• Η πρώτη φορά της Ρένας Δούρου (σε παγοδρόμιο)

    Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, γενικά φοβάται τις «στραβές», για παράδειγμα να καούν 100 άνθρωποι στη βάρδιά της, ή να πέσει στον πάγο κάνοντας πατινάζ.

     

    Ετσι, όπως μας ενημέρωσε η ίδια μέσω Facebook, όταν επιχείρησε για πρώτη φορά στη ζωη της, στα 44 της, να κάνει πατινάζ κατέληξε να το κάνει πάνω σε μια καρέκλα…

  • Οι Βραζιλιάνοι είχαν εμπνευστεί από την ευχετήρια κάρτα του Νίκου Παππά πριν από τον ίδιο!

    O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) Νίκος Παππάς εκ της θέσεώς του πρέπει να παίζει τα ψηφιακά στα δάκτυλα. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι είναι και πρωτοπόρος ακόμα και στα απλά.

     

    Εφτιαξε λοιπόν μια διαδικτυακή ευχετήρια κάρτα, την ανήρτησε στα social media την περασμένη Παρασκευή και φρόντισε μάλιστα να πικάρει και τους πολιτικούς του αντιπάλους, υπενθυμίζοντας ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε τα Χριστούγεννα. Ωραίο, γελάσαμε.

    Η κάρτα του κ. Παππά όμως, χάρη στις υψηλές ταχύτητες του Διαδικτύου που έχουμε στη χώρα μας, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα βραζιλιανικό κολέγιο!

     

    Και για να καταλάβετε πόσο μπροστά και πόσο οικουμενικό είναι το δημιουργικό πνεύμα του δικού μας υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής η κάρτα του κολεγίου αναρτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου, τρεις ολόκληρες εβδομάδες πριν τη δική του.

  • O Βαρουφάκης είναι από μόνος του το παράδοξο του Επιμενίδη

     

    Ο αρχαίος μάντης Επιμενίδης (7ος αι. π.Χ) ήταν ο πρώτος που τα είχε βάλει με τη λογική. «Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται» είχε πει. Οι Κρήτες είναι πάντα ψεύτες. Ομως επειδή ήταν ο ίδιος Κρητικός ιδού το παράδοξο! Αν οι Κρήτες είναι ψεύτες τότε και ο ίδιος ψεύδεται, άρα οι Κρήτες δεν λένε ψέματα, άρα είναι ψεύτες.

     

    Η Ιστορία το κατέγραψε ως Παράδοξο του Επιμενίδη.

     

    Το οποίο περίμενε 2.700 χρόνια για να ανανεωθεί. Με έναν νέο μάντη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, που ανέφερε στα «Νέα Σαββατοκύριακο», όπως τουλάχιστον το μετέφερε η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της:

     

    «Δεν πρέπει να πιστεύετε κανέναν πρώην ή νυν υπουργό Οικονομικών».

     

    Αν δεν πρέπει να πιστεύουμε κανέναν πρώην (και νυν) υπουργό Οικονομικών, τότε δεν πρέπει να πιστεύουμε ούτε αυτόν. Αρα να πιστεύουμε πρώην (και νυν) υπουργό Οικονομικών…

  • Ο Παύλος Κοντογιαννίδης κατεβαίνει στις εκλογές ως αρχηγός των φτωχών

     

    Ποτέ δεν είναι αργά. Στα 68 του χρόνια ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατεβαίνει, λέει, στις εκλογές ως επικεφαλής του νέου κόμματος ΚΦΕ (που σημαίνει Κίνημα Φτωχών Ελλάδος (εδώ η διακήρυξη).

     

    Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοποιείται ο κ. Κοντογιαννίδης. Τον Μάιο του 2012 είχε εκλεγεί και βουλευτής με τους –μαντέψτε– Ανεξ. Ελληνες, αλλά τότε δεν είχε προλάβει να το χαρεί, καθώς στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 δεν είχε καταφέρει να επανεκλεγεί. Τώρα όμως, με σύνθημα «ΚΦΕ, το κόμμα σου λαέ», θέλει να επανέλθει ως πολιτικός αρχηγός.

