• O Τσίπρας ψάχνει δήμαρχο για την Αθήνα, ο Κοτζιάς χειροκροτά τον Γερουλάνο

    Υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει Τον Υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας, έναν που «δεν ξέρει να χάνει» και άλλα τέτοια ωραία που βγαίνουν από τα φιλοκυβερνητικά στούντιο του Alpha.

     

    Μπορεί και να τον έχει, αν και το κρατάει μυστικό, σαν τις καλές τις παραλίες που δεν θες να τις ξέρει ο πολύς ο κόσμος μην τις χαλάσουν.

     

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το Σάββατο, ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, ο Παύλος Γερουλάνος, ήταν ομιλητής στην πανελλαδική διάσκεψη του Πράττω, της κίνησης δηλαδή που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε ότι η κίνησή του θα στηρίξει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μέχρι να βρεθεί κάποιος στην Αθήνα…

  • Ο Κουρουμπλής στην Ευρωβουλή για να βολευτεί ο Πολάκης

    H είδηση ανακοινώθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ: ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και του πρότεινε να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή τον Μάιο.

     

    Κάποιοι το είδαν ως μια τιμητική θέση για τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στη Βουλή και στην τηλεόραση υπερασπίστηκε όσο λίγοι τον κ. Τσίπρα ενώ παράλληλα αποτέλεσε και ένα κάποιο δείγμα «σοσιαλδημοκρατικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι πρώην Πασόκος.

     

    Αλλοι όμως το είδαν ως μια «κλοτσιά προς τα πάνω» για τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας. Οτι δηλαδή, ο κ. Τσίπρας τον έστειλε στο ευρωψηφοδέλτιο για να αδειάσει μια θέση στα ψηφοδέλτια των τομέων της Β’ Αθηνών, όπου με δεδομένες τις αρνητικές δημοσκοπήσεις και τις προβλεπόμενες απώλειες εδρών, θα υπάρξει συνωστισμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσπαθήσουν να επανεκλεγούν.

     

    Ενας από αυτούς θα είναι και ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα μετακομίσει από τα Χανιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην πάρει καν έδρα, κάπου στη Β’ Αθηνών προσπαθώντας να εκλεγεί ξανά (αρχικά ήταν να πάει στη Β’ Πειραιώς αλλά και εκεί υπάρχει συνωστισμός έτσι κατά τα φαινόμενα τον στέλνουν στον Δυτικό Τομέα).

     

    Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου διατύπωσε μάλιστα, μια πιο προχωρημένη ερμηνεία:

  • H ΝΔ στα κόκκινα - λόγω AIDS

    Οταν πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας είχε λάβει ανάμεικτες κριτικές. Αλλοι το είχαν βρει ανανεωμένο, άλλοι όμως δυσνόητο και άρχισαν την καζούρα.

    Σε κάθε περίπτωση τώρα αρχίζει να αναδεικνύει τις γραφιστικές του αρετές. Σήμερα, για παράδειγμα, 1η Δεκεμβρίου ημέρα εορτασμού του αγώνα κατά του AIDS, το σύμβολο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάφτηκε κόκκινο και ο πυρσός απέκτησε μια προέκταση για την κορδέλα.

  • O Νίκος Ταχιάος δεν φοράει σκουλαρίκι

    Ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε την Παρασκευή το έμβλημα του συνδυασμού του σε μια κάπως χαλαρή συνέντευξη Τύπου σε καφέ κοντά στον Λευκό Πύργο.

     

    Το όνομα της παράταξής του είναι ιδιαίτερα αυτοαναφορικό: «Ταχιάος-Υπεύθυνα». Ωστόσο ο ίδιος είπε ότι δεν θα είναι σταρ, όπως ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

     

    «Με ξέρετε. Δεν φοβάμαι την επικοινωνία. Το θέμα είναι η ουσία. Ο δήμος μέχρι τώρα κινήθηκε σε ένα στιλ σταρ σύστημα. Δεν είμαι επιλογή lifestyle ούτε θα φορέσω σκουλαρίκι και δεν θα κάνω τατουάζ. Ομως μπορώ να φέρω κάτι νέο», είπε σε μια προσπάθεια να δώσει το… πολιτικό στίγμα του απέναντι στον κ. Μπουτάρη –που και τατουάζ έχει και φοράει σκουλαρίκι και βέβαια μια χαρά δήμαρχος είναι.

