170
«Πορτρέτο με κολάρο και μαύρο καπέλο», δηλαδή ο Ρέμπραντ στην ηλικία των 26 ετών | Private Collector/Sotheby's

Aυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πουλήθηκε έναντι 16 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 17:06
«Πορτρέτο με κολάρο και μαύρο καπέλο», δηλαδή ο Ρέμπραντ στην ηλικία των 26 ετών
|Private Collector/Sotheby's

Aυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πουλήθηκε έναντι 16 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 17:06

Μια αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πουλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία έναντι 18,7 εκατ. δολαρίων (15,95 εκατ. ευρώ), τιμή ρεκόρ για πορτρέτο του ολλανδού καλλιτέχνη, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ελαιογραφία σε δρύινο πίνακα του 1632, η οποία απεικονίζει τον τότε νεαρό ζωγράφο που είχε μόλις καθιερωθεί στο Αμστερνταμ.

Ο πίνακας έχει τον τίτλο «Πορτρέτο με κολάρο και μαύρο καπέλο» (Self portrait wearing a ruff and black hat) και απεικονίζει τον Ρέμπραντ στην ηλικία των 26 ετών.

H τελευταία αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη δημοπρατήθηκε έναντι 8,9 εκατ. δολαρίων (7,66 εκατ. ευρώ) το 2003.

Ο πίνακας, μεγέθους 22 Χ 16 εκατοστών, ήταν ο ένας από τις μόλις τρεις αυτοπροσωπογραφίες του ζωγράφου που παραμένουν σε χέρια ιδιωτών.

Ο Ρέμπραντ έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρος των αυτοπροσωπογραφιών, καθώς δημιούργησε περίπου 80 πίνακες, σκίτσα και γκραβούρες με τη μορφή του, καταγράφοντας την εμφάνισή του από την ηλικία των 22 έως εκείνη των 63 χρόνων.

Στη δημοπρασία, που έγινε με live streaming, πουλήθηκαν δεκάδες άλλα έργα, τα οποία καλύπτουν χρονική περίοδο πέντε αιώνων τέχνης, από Ρέμπραντ και Πικάσο έως Μιρό και Μπάνκσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...