     

    Σε δηλώσεις που έκανε στην Espresso, ο ηθοποιός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση αυτού του πολιτικού φορέα.

     

    «Το ΚΦΕ, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας, είναι μια άμεση έκφραση δημοκρατίας, συμμετοχικής δημοκρατίας, που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, όσοι έχουν κάτι, δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων.

     

    » Αυτή η συνυπεύθυνη συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά, αν επιτευχθεί, θα είναι ό,τι πιο δίκαιο, το πιο ανθρωποκεντρικό κίνημα που έχει υπάρξει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς ταμπέλες!» τονίζει και παραδέχεται ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

     

    » Η φοβισμένη αξιοπρέπεια κάθε απλού συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος τη φτώχεια του. Ξέρετε ότι στου Γκύζη, όπου μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές!»

     

    Το σπέρμα της πολιτικοποίησης υπήρχε πάντα μέσα στον κ. Κοντογιαννίδη. Αξέχαστος στο «Βίος + Πολιτεία» (1987) ως ταξιτζής Μπαλούρδος, επικεφαλής του σωματείου ΠΑΝΕΤΣΙΤΑ

  • H Μαρίνα Πατούλη θέλει να κληρονομήσει τον δήμο Αμαρουσίου από τον άντρα της

    Οπως και να το κάνεις, η Μαρίνα Πατούλη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στην πολιτική ζωή της χώρας. Μια γυναίκα με τέτοιες φανταχτερές εμφανίσεις εν μέσω σουβλιστών αρνιών, η οποία θεωρεί τον σύζυγό της και γαλάζιο υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη έναν Ελληνα Τζορτζ Κλούνεϊ, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

     

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυρία Πατούλη τώρα θέλει να γίνει και δήμαρχος. Και όχι οποιουδήποτε δήμου, αλλά του Αμαρουσίου, όπου είναι δήμαρχος ο κ. Πατούλης!

     

    Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που της δίνουν μεγάλα ποσοστά —σε βαθμό που ο Γιώργος Καραμέρος (αντιπεριφερειάρχης της Δούρου) θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί— αλλά και τον Πλάτωνα.

     

    Μιλάμε για μνημείο, το οποίο για λόγους ιστορικής καταγραφής το παραθέτω αυτούσιο:

     

    Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου…
    Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».
    Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.
    Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.
    Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.
    Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.
    Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.
    Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…

    Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
    Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου
    Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης
    Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

     

    Ως τώρα νομίζαμε ότι όλα τα έχουμε δει με το ζεύγος Πατούλη. Αυτό που δεν πιστεύαμε ήταν ότι στις 31 Αυγούστου 2019, ο κ. Πατούλης μπορεί να παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στη γυναίκα του…

  • O Τσίπρας με τα χέρια στην τσέπη ενώ μιλάει ο πρόεδρος της Σερβίας


    Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες. Δηλαδή από την εποχή που στεκόταν με ανοιχτά πόδια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας στην επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα το 2015, έχει προσπαθήσει κάπως να βελτιώσει τη στάση και γενικά την παρουσία του δίπλα σε ξένους ηγέτες.

    Ομως παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, ισχύει και στην περίπτωσή του το ότι μπορείς να βγάλεις το παιδί από την κατάληψη, αλλά όχι την κατάληψη από το παιδί.

     

    Ετσι, ο Πρωθυπουργός της χώρας μάς έκανε πάλι υπερήφανους με τη στάση του σώματός του κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων (εδώ) με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

     

    Είτε από αμηχανία, είτε από κούραση, είτε από απλή και άδολη βαρεμάρα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να ξύνει το πρόσωπό του, να στέκεται στο ένα πόδι και βεβαίως να παρακολουθεί τον οικοδεσπότη της Τετραμερούς του Βελιγραδίου με τα χέρια στις τσέπες.