     

    Κατά τα άλλα, ο κ. Ταχιάος, ο οποίος μετρά τρεις δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, ρωτήθηκε και για τα πεπραγμένα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου – του δημάρχου Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010 ο οποίος ως γνωστόν το 2013 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τον δήμο.

     

    Σε αυτήν την ερώτηση, ο κ. Ταχιάος απάντησε ότι έφυγε από τα δημοτικά πράγματα το 2006 και δεν έζησε τα γεγονότα. «Δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Θέλω να μπω στον δήμο για να ξεκινήσω κάτι καινούργιο», προσέθεσε.

     

    Σε αντίθεση με το σκουλαρίκι που φαίνεται από μακριά, αυτά με το τατουάζ και με τον Παπαγεωργόπουλο θα πρέπει κάπως να τα αποδείξει.

  • Ποιος διέρρηξε το σπίτι του Στέλιου Παππά;

    Μια πολύ μυστήρια ιστορία αποκάλυψε ο Στέλιος Παππάς, ο μπαμπάς του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Αγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη –ο κυρ Νίκος είναι πρόεδρος του ΟΑΣΘ– και το μόνο που του άρπαξαν ήταν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

     

    Μια εντελώς περίεργη διάρρηξη την οποία ο κ. Παππάς ερμήνευσε ως εξής: «Οι πρώτες ενδείξεις με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια στοχευμένη “παρέμβαση” με σκοπό να βάλει εμπόδια στη διαδικασία της εκκαθάρισης (του ΟΑΣΘ). Το γεγονός ότι αφαίρεσαν μόνο τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μου με οδηγεί σε αυτές τις υποψίες».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Παππάς είπε ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι του με κάποιο «αντικλείδι», άρα μάλλον δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μόνο ένας υπολογιστής που εξαφανίστηκε.

  • Κι όμως ο Τσίπρας δεν είπε «δικός μας είναι αυτός;»

     

     

    Τι ρώτησε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας τη διπλανή του στη συνάντηση με τους πυρόπληκτους από το Μάτι;

     

    Η Κατερίνα Μαλλά, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων στο Μάτι που συναντήθηκαν την περασμένη Τρίτη με τον Πρωθυπουργό, η οποία εικονίζεται αριστερά του στη φωτογραφία, είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν τη ρώτησε «δικός μας είναι αυτός», όπως έμοιαζε να ακούγεται στο ερασιτεχνικό βίντεο.

     

    Μιλώντας στο protothema.gr η κυρία Μαλλά διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας τη ρώτησε: «Η κόρη σου είναι αυτή;». Δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε, ήταν λάθος που γράψαμε αρχικά ότι ρώτησε «δικός μας είναι αυτός;».

  • Ο Χαντζόπουλος σκιτσάρει τον Τσίπρα ρεμπέτη να τραγουδά «Τι τα θέλεις τα λεφτά;»

    Η απίστευτη και κυνική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα προς μία πυρόπληκτη στο Μάτι για το βοήθημα –«και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!»– όχι μόνο προκάλεσε σάλο στα social media (με το δημοφιλές πια hashtag #θα_τα_σπαταλάγατε), αλλά αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τους γελοιογράφους.

     

    Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος για την «Καθημερινή» της Παρασκευής εμφάνισε τον Πρωθυπουργό της χώρας ως ρεμπέτη που ερμηνεύει το περίφημο τραγούδι του θρυλικού Γιάννη Παπαϊωάννου «Γλέντα τη ζωή (Τι τα θέλεις τα λεφτά;)»

     

    Τι τα θέλεις τα λεφτά;
    Να τα κάψεις, τι τα θες;

    Τα λεφτά είναι δανεικά
    χέρια αλλάζουν τακτικά
    να τα κάψεις, τι τα θες
    μήπως τα ’χες κι από χθες;

    Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή
    όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη

    Τα λεφτά είναι δανεικά
    χέρια αλλάζουν τακτικά
    να τα κάψεις, τι τα θες
    μήπως τα ’χες κι από χθες;

     

    Για τους νεότερους ιδού μια εκτέλεση του τραγουδιού από την Ελένη Βιτάλη (αν και ο Αλέξης μπορεί να το πει καλύτερα):

  • O Πύρρος Δήμας για το ΚΙΝΑΛ και άλλα πέντε πολύ πολιτικά πράγματα

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο lifo.gr (εδώ) έδωσε ο Πύρρος Δήμας στην ημέτερη Κατερίνα Ι. Ανέστη. Σε αυτήν ο Ολυμπιονίκης μιλά για πολλά, για τους φόβους του, την απώλεια της γυναίκας του, το αμερικανικό όνειρο· μιλά όμως και για πολιτική, τη στενή και την ευρύτερη, άλλωστε είχε περάσει από τα βουλευτικά έδρανα.

