241
Ο Αχμάντ Μασούντ χαιρετά τους οπαδούς του στο Μπαζαράκ του Παντσίρ, το 2019 | REUTERS/Mohammad Ismail

Αχμάντ Μασούντ: Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στους Ταλιμπάν

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 16:51
Ο Αχμάντ Μασούντ χαιρετά τους οπαδούς του στο Μπαζαράκ του Παντσίρ, το 2019
|REUTERS/Mohammad Ismail

Αχμάντ Μασούντ: Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στους Ταλιμπάν

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 16:51

Αυτοί που αντιστέκονται στους Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Παντσίρ, βορειοανατολικά της Καμπούλ , «δεν θα σταματήσουν τη μάχη», δήλωσε ο ηγέτης της αντίστασης, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες.

«Δεν τίθεται ζήτημα να σταματήσει η μάχη. Η αντίστασή μας εδώ, στο Παντσίρ, μόλις που αρχίζει», λέει ο γιος του διοικητή Αχμάντ Σαχ Μασούντ, επιφανούς ηγέτη της αφγανικής αντίστασης κατά των Σοβιετικών που δολοφονήθηκε το 2001 από την Αλ Κάιντα, σε συνέντευξη που έδωσε στις 21 Αυγούστου στο Paris Match.

Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες περί παράδοσης των μαχητών του στους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν περικυκλώσει την κοιλάδα του Παντσίρ, ο Μασούντ τις χαρακτήρισε «προπαγάνδα» και «παραπληροφόρηση».

«Το να μιλάμε είναι ένα πράγμα. Μπορούμε να μιλάμε. Σε όλους τους πολέμους, μιλάμε. Όμως, το να παραδοθούμε είναι κάτι διαφορετικό. Και σας επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα για τους διοικητές μου και για μένα, να παραδοθούμε», δήλωσε ο Μασούντ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται στο Paris Match ως «άνθρωπος της ειρήνης».

«Δεν θα δεχθώ ποτέ μια ειρήνη που θα έχει επιβληθεί μόνο και μόνο για να υπάρξει σταθερότητα. Δεν μπορώ εξάλλου να ξεχάσω το ιστορικό λάθος αυτών από τους οποίους, πριν από μόλις οκτώ ημέρες στην Καμπούλ, ζητούσα όπλα. Μου τα αρνήθηκαν. Και τα όπλα αυτά, αυτό το πυροβολικό, αυτά τα ελικόπτερα, αυτά τα άρματα μάχης αμερικανικής κατασκευής, είναι σήμερα στα χέρια των Ταλιμπάν!», τόνισε.

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν τη Δευτέρα πως έχουν περικυκλώσει το Παντσίρ, ωστόσο προτιμούν τη διαπραγμάτευση από τις μάχες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...