     

    Απολαύστε υπεύθυνα:

    Προφανώς μετά θα μπορεί να πει ότι το θεωρεί κατάκτηση να συναντά ξένους ηγέτες χωρίς γραβάτα και με τα χέρια στις τσέπες…

  • O Μεϊμαράκης ως μουστακαλής χιονάνθρωπος

    Αποδεικνύοντας ότι αν μη τι άλλο είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ –και αυτοσαρκασμό– ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έστειλε μια ψηφιακή ευχητήρια κάρτα για τις γιορτές και τον νέο χρόνο, με έναν χιονάνθρωπο.

     

    Οχι όμως έναν συνηθισμένο χιονάνθρωπο, αλλά έναν με παχύ μουστάκι –το σήμα κατατεθέν του.

    Υπάρχει βέβαια και το πολιτικό μήνυμα, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι το 2019 θα είναι «η χρονιά μας». Το πιάσατε έτσι;

     

  • Το μυστήριο για το ποιος εξόργισε τον Μητσοτάκη μόλις λύθηκε

    Από την ώρα που το βράδυ της Τρίτης έγινε στη Βουλή ο καβγάς του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Βούτση (εδώ), τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ εγκάλεσε επειδή δεν τηρεί την τάξη στην Ολομέλεια και μεροληπτεί υπέρ τον Συριζαίων, όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποιος ήταν ο βουλευτής που έκανε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάσει την ψυχραιμία του.

     

    Ή ποια.

     

    Διότι η φράση του κ. Μητσοτάκη «αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω», έκανε όλους να καταλάβουν ότι επρόκειτο για βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια ήταν όμως;

     

    Ακόμα και από την Πειραιώς δεν ήξεραν ακριβώς, ίσως να ντρεπόντουσαν να ρωτήσουν τον πρόεδρο. Ελεγαν ότι «μάλλον ήταν μια ξανθιά». Και επειδή ΣΥΡΙΖΑ σε ξανθό βγαίνει κυρίως σε Ελένη Αυλωνίτου και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κάποιοι πιθανολόγησαν ότι ήταν μία από τις δύο. Και οι δύο κυρίες όμως ορκίστηκαν ότι δεν είπαν κάτι στον κ. Μητσοτάκη. Η δε κυρία Αυλωνίτου είπε ότι δεν παρακολουθούσε καν την ομιλία του προέδρου της ΝΔ καθώς έπαιζε με το κινητό της.

     

    Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μια βουλευτής την οποία ο ελληνικός λαός ψηφίζει και πληρώνει για να τον εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο έπαιζε με το κινητό της την ώρα της συζήτησης του πλέον κρίσιμου νομοσχεδίου του έτους, του Προϋπολογισμού.

     

    Και ας επιστρέψουμε στο αρχικό μας ζήτημα. Ποια ή ποιος εξόργισε τον κ. Μητσοτάκη;

     

    Το μυστήριο το έλυσε για tovima.gr ο «Βηματοδότης» που λέει ότι έκανε ενδελεχή έρευνα. Αντιγράφω:

     

    …Ηταν η στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για το ανοιχτό συνέδριο της ΝΔ, οπότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος φώναξε ειρωνικά: «Τι ανοιχτό, ούτε καν μας κάλεσες». Μόλις ακούστηκε η ατάκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε αμέσως και πολύ θυμωμένα: «Είπατε κάτι;» ρώτησε τον βουλευτή. Και μετά από λίγο πρόσθεσε: «Αν είστε κουρασμένοι μπορείτε να περάσετε έξω»… (το «κουρασμένοι» στον προφορικό λόγο κάποιοι το εξέλαβαν ως «κουρασμένη» και για τον λόγο αυτόν υπέδειξαν ως υπεύθυνες είτε την κυρία Μεγαλοοικονόμου είτε την κυρία Αυλωνίτου)…

  • «Αυγή», Κουίκ και μπριοσάκια στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    Και μόνο η παραπάνω φωτογραφία αρκεί για να κατανοήσουμε την ιστορική σημασία της έκτακτης σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συγκάλεσε (εδώ) ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος –ως γνωστόν ο… υπουργός Αλέξης Τσίπρας λείπει στο Βελιγράδι για δουλειές.