     

    Για τον ρατσισμό στην Ελλάδα:

     

    «Νομίζω ότι οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές προς τους αδύναμους και τους φτωχούς. Εγώ, αν δεν γινόμουν ολυμπιονίκης, δεν θα με αποδέχονταν εύκολα. Με μισό μάτι θα με έβλεπαν. Το ίδιο και ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο). Αν είχε μείνει να πουλάει CD, θα ήταν, απλώς, ένας μαύρος που πουλάει CD. Έγινε draft και τον κάλεσε ο Σαμαράς στο Μαξίμου για να του δώσει υπηκοότητα. Ε, δεν είναι υποκριτικά όλα αυτά; Μας αγάπησαν επειδή είχαμε να δώσουμε αυτό που αγαπάει περισσότερο κάθε λαός: υπερηφάνεια».

     

    Τι θα έλεγε σε έναν 18χρονο που σκέφτεται να ψηφίσει Χρυσή Αυγή;

     

    «Θα του έλεγα ότι είναι ένα από τα λάθη που δεν τα συγχωρεί ούτε η νιότη του. Θα του μιλούσα για τις πολιτικές καταβολές αυτών των ανθρώπων και γι’ αυτά που έχουν κάνει. Θα του έδειχνα τα χαμένα νιάτα του Φύσσα, θα του θύμιζα ότι οι άνθρωποι αυτοί δικάζονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αλήθεια, ξέρετε για ποιον λόγο καθυστερεί η δίκη τους; Ομως, πάνω απ’ όλα, θα του έλεγα ότι η πολιτική είναι σύνθεση και συμμετοχή. Χρυσή Αυγή σημαίνει ύβρις και απόρριψη. Ποιος θέλει να δώσει το πρόσωπό του σε μια ύβρι;»

     

    Μετάνιωσε που μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη Βουλή;

     

    «Οχι, δεν μετάνιωσα καθόλου που μπήκα στην πολιτική, πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα; Ήταν μια εμπειρία που ήμουν τυχερός και την έζησα, όσες πίκρες κι αν μου άφησε. Και μάλιστα, μπήκα σε μια περίοδο τόσο δύσκολη που ακόμα και η Αναστασία είχε διαφωνήσει με την επιλογή μου. Έλα όμως που εμένα με τραβάνε τα δύσκολα! Το 2012 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ; Κάποιοι φίλοι μου έλεγαν ότι είμαι τρελός.

    » Αισθανόμουν ότι έπρεπε να βγω μπροστά στα δύσκολο. Όμως κατάλαβα ότι δεν το έχω, δεν είμαι για την ενεργό πολιτική. Άλλα πράγματα είχα στο μυαλό μου και άλλα βρήκα».

     

    Θα ψηφίσει στις εκλογές;

     

    «Πείτε μου πότε θα γίνουν οι εκλογές, να σας πω τι θα κάνω! Μα, δεν είναι παράλογο να μην ξέρεις πότε θα γίνουν οι εκλογές; Και με την ευκαιρία, τώρα που το ζω δηλαδή, να προσθέσω και τη δική μου φωνή στο αίτημα για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Τόσες χιλιάδες Έλληνες είμαστε στο Σικάγο, είναι κρίμα κι άδικο να μην μπορούμε να ψηφίσουμε. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα η διαδικασία μπορεί να οργανωθεί σχετικά εύκολα.

    » Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, έτσι όπως το βλέπω από μακριά θεωρώ λογικό οι πολιτικοί να μην εκτίθενται σε ψήφο ψηφοφόρων που δεν επηρεάζουν, δεν μπορούν να τους κάνουν ρουσφέτι. Τι να τάξεις στον ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Σικάγο; Διορισμό; Πιστεύω ότι η καλύτερη ιδέα που έχει ακουστεί για το θέμα είναι να δοθούν κάποιες έδρες στους απόδημους».

