό όμως που ξέφυγε από την προσοχή των περισσοτέρων ήταν ότι το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός δεν είχε μόνο να εγκαινιάσει το «Σιντριβάνι» και να θαυμάσει τους μουσαμάδες που αναπαριστούσαν εκδοτήρια εισιτηρίων –είχε να πάει και σε έναν γάμο!

     

    Το εντόπισε όμως η εφημερίδα «Μακεδονία» στον διαδικτυακό της χώρο. Μολονότι αντίθετος με τον θεσμό του γάμου, ο κ. Τσίπρας πήγε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο ΜΕΤ όπου τελέστηκε η δεξίωση για τον γάμο του πρώην συνεργάτη του στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, Θάνου Παπάζογλου.

     

    Οπως σημειώνει το makthes.gr, ο κ. Παπάζογλου είναι Θεσσαλονικιός και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής και εγκατέλειψε το Μαξίμου προκειμένου να ακολουθήσει καριέρα στο διπλωματικό σώμα, επιτυγχάνοντας στις σχετικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν την περασμένη άνοιξη.

     

    Τον γάμο τέλεσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την τέλεση από τον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά ο δήμαρχος δήλωσε κωλυόμενος. Τελικά ο κ. Δημαρέλος ανήρτησε στα social media και σχετική φωτογραφία με τον κ. Τσίπρα (την οποία βέβαια μετά κατέβασε) σημειώνοντας ότι του έκανε και παρατήρηση για τα πρωθυπουργικά υμνολόγια στον ΠΑΟΚ. Για όσους ενδιαφέρονται ο κ. Δημαρέλος είναι οπαδός του Ηρακλή.

    Τι έκανε στον γάμο ο κ. Τσίπρας εκτός από το να βγάζει selfies; Αντιγράφω από το makthes.gr:

     

    Ο Αλέξης Τσίπρας (ο οποίος δεν συνοδευόταν από την σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα) έδειξε να το διασκεδάζει. Δεν χόρεψε, αλλά συνομίλησε με κόσμο και φάνηκε να μοιράζεται τη χαρά του πρώην συνεργάτη του.

  • Ο Τσίπρας εγκαινίασε μουσαμάδες με εκδοτήρια εισιτηρίων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

     

    Το πολιτικά σουρεαλιστικό σκηνικό ενός Πρωθυπουργού που εγκαινιάζει σταθμό Μετρό που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια, είχε και τις μικρές ξεχωριστές πινελιές του.

     

    Κυρίως η αποκάλυψη ότι για να στηθεί το όλο σκηνικό φιέστας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη κάποιοι έντυσαν με μουσαμάδες τους τοίχους, δείχνοντας εικόνες εκδοτηρίων εισιτηρίων (που θα λειτουργήσουν και αυτά –αν λειτουργήσουν– σε δύο χρόνια).

    Υπό αυτές τις συνθήκες κωμωδίας, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να γλιτώσει τη χλεύη του Twitter ούτε και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αλίευσε στο Διαδίκτυο μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε ρόλο Μπομπ Ρος, του περίφημου ζωγράφου-δασκάλου που είχαμε θαυμάσει σε εκπομπές της ΕΡΤ3.

  • «Ξύπνα Βασίλη» για τον Τσίπρα και την Μπαζιάνα

    Πενήντα τέσσερις ημέρες. Τόσες άντεξε το πρωθυπουργικό ζεύγος χωρίς θέατρο, χωρίς δηλαδή να παρακολουθεί θέατρο. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα πήγαν την Πέμπτη στο «Εθνικό» για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά.

     

    Γενικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Μπαζιάνα είναι θεατρόφιλοι. Στις 3 Νοεμβρίου είχαν πάει στο «Κουν» για να δουν το θεατρικό «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» (εδώ), τώρα επέλεξαν μια πιο συμβατική παράσταση, έστω και αν ο σκηνοθέτης Αρης Μπινιάρης «πειράζει» αρκετά το έργο του Ψαθά.

     

    Ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε για αυτή του την έξοδο στη νυχτερινή Αθήνα μέσω Instagram.

    Ανήρτησε μάλιστα και Instastories στις οποίες ήταν στα παρασκήνια με τους συντελεστές της παράστασης, μεταξύ αυτών και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν μέσα στις γλύκες μολονότι κάποτε γκρίνιαζε που ενώ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ (εδώ).

  • Και «μαύρη σαμπούκα» για τη μισή κυβέρνηση

    Το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν είναι το μόνο θεατρόφιλο στην κυβέρνηση (βλέπε Βαβέλ πιο πάνω). Οπως μάθαμε, σχεδόν η μισή κυβέρνηση πήγε την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Αλκμήνη» για να παρακολουθήσει την κωμωδία «Μαύρη Σαμπούκα».

     

    Από τη φωτογραφία που ανήρτησαν οι συντελεστές της παράστασης στο Facebook είδαμε τους: Λευτέρη Κρέτσο (υφ. Ψηφιακής Πολιτικής), Ολγα Γεροβασίλη (υπουργό Προστασίας του Πολίτη), Νίκο Παππά (υπ. Ψηφιακής Πολιτικής), Χρήστο Σπίρτζη (υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων) και Αλέκο Φλαμπουράρη (υπ. Επικρατείας).

  • O Καμμένος θέλει να μαζέψει τον Σγουρίδη και σκοτώνει την ελληνική γλώσσα

    Κατ’ αρχάς με το εξόφθαλμα γελοίο: ο Πάνος Καμμένος γράφει στο Τwitter για «θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων» (sic), σε μια γενναία προσπάθεια, όχι να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αλλά να γράψει όσο πιο λάθος γίνεται τη λέξη «επεισοδίων». Μιλάμε για έλληνα πολιτικό με σπουδές, υποτίθεται.