     

    Σε αυτή την εικόνα, λοιπόν, παρατηρείται το εξής σπάνιο φαινόμενο: ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών, είναι στην Ελλάδα!

     

    Αφού ξεπεράσουμε το σοκ της ξαφνικής παρουσίας του κ. Κουίκ στη χώρα μας, το φωτογραφικό ενδιαφέρον από τη σύσκεψη εστιάζεται σε δύο άλλα στιγμιότυπα:

     

    α) Στην παρουσία της κομματικής «Αυγής» στο τραπέζι της σύσκεψης, στη θέση του τομεάρχη Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Τριγάζη (τον γραφικό χαρακτήρα του οποίου στο σημειωματάριο δίπλα δεν μπορώ ούτε να σχολιάσω)

    και β) στα μπριοσάκια που περίμεναν τους συσκεπτόμενους

  • Η Ραχήλ Μακρή βάζει για δήμαρχος Παλλήνης - και μας δίνει το τηλέφωνό της

    Τέτοιες μέρες πριν από τέσσερα χρόνια η Ραχήλ Μακρή κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τα έδινε όλα για την εξουσία.

     

    Τα χρόνια πέρασαν, ήρθαν άλλα μνημόνια, ο κ. Τσίπρας έγινε darling της Μέρκελ και η κυρία Μακρή, απογοητευμένη, μάς στέρησε την παρουσία της από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

     

    Τώρα όμως επιστρέφει! Ως υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, διότι τι Κοζάνη, τι Λωζάννη, τι Παλλήνη.

     

    Την υποψηφιότητά της μας την επισημοποίησε με μια διαδικτυακή ευχητήρια κάρτα για τις γιορτές, όπου, βέβαια, ποζάρει λίγο σαν φράου Μπλούχερ.

     

    Ας είναι. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι στην κάρτα εμφανίζεται και ένα κινητό τηλέφωνο. Για όποιον ενδιαφέρεται το νούμερο είναι 6945 951058

  • Οταν ο Νετανιάχου δεξιώθηκε την Peristera «Betty» Baziana

    Λίγες ώρες μετά το Υπουργικό στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις (εδώ), πήρε το αεροπλάνο με την πρώτη ευκαιρία, πήρε μαζί και τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, και πήγε στην Ιερουσαλήμ για ένα δείπνο με το πρωθυπουργικό ζεύγος Μπενιαμίν και Σάρα Νετανιάχου και τον κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αντρι Μουστακίδη.

    Το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο το φρενήρες πρόγραμμα του κ. Τσίπρα –αν ήμασταν στην Κύπρο θα λέγαμε ότι «ο πραϊμίνιστερ είναι πολλά μπίζι».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι επισήμως ο ισραηλινός ομόλογος του κ. Τσίπρα υποδέχτηκε στην Ιερουσαλήμ την Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα – και με το βαφτιστικό της και με το υποκοριστικό της. Πιθανότατα κάποιος τον είχε ενημερώσει ότι δεν της αρέσει πολύ το πρώτο.

     

    Για να καταλάβετε, το πρώτο πράγμα που ρώτησε η Σάρα Νετανιάχου την δικιά μας καλωσορίζοντάς την, ήταν αυτό: «Το όνομά σου είναι Μπέτυ ή…» Και η κυριά Μπαζιάνα τη διαφώτισε: «Μπέτυ».

  • Ευγενία, Ρουσόπουλος, Χατζηδάκης και... Πορτοσάλτε στην πρεμιέρα του Αδωνι

     

    Η εκδήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών είχε το μπρίο που θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο με το ταπεραμέντο του αντιπροέδρου της ΝΔ.