     

    Τι θα ψηφίσει;

     

    «Ε, είναι προφανές. Θα στηρίξω το Κίνημα Αλλαγής».

  • Κούγιας κατά Τσίπρα για την ομιλία στη Βουλή περί Ριχάρδου

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να το περιμένει. Οχι γιατί ο συνωνόματός του Κούγιας είναι ένας ποινικολόγος-ταλιμπάν που χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο για να γλιτώσει τον πελάτη του –η δουλειά του αυτή είναι, θα χρησιμοποιήσει ακόμα και τον Πρωθυπουργό της χώρας. Αλλά επειδή ο ίδιος είχε υποπέσει σε ένα θεσμικό ατόπημα, περιγράφοντας την Τετάρτη στη Βουλή τον περιβόητο ενεχυροδανειστή Ριχάρδο ως έναν φρικτό άνθρωπο, μολονότι το όνομά του δεν είχε καν ανακοινωθεί από την ΕΛ.ΑΣ στη λίστα των συλληφθέντων για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού (εδώ) και βεβαίως δεν είχε καν απολογηθεί στον ανακριτή.

     

    Οπως και να το δούμε, όποιος και αν είναι ο Ριχάρδος, είναι τουλάχιστον αδόκιμο ο Πρωθυπουργός, από το βήμα μάλιστα της Βουλής, να κατονομάζει ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας έναν επισήμως ανώνυμο συλληφθέντα και να βγάζει ουσιαστικά ετυμηγορία προτού αυτός δικαστεί. Κάποιοι θα το έλεγαν αυτό ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος.

     

    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας έδωσε μια καλή πάσα στον κ. Κούγια. Ο οποίος αφού ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτριου-Ριχάρδου Μυλωνά για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού (λεπτομέρειες εδώ) έσπευσε να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού.

     

    «Μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της Δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος, για να υπογραμμίσει έπειτα ότι ελπίζει πως «η κυρία ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση».

     

    Για λόγους ιστορικής καταγραφής ιδού η ανακοίνωση του ποινικολόγου:

    «Οπως είναι γνωστό, προ ολίγων ωρών μου ανέθεσε την υπεράσπισή του ο επί σειρά ετών γνωστός από τον δημόσιο τρόπο, με τον οποίο ασκεί την επιχειρηματικότητά του, ιδιοκτήτης της τεράστιας αλυσίδας νομίμων ενεχυροδανειστηρίων, κ. Ριχάρδος Μ..

    » Τα 100 και πλέον ιδιόκτητα ενεχυροδανειστήρια του κου Ριχάρδου λειτουργούν κατόπιν της εγκρίσεως από το ελληνικό δημόσιο με 100 διαφορετικές άδειες λειτουργίας επί σειρά ετών και ουδέποτε ουδεμία, είτε κεντρική είτε περιφερειακή θεσμική υπηρεσία, κατόπιν καθημερινών ελέγχων, τού καταλόγισε την οποιαδήποτε παράβαση.

    » Ο εντολέας μου σε ηλικία 52 ετών δεν έχει πατήσει το πόδι του ούτε σε αστυνομικό τμήμα και έχει λευκό ποινικό μητρώο και λευκό δελτίο εγκληματικότητας.

    » Παρ όλη αυτή την εξαιρετική υποδομή για να αναλάβω την υπεράσπισή του, πριν από λίγο όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ευρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών, μου έκαναν γνωστή την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση, η οποία μου δημιούργησε, επειδή γνωρίζω την ακεραιότητα της προσωπικότητας του Πρωθυπουργού προσωπικά, αμηχανία.

    » Τη δήλωση αυτή, μετά από 45 χρόνια δικηγορίας, τη θεωρώ ατυχέστατη και μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου, έστω και στον πρώτο βαθμό, που να τον καταδικάζει για το οποιοδήποτε αδίκημα, και ελπίζω ότι η κυρία Ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι Εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση.

    » Ηδη προ ολίγων ημερών είχαμε μια άτυχη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών για την υπόθεση Χέντερσον και ελπίζω να μην καταρρεύσει στην χώρα μας και το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη, χάριν πρόσκαιρων πολιτικών κερδών».