     

    Αλλά επειδή από το Twitter του υπουργού Αμυνας έχουν βγει ακόμα και γραβάτες με πέη, μια κραυγαλέα ανορθογραφία μπορεί κανείς να την προσπεράσει, έστω με ένα τραύμα, με ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο (έτσι γράφεται, πρόεδρε).

     

    Αυτό που όμως είναι εντελώς γελοίο, είναι η αναφορά του προέδρου των Ανεξ. Ελλήνων σε «θεωρίες φαντασίας», δηλαδή σε κάτι ασαφές που δήθεν κάποιοι φαντάζονται κλπ.

     

    Καμία θεωρία! Το σενάριο να υπάρξει «θερμό επεισόδιο» που θα ανατρέψει τα χρονοδιαγράμματα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, το ανέφερε ένας δικός του, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (εδώ)!

     

  • O Πολάκης δεν θέλει να μιλάμε για την τρομοκρατία αλλά για τον κατώτατο μισθό

    Για κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ώρα της ημέρας για ενδοσκόπηση. Να κοιτάξει μέσα του, να κάνει τον απολογισμό του, να έρθει αντιμέτωπος με τις ανησυχίες του και τα απωθημένα του. Για τον Παύλο Πολάκη αυτή η ώρα είναι συνήθως 3 π.μ.

     

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είτε ξυπνάει πολύ νωρίς είτε κοιμάται πολύ αργά (και όλοι ξέρουμε με τι συνοδεύεται το ξενύχτι), αλλά σε κάθε περίπτωση συνηθίζει τέτοιες ώρες να πιάνει το πληκτρολόγιο με τα χεράκια του χειρουργού και να βγάζει τα σώψυχά του.

     

    Αυτή τη φορά ο κ. Πολάκης ξαναθύμωσε με τα ΜΜΕ επειδή, αντί να λένε για τον κατώτατο μισθό και το μεταφορικό ισοδύναμο, ασχολούνται με κάτι σαχλαμάρες όπως είναι μια βόμβα σε εκκλησία και η νέα αποφυλάκιση του εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα.

     

    Ηταν η ώρα που ο κ. Πολάκης θύμωσε που όλα τα ΜΜΕ δεν είναι σαν την «Εφ. Συν.», το left.gr και τα άλλα καλά Μέσα που μεταδίδουν «καλές ειδήσεις». Και μας προειδοποιεί ότι θα ξαναπιούμε την πορτοκαλάδα μας, ήτοι αυτό που ονειρεύεται είναι να φτάσουμε σε μια κατάσταση που η κυβέρνηση θα αποφασίζει τι πρέπει να λένε και να γράφουν οι εφημερίδες, τα κανάλια και τα sites.

    Βέβαια καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα. «Το καλό δεν κρύβεται» γράφει ο αν. υπουργός Υγείας. Και κοιτώντας τον το καταλαβαίνουμε και εμείς.

  • Η πρώτη φορά της Ρένας Δούρου (σε παγοδρόμιο)

    Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, γενικά φοβάται τις «στραβές», για παράδειγμα να καούν 100 άνθρωποι στη βάρδιά της, ή να πέσει στον πάγο κάνοντας πατινάζ.

     

    Ετσι, όπως μας ενημέρωσε η ίδια μέσω Facebook, όταν επιχείρησε για πρώτη φορά στη ζωη της, στα 44 της, να κάνει πατινάζ κατέληξε να το κάνει πάνω σε μια καρέκλα…

  • Ο Παύλος Κοντογιαννίδης κατεβαίνει στις εκλογές ως αρχηγός των φτωχών

     

    Ποτέ δεν είναι αργά. Στα 68 του χρόνια ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατεβαίνει, λέει, στις εκλογές ως επικεφαλής του νέου κόμματος ΚΦΕ (που σημαίνει Κίνημα Φτωχών Ελλάδος (εδώ η διακήρυξη).

     

    Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοποιείται ο κ. Κοντογιαννίδης. Τον Μάιο του 2012 είχε εκλεγεί και βουλευτής με τους –μαντέψτε– Ανεξ. Ελληνες, αλλά τότε δεν είχε προλάβει να το χαρεί, καθώς στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 δεν είχε καταφέρει να επανεκλεγεί. Τώρα όμως, με σύνθημα «ΚΦΕ, το κόμμα σου λαέ», θέλει να επανέλθει ως πολιτικός αρχηγός.

     

    Σε δηλώσεις που έκανε στην Espresso, ο ηθοποιός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση αυτού του πολιτικού φορέα.

     

    «Το ΚΦΕ, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας, είναι μια άμεση έκφραση δημοκρατίας, συμμετοχικής δημοκρατίας, που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, όσοι έχουν κάτι, δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων.

     

    » Αυτή η συνυπεύθυνη συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά, αν επιτευχθεί, θα είναι ό,τι πιο δίκαιο, το πιο ανθρωποκεντρικό κίνημα που έχει υπάρξει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς ταμπέλες!» τονίζει και παραδέχεται ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

     

    » Η φοβισμένη αξιοπρέπεια κάθε απλού συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος τη φτώχεια του. Ξέρετε ότι στου Γκύζη, όπου μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές!»

     

    Το σπέρμα της πολιτικοποίησης υπήρχε πάντα μέσα στον κ. Κοντογιαννίδη. Αξέχαστος στο «Βίος + Πολιτεία» (1987) ως ταξιτζής Μπαλούρδος, επικεφαλής του σωματείου ΠΑΝΕΤΣΙΤΑ




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17