    Κατ’ αρχάς έγινε στους χώρους του «Politia Tennis Club». Κατά δεύτερον είχε πολύ κόσμο, πολλές «αδωνίτσες» έσπευσαν μαζί με την υπερήφανη Ευγενία. Τρίτον ήταν μια μάζωξη της γαλάζιας παράταξης: και Αντώνης Σαμαράς και Ολγα Κεφαλογιάννη και Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά και Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα και θα μπορούσε να θεωρηθεί ανταγωνιστής.

    Ο κ. Γεωργιάδης όμως ξεχώρισε δύο παρουσίες.

    Πρώτα του Θόδωρου Ρουσόπουλου – «ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με ψευδείς κατηγορίες, όπως τώρα εγώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Και μετά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αρη Πορτοσάλτε, τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης, ως ομιλητής, αποθέωσε.

  • Rouvikonas on tour - O Ρουβίκωνας θα διαβεί τον... Ρουβίκωνα

    Επειδή εμείς οι Ελληνες δεν δώσαμε μόνο τα φώτα στον Πολιτισμό αλλά εξάγουμε τις γνώσεις μας και στον αντιεξουσιαστικό κίνημα –ό,τι και αν σημαίνει αυτό–, o Ρουβίκωνας ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ιταλία, μια χώρα που μας πάει κιόλας και έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: τον  ποταμό Ρουβίκωνα που διέβη κάποτε ο Ιούλιος Καίσαρας καταλύοντας τη Δημοκρατία.

     

    Οπως αναδημοσίευσε στο Facebook το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, η οργάνωση στις 17 Ιανουαρίου 2019 θα εμφανιστεί στη Ρώμη προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση ιταλών αντιεξουσιαστών. Η εμφάνιση του Ρουβίκωνα στην Αιώνια Πόλη –ακούγεται πως θα είναι sold out– θα είναι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρουσίας στην Ιταλία.

     

    Χαρά που θα κάνει ο Σαλβίνι…

  • Κι όμως τo... χρονοντούπαλο της Ιστορίας δεν ήταν η πιο σπαρταριστή στιγμή του Ευκλείδη στη Βουλή

    Ηταν ένας Τσακαλώτος σκληρός αλλά υπέροχος. Κάποιοι εκτίμησαν ότι ο ίδιος είχε αναλογιστεί τη σπουδαιότητα της βραδιάς και είχε αποφασίσει να δώσει όλο του το είναι στην ομιλία ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας –παρουσίαζε άλλωστε τον τελευταίο του Προϋπολογισμό ως υπουργός Οικονομικών αυτής της κυβέρνησης.

     

    Ηταν μια ομιλία διανθισμένη με παρομοιώσεις και Σαίξπηρ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Ελ Αλαμέιν· σε τέτοιο βαθμό και ένταση που το διασκεδαστικό σαρδάμ, ότι είπε «χρονοντούπαλο» αντί «χρονοντούλαπο» (εδώ), ήταν τελικά η λιγότερο ενδιαφέρουσα στιγμή του Ευκλείδη στην ομιλία του στη Βουλή (άλλωστε οι γλωσσικές ακροβασίες του υπουργού Οικονομικών δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν, είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν του).

     

    Είπε λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος:

    Για το χρέος, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ

    «Και μας λέτε ότι σας αφήσαμε καμμένη γη. Τέτοια αχαριστία έχουμε να δούμε από τότε που ο Κινγκ Λήαρ (sic) έδιωξε την κόρη του Κορδελία, που την αγαπούσε και έμεινε με την Γονερίλη, τη Ρεγάνη που ήταν μπαγαπόντηδες». Για την Ιστορία να προσθέσω ότι το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» (Κινγκ Λήαρ, κατά τον Ευκλείδη) γράφτηκε το 1609 και στο τέλος η Κορδέλια δολοφονείται ενώ ο Ληρ ξεψυχάει κρατώντας στην αγκαλιά του το σώμα της.