  • Τι έπαθε ο μαθητής καβάλα στ' άλογο;

    Μια φωτογραφία από τη διαδήλωση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (λεπτομέρειες εδώ) απασχόλησε περισσότερο το Πανελλήνιο. Ηταν αυτή ενός μαθητή-διαδηλωτή που εμφανίστηκε καβάλα σε ένα άλογο με μπέρτα την ελληνική σημαία.

     

    Οχι όμως οποιαδήποτε φωτογραφία του –όπως καταλαβαίνετε υπήρξαν πολλές.

     

    Είναι αυτή που ο κάπως ρουστίκ μαθητής-διαδηλωτής για τη Μακεδονία βγάζει το smartphone ενώ το άλογο τον περιμένει.

     

    Τον περιμένει άραγε να κάνει τι;

     

    Να στείλει μήνυμα στην κοπελιά του;

     

    Να τσεκάρει τις selfies του στο Instagram;

     

    Να δει αν τον παίζουν τα μέσα ενημέρωσης;

     

    Ή μήπως έχει μπει στο Google Maps γιατί χάθηκε;

     

    Μυστήριο.

  • Ο Φαήλος διέλυσε τον αρραβώνα του με τον Βελόπουλο

    Τελικά ούτε το Εθνος, η πατρίδα, αυτά τα υψηλά ιδανικά μπορούν να ενώσουν. Τουναντίον εξάπτουν τα πάθη και αρχίζουν τα μπινελίκια.

     

    Ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος (της Δύναμης Ελληνισμού) είχε προαναγγείλει την κοινή κάθοδο στις εκλογές τεσσάρων προσωπικοτήτων –λέμε τώρα– του εθνικισμού με σκοπό ένα 12% (βλέπε άλλη Βαβέλ παρακάτω) έχει πέσει τόσο βρισίδι που είναι να απορείς.

     

    Αρχικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης (της Νέας Δεξιάς) είπε ότι ο κ. Καμμένος λέει «παπάτζες» και είπε ότι η μόνη του συμμαχία είναι με τον Κυριάκο Βελόπουλο (της Ελληνικής Λύσης). Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη (του ΛΑΟΣ) ούτε κουβέντα.

     

    Μετά όμως, ο κ. Κρανιδιωτης πλακώθηκε και με τον κ. Βελόπουλο με τον οποίο διάλυσε τον πολιτικό αρραβώνα!

     

    «Ή πήρε εντολή από τον χρηματοδότη του ή φοβήθηκε μην του αλώσουμε το κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό 24/7 ο ο κ. Κρανιδιώτης, που ξέχασε ότι πριν από έξι χρόνια και οι δυο τους ήταν υπό την σκέπη της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι «η Νέα Δεξιά θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές» ενώ απέκλεισε και τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο και τον κ. Καρατζαφέρη.

     

    Οι οποίοι μπορεί να τα ξαναβρούν με τον Βελόπουλο.

     

     

  • O Ανθιμος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες

    Ο Κοπέρνικος πρέπει να τριγυρνά ανήσυχος στον τάφο του. Ο Γαλιλαίος επίσης. Για να μην πω για τον Νίκο τον Παππά που έκανε ολόκληρο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό χωρίς λόγο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος ήταν ξεκάθαρος στο τελευταίο κήρυγμά του: «Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι, ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες»…

     

    Επιστροφή στον Μεσαίωνα –όχι αυτόν που ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ανιστόρητη κρίση περιέγραψε ως έναν συγκεκριμένο αιώνα στη Βουλή, αλλά την σκοτεινή αυτή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας όπου ο Χριστιανισμός δαιμονοποιούσε κάθε γνώση.

     

    Φυσικά ο Ανθιμος το παρουσίασε όλο αυτό στο χριστεπώνυμο πλήθος που τον άκουγε, όχι ως μια δική του βεβαιότητα, αλλά ως βεβαιότητα ενός «διαπρεπούς επιστήμονα», του οποίου κατά διαβολική σύμπτωση το όνομα «δεν πρόλαβε να συγκρατήσει».

     

    «Τον παρακαλώ αν με ακούει, να με συναντήσει και πάλι για να μιλήσουμε πιο ανοιχτά για το θέμα», προσέθεσε. Πόσο πιο ανοιχτά δηλαδή

     

    «Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι, ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου ήταν κατηγορηματικός: “Οχι εγώ” μου λέει, “αλλά μεγάλοι επιστήμονες”»…

     

    Και εντάξει ο Ανθιμος, βρίσκει και τα λέει. Αυτοί που τον ακούν τι κάνουν;

     

     

  • Ο Πάγκαλος ξέφυγε πάλι - έβρισε τον Καρανικόλα, μίλησε για «επάγγελμα Γεννηματάς»

    Δεν είναι ακριβώς είδηση ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε κάτι ακραίο –ας θεωρηθεί λοιπόν τον παρόν σημείωμα απλώς ως μια μέριμνα ιστορικής καταγραφής.

     

    Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου βγήκε, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα το πρωί, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

    Και αφού εξήγησε:

    -ότι ζει στα όρια της φτώχειας και χάρη μόνο «στη βοήθεια διαφόρων φίλων», –

    -ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει εξαιτίας των απειλών από τους «τραμπούκους της Αριστεράς»,

    -ότι ο Τσίπρας ήταν υπέρ εκείνων που του είχαν πετάξει γιαούρτι στα Καλύβια  –«είχε πει τότε ότι “το γιαούρτι δροσίζει”, έχει αλλάξει άποψη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά

    και αφού ζήτησε από την Αναστασοπούλου να τον ακούει και να μη λέει «εξυπνάδες», είπε να επιτεθεί στο ΚΙΝΑΛ.

     

    Εξηγώντας το γιατί, ενώ είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία –«επειδή έχουμε εμφύλιο» και δεν υπάρχει άλλη λύση– ο 80ετής κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στον Σπύρο Καρανικόλα, τον νεαρό αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ήταν νωρίτερα στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

    «Ακουσα τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, πώς τον λένε, τον Καρανικόλα ο οποίος έλεγε μ@λ@κίες» είπε με το γνωστό του στιλ ο κ. Πάγκαλος (βλέπετε οι τηλεοπτικοί τραμπουκισμοί δεν τον πειράζουν τον πρώην αντιπρόεδρο). Τότε, οι έως τότε ενθουσιασμένοι με τον ατακαδόρο καλεσμένο τους παρουσιαστές επιστράτευσαν τα αντανακλαστικά τους και είπαν το γνωστό κροκοδείλιο: «έεεε τώρα, κύριε Πάγκαλεεεε, θα πρέπει να κλείσουμε».

     

    Κροκοδείλιο ή όχι, έπιασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον κ. Καρανικόλα, για να συμπληρώσει: «Αν θέλει η κυρία Φώφη Γεννηματά –επάγγελμα Γεννηματάς– να με συναντήσει θα δεχόμουν πολύ ευχαρίστως, ως εκπρόσωπος των Πασόκων που θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Οι Πασόκοι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη υπουργοί και με αυτούς συνομιλεί η κυρία Γεννηματά» προσέθεσε λίγο προτού τον κόψουν στον αέρα…

  • Το κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου για τους «Ελληνες που είναι ακροδεξιοί αλλά ψηφίζουν Αριστερά» δεν ήταν για αυτό

    Η Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, αρθρογράφος, έγραψε στην «Athens Voice» ένα άρθρο με τίτλο «It’s the security, stupid!» (εδώ), το οποίο το ξεκινούσε με την εξής διαπίστωση: «Η ενίσχυση της άκρας δεξιάς είναι εμφανής σχεδόν παντού εκτός από την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι ακροδεξιοί μέσα τους αλλά ψηφίζουν αριστερά».

     

    Τι ήταν να το ξεκινήσει έτσι; Χαμός στα media και στα social media για την Τριανταφύλλου που λέει ακροδεξιούς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ή αριστερούς τους ακροδεξιούς, μπλέξιμο μεγάλο, αλλά λίγοι πρέπει να το διάβασαν όλο

     

    Κι όμως το πολύ ενδιαφέρον κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου δεν ήταν για τους ανομολόγητο προσανατολισμό των αριστερών ψηφοφόρων ή για τους μη συνειδητοποιημένους ακροδεξιούς. Ηταν για το τι κάνει τους πολίτες η έλλειψη ασφάλειας. Γιατί η τσαπατσουλιά της Αριστεράς τους οδηγεί στην αγκαλιά τύπων όπως ο Μπολσονάρο στη Βραζιλία. Ηταν για το ότι η ασφάλεια δεν είναι μια μικροαστική έμμονη ιδέα, ούτε εκδήλωση εθνικισμού αλλά είναι η βάση όλων των ελευθεριών. Και για το πλέον ανησυχητικό: ότι καινούργιοι πολίτες διαπαιδαγωγούνται ως πολίτες σε περιβάλλον ανομίας, ασχήμιας και απουσίας ορίων…

     

  • Ο Τσίπρας κομπάζει που έπιασε τον Ριχάρδο

    Επί χρόνια ο Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς ήταν ένα είδος καλτ φιγούρας της τηλεόρασης –για όσους τουλάχιστον δεν είχαν την ατυχία να βρεθούν στην ανάγκη του ή να δουν τα χρυσαφικά τους να καταλήγουν με διάφορους τρόπους στα καταστήματά του. Οι διαφημίσεις των ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος» ήταν κάτι σαν τηλεοπτικό τελετουργικό για να ξεκινάει η ημέρα και εξάλλου έπαιζαν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Τελικά, η χάρη του έφθασε έως τη Βουλή.

     

    Σε μια μάλλον ασυνήθιστη αναφορά για Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χρησιμοποιήσει την εξάρθρωση δικτύου λαθρεμπορίας χρυσού με εγκέφαλο τον Ριχάρδο και να τη συνδέσει με τον… ΕΝΦΙΑ.

     

    «Δεν θα έχω την χαρά να δεχτώ για καιρό ερωτήσεις για την ασφάλεια από τον κ. Μητσοτάκη» είπε κατά την παρέμβασή του για να ανακοινώσει το μέρισμα και τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Και μετά έκανε ένα ωραίο άλμα λογικής. Συνέδεσε την τροπολογία στοχευμένης μείωσης του ΕΝΦΙΑ, επικρίνοντας την αντιπολίτευση με το ευφάνταστο: τολμούν και μιλούν οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ, που είναι αυτοί που οδήγησαν τους πολίτες και τη μεσαία τάξη στα χέρια λαθρεμπόρων χρυσού;

     

    Ο κ. Τσίπρας βρήκε επίσης ευκαιρία να κατηγορήσει τα ΜΜΕ, σχολιάζοντας ότι συνήθως δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους «εγκληματίες με τα λευκά κολάρα», την στιγμή που αφιερώνουν πολύωρα ρεπορτάζ «για ψύλλου πήδημα» –και αρχισυντάκτης ειδήσεων ο Πρωθυπουργός μας.

     

    Αναφέροντας το όνομα του Ριχάρδου, χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τσίπρας είπε ότι το δίκτυο «Ριχάρδος» «είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», οι οποίοι λόγω της κρίσης και των μνημονιακών μέτρων είχαν αναγκαστεί «να ξεπουλήσουν τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας για ένα προσωρινό βοήθημα».

     

    Και εντάξει, ο Ριχάρδος ήταν αυτός που ήταν (είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές άλλωστε).

     

    Η επιχείρησή του όμως, που κατά τον Πρωθυπουργό «ξεζούμιζε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», δεν επιτρεπόταν να λειτουργεί ως καθόλα νόμιμη όλα αυτά τα χρόνια από το κράτος του ίδιου του κ. Τσίπρα;

     

    Δεν είναι επίσης κάπως αδόκιμο ο Πρωθυπουργός της χώρας να σπεύδει από το βήμα της Βουλής να βγάλει ετυμηγορία για έναν συλληφθέντα επιχειρηματία –έστω «επιχειρηματία»– χωρίς αυτός να έχει κριθεί ένοχος από δικαστήριο;

     

    Και δεν μας λέει κάτι για τη σημερινή κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας για τους οποίους τάχα κόπτεται ο κ. Τσίπρας, το γεγονός ότι ο Ριχάρδος συνέχιζε να διαφημίζει επιθετικά τις «υπηρεσίες» του όλα αυτά τα χρόνια της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

     

    Και ένα τελευταίο: Τι φωτογραφία του Ριχάρδου!




text
  • Eνοχος και για βιασμό και για μαστροπεία ο Μίχος. Κοινώς, καλό 2045


    29 Μαρτίου 2024, 11:03