164
Ο Σταύρος Ψυχάρης σε συνεδρίασης εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, το 2016 | Intimenews

Αθώοι Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 12:08
Ο Σταύρος Ψυχάρης σε συνεδρίασης εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, το 2016
|Intimenews

Αθώοι Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 12:08

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 στελέχη της Alpha Bank, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από πολύμηνη διαδικασία για την υπόθεση που αφορούσε δάνεια τα οποία χορήγησε η τράπεζα, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του που ανακοίνωσε, έκρινε ότι στην υπόθεση των επίμαχων πιστώσεων δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας εκ μέρους των τραπεζικών στελεχών και πως η χορήγηση των δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο επισημαίνει, επίσης, στο σκεπτικό του, ότι σημαντικό μέρος της οφειλής προς την τράπεζα έχει καλυφθεί και ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Ετσι, κατά τους εφέτες, καθίσταται αβέβαιη η κατά τη δικογραφία ζημιά της τράπεζας.