    Για τη σοσιαλδημοκρατία και τον… Μαχάτμα Γκάντι

    «Εχουν καταλάβει κάποιοι ότι το αφήγημα κάποιου Μπλερ, κάποιου Σημίτη δεν μπορεί να πάει πουθενά… Από το να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο κ. Βορίδης ή ο κ. Γεωργιάδης εμπνέονται από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Γκάντι».

    Για το πόσο μας κόστισε το πρώτο εξάμηνο του 2015

    «Για τα 80, 100, 200 δισ. που κόστισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης γιατί δεν τα λέω στον Ρέγκλινγκ. Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν, η τάση μου είναι να μη συζητήσω την στρατηγική του Ελ Αλαμέιν. Η τάση μου είναι, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, να πιούμε έναν καφέ, να καλέσω και τον Χρήστο Μαντά που είναι ειδικός και να συζητήσουμε γιατί θεωρεί ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν». Να σημειώσει εδώ ότι ο κ. Μαντάς είναι ψυχίατρος…

  • H γυναίκα-μυστήριο στα θεωρεία της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

    Εκανε την εμφάνισή της τη Δευτέρα, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019. Φορώντας ένα λευκό σύνολο – κάτι σαν από Μελάνια Τραμπ της πλατείας Συντάγματος.

     

    Την εντόπισε στα θεωρεία της Βουλής ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας του SOOC. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι και ποιο ή ποιος ήταν το ειδικό ενδιαφέρον της στη συγκεκριμένη ημέρα της συζήτησης.

     

    Αλλά σίγουρα καταγράφεται ως μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στην αίθουσα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

  • Οταν η Δήμητρα Ματσούκα συνάντησε τον Γιάννη Μπουτάρη

    Υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές στη ζωή ενός δημάρχου, ιδίως μιας πόλης με τις εντάσεις και τις απαιτήσεις όπως αυτή της Θεσσαλονίκης. Αλλά υπάρχουν και κάτι στιγμές…

     

    Ο Γιάννης Μπουτάρης συνάντησε την ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα. Δεν είναι γνωστό τι είπαν. Αλλά η κυρία Ματσούκα εμφανίστηκε κατενθουσιασμένη, χαρακτηρίζοντας τον συνομιλητής της ως μια όαση στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

     

    Επίσης παρατήρησε πως «δεν μετριέται η ηλικία με αριθμούς, όταν υπάρχει δίψα και αγάπη για τη ζωή και την ουσία της». Βρε τον κυρ Γιάννη

     

     

    View this post on Instagram

     

    Κάνω μια εξαίρεση, ποστάροντας μια φωτογραφία που δεν αφορά άμεσα ή εμμεσα τη δουλειά μου. Κιαυτο γιατί ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε μια όαση στην συνηθως μελαγχολικη ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτής της χώρας.που τόλμησε να κάνει το έναυσμα για μια ποιοτική στροφή ώστε να ξαναγραφτεί η ιστορια της Θεσσαλονικης.Και καποιος που αποδεικνύει ότι δεν μετριεται η ηλικία με αριθμους,όταν υπάρχει δίψα και αγάπη για τη ζωή και την ουσία της.

    A post shared by Dimitra Matsouka (@dimitra_matsouka_official) on

  • H πρώτη φορά της Κατερίνας Νοτοπούλου

    Εκατόν δώδεκα ημέρες. Τόσες είχαν περάσει χωρίς στη Βουλή να ακουστεί η φωνή της Κατερίνας Νοτοπούλου, της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο αλλά περίμενε ως τις 18 Δεκεμβρίου για να κάνει την πρεμιέρα της στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

     

    Και τι είπε η κυρία Νοτοπούλου μετά από τόσους μήνες αναμονή; Υπερασπίστηκε του έργου της ως διευθύντριας του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε προαγωγή στο υφ. Μακ-Θρακ. Στο εν Θεσσαλονίκη γραφείο του Πρωθυπουργού η κυρία Νοτοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ πίστωσε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής της Βορείου Ελλάδας!

     

    «Το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τελειώνει μέσα στο 2019, ολοκληρώνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα η ηλεκτροδότηση, αναπτύσσονται τα εμπορευματικά κέντρα στα λιμάνια. Προχωράμε σε νέα εξυγίανση όλων των έργων, δημιουργούμε τις κοινωνικές δομές, γιατί για εμάς προέχει η ανθρώπινη αξία, δημιουργούμε παντού μητροπολιτικά πάρκα, αναβαθμίζουμε τις απαξιωμένες περιοχές. Το 2019 η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη», ανέφερε για να προσθέσει: «Να τι έκανε το Γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αυτά, και άλλα τόσα που θα κάνει».

     

    Τέλος πάντων, ανούσια πράγματα, αλλά ως πρεμιέρα της νεαρής υφυπουργού στη Βουλή αξίζει η αναφορά, στο πλαίσιο της ιστορικής καταγραφής.

     

    Ιδού και μερικά στιγμιότυπα από την παρουσία της κυρίας Νοτοπούλου στη Βουλή.

  • Ντοκουμέντο: Ο Κώστας Καραμανλής δεν κρυώνει

    Οσοι πίστευαν —αφελώς ή χαιρέκακα— ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν είναι της άθλησης, επειδή μια φορά είχε φάει μια γλίστρα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα επίδειξης των ικανοτήτων του και έπειτα είχε φάει ό,τι υπήρχε σε μεζέ στον Μπαϊρακτάρη, βρήκαν τη Νέμεση τους.

     

    Το irafina.gr δημοσιοποίησε μια εικόνα-ντοκουμέντο με τον κ. Καραμανλή στην παραλία της Ραφήνας χειμωνιάτικα, έτοιμο να δαμάσει τα κύματα παρά το δριμύ ψύχος.

     

    Η εικόνα έχει κάτι από Γέτι των Ιμαλαΐων, ας το πούμε Γέτι του Ευβοϊκού, αλλά σε κάθε περίπτωση, πέρα από το αγγελοπουλικό πλάνο, δείχνει το μεγαλείο του πολιτικού άνδρα. Που μπορεί να μη μιλάει, αλλά κολυμπάει.

  • Ο Πατούλης είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την Πατούλη

    Η Φαίη Σκορδά ήταν ενθουσιασμένη. Τόσο και οι συνεργάτες της. Αυτοί βέβαια είναι και οι δουλειά τους να δείχνουν ενθουσιασμένοι ακόμα και με τον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά είχαν στα χέρια τους ένα είδος scoop για τα δεδομένα των πρωινάδικων: το ζεύγος Πατούλη δίπλα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής —φρέσκο από το χρίσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη— σε εξομολογητική διάθεση.

     

    Είπε λοιπόν ο Γιωργος Πατούλης για τα φτωχικά παιδικά του χρόνια, για εκείνη τη μέρα που του είχαν πει να προσέχει τη γαλοπούλα αλλά του κάηκε —αλήθεια ποια φτωχή οικογένεια έκανε γαλοπούλα τότε;—, για εκείνη την ημέρα που πήγε να κάνει έκπληξη στη Μαρίνα κρατώντας λουλούδια πίσω από την πλάτη του αλλά του είχε μείνει μόνο η ζελατίνα —μιλάμε για Καζανόβα.

     

    Αλλά εκεί που η τηλεοπτική παρουσία του ζεύγους που θέλει να διοικήσει την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας απογειώθηκε ήταν όταν η κυρία Πατούλη εξήγησε ότι ο κ. Πατούλης είναι «ο Τζορτζ Κλούνεϊ της καρδιάς μου». Και μετά έδωσε την ελπίδα σε όλες της τηλεθάτριες. Οτι ο άνδρας τους θα μπορούσε να είναι για αυτές ο Τζορτζ Κλούνεϊ.




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50