157
Ο Βίκτωρ Ρέστης κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή το 2013 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αθώος ο Βίκτωρ Ρέστης για τα δάνεια της FBB

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 18:39
Ο Βίκτωρ Ρέστης κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή το 2013
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αθώος ο Βίκτωρ Ρέστης για τα δάνεια της FBB

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 18:39

Την αθώωση του Βίκτωρα Ρέστη καθώς και δέκα ακόμη ατόμων που είχαν κατηγορηθεί για δάνεια που είχε χορηγήσει η τράπεζα FBB –συμφερόντων του εφοπλιστή– σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η δίκη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr, ήταν πολύμηνη.

Το δικαστήριο, ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, προχώρησε στην αθώωση του εφοπλιστή και των συγκατηγορουμένων του που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση κατηγορίες για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα επίμαχα δάνεια, ύψους 61 εκατ. δολαρίων δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις και δεν προέκυψαν ευθύνες για όσα στη συνέχεια προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ήταν εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, τραπεζικά στελέχη που ενεπλάκησαν στην έγκριση και χορήγηση των δανείων, είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης.