215
Από φορτηγό στα έγκατα του πλοίου ξεπήδησαν οι φλόγες | INTIMEnews

Aυτή είναι η αιτία της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 10:33
Από φορτηγό στα έγκατα του πλοίου ξεπήδησαν οι φλόγες
|INTIMEnews

Aυτή είναι η αιτία της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 10:33

Από ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού-ψυγείου μέσα στο γκαράζ του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου στο πλοίο ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου στην Υδρα.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται το «Εθνος της Κυριακής», προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε μοτέρ και από την υπερθέρμανση η οποία έφτασε στους 400-500 βαθμούς Κελσίου, πήραν φωτιά τα καλώδια και στη συνέχεια τα σκέπαστρα των οχημάτων που βρίσκονταν στο γκαράζ του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Οι ειδικοί που ολοκλήρωσαν την έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να επεκταθεί η φωτιά στο γκαράζ. Οι φλόγες δεν ανέβηκαν στο υπόλοιπο πλοίο χάρη στις πυράντοχες θύρες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα τμήματά του, αλλά και στο σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησαν στα γκαράζ, τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και θα μιλούσαμε για το τραγωδία.

Οι ζημιές στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι πολύ σοβαρές, αλλά όπως εκτιμάται, επισκευάσιμες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί στις πόρτες των γκαράζ, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στα πατώματα του πλοίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...