213
Εν αναμονή της νέας «μονομαχίας» Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ολομέλεια | INTIMEnews

Αυλαία για τις Πρέσπες με σύγκρουση κορυφής και παρεμβάσεις Σαμαρά – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 08:50
Εν αναμονή της νέας «μονομαχίας» Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ολομέλεια
|INTIMEnews

Αυλαία για τις Πρέσπες με σύγκρουση κορυφής και παρεμβάσεις Σαμαρά – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 08:50

Με τη σύγκρουση κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη, αλλά και τις παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών  που όλα δείχνουν ότι θα περάσει με τουλάχιστον 152 ψήφους.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο Κώστας Καραμανλής (πρωθυπουργός του βέτο για τα Σκόπια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι), αναμένεται να τοποθετηθεί με γραπτή δήλωση, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει το απόγευμα από το βήμα της Βουλής.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά μετά τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Αν δεν υπάρξουν εντυπωσιακές ανατροπές, «ναι» θα πουν 152 βουλευτές: οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Σπύρος Δανέλλης (οι οποίοι πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) συν τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά, Σπύρο Λυκούδη από το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ.

Αδιευκρίνιστη παραμένει προς το παρόν η στάση που θα τηρήσει τελικά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς πάντως να αποκλείονται οι επιλογές του «παρών» ή της αποχής (αλλά σίγουρα όχι της καταψήφισης της συμφωνίας).

Μέτα την κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, το κεφάλαιο του ιστορικού συμβιβασμού με τη γείτονα αναμένεται να κλείσει τις ερχόμενες εβδομάδες με την κατάθεση